Jukka Hankamäki Osaa ja uskaltaa.

Kaikki blogit puheenaiheesta Sukupuolineutraalisuus

Sukupuolineutraalius ja tasa-arvo

Nykyään meuhkataan kovasti sukupuolineutraaliudesta ja tasa-arvosta, yhdessä ja myös erikseen. Mutta onko kummassakaan mitään järkeä edes tavoitteena.

 

Koska aina vaaditaan väitteille perusteita tai mieluummin todisteita niin käsittelen molemmat yhdellä ainoalla tositapauksella, joka todistaa, ettei kannata pyrkiä sukupuolineutraaliin käytökseen tasa-arvon nimissä.

 

Kolmas sukupuoli - enkelikö

Ruotsin lainsäädäntö puuhaa jo kolmatta sukupuolta ja mitä isot edellä, sitä Suomi perässä. Näin on aina ollut ja näin tulee aina olemaan.

Luonnossa kahden sukupuolen tehtävänä on varmistaa geneettinen variaatio, jolloin uroksen ja naaraan pariutumisessa jälkeläiselle valikoituneet ominaisuudet aikaansaavat vanhemmistaan poikkeavia yksilöitä.

Meidän isä synnyttää

Lapin Kansa kertoi eilen, että isä on ensi kertaa raskaana Suomessa. https://www.lapinkansa.fi/kotimaa/isa-on-ensi-kertaa-raskaana-suomessa-terveydenhuollon-tietojarjestelmat-eivat-tunnista-tilannetta-200443437/ Kuvatekstissä lukee: “Vauvaa odottavat miehet ovat noin 30-vuotiaita miehiä. Lapsi on jo saanut isänsä vatsan hieman pyöristymään.” Jutussa todetaan, että miesten raskaana olo on maailmanlaajuisestikin harvinaista.

Selvä enemmistö haluaa säilyttää avioliiton miehen ja naisen liittona

Lakivaliokunta kokoontuu keskiviikkona 16.11.2016  päättämään Aito avioliitto -kansalaisaloitteen 1175 jatkokäsittelystä.  

Aidon avioliiton vahva kannatus on tullut toistuvasti esiin eri yhteyksissä.  Kannattajat ovat enimmäkseen hiljaisempaa kansanosaa, he eivät juuri ole ääntä pitäneet itsestään. Kovin ja karkein melu tuleekin sieltä vastakkaisesta leiristä, usein vihervasemmistolaista aatemaailmaa kannattavista tai myötäilevistä porukoista. 

Aiemmin

Sukupuolineutraalisuuden ymmärtämisen vaikeus

Ylen verkkosivuilla julkaistiin maanantaina blogikirjoitus, jossa käsitellään sukupuolineutraalisuutta laajemmin, mutta jokseenkin yhtä vähäisellä ymmärryksellä kuin Helsingin Sanomissa viime keskiviikkona julkaistussa mielipidekirjoituksessa.

Ylen verkkosivuilla julkastun blogin kirjoittaja Sanna Ukkola sekoitti puurot ja vellit vedotessaan tieteen löydöksiin keskiarvoisuudesta puolustellessaan lapsiin liittyvän markkinointiviestinnän sukupuolittuneisuutta. 

Miten nainen tunnistetaan

Korkokengistä? Make-upista? Vaatteista? Pitkistä sääristä? Kimityksestä? Väreistä? Kynsistä? Koosta? Hiusten pituudesta? Hajuvedestä? Tunteista? Loogisuudesta? Iästä? Vaiko kenties äitiydestä? Ovatko lapsettomat naiset naisia, naisellisia?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Sivut

Julkaise syötteitä