Jukka Hankamäki Osaa ja uskaltaa.

Kaikki blogit puheenaiheesta Työvoiman tarjonta

Liberan ohjeet ministeri Lindströmille

Libera opetti ministerille Kela maksun vaikutusta, työn kysyntää ja tarjontaa. Bloki on loistava ja se kannattaa lukea. Koska teksti on kuitenkin tarkoitettu taloustieteilijöille, auki kirjoitan se maallikoille. Lukekaa kuitenkin ensin Liberan bloki.


 

Strategia Suomelle on jo puoliksi valittu

Anders Borgin ja Juhana Vartiaisen esittämä ja pääministeri Stubbin tilaama Strategia Suomelle on herättänyt yllättävän vähän keskustelua. Ja sitäkin vähää keskustelua on varjostanut Vartiaisen loikka demareista kokoomukseen.

Itse kissaa ei ole pöydälle nostettu.

Kun Vartiainen kolme vuotta sitten palasi Ruotsista, ajatukset talouden tarjontapuolen ensisijaisuudesta tulivat hänen mukaan.  Hän esitteli niitä SAK:n talouspoliittisessa seminaarissa 16.3.2012 tavalla, jota en varmasti koskaan unohda.

Ymmärtääkö Kokoomuksen Satonen mitä työvoiman tarveharkinta tarkoittaa?

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Arto Satonen ajaa voimakkaasti työvoiman tarveharkinnan lakkauttamista, jossa suomalainen työvoima korvattaisiin ulkomaisella halpatyövoimalla esim. seuraavaan tyyliin:

 

Työvoiman tarjontaa pitää lisätä – ja vähentää. WTF?

Mitä Soininvaara tarkoittaa ”työvoiman tarjonnan lisäämisellä” tilanteessa, jossa on jo kroonista ylitarjontaa, miten ”työvoima” on ehkä suomenkielen vaarallisimpia sanoja, ja mitä tällä kaikella on tekemistä ns. ”paradox of toil”:in kanssa.

Äskettäin oli Osmo Soininvaaran vuoro kirjoittaa siitä, miten ”[t]yövoiman lisääntynyt tarjonta ei Ruotsissa kasvattanut työttömyysprosenttia vaan lisäsi työpaikkoja.”

Löysin jotain hyvää Eu:sta - Wandergesellen

Eilen törmäsin pariin erikoisemmin pukeutuneeseen kaveriin, oli pakko pysäyttää heidät ja kysyä: mikä mies ?

Ensimmäisenä mieleeni tuli Amissi mutta jokin ulkoasussa kielsi tämän.

He olivat wandergeselleja, saksankielisen alueen nuoria käsityöläisiä.

Menimme saksalais-suomalaiseen tyyliin oluelle keskustelemaan. Oluen hinnasta päätellen tuumasivat Suomen olevan kallis maa.

He olivat saaneet päätökseen peruskoulutuksensa jonka jälkeen voi normaalisti mennä töihin tai lähteä vanhan perinteen mukaan maailmalle kartuttamaan tietoa, taitoa ja kokemusta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Sivut

Julkaise syötteitä