*

J. Sakari Hankamäki Filosofian, politiikan ja median tutkimusblogi.

Kansallisvaltio

Suomi: eurooppalaisuudesta nolla

Maailmassa, Euroopassa, meillä Suomessakin, on monta merkillistä asiaa jotka eivät kiinnosta ketään. Siis käytännössä ketään. Siitä huolimatta, että kyseessä ovat asiat, jotka lymyilevät jokaisen korvien välissä ja nahkan alla.

Suomen ministereille määrättävä syntyperävaatimus

Ilta-Sanomat uutisoi keskiviikkona 11.10.2017 presidentin syntyperäisyyden aiheuttaneen eduskunnassa kiistaa Laura Huhtasaaren (ps) ja Pilvi Torstin (sd) välille. Torsti ehdotti syyskuussa jättämässään lakialoitteessaan perustuslain muuttamista siten, että presidentiksi valittavan henkilön ei enää tarvitsisi olla syntyperäinen Suomen kansalainen, vaan myöhemminkin kansalaisuuden saanut henkilö voisi tulla valituksi presidentiksi. Huhtasaari puolusti syntyperävaatimusta.

Saksan rautarouvan johdolla kohti liittovaltiota

Kuluva alkuvuosi on  ollut vauhdikas Euroopassa ja maailmalla. Ensin Brexit, sitten Trump ja mitä sitten? Valtamedia on ilakoinut Trumpilla sekä ennen että jälkeen USA:n presidenttivaalien. Kyseinen herra käväisi Euroopassa  eikä yllättänyt. Suorasukaiseen tyyliinsä Trump "ripitti"  natomaita. Saivat kuulla kehotuksen maksuosuutensa  täysimääräisestä suorittamisesta yhteiseen puolustuskassaan.

Perustuslakia muutettava – Suomen kansalaiset etusijalle

Olen tänään 17.3. jättänyt eduskunnassa poikkeuksellisen lakialoitteen perustuslain muuttamiseksi. Lakialoitteessani ehdotan Suomen perustuslain alkuun lisättävän, että Suomen valtion tehtävä on ensisijaisesti omien kansalaistensa oikeuksien turvaaminen.

Vain ensisijaisesti omien kansalaistensa oikeudet turvaamalla Suomi voi olla olemassa myös seuraavat 100 vuotta, ylläpitää hyvinvointia ja nousta uusiin ennennäkemättömän upeisiin saavutuksiin.

Onko Suomi enää itsenäinen?

Suomalaiset juhlivat kohta valtion 98 itsenäisyyspäivää. Joittenkin mielestä Suomen itsenäisyydestä on enää jäljellä kuitenkin vain pieni osa, sillä oleelliset itsenäisen valtion symbolit kuten oma raha ja suuri osa lainsäädäntövaltaa on luovutettu pois.

Onneksi meillä on vielä jäljellä muutamia itsenäisen valtion tunnuksia, omat puolustusvoimat ja niitten myötä puolueettomuus, verotusoikeus, tuomiovalta ja kaikkein tärkeimpänä omat, tarkat ja kaikkien tunnustamat rajat, joita lisäksi itse , kenenkään siihen puuttumatta, vartioimme.

Eurooppa ei yhdy, vaan hajoaa!

Ihmisvyöry Afrikasta ja Arabimaista on lähtenyt liikkeelle Eurooppaan. Median haastattelemat pakolaiset ja parempaa elämää tavoittelevat ihmiset ovat ottaneet suunnakseen Saksan ja Ruotsi. Muut maat EU maat kuten esim. Unkari, Puola, Tsekki, Viro ... ei heitä kiinnosta, koska niiden elintaso on alhainen.

Saksaan pyritään koska siellä on työtä ja toimeliaisuutta ja Ruotsiin siksi, että koska ruotsalainen yhteiskunta ymmärtää kansallisuuksia ja haluaa ottaa niitä vastaan.

Länsirintamalta ei mitään uutta

Ennen vaaleja uutisoitiin taloustilastoja, jotka kertoivat miten käsittämättömän hyvin rikkaimmilla ihmisillä menee. Rikkaat rikastuvat, köyhät köyhtyvät. Esimerkiksi eri  tuloryhmien mediaanituloja kuvaavat käyrät kahdenkymmenen vuoden ajalta muodostavat tasaisesti leviävän viuhkan, jonka yläpinnassa kelluvat ylemmät toimihenkilöt yhä parempine palkkoineen.

Galaksi EGS-zs8-1 saattaa olla pahan pauloissa

 

Pahuuden oletetaan johtuvan hyvyyden puutteessa. Sen sanotaan olevan seurausta ihmisen vapaasta tahdosta. 

Pahuuskentän voidaan ajatella ulottuvan kaikkialle avaruuteen.  Siten avaruuden jokaiseen pisteeseen on sekoittunut pahaa ikuisiksi ajoiksi eteenpäin siitä hetkestä lähtien,  jolloin ihmisen  syntiin lankeaminen tapahtui. Siksi 30 miljardin valovuoden päässä Maapallosta sijaitseva Galaksi EGs-zs8-1 saattaa olla puhuuskentän vaikutuspiirissä.

Suvaitsevaisto, Kurdistan ja Suomi

Osallistuin eilen Suomen Kurdiliiton järjestämään vaalipaneeliin Helsingissä. Tilaisuus sujui hyvässä hengessä, kiitokseni järjestäjille, yleisölle ja kanssapanelisteille.

Vahva kansallisvaltio on yhteiskuntarauhan tae

Jotain on aivan perustavanlaatuisesti pielessä, mikäli Suomen kansalliset symbolit herättävät assosiaatioita ääriliikkeisiin, lähinnä kiihkonationalismiin, patriotismiin ja/tai skinhead-toimintaan. En hyväksy ajatusta siitä, että kyseiset liikkeet olisivat omineet erityisesti Suomen leijonan kuvastamaan ideologioitaan. Tällaisia ajatuksia on herättänyt mm.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Sivut

Julkaise syötteitä