Jukka Hankamäki Osaa ja uskaltaa.

Kaikki blogit puheenaiheesta Kuinka Suomen talous kasvaa ja työllisyys paranee

Miten hallitus työllistää 60 000 työtöntä suomalaista?

60 000 työtöntä vastaa keskikokoisen suomalaisen kaupungin koko väkimäärää.  Suomessa on työttömiä työikäisiä sen verran että jos ne kaikki koottaisiin yhteen paikkaan, saataisiin ehkä viisi tuollaista keskikokoista kaupunkia asutetuiksi pelkillä työikäisillä työttömillä ihmisillä. Mukana luvussa eivät siis ole alaikäiset eivätkä eläkeläiset tai muuten työkyvyttömät. Työttömien kaupungeissa asuisi siis vain työttömiä työikäisiä, ei eläkeläisiä, sairaita, eikä lapsia.

Kokoomuksen keinoilla +50 000 työllisen mittaluokka mahdollinen

Helsingin Sanomat julkaisi 9.4. hyvän analyysin puolueiden esittämistä työllisyyskeinoista (https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006063811.html). Totesin Hesarin haastattelussa, että tarkan laskelman esittäminen yksittäisten keinojen työllisyysvaikutuksista olisi aika ilmaan ampumista. Tutkittu tieto on johtopäätösten osalta epävarmaa.

Kokoomuksen Sanni pitää KIISTATTA aktiivimallia tehokkaana

Kokoomuksen Sanni Grahn-Laasonen totesi YLEn aamu tv:ssä sanasta sanaan näin: ”… KIISTATTA aktiivimalli on saanut aikaan työllisyysasteen nousun ja meillä on 140000 uutta työpaikkaa…

Neuvottelupöydistä puuttuu pienyrittäjäosaaminen

 

Suomen neuvottelupöydistä puuttuu pienyrittäjäosaaminen, niin työntekijä- kuin työnantajapuoleltakin. Vuosina 2000-2016 työpaikkoja on Suomeen syntynyt seuraavasti:

 

* Alle 50 työntekijän yrityksiin 80.460 työpaikkaa

* 50 – 250 työntekijän yrityksiin 38.843 työpaikkaa

* Yli 250 työntekijän yrityksistä on LOPETETTU 42.215 työpaikkaa

 

Kehitetäänkö työmarkkinoita?

Kehitetäänkö työmarkkinoita?

Suomalaisen yhteiskunnan tärkein saavutus itsenäisyyden ensimmäisen sadan vuoden aikana on ollut turvata ikäihmisten ja sairaiden toimeentulo ja peruspalvelut. Samoin sisäinen ja ulkoinen turvallisuus on kyetty hoitamaan kansainvälisen vertailun mukaan erinomaisesti. Väestön ikääntymisen ollessa tosiasia, olemme tilanteessa, jossa tarvitaan uusi Suomen selviytymisen malli. Se malli ei ole toistaiseksi edes idulla.      

Paradoksi talouspolitiikka vie Suomea epämääräiseen liittovaltiokehitykseen

Nurinkurista seurattavaa on ollut muutama asia tämän hetken Suomessa. Yhtäältä, kun hallitusta voi kehua siitä, kuinka Suomen talous kasvaa ja työllisyys paranee, niin toisaalta voi moittia siitä, kuinka köyhyys ja eriarvoisuus ovat lisääntyneet Suomessa. https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/241836-ankaraa-kritiikkia-sipilan-hallitukselle-selvitys-koyhyys-lisaantynyt-suomessa

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Sivut

Julkaise syötteitä