Jukka Hankamäki Osaa ja uskaltaa.

Kaikki blogit puheenaiheesta Valkoinen talo

Arvoituksellinen diili – mitä tapahtui Valkoisessa talossa?

Media hehkutti väkevästi presidenttimme kutsua US presidentti Donald Trumpin pakeille. Sauli Niinistölle tämä oli kolmas suurvaltajohtajan tapaaminen – ensin maailman suurin Kiina, sitten maailman suurin Venäjä ja lopulta maailman suurin Yhdysvallat. Melkoinen suora – kolmio, jonka kutsu Suomen Rovaniemelle – Suomen Arktisen neuvoston puheenjohtajan roolissa toisi ehkä myöhemmin presidentillemme aidon Nobelin rauhanpalkinnon (?!)

 

 

Valkoiseen taloon oma ”sheriffi”

Valkoiseen taloon nimitetty uusi viestintäjohtaja Scaramucci on saanut viikossa enemmän ”aikaan” kuin koko viestintäosasto puolessa vuodessa. Nyt on saanut Trump tuekseen vertaisensa veijarin. Koska olen saanut pioneerikoulutuksen, rohkenen ottaa kantaa Scaramuccin toimintaan. Miinat piilotellaan maahan vihollista varten, tarkoituksena suojata omia joukkoja. Scaramucci puolestaan astui heti itse virittämäänsä miinaan.

Edessä neljä vuotta taistelua mediaa vastaan

Valkoisen talon lehdistösihteerin viran sanotaan olevan vaativin tehtävä heti presidentin jälkeen. Hän on päivittäin median ristitulessa selventäen ja usein myös selittäen hallinnon linjauksia ja presidentin kommentteja parhain päin. Esimerkiksi Ari Fleicher ja Tony Snow tulivat tunnetuiksi hyvin taitavina ja diplomaattisina sanankäyttäjinä, jotka onnistuivat rauhoittelemaan presidentti George W. Bushin antamia kommentteja.

Obaman kuitti Trumpille: Valkoinen talo ei ole perheyritys

Barack Obama kertoo ABC Newsin haastattelussa, että Donald Trumpin tulee kunnioittaa Yhdysvaltain institutioita. Hänen on kerättävä vahva tiimi ympärilleen. "Sen jälkeen kun on vannonut virkavalan, on vastuussa maailman suurimmasta organisaatiosta".

Obama huomautti, että Trumpin sanomisia seuraavat paitsi markkinat, myös ihmiset kaikkialla maailmassa. Siis Valkoista taloa, eli Yhdysvaltoja ei voi johtaa kuten perheyritystä. Obama myös varoitti Trupia myös siitä, että presidenttinä toiminen eroaa kampanjoinnista.

Ketkä olivat älykkäimmät miehet Valkoisessa talossa?

*

Eilen listasimme Yhdysvaltain presidentit varakkuuden mukaan.  Varoista - ja veloistahan on puhuttu poikkeuksellisen paljon tämän presidentinvaalikamppailun aikana.  Jos ei  muista niin kalaveloista...

*

Älykkyys

Entä älykkäimmät presidentit?

Sellainenkin lista on listojen maassa, Yhdysvalloissa, tehty:

http://us-presidents.insidegov.com/stories/5315/most-intelligent-presidents#1-George-H-W-Bush

Ketkä olivat rikkaimmat miehet Valkoisessa talossa? Presidenttien vauraus

*

24/7 Wall Street –sivusto rankkeerasi taannoin kaikki Yhdysvaltain presidentit Washingtonista Obamaan – heidän varallisuutensa perusteella.

Tässä lista presidenttien istumajärjestyksessä ensimmäisestä viimeisimpään eli Obamaan asti.  Mies ja miljoonat.

*

Rikkain

Ehdottomat pohjat löi Georg Washington, Yhdysvaltain järjestyksessä ensimmäinen presidentti.  Hänen varallisuudekseen WS247-sivusto laskee 525 miljoonaa dollaria, peräti.

”Herään joka aamu talossa, jonka rakensivat orjat..”

”Herään joka aamu talossa, jonka rakensivat orjat..”

Yhdysvaltain presidentinvaalien 2016 kenties parhaan puheen piti demokraattisen puolueen nimeämiskonventissa heinäkuussa Philadelphiassa Valkoisen talon nykyinen emäntä, presidentin puoliso Michelle Obama. Hän lausui vaikuttavassa ja retoris-tyylilliseti hienossa puheessaan muun muassa näin:

”Herään joka aamu talossa, jonka rakensivat orjat”.

Viikko Donald Trumpin kannattajana käynnistyy! (Toinen yritys)

Amerikan Presidentti on monesti myös Suomen henkinen Presidentti, hänen hallintonsa suhtautuminen omiin poliitikkoihimme on kaikkien uutistoimitusten mielenkiinnon kohde. Suhteen perinteisesti häilyvästä ja ohuehkosta laadusta riippumatta, äänestäjät ovat voimakkaasti jakautuneet puolueidemme sisälläkin sen osalta täytyisikö maidemme välillä vaalia ystävyyttä vai yöpakkasia.

Yhdysvaltojen presidentinvaalitaisto on nyt virallisesti käynnissä

Tänään puolenyön jälkeen floridalainen republikaanien senaattori Marco Rubio ilmoitti pyrkivänsä Yhdysvaltojen presidentiksi. Sunnuntaina taas Hillary Clinton julkisti oman ehdokkuutensa. Republikaaneista kisaan olivat jo aiemmin ilmoittautuneet teksasilainen senaattori Ted Cruz ja kansasilainen senaattori Rand Paul. Muiden ehdokkaiden virallista ilmoittautumista kisaan odotetaan vielä, mutta kampailu vuoden 2016 presidentinvaalien voitosta on nyt alkanut.

Parempaa uutta vuotta ja rauhaa. Viestiä Valkoisesta talosta.

 

 

Sain Valkoisesta talosta mielenkiintoisen viestin:

Lähettäjä: The White House
Lähetetty: ‎2.‎1.‎2015 21:02
Vastaanottaja: irmeli.arvola@gmail.com
Aihe: Behind the lens:

 

The White House

 

Behind the lens:

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Sivut

Julkaise syötteitä