*

J. Sakari Hankamäki Filosofian, politiikan ja median tutkimusblogi.

Kaikki blogit puheenaiheesta Raskaus

Ollaan järkeviä- Lopetetaan äitien syyllistäminen!

Syntyvyys on suomessa alhaisempaa kuin milloinkaan viimeiseen 150 vuoteen. Tämä on realismin tarjoama lahja 100-vuotiaalle itsenäiselle suomelle. Ihmekkös tuo, maamme ei suoranaisesti kannusta lisääntymään. Ainakaan jos olet nainen. Sen lisäksi että töistä äitiyslomalle jäävän naisen selän takana kirotaan ja panetellaan työpaikan kahvihuoneessa, ei työnantaja voi kuin pahoittaa mielensä ja laskea pysyykö pulju pystyssä jos joku toinenkin "päättää hankkiutua paksuksi". Lapsen hankkiminen kun tulee välittömästi kalliimmaksi työnantajalle kuin vanhemmille.

Et ehkä omista geenejäsi - Asiaa abortista

Aborttiin liittyvällä argumentaatiolla valitaan presidenttejä Yhdysvalloissa. Presidentti pitelee hyppysissään, paitsi ydinaseiden laukaisukoodeja, myös lisääntymiseen ja seksuaalimoraalin liittyviä ratkaisuja. Presidentti nimittää korkeimpien oikeuksien jäsenet, jotka puolestaan ratkovat oikeustapauksia omien luonnollisestikin poliittisten mieltymystensä ja päähänpistojensa mukaisesti. Vallan kolmijako-oppi ei toteudu Yhdysvalloissa kovin hyvin.

Abortin ja satunnaisseksin etiikkaa

Tämä teksti on minulta tulevaksi hieman poikkeava. Olisin voinut sitoa sen kolmeen aborttia koskevaan koulukuntaan. Mutta sen sijaan päätin jättää hienostelut sikseen ja kuvata ongelmaa enemmänkin prosessina. Siinä ei viitata teologiaan tai hienoihin maallisempiin filosofiakäsitteisiin. Toki taustalle voitaisiin sellaisia koristella melko helpostikin. (Ainakin minulle helposti.)

Raskausaika miehen näkökulmasta

 

Naisten kokemuksista on ympäri nettiä kuin myös satoja kirjoja kyseisestä aiheesta. Jos kiinnostaa tai tulee oikea aika tieto on käden ulottuvilla. Raskaana olevilta kavereilta ja tuttavilta voi myös kysyä. Senpä takia en aio kirjoittaa naisen näkökulmasta vaan eritoten miesten. Haluan tietää miten miehet kokevat kumppaniensa raskausajan? 

Yle: Miksi olet ehdolla?

Ylen vaalitentit julkaistiin tiistaina. Kirjoitinkin kokemuksistani heti kuvausten jälkeen helmikuussa ja hämmennyksestä, jonka toimittajan kysymys raskaudestani ja "vaalivauvasta" aiheutti. En ollut ajatellut, että vaalitentissä keskityttäisiin perheen lastenhoitojärjestelyihin. Yllättävä aloitus kieltämättä määritti haastattelun kulun.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Sivut

Julkaise syötteitä