Jukka Hankamäki Osaa ja uskaltaa.

Kaikki blogit puheenaiheesta Asuntopolitiikka

Mehiläinen pisti – Sosiaalipolitiikka metsään menossa

Mediassa uutisoitiin äskettäin terveysjätti Mehiläisen myynnistä 1,8 miljardin kauppahinnalla ulkomaalaisille sijoitusyhtiöille. Suomalaisten omistus jää noin 40 prosenttiin. Tämän kotimaisuusasteen säilyttämisen ilmeisenä motiivina on pehmittää poliitikkoja hyväksymään tekeillä oleva sote-uudistus.

ASO-asuntojen kaappauspykälät

Oheisessa kuvassa on otteita pian eduskuntaan tulossa olevista Sipilän hallituksen lakiesityksistä, aso-laista ja korkotukilaista. Nämä pykälät mahdollistavat asumisoikeussopimusten joukkoirtisanomisen ja aso-talon muuttamisen vuokrataloksi helposti täytettävissä olevin ehdoin. 

 

ASO-FINAL suomalaisen asumisoikeuden kohtalonkevät 2017

 

Lausunto ministeriön luonnoksesta hallituksen lakiesitykseksi asumisoikeusasunnoista

Perustuslakia, eduskunnan tahtoa ja asukkaiden perusoikeuksia rikkova lakiluonnos, joka mahdollistaisi kymmenien tuhansien asuntojen kaappaamisen ja asumisoikeuksien joukkoirtisanomiset.

Asukkaille voimassa olevan lain perusteluissa annettu lupaus pysyvästä, edullisesta, omistusasuntoon verrattavasta ja perinnöksi annettavasta asunnosta on petetty valtaosassa järjestelmää ja lakiluonnos pahentaisi tilannetta entisestään.

Harkimo ja markkinatalouden sietämätön vaikeus

Hjallis avasi suunsa ja onnistui jälleen kerran osoittamaan, miten hirvittävän vaikeaa Kokoomuslaisille on ymmärtää markkinataloudesta edes alkeita. Tai ehkä pyhä ay-viha sumentaa heidän aivonsa ja johtaa näihin absurdeihin sammakoihin.

 

Stop köyhyydelle ja kohtuuhintainen asunto kaikille

Tänään 17.10. vietetään YK:n kansainvälistä päivää köyhyyden poistamiseksi. Myös Suomi on sitoutunut tavoitteeseen puolittää köyhyys vuoteen 2030 mennessä. Yksi keskeinen tavoite köyhyyden vastaisessa taistelussa on tarjota vakituinen asunto kaikille. Tänään vietetään valtakunnallista Asunnottomien yötä.

Asunnottomuuteen on mahdollista puuttua politiikan keinoin. Myös tuloksia on saavutettu.

Kuinka kannustaa asumistukea saavia yrittämään enemmän?

Tällä hetkellä ne, jotka saavat valtion asumistukea - 1.7 mrd e valtion menoista - eivät ansaitse riittävästi, että tuet ja ansiot riittävät elämiseen. Turku esimerkiksi on pläntti, missä asumistukea saavia on huomattavan paljon.

 

Valtamedian luoma mielikuva ja todellisuus Hitas-sääntelystä eri planeetoilta!

Valtamedian luoma mielikuva ja todellisuus Hitas-sääntelystä eri planeetoilta!

 

Valtamediassa on käynnistetty keskustelu Helsingin ongelmallisen hitas-sääntelyn tarpeellisuudesta ja jatkosta. Koska keskustelu on saanut yhden median yksinpuhelun luonteen, on tärkeää tuoda faktat esiin, että vääriä päätöksiä ei jälleen tarvitse selitellä, kuten esimerkiksi Britannian brexit äänestystuloksia.

Kylmää kyytiä: Helsinki äänesti asunto-ohjelmasta

Helsingin kaupunginvaltuusto äänesti keskiviikkona 22. kesäkuuta asumisen ja maankäytön ohjelmasta. Ohjelma on vuosille 2017-2021. Ohjelmaa "päivitetään tarvittaessa" syksyllä 2017.

Tänään päätetään Helsingin asuntopolitiikasta

Tiesitkö? Jos tiesit, olet yksi harvoista. Media on karttanut aihetta kuin koleraa. Syytä sille en tosin keksi. Kärjistäen voi sanoa että asuntopolitiikkaa käsitellään kerran neljässä vuodessa, ja vasta nyt tämän valtuustokauden lopussa pääsevät vuonna 2012 valitut valtuutetut käsiksi asunto- ja tonttipolitiikan linjapaperiin, ns. AM-ohjelmaan.

Asuntolaina vs. maaorjuus - Uusia elinkaarimalleja asuntorahoitukseen tarvitaan

Asuntolainan yhteiskuntaa tasapainottava voima on siinä, että ihmisillä on ylipäätään talouden hallinnalleen tavoite ja motivaatio osallistua yhteiskunnan toimintaan. Asuntolaina antaa keskiluokalle loistavan illuusion vaurastumisesta, vaikka tosiasiassa asuminen on perustarve ja oman asunnon omistamisen logiikka on lähinnä siihen investoidun rahan arvon säilyttämisessä. Pahimmillaan asuntolaina toimii kuitenkin työvoiman liikkumisen tulppana, kun asuntolaina maaorjuuden tapaan sitoo oman talon rakentaneita perheitä paikkakunnille, joissa työpaikkoja ei ole.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Sivut

Julkaise syötteitä