Jukka Hankamäki Osaa ja uskaltaa.

Kaikki blogit puheenaiheesta YK:n yleiskokous

Maailman onnellisuuspäivää vietetään tänään

Viime viikolla julkaistu YK:n raportti herätti monissa hilpeyttä, sillä raportin mukaan Suomi on maailman onnellisin maa. Olisin jättänyt uutisen suosiolla hömppäkategoriaan, mutta kun intialainen vaimoni löysi listauksen pari päivää myöhemmin, niin se nousi puheenaiheeksi kotona.

Anteeksi. Taisin juuri oksentaa teidän päällenne, herra Obama!

Olin juuri lukemassa yhdysvaltalaisesta Time -aikakausilehdestä entisen Nato-komentajan, amiraali James Stavridisin, kirjoitusta globaalin maahanmuuton moraalisista ja turvallisuusasioihin liittyvistä haasteista, kun verkkoon alkoi valumaan uutisia samaan aikaan pidettävästä YK:n yleiskokouksesta. Kiinnitin erityisesti huomiota Yhdysvaltain väistyvän presidentin, Barack Obaman, puheenvuoroon. Puhe oli tiedettävästi Obaman viimeinen hänen nykyisessä virassaan, jonka vuoksi sillä oli huomattava symbolinen arvo kuulijoilleen ja samalla koko läntiselle maailmalle.

Lähi-idän sotarikolliset oikeuden eteen!

YK:n pääsihteeri Ban Ki-moon on maailmanjärjestön yleiskokouksessa vaatinut, että Syyrian sodan tapahtumat viedään kansainvälisen rikostuomioistuimen käsittelyyn.

Tämä tarkoittaa sitä, että ainakin presidentti Bashar al-Assad ja hänen hallituksensa asetettaisiin rikosoikeudelliseen vastuuseen. Ilmeisesti Ban Ki-moon tarkoitti myös Isisin johtajien saamista oikeudeen, jolloin heitä ei siis surmattaisi.

USA:n presidentillä riittää nyt vieraita

 

USA:n presidentillä on lähipäivinä ulkomaisista  vieraista runsaudenpula.

Eilen tuli Paavi Francis käymään suoraan Kuuban kautta. Viralliset vastaanottajaiset ovat tänään. Paavi asuu Vatikaanin lähetystössä, joka on Suomen lähetystön naapurissa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Sivut

Julkaise syötteitä