Jukka Hankamäki Osaa ja uskaltaa.

Kaikki blogit puheenaiheesta Uusi hallitus

Hienosti vedetyt hallitusneuvottelut

Kotikatsomosta nähtynä hallitusneuvottelut hoidettiin modernisti ja tyylikkäästi läpi. Sanoin jo neuvottelujen ensimmäisenä päivänä, että sen näkee, että niitä vetää neuvottelujen ammattilainen. Rinnehän sanoi olleensa työuransa aikana tuhansissa, jos ei kymmenissä tuhansissa neuvotteluissa mukana ja se oli juuri se mikä näkyi. Puheenjohtajakollegat näyttivät olevan samaa mieltä, että Rinne suoriutui tehtävästä erinomaisesti.

Sauli Niinistö jatkaa Suomen hivuttamista Natoon

 

Presidentti Sauli Niinistö kommentoi Ylen Ykkösaamussa Puolustusvoimien uuden komentajan valintaa. Nimitys on jäämässä uuden hallituksen vastuulle, koska Sipilän hallituksen erottua se ei enää virallisesti kykene nimitystä tekemään. Tämä asia ei kuitenkaan estä Sauli Niinistöä, vaan hän yrittää saada komentajan nimitetyksi jo eronneen hallituksen toimesta. Syy, miksi Niinistö näin haluaa toimia on selvä ja se syy on Nato.

Suomi kohti kansanrintamahallitusta.

Tuleva pääministeri, uskaltaa näin kai sanoa, Antti Rinne on tehnyt hyvän esityön hallituksen muodostamiseksi. Monipuolisella kysymyspatteristolla on haarukoitu sopiva hallituskombinaatio, jolta odotetaan todellisia vaikutuksia ihmisten arkeen. Toivottavasti Suomen kansa saa rauhan neljäksi vuodeksi mahdollisen uuden hallituksen myötä.

Tutkimus ja tieteenteko kunniaan/Antti Rinne

Tänään Yle TV1:n ykkösaamusssa vieraana oli uuden hallituksen muodostamisen ykköstunnustelija Antti Rinne. Kokonaisuutena hän näytti hyvin valmistautuneen haastatteluun. Puuttumatta haastatteluun kokonaisuudessaan keskityn eräältä osin hänen toteamukseen, mikä koskee ”tutkimuksen ja tieteen teon palauttamista kunniaan”, Tällä hän näytti tarkoittavan erityisesti pitäytymistä IPCC:n raportin mukaisessa hiilidioksidin päästöjen leikkaustarpeessa ilmastoherkkyyden (so.

Parempi huominen

SDP, PS ja KOK  muodostakoon uuden hallitustroikan.  Kolmistaan edustavat tasapuolisimmin kansaamme.  Kaikki kolme arvopohjineen saaneet kansaltamme yhtäläisen   17 %n  massiivisen kannatuksen.

Jussi Halla-aho - porvarihallituksen takuumies

 

Olemme saaneet seurata perussuomalaisten nousua ja heidän kannatus on noussut jo 15% tasolle. On kuitenkin syytä pohtia mitä asioita puolue ajaa ja mitä perussuomalaisten vaalivoitto käytännössä tarkoittaisi.

Jussi Halla-aho on itse julkisesti sanonut haluavansa Suomen Natoon. Halla-aho on itse sanonut seuraavaa:

" Henkilökohtaisesti kannatan Nato-jäsenyyttä ja olen aina kannattanut sitä."

Mitä SDP:n vaalivoitto tarkoittaisi käytännössä Suomelle

 

SDP on tällä hetkellä gallup-johdossa ja Antti Rinteestä ollaan tekemässä uutta pääministeriä. Vielä ei ole annettu yhtään ääntä ja tämän takia on perusteltua pohtia sitä, mitä SDP:n vaalivoitto käytännössä tarkoittaisi ja mihin se johtaisi Suomen kannalta.

Saksa: poliittisten puolueitten kannatukset syksyn vaalien jälkeen

Saksassa käytiin viime syyskuussa liittopäivävaalit. Vaalitulos mahdollisti kaksi enemmistöhallituspohjaa. Toinen oli CDU/CSU:n, FDP:n ja Vihreiden koalitiohallitus ja toinen uusi GroKo-hallitus, eli CDU/CSU:n ja SPD:n yhteinen hallitus. Kumpikin Angela Merkelin johdolla. SPD kieltäytyi hallitusvastuusta, joten yritettiin Unionipuolueiden, FDP:n ja Vihreiden hallitusta, joka kaatui FDP ulosmarsiin neuvotteluista. Presidentti Steinmeier sai kuitenkin SPD:n kääntämään päänsä, ja se lähti neuvottelemaan uudesta GroKo-hallituksesta Unionipuolueiden kanssa.

Saksaan vihdoin uusi liittohallitus!

Vaaleista puolen vuoden kuluttua liittopäivävaaleista saadaan Saksaan vihdoin uusi hallitus huomenna. Hallitus on unionipuolueiden, CDU ja CSU yhteinen ns. suuren koalition hallitus (GroKo) yhdessä SPD:n kanssa.

Hallituksessa on seitsemäntoista ministeriä, jotka jakautuvat siten, että CDU saa niistä 7 muukaanlukien Merkelin kanslerin paikka. SPD saa 6 ministeriä ja CSU 4.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Sivut

Julkaise syötteitä