Jukka Hankamäki Osaa ja uskaltaa.

Kaikki blogit puheenaiheesta Malaysian Airlines

Venäjä käytti veto-oikeuttaan erityistuomioistuimen perustamispäätöksessä

Venäjä käytti eilen veto-oikeuttaan YK:n turvallisuusneuvoston pitämässä äänestyksessä ja esti tällä kansainvälisen erityistuomioistuimen perustamisen. Erityistuomioistuimen tehtävänä olisi ollut selvittää noin vuosi sitten Hollannista matkalla olleen malesialaiskoneen alasampumista Ukrainan ilmatilassa. Veto-oikeuden käytön kerrotaan kuumentaneen tunteita ja lisänneen kitkaa länsivaltojen ja Venäjän välillä.

Venäläiset hävittäjät käyttivät Finnairin matkustajakoneita maaleina

Malaysia Airlinesin lennon MH17 alasampuminen herätti varsin vähän reaktioita Euroopassa ja muualla maailmassa, ainakin verrattuna teon häikäilemättömyyteen ja törkeyteen.

Malaysia Airlines MH17 ja Johan Bäckmanin tiedot aiheesta

”Donetskin tasavallan” tämänhetkinen ilmeinen ykkösmies dosentti Johan Bäckman kommentoi tuoreeltaan Malaysia Airlinesin lennon MH17 alasputoamisen syynä olleen Ukrainan armeijan toimet. Tämä siitäkin huolimatta, että Bäckman oli juuri hetki sitten saanut tiedon tapahtuneesta. ”Sehän on ihan selkeästi tiedossa, että mikä on Donetskin tasavallan kanta tähän asiaan. Ja kanta on, että Ukraina on ampunut sen koneen alas” Bäckmanin tiedot perustuvat lähteisiin, joihin hän ei tässä vaiheessa ota kantaa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Sivut

Julkaise syötteitä