Jukka Hankamäki Osaa ja uskaltaa.

Kaikki blogit puheenaiheesta Ihmisarvoa ei mitata rahassa

Miten ratkaistaisiin sairaiden ja vanhusten tuoma rasitus sote-palveluille?

Ylen eilinen otsikko "Tutkimus: Eläkeläinen rasittaa sosiaali- ja terveyspalveluja vuodessa 6 500 euron arvosta – vain runsas kymmenys siitä maksetaan omasta pussista" https://yle.fi/uutiset/3-10177003 hämmensi. Eläkeläiset siis rasittavat terveyspalveluitamme. Jutusta kävi ilmi, että myös sairaat rasittavat terveyspalveluitamme, ja erityisen sairaat ja kaikkein iäkkäimmät sairaat kaikkein eniten. Tämä on tietenkin ongelma.

Agressiivista rahauskontoa katukuvassa

 


Kadulla ihmisiä pääasiassa raivostuttavat perinteisesti nämä kolme seikkaa:


1. Koirankakka
2. Alastomuus
3. Uskonnolliset symbolit

 

Olen jokseenkin samaa mieltä vain ensimmäisestä. Puhtaasti käytännöllinen juttu. Mitään ideologista siinä ei liene. Toisesta vouhkaaminen on melko käsittämätöntä. Jos näkee alastonta kuvastoa, josta ei pidä, voi olla katsomatta. En näe asialla mitään laajempaa yhteiskunnallista yhteyttä: kyse on erilaisista näkökannoista sopivan fyysisen julkisen ja yksityisen rajoista.

Jos laittomia oleskelijoita ei voida poistaa, niin...

Oleskelusta on tehtävä sietämätöntä ihmisoikeussopimusten rajoissa. Joitain mahdollisesti käyttöön soveltuvia ehdotuksia maailman sosiaalitoimistokehityksen estämiseksi meillä on.

 

Toimivimmasta päästä olevia lainsäädännöllisiä keinoja voisi olla poistumiskiellollinen telttamajoitus korvessa. Sinne toimitettaisiin elintarvikkeita armeijan malliin kalorimäärin laskettuina ja roskapuuta polttopuiksi. Toimeentulolaki voitaisiin säätää laittomia oleskelijoita kohtaan varusmiesten minimipäivärahan tasoiseksi.

Ihmisoikeuskysymykset ja tuulivoima

Onko Suomi oikeusvaltio, Suomessa pyritään kansantaloudellista näkökulmaa tarkastellen pystyttämään tuulivoimaloita lähelle asutusta, on mahdollista, että liian lähelle! Viimeaikaisesta tutkimuksesta selviää, että voimassa olevat asetukset määrittelevät suojaetäisyydet riittämättömiksi tuulivoimaloiden ja asutuksen välillä.

 

Monikulttuurisuus pääomaksi

Tämänkertainen vaalivideoni kertoo monikulttuurisuuteen ja maahanmuuttoon liittyvistä haastateista ja mahdollisuuksista. Video on kuunnteltavissa Facebookin, Youtuben ja Vimeon kautta.

 

IHMISEN ASIALLA

IHMISEKSI KASVAMISTA

Kiitokset sinulle ikämies, joka puristit kättäni kalamarkkinoilla ja kiitit näistä kolumneistani. Sanoit, että luet ne aina sanasta sanaan ja siksipä minä rohkenen jälleen tuhlata tämän lehden (ja nyt US-blogin) palstatilaa joillakin riveillä.

Ajelin tänään Palovaara-Joensuu-Palovaara reissun ja tapani mukaan kuuntelin radiosta asiaohjelmaa. Menomatkalla haastateltiin terrorismiin liittyen asiantuntevaa naista ja tulomatkalla pakinoi viisas naisihminen aikamme ihmiskäsityksestä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Sivut

Julkaise syötteitä