Jukka Hankamäki Osaa ja uskaltaa.

Kaikki blogit puheenaiheesta Valtiontalouden säästöt

Liikenneväyläyhtiön pääsyynä on hallituksen valtiontalouden manipulaatio

Liikenneväylien yhtiöittämisen syyksi on paljastumassa hallituksen tavoite saada valtiontalouden kehitys näyttämään paremmalta kuin se oikeasti on. Olen kirjoittanut useita blogeja pohtien liikenneväylien yhtiöittämistä ja valmisteltavia ratkaisuja tuoden esille mm teknologiatoimittajien ja virkamiesten intressin. Pohdinnan ja useiden blogien vastauksien pohjalta alkaa hahmottua merkittävin tekijä: juurisyynä on hallituksen tavoite saada muutoksella valtiontalous näyttämään paremmalta ja valtion velanotto näyttämään vähemmältä.

Vaihtoehtoinen vappupuhe

Platon lähti yhteiskunta-ajattelussaan siitä, että valtion hallitsijoiksi pitäisi nimittää filosofeja, koska filosofit ovat kykeneviä ymmärtämään yleispätevän hyvän päälle. Siksi filosofien tuli olla vapaita kaikesta omistamisesta, työstä ja perheestä. Vain näin valtioita voitiin hallita tähtäimessä yleinen etu ja kaikkien mahdollisimman suuri kokonaisetu eikä minkään intressiryhmän oma hyvä, joka usein toteutuu muiden intressiryhmien kustannuksella johtaen valtataisteluihin ja epäoikeudenmukaisuuksiin.

Yleislakon uhka

Suomi on tosiaan hölmöläisten maa. Täällä keskustellaan pakolaisongelmasta ja pakolaisten Suomelle ja suomalaisille aiheuttamista ongelmista, vaikka mitä ilmeisimmin pakolaisten ongelmat ovat suomalaisten ongelmiin nähden satakertaiset.

Jos suomalaiset hölmöläiset haluaisivat puhua ongelmistaan, paljon tärkeämpääkin puhumista olisi lkuin puhuminen pakolaisista. Suomeen ollaan nimittäin puuhaamassa yleislakkoa, jolla vastuttettaisiin niitä hallituksen toimia joilla hallitus aikoo lisätä suomalaisen työn kilpailukykyä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Sivut

Julkaise syötteitä