Jukka Hankamäki Osaa ja uskaltaa.

Kaikki blogit puheenaiheesta Punainen liha

Sitran "shokeeraava"selvitys lyö luun kurkkuun

 

Sitra , entinen työnantajani, räväytti pöytään selvityksen, joka jätti punaisen lihapalan kurkkuun. Tämä ei ole syvä ja analyyttinen raportin arviointi puhumattakaan asiantuntemuksesta. Laitan pikakommenttini tavallisen lihaasyövän ja autoilevan kansalaisen spontaanina reaktiona.

Ilmaston muutoksen nimissä, eritoten vaalien alla, informaatiota pursuaa hyvin monesta tuutista. Vihreät kiljuvat riemusta, nuoret innostuvat tai masentuvat. Huoli telluksemme tilasta kalvaa ja ahdistaa.

Syökää lihaa! myös lihalokakuussa

Lihan ja lihallisen lokakuun puolesta

Prosessoimattoman punaisen lihan pitäisi olla periaatteessa ravintosisällöltään hyvää ja terveellistä ravintoa ihmiselle. Punainen liha (prosessoimaton) sisältää lähes kaikki B-vitamiinit, rasvahapot, rasvaenergian ja proteiinin, se on helposti pureksittavaa ja sulateltavaa. Lihan ansiosta ihmisen aivot ovat kehittyneet paljon evoluutiossa. Ihminen selviäisi melkein pelkällä lihansyönnillä kohtalaisesti tai välttävästi, koska siitä saa lähes kaiken mitä ihminen tarvitsee.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Sivut

Julkaise syötteitä