Jukka Hankamäki Osaa ja uskaltaa.

Kaikki blogit puheenaiheesta Pride

Väärinajattelijoiden oikeudet

Prideaktivistit parhaansa mukaan mustamaalaavat ja pyrkivät tuhoamaan jopa yksilön elinkeinon "väärän" mielipiteen vuoksi. Tällainen kehitys on huolestuttavaa, eikä sellaista tule hiljaisesti hyväksyä. Vähiten siksi, että väärän mielipiteen omaavia vaaditaan erotettavan työstään tuon tuosta.

Professori Puolimatkan Sadettajasta Lentää

Jyväskylän yliopiston kasvatustieteen professori ja suomalaisen Aito avioliitto-ideologian taustateoreetikko Tapio Puolimatka tekee jälleen syväluotausta maatamme riivaaviin epäkohtiin nykypäivän mustapaitojen ja Trump-punalippalakkien Oikeassa Mediassa. Kyse on seksuaalivallankumouksesta, jota vasemmisto (kuinka muutenkaan) kera rahan, vallan ja ihmisten kontrolloinnin himon riivaamien pääomapiirien kanssa väitetyn teorian mukaan suorittaa. Esimerkkinä mainitaan Pride-festivaali, missä Puolimatkan mielestä vallankeikaus näkyy.

Tapaus Nordin - Kuka haluaa Suomeen joukkolynkkauskulttuurin?

Viime vuosina sosiaalisen median vastenmielisimpiä ilmiöitä ovat olleet organisoidut kampanjat, joilla on yritetty tuhota julkisesti eri mieltä olevan ihmisen elinkeino. Viimeisin esimerkki nähtiin eilen, kun blogaajana ja reality-tähtenä tunnetun Maria Nordinin pride-postauksen jälkipyykki eskalotui maalituskampanjaksi.

Pride-viikossa on kyse yksilönvapaudesta

Muutama Pride- ja Tuska-viikonlopun herättämä ajatus, olkaa hyvät.

Ensinnäkin, sateenkaariasia rikkoo uskonnollisen konservatismin asettamia ahtaita yhteiskunnallisia normeja, joten homostelu on, uskokaa tai älkää, erittäin black metal.

100 000 osallistujaa pridekulkueessa_

YLE on pitkin päivää uutisoinut että Helsinki Prideen otti osaa "arvioilta" 100 000 ihmistä. Hiljattain kun Leijonat palasivat Suomeen, juhlintaan otti osaa suurin piirtein samankokoinen väkijöuokko ja tästä julkaistiin näyttäviä ilmakuvia. Tällaisia en ole kuitenkaan Pridestä nähnyt, ainakaan Google ei niitä löytänyt. Maantasolta otetuissa kuvissa ei niissäkään ihan suunnattonta ihmispaljoutta näy.

Pride on lähimmäisenrakkautta

Vuonna 1995 kriminalisoitiin syrjiminen seksuaalisen suuntautumisen perusteella. Olen siis sitä ikäluokkaa, joka on syntynyt yhteiskuntaan, joka kieltää seksuaalisen suuntautumiseen perustuvan syrjinnän. Mutta ei yhteiskuntamme silti vielä vuonna 2019 ole valmis. Meillä on yhä matkaa sellaiseen yhteiskuntaan, joka vapaasti tunnustaa erilaisten ihmisten tasa-arvon ja ihmisoikeuksien toteutumisen. Yhteiskuntaan jossa on olemassa tasa-arvoisia ihmisiä samoin oikeuksin.

 

Seksuaalisuusko kollektiivinen asia?

 

Pride jakaa mielipiteitä

Ihmiset ovat omituisia, siitä emme pääse mihinkään. Kaikki eivät toimi tai ajattele samalla tavalla, mutta sitä on vaikea sallia toiselle, mitä itse ei ymmärrä.

Pride on viaton liikehdintä, mutta Priden vastustus on tehnyt siitä vahvan. Vähemmistöt ovat joutuneet taistelemaan paikastaan ja se on tehnyt heistä suuren.

Jos tavallisen tallaajan on vaikea ymmärtää Pride-liikettä, niin onko silti pakko halveksia ihmisä, jotka Prideen osallistuvat. Ymmärtääkseni Pride-liike ei ole ketään vastaan, puolustavat vaan ihmisoikeuttaan olla erilaisia.

Vaihtamalla paranee

Pride-tapahtuman lähestyessä pääsee taas lukemaan uutisia, joissa yksi jos toinenkin taho ryhtyy seksuaalipoliittisen liikkeen tukijaksi. Nyt Nordea on vallattu sateenkaariaatteelle. ”Nordea on ensimmäinen pankkikonserni Suomessa, joka toimii Helsinki Pride -tapahtuman virallisena kumppanina.

JSN: Keskipohjanmaan kirjoitus loukkasi seksuaalivähemmistöjen ihmisarvoa

Julkisen sanan neuvosto (JSN) antoi eilen 21.11. ratkaisunsa 18.5.2018 jätettyyn kanteluun, missä vastaajana oli sanomalehti Keskipohjanmaa ja aiheena Ihmisarvon kunnioittaminen. Kantelu kohdistui Keskipohjanmaan printtiversiossa 26.4.2018 julkaistuun mielipidekirjoitukseen ”Kokkola Pride – miksi tie vie kirkkoon?”. JSN:n ratkaisun mukaan mielipidekirjoitus leimasi seksuaalivähemmistöjä ja Kokkolan Priden järjestäjiä asiaankuulumattomalla ja halventavalla tavalla, joka ylitti hyväksyttävän kriittisen keskustelun rajat.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Sivut

Julkaise syötteitä