Jukka Hankamäki Osaa ja uskaltaa.

Kaikki blogit puheenaiheesta Ilotulitteet

Jokamiehen oikeuksista luovuttava – ilotulituksen haitat

Kenen tahansa oikeus rakettien ampumiseen sisältää ei toivottuja tekijöitä. Eläimet pelkäävät. Lähellä olevassa maneesissa oli hevosilla vaikeat oltavat uudenvuoden aattona. Koirat ja kissat pelkäsivät ja varmasti on myös ihmisiä, joista tämä leikki raketeilla tuntuu epämiellyttävälle, mutta ei vain epämiellyttävälle vaan terveyttä heikentävälle.

Säästetään ihmiset ja eläimet - Ilotulitteiden myynti siviileille lopetettava

On totta, että ilotulitteet tuovat paljon iloa ja loistoa uuden vuoden viettoon. Ollaksemme kuitenkin vastuullisia, meidän on kyettävä yhtä lailla keskustelemaan kolikon toisesta puolesta.

Uudenvuodenjuhlinta rankentumassa

Uudenvuoden juhlinta eteni vähän rankemmaksi tänä vuonna kuin ennen, siitä tuli vähän enemmän sotaa muistuttavaa. Malmössä ammuttiin ihmisiä raketeilla, Katrineholmissa ja Ljungbyssä ratikoita ja busseja ja ambulansseja. Poliisiasemalle heitettiin pommi sisälle. -Tanskassa ammuttiin myös ihmisiä ainakin Roskildessä, Kokkedalissa ja Odensessa. Odensen raatihuone - paikallisen demokratian kulmakivi -joutui myös kovan tulituksen kohteeksi, ja sitä pommitettiin raketeilla puoli tuntia ennenkuin poliisi ennätti paikalle, ja arvokas kello ja ikkunat ennättiin hajottaa.

Venetsialaiset - idioottien juhlaa

Venetsialaiset - idioottien juhlaa

 

Jotkut näyttävät erehtyneen: nyt ei kuulkaa ole uusivuosi, joten lopettakaa tuo sairas räiskintä!!!

Muistutan, miten paljon pahaa ilotulitteet tekevät sekä villeille eläimille että lemmikkieläimille. Lisäksi tulitteet saastuttavat metsiä ja vesiä ja roskaavat. Miksi pitää nykyisin kaksi kertaa osoittaa täydellistä piittaamattomuutta luontoa ja kanssaeläviä kohtaan? Pidän kyseistä toimintaa varsin suurena syntinä.

Onko Oulu Pohjolan Villi Länsi?

 

Rakettien ampuminen on kielletty tai sitä on rajoitettu monilla paikkakunnilla, joka minusta olisi aivan tarpeellista monilla muillakin. Kerron ihan omakohtaisen kokemuksen, miten Oulun kaupunki hoiti uudenvuoden vastaanottamista vuodenvahtuessa Torinrannassa. Luvassa oli ohjelmallinen koko perheen juhla, jonka kesto oli puoli tuntia.

 

Täällä oli otettu äkkilähtö uudenvuodenjuhlinnassa. Juhla alkoi klo 20.00. Lapsiperheiden vaatimuksesta juhlintaa oli aikaistettu ja järjestäjänä oli Oulun Liikekeskus ry.

 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Sivut

Julkaise syötteitä