Jukka Hankamäki Osaa ja uskaltaa.

Kaikki blogit puheenaiheesta Liikenneonnettomuudet

Henkisesti häiriintyneitä oletettua enemmän

En tiedä mistä johtuu, mutta tuntuu että nykypäivänä on yhä enenevässä määrin ihmisiä, joiden maailmankuva on jotenkin vääristynyt, eivätkä enää osaa hallita omaa käyttäytymistään siitä näkykulmasta että mikä on hyväksyttävää / laillista yhteiskunnan ja yksilöiden kannalta.

Itse luokittelen tälläiset ihmiset jollakin tavoin henkisesti häiriintyneiksi.  Voi olla että kaikki eivät ole samaa mieltä, mutta annan muutaman esimerkin.

Liikennevahinkolautakunnan uskottavuus on mennyt

Toimin lausunnonpyytäjänä asiassa, jossa liikenneonnettomuuden uhri valitti vakuutuslääkärin kielteisestä päätöksestä liikennevahinkolautakuntaan. Liitteessä hänellä oli neljän (4) eri hoitavan (erikois)lääkärin lausunnot, joista yksi oli lääketieteen tohtorin allekirjoittama.

Kaikki neljä lääkäriä puolsivat uhrin näkemystä siitä, että on todennäköisestä uhrin vammojen (sairauden) syntyneen juuri liikenneonnettomuudesta johtuen. Tämä ei riittänyt liikennevahinkolautakunnalle.

Tieliikenneonnettomuudet vähentyneet

Vuoden 2016 *tammi-elokuussa Suomessa tilastoitiin 3 066 henkilövahinkoon johtanutta tieliikenneonnettomuutta. Onnettomuuksissa kuoli 152 ja loukkaantui 3 831 ihmistä. Kuolleiden ja loukkaantuneiden määrä on laskenut edellisestä vuodesta: surmansa saaneita oli 26 ja loukkaantuneita 347 vähemmän kuin vuoden 2015 vastaavana aikana.

Varovaisuus liikenteessä koskee sinuakin, jalankulkija!

Myöhäissyksyn pimeät ja sateiset mutta lumettomat illat ovat jälleen laskeutuneet seuraksemme ja autoilijoita on kehotettu totuttuun tapaan varovaisuuteen tien päällä. Nostan kuitenkin useimmiten autolla liikkuvana esille toisen näkökulman, nimittäin kamikaze-jalankulkijan, jolta puuttuu itsesuojeluvaisto korvien välistä, luultavasti edes henkilöauton kuljettamiseen oikeuttava ajokortti lompakosta sekä heijastin takinliepeestä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Sivut

Julkaise syötteitä