Jukka Hankamäki Osaa ja uskaltaa.

Kaikki blogit puheenaiheesta Reservi

Tehokas reserviläisarmeija

Oheinen otsikko kuvaa iskulauseen oloisesti ajatuksiani puolustusvoimiemme tarvittavasta olemuksesta. Otsikko on päinvastainen kenraalikuntamme ajatuksille, joiden voi ajatella tavoittelevan ammattiarmeijaa, jonka osastot ovat käytettävissä kansainvälisissä operaatioissa muiden länsimaiden joukkojen kanssa.

Tältä kenraaliemme ajatuksen ainakin mielestäni näyttävät. Eräs selkeä havainto on armeijan johdon reserviläisiin kohdistuva väheksyntä. Tämä näkyy vaikkapa kertausharjoitusten vähyytenä ja reserville varatun toimintakelpoisen kaluston hävittämisenä.

Suomessa on jo nyt Palkka-armeija - Kehitetään sitä!

Suomessa on jo nyt palkka-armeija, eli vakinainen kantahenkilökunta.

Tämä muodostaa varsinaisen armeijan ja ylläpitää koko hötäskää toimintakykyisenä.

Sen lisäksi on maanpuolustuskoulu- ja -kurssijärjestelmä, jota kutsutaan "armeijan käymiseksi" ja "kertausharjoitukseksi".
Ja toki on maanpuolustuskoulu ym. armeijan koulutustoimintoja.

On vain hyvä ja ehdottomasti oikein että vakinaisen henkilökunnan määrää nostetaan huomattavasti, sen tasoa ja tehokkuutta nostetaan, ja siis myös piuolustuskykyä.

Maanpuolustuskyvyn heikentäminen jatkuu tälläkin hallituksella

Uusi hallitus suunnittelee mittavia leikkauksia puolustusvoimien ennestäänkin alimitoitettuihin toimintamenoihin. Mitä se merkitsee? Ei kertausharjoituksia, vähemmän hornet-tunteja, vähemmän merivalvontatunteja, vähemmän koulutusampumatarvikkeita, vähemmän taisteluharjoituksia ja vähemmän ampumaleirejä. Siis huonompaa valmiutta ja enemmän huonommin koulutettua tykin ruokaa reserviin ja reservissä. Herätkää. Nyt pääsee uusi puolustusministeri näyttämään kyntensä kolmen ässän triolle.

http://www.hs.fi/politiikka/a1433479352518?jako=4d626939b1de5dab5fa03e55...

Kodinturvajoukot nyt

Reservin sitoutumisen perusteet tulisi uudistaa ja muodostaa aidosti sitoutuneen vapaaehtoisuuden perusteella toimivat paikallisjoukot. Ne voitaisiin muodostaa suoraan osana asevelvollisuutta, osana jopa varusmiespalvelustakin. Miksi kaikista varusmiehistä pyritään kouluttamaan ensin high tech -sotilaita ja sitten joskus ehkä joistakin reservissä paikallisjoukkoja. 

Laajempi artikkeli aiheesta on esillä www.jarmonieminen.fi.

 

 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Sivut

Julkaise syötteitä