Jukka Hankamäki Osaa ja uskaltaa.

Kaikki blogit puheenaiheesta Sairausloma

Kelan vakuutuslääkärit ja vakuutuslääkärit yleensä, outoja muukalaisia

Kelan vakuutuslääkäri, outo muukalainen, vai onko sittenkään niin muukalainen, muuten kuin ainoastaan muukalainen henkilölle, jonka asioita käsittelee. Tuleepa mieleen, että nämä Kelan vakuutuslääkärit ovat lääkärin ammattia harjoittavia sivutoimipuoskareita, jotka eivät niin välitä lääkärin etiikasta, kunhan vaan saavat palkkansa tehdystä työstä, tunnollisten lääkäreiden näkemysten puoskaroinnista.

Mikä Sairaus on tapaturma?

Ulkoministeriö tiedottaa, että ulkoministeri jää sairauslomalle ja syykin on selvinnyt, eli sairauden syy on tapaturma. Mutta mikä sairaus onkaan tapaturma?

Eilen oli Vemossa ravit ja mitä tapaturmaa siellä voisi sattua. Tulee mieleen että fillarin suuntaviittaan voisi kävellä vahingossa, voisiko sitä sanoa tapaturmaksi. Tuskin hevonen on tapaturman syy, silloin siitä olisi tiedotteessa mainittu.

Syyllinen psyykenlääkkeiden räjähdysmäiseen kasvuun on Kela

Mediassa ihmeteltiin THL:n julkaisemia lukuja psyykenlääkkeiden käytön räjähdysmäisestä kasvusta. Tutkijat ja toimittajat eivät olleet keksineet selkeitä syitä kasvulle. Syynä on omalta osaltaan Kelan sairauslomakäytäntö.

Sairastaminen omaan piikkiin – lainsäätäjien painajainen?

EK:n märkä unelma siitä, että sairastaminen olisi jatkossa työntekijän palkasta pois on nyt lähempänä toteutumistaan kuin koskaan. Työnantajapuoli olettaa siitä syntyvän säästöä yrityksille. Säästöä saattaa syntyäkin, jos asiaa tarkastellaan lyhytnäköisesti. Usein käy kuitenkin niin, että pikasäästöt nyt moninkertaistavat kustannukset myöhemmin. Todennäköinen seuraus on, että lyhyet sairauslomat vähenevät ja pitkät lisääntyvät.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Sivut

Julkaise syötteitä