Jukka Hankamäki Osaa ja uskaltaa.

Kaikki blogit puheenaiheesta Diplomatia

Etsintäkuulutus: diplomaatti

Sipilä sitä, AY-liike tätä, enkä edelleenkään tiedä kuka on oikeassa. Vaatisi melko isoa lapiota kaivautua kaiken tämän surun, vihan ja epäluulon läpi. Siinäpä siis haaste: haussa diplomaatti, välittäjä, rauhantekijä, osapuoli joka voisi auttaa. Mistäpä sellainen?

Tarua ihmeellisempi todellisuus

Jenkkien meininki on näköjään lähtenyt täysin käsistä Trump-shown käynnistyttyä. Jenkkien ”The President Show” ehtikin pitkään olla aika laimeaa draamaa Obaman aikana. Obaman edeltäjä tarjosi sellaista rakastettava tyhjäpää -huumoria, joka oli usein ihan hauskaa, muttei mitenkään erityisen repäisevää. Kunnon showmiehenä Trump on laittanut käsikirjoituksen täysin uusiksi heti aloitettuaan. Jo kampanjan aikana hän lupaili siirtymistä täysin kieli poskella tehtyyn ääliöhuumoriin ja sitä todella on tarjottu koko äänipotin edestä.

 

”No niin” – suurlähettiläät Helsingissä – opin ja välittämisen tiellä

(Media on innokkaasti uutisoinut vuotuisia suurlähettiläspäiviä|* Helsingissä. Kerran vuodessa nämä oikeastaan tasavaltamme presidentin lähettiläät kokoontuvat miettimään maailman syntyjä syviä, nykypäiviltään ja kuluneelta vuodelta. Eräs heistä on korvannut sanan ”kippis” – no niin -tervehdyksellä |**)

Presidentti Putin on lyhytnäköinen ja trollaa

Uutistoimistot levittävät Putinin trolleja täysin vastuuttomasti. Ei minkään muun maan kansalaisten ole tarpeellista tietää, että hän julistaa Romanian ja Puolan ohjuskilvet "kohdistetuiksi Venäjää vastaan", koska Nato on muodostanut ohjuskilven Iranin ja varmasti myös nimeämättömien muiden maiden ballististen pitkän kantaman ja keskikantaman ohjusten varalta.

Ilmari Susiluoto (1947-2016)

Joskus 1990-luvun puolivälin jälkeen palasin junalla Moskovasta, eräältä maatalouteen liittyvältä työmatkalta. Tolstoi-junan melko tyhjässä ravintolavaunussa istui veikeännäköinen mies, joka kutsui saman tien pöytään. Tapaamisestamme tuli hauska kun esittelin itseni: "Terve, olen Ilmari". Vastauksena sain "Hauskaa tutustua, kaimani". Sen jälkeen matka sujui kuin siivillä, linnunmaidolla höystettynä.

Sergei Lavrov - sympaattinen ammattimies

Välillä tekee hyvää (niin kirjoittajille kuin lukijoille) laatia sellaista blogitekstiä, joka on selvässä ristiriidassa ns. yleisen käsityksen kanssa. Olen jo pitkään seurannut Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrovin työskentelyä ja voin todeta olevani fani. Kaikesta näkee ja kuulee, että kyse on rautaisesta ammattimiehestä, jolla on pitkä diplomaattikokemus sekä siihen liittyvää niin arvovaltaa kuin pokerinaamaa. 

Diplomatiaa parempi keino, ystävyys

 

Haluan vielä tuoda julkisuuteen,

Seuraava esimerkki on parempi luoda yhteyksiä kuin diplomaattiset keinot. Asian ymmärtäminen täällä Suomessa on tärkeintä nyt. Diplomatiaa parempi keino, ystävyys, on ymmärtää eri kulttuurista tulevaa kaikissa uskontokäsityksissä.

Tämä saattaa olla myös vastaus siihen pakolaisvirtaan, joka Eurooppaa ja Keski-Itää nyt ravistelee. Rajan yli tulleilla henkilöillä on nyt kova tarve ymmärtämiseen ja sen ymmärryksen he ovat jo itse oppineet sodan seurauksena.

Sota ja rauha

Presidenttimme Halonen luovutti hetkeä ennen Syyrian sisällissotaa maamme arvokkaat  kunniamerkit, reliikit, Syyrian presidentille Assadille maamme nimissä.  

Olisiko tänään mahdollista pyytää Assadia palauttamaan maamme myöntämät  kunniamerkit kun tänään  kansalaisensa meiltä apua anelevat?

 

To Vladimir Putin from a politician and a citizen of Finland

Dear President of Russian Federation,

as you probably know the Finnish parliament elections took place ten days ago. A candidate from Lapland Paavo Väyrynen was elected.  He is an experienced politician who wanted to become the Minister for Foreign Affairs. But although his party was the winning party in these elections they decided against Väyrynen's wishes. He has said that the politicians supporting the Finnish NATO membership are to be blamed.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Sivut

Julkaise syötteitä