Jukka Hankamäki Osaa ja uskaltaa.

Kaikki blogit puheenaiheesta Kodinturvajoukot

Tanskan sisäisen turvallisuuden kriisi

Tanskan poliisin ammattiliiton puheenjohtaja Claus Oxfeldt kertoo Poliisi & Oikeus-lehdessä 3/2016 Tanskan hälyttävästä sisäisen turvallisuuden tilasta. Poliisiorganisaation toimintakykyä ja sisäistä turvallisuutta heikentäviä tekijöitä ovat pysyvä terroriuhka, rajavalvonnan lisääntyminen ja hälyttävä pakolaistilanne.

Puolustusvoimien valmius: varusmiehet vai kodinturvajoukot?

Puolustusvoimat suunnittelee varusmiesten käyttöä nopean yllätyshyökkäyksen torjunnassa. Kun katsotaan ainoan potentiaalisen hyökkääjän tämän hetkistä kokoonpanoa ja nopeisiin iskuihin käytettävissä olevien joukkojen koulutustasoa, on todettava, että suurimman osan varusmiespalveluksestaan, varusmiehet eivät ole soveliaita torjumaan vihollisen ammattisotilaiden ja erikoisjoukkojen hyökkäyksiä. Käytännössä ainoastaan aliupseerit voitaisiin koota miehistöiksi kantahenkilökunnan johtamiin yksiköihin.

 

Kodinturvajoukot nyt

Reservin sitoutumisen perusteet tulisi uudistaa ja muodostaa aidosti sitoutuneen vapaaehtoisuuden perusteella toimivat paikallisjoukot. Ne voitaisiin muodostaa suoraan osana asevelvollisuutta, osana jopa varusmiespalvelustakin. Miksi kaikista varusmiehistä pyritään kouluttamaan ensin high tech -sotilaita ja sitten joskus ehkä joistakin reservissä paikallisjoukkoja. 

Laajempi artikkeli aiheesta on esillä www.jarmonieminen.fi.

 

 

Suojeluskunnat, kodinturva ja kansalaisen oikeus puolustaa itseään ja maataan

Viikko sitten maanantaina 1.2.2014 lähetti YLE aika hyvän ohjelman MOT: Oikeus omaan rynkkyyn. Ohjelman jälkeen lähetin siinä esiintyneille kolmelle ansioituneelle maanpuolustajalle sähköpostin, jonka aioin julkaista pienen tovin kuluttua. Nyt teen sen:

Lähetetty: 2.12.2014 08:43
Vastaanottajat: Jyrki Uutela, Pekka Sinisalo, Jaakko Puuperä

Arvon herrasmiehet!

MOT: Oikeus omaan rynkkyyn - kodinturvajoukot

Osattiinko MOT-ohjelmassa kysyä oikeat kysymykset? Minua jäi kaivamaan varsinainen motiivi, sille että "rynkky" haluttiin viedä kotiin. Vastauksena oli "...että on turha hidastaa liikkekannalle-panoa".
Mitähän jos vasemmisto alkaisi myös puuhaamaan tällaista vastaavaa "...jotta ehdittäisiin ajoissa rintamalle"-zydeeniä.

Kodinturvajoukoille on todellista tarvetta

Tämäniltaisessa MOT-ohjelmassa ruoditaan tarvetta perustaa Suomeen puolustusvoimia ja viranomaistoimintaa tukevat kodinturvajoukot pohjoismaisen mallin mukaan. Suomihan siis on ainoa pohjoismaa, jossa kyseisiä joukkoja ei ole käytössä vaikka muissa pohjoismaissa toimivien kodinturvajoukkojen esikuvana toimii Suomessa 70 vuotta sitten lakkautetut Suojeluskunnat, jotka olivat äärimmäisen tärkeässä, jopa ratkaisevassa roolissa Suomen kohtalon vuosina 1939-1944. Myös Virossa toimivat aktiiviset Kaitseliitit niin ikään suojeluskuntien mallin mukaisesti.

Jalkaväkimiinat palautettava ja kodinturvajoukot perustettava

Suomen ja Euroopan turvallisuuspoliittinen ympäristö on muutoksessa. Venäjän voimapoliittinen paluu asettaa Euroopan puolustuskeskustelun uuteen asetelmaan. Suomessa puolustusbudjetti on nykyhallituksen aikana ajettu alas ja puolustusvoimat ovat joutuneet poikkeuksellisen säästökuurin kohteeksi samaan aikaan kun puolustusvoimauudistus etenee. Säästötoimet ovat aiheuttaneet reservin kertausharjoitusvuorokausien radikaalin putoamisen, äärimmäisen tärkeiden puolustusmateriaalihankintojen siirtymisen, sekä varuskuntaverkoston karsimisen.

"Yönpyövelit" - Suojeluskunnat

Turvallisuuden tunne on korkealla arvostushierarkiassamme. Vain jano, nälkä ja aktiiveilla lisääntymishalut ylittävät turvallisuuden tunteen kaipuun - rakkaus on osa turvallista elämää. Turvattomuus lisääntyy arkitavallisten ihmisten keskuudessa – poliisien palvelut keskittyvät keskuksiin ja syrjäseudut autioituvat ”sinivuokoista”. 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Sivut

Julkaise syötteitä