Jukka Hankamäki Osaa ja uskaltaa.

Kaikki blogit puheenaiheesta Terrori-iskut

Median vastuu epäeettisestä uutisoinnista

 

Turun terrori-iskun päätekijän hehkutus suomalaisessa mediassa (MTV) alkoi toden teolla tänään, kun  MTV:n tietolähteet (HML:n vankisairaalasta)  analysoivat ensikosketukseltaan terrori-iskun päätekijää, luonnehtien häntä fiksuksi, kohteliaaksi ja hyväkäytöksiseksi.

 

"Liikenteessähän kuolee enemmän kuin terrori-iskuissa!"

Miten suhtautua joidenkin suvaitsevaiston edustajien härskeihin terrori-iskujen merkityksen vesitysyrityksiin, kun iskuissa kuolleiden määriä verrataan liikennekuolemien määriin? Tässä omaan mieleeni pompahtaneita perusteluja näiden kahden ilmiön eroavaisuuksille meidän mahdollisten uhrien kannalta.

Ateismi ei anna turvaa terrori-iskuja vastaan

ISIS:n ja muiden islamilaisten terroristien suorittamia terrori-iskuja on alkanut esiintyä yhä tiheämmin länsimaissa ja monet suomalaiset odottavat terrori-iskun tapahtuvan ennen pitkää myös Suomessa. Tämä voi olla myös sinun odotuksesi ja siksi saatat olla levoton ja peloissasi ja etsiä varmaa suojaa ja turvaa niitä vastaan.

Äärilaita Suomessa levittää jihadistien viestiä

On ollut liikuttavaa, kuinka kirkassilmäinen laita - eräät asiantuntijat mukaan lukien - on aina terrori-iskujen jälkeen toistellut suurena totuutena jihadistien viestiä. Viestin mukaan jihadistit pyrkivät herättämään pelkoa eurooppalaisissa ja väestöryhmien jakautuneisuus kasvaa, jolloin jihadistit saavat enemmän taistelijoita. Ilmeisesti täytyisi vain kävellä vihellellen, kuin mitään ei olisi tapahtunut, miettiä miten voisimme palvella islamilaisessa radikalisoitumisvaarassa olevia ihmisiä entistä paremmin tai syyllistää kantaväestöön kuuluvia.

Milloin suomalaiset saavat ensimmäisen terrori-iskun?

Otsikon kysymys on tyly ja valitettavasti ennakoiva, eikä sitä haluta käsitellä ääneen. Sisäministeriön kansliapäällikkö Päivi Nerg ilmaisee, että tapahtumat, teot ja latautunut jännite on heidän ”hanskassa” |1.

Pahuus ei lomaile

Nyt vihdoin ulkona hikoilee kuin Managuan kaduilla. :) Radiossa sanotaan, että Rankassa erässä kirkossa otettiin panttivankeja, pappi kuoli ja poliisi ampui iskun tehneitä. Tuskin iskujen sarja johtuu kuumuudesta. Sokea usko ismeihin ja vaikka mihin sekä mielenterveysongelmat vievät ihmiset fataalisiin tekoihin.

Brysselin terrori-iskut asettavat jälleen haasteen Unionin turvallisuudelle

Lontoo, Madrid, Pariisi ja nyt Bryssel.

Jälleen yksi eurooppalainen pääkaupunki on joutunut silmittömän terrori-iskun kohteeksi. Brysselin lentokentälle ja metroasemalle tehdyissä itsemurhaiskuissa on viranomaisarvioiden mukaan kuollut jo yli kymmenen ihmistä ja yli sata loukkaantunut.

Israelin terroritilastoa lokakuulta 2015

Nimetön (57)Israelia koskevia analyyseja tuottava organisaatio BICOM on julkaissut allaolevan infograafin koskien Israeliin kohdistuneita terrori-iskuja lokakuussa 2015.

 

Tilastoa lokakuulta 2015:

¤ 12 uhria murhattu, 127 uhria loukkaantunut

Eurooppa, nyt on aika toimia! Mutta toimiiko Suomi?

Lainsääntö ratkaisee millaisin lääkkein terrorismia torjutaan. Eduskunnassa taudinkuvaksi on ilmoitettu eriarvoisuus, aseiden liian suuri määrä ja demokratian puute. Avoin yhteiskunta on ainoa ase terrorin torjumisessa julistaa vasemmisto, mutta tulehtuuko haava, jos lääke on likainen laastari?

Voi, huh huh! Törkeätä tuo sananvapaus joissain maissa

Joku raja pitää laittaa sananvapaudellekin. Tämä on minun vankka mielipiteeni. Toisen uskontoa ei saa pilkata. Kaikkien uskontoa pitää kunnioittaa, vaikka sitä ei itse ymmärtäisikään. Vaikka itse olen kristitty, niin en sitten millään ymmärrä kaikkea mitä ihmiset ovat kristinuskon nimissä historian aikana tehneet esim. ristiretkiä, inkvisitiota, holokaustia   ... en sitten millään – enkä haluakaan ymmärtää.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Sivut

Julkaise syötteitä