Jukka Hankamäki Osaa ja uskaltaa.

Kaikki blogit puheenaiheesta Ottawan sopimus

Suomen irtisanouduttava jalkaväkimiinat kieltävästä Ottawan sopimuksesta

Eduskunnan vuonna 2011 tekemällä päätöksellä Suomi liittyi henkilömiinat kieltävään Ottawan sopimukseen. Päätös oli erittäin suuri virhe, sillä miina on kustannustehokas ja ainoastaan puolustuskäyttöön soveltuva ase pitkän rajamme turvaamiseksi.

 

Merkittävistä sotilasmahdeista esimerkiksi Yhdysvallat, Kiina ja itänaapurimme Venäjä eivät ole liittyneet sopimukseen. Oli idioottimaista liittyä sopimukseen, johon edes naapurimaamme ei kuulu. Miinoista luopuminen on riski puolustuskyvyllemme.

 

Ylistyspuheenvuoro Ottawan sopimukselle: hyppypanos

Olen aina pitänyt Ottawan sopimusta hienona ideana, sillä henkilömiinojen käyttö on ongelmallista kolmannen maailman maissa ja aiheuttaa paljon harmia etenkin siviilihenkilöille. On asiallinen tavoite pyrkiä vähentämään miinakenttiä kehitysmaissa ja asettaa painetta purkaa epäinhimillisiä rakenteita. En kuitenkaan koskaan ymmärtänyt Suomen liittymistä Ottawan sopimukseen, sillä Suomessa ei esiinny samankaltaisia ongelmia kuin henkilömiinoista kärsivillä kehitysmailla. Suomelle henkilömiinat olivat pitkään yksi itsenäisyyden takuutuotteista.

 

Ottawan sopimus - jalkaväkimiinat

Ottawan sopimus oli puheenaiheena presidentinvaalien aikaan. Miksei kansalaisaloite ole saanut allekirjoituksia täyteen, kun aihe oli mielestäni hyvin esillä mediassa vaalien aikaan ja kannattajiakin ilmeisesti löytyi.

 

Eikö perussuomalaiset voi nostaa kansalaisaloitetta esille, kun aloitteen tekijä on kokoomuslainen Eero Lehti?

 

Kansalaisaloite, Kansalaisaloite jalkaväkimiinojen palauttamiseksi: https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2954

 

Miinat raivattava puolustuspoliittisen keskustelun tieltä

Perussuomalaiset ovat vaatineet kovaan ääneen ja varsin populistisesti jalkaväkimiinat kieltävästä Ottawan sopimuksesta irtautumista ja kokoomus on ilmoittanut hyväksyvänsä vaatimuksen, vaikkei se aiokaan asiaa aktiivisesti edistää.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Sivut

Julkaise syötteitä