Jukka Hankamäki Osaa ja uskaltaa.

Kaikki blogit puheenaiheesta Misogynia

Kansallismielinen misogynia

Kun on seurannut kansallismielisyyttä koskevaa debattia eri keskustelupalstoilla (myös Puheenvuorossa), niin yksi piirre on ollut aika ajoin esiin puskeva misogynia. Mitä konservatiivisempia näkemyksiä joku kansallismielinen esittää, sitä viistompi hänen näkemyksensä naisen asemasta on.

Suomalaisen kansallismielisyyden pioneereilla, Snellmanilla ja Topeliuksilla, oli heilläkin aika viistot näkemykset naisista. Tässä mielessä nykyisetkin kansallismieliset pyrkivät ylläpitämään maskuliinista hegemoniaa.

Internetissä vellova misogynia - naisvihaa nappulat kaakossa

Tasa-arvon tavoittelu ja erityisesti naisasialähtöisesti (feministisesti) on pitkän historiallisen kehityksen tuloksena kulminoitumassa "saatavuusongelmaan" ja naisiin kohdistuvan vihapuheen yleistymiseen. Backlash todentuu näinä aikoina sosiaalisen median viestintäketjuihin ujuttautuneessa disinformaatiossa, jota leimaa vääristelevän tai harhaanjohtavan kuvan antaminen feminismin tavoitteista sekä voimistuneen avoimet naisvihan ilmaukset.

 

Huono aika olla nainen

Suomalainen media on viimepäivät jauhanut käytetyistä ja uusista lastenrattaista, mutta huomioni on kiinnittänyt verkossa puhuttavat aiheet: Zoe Quinnin ajojahti eli "Quinnspiracy", Feminist frequency-sivuston Anita Sarkeesianin uhkailu ja kotoa-ajo, ja The Fappening eli Jennifer Law

Netissä velloo naisviha

Internet on periaatteeltaan avoin ja avaa mahdollisuudet viestintään monille sellaisillekin henkilöille, joilla elämäntilanne ei suo mahdollisuutta osallistuvaan mielipiteenvaihtoon kuten myös tietenkin aktiivikäyttäjille se tarjoaa runsaasti omaa kiinnostusta motivoivia keskustelualustoja ja esittämisen areenoita

Käytännössä internet on yhä enenevässä määrin myös kasvoton syöveri, jossa anonymiteetin sekä kohtaamattomuuden (non-IRL) turvin narsismi tai erilainen viha saavat kirjallisen muotonsa.

 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Sivut

Julkaise syötteitä