Jukka Hankamäki Osaa ja uskaltaa.

Kaikki blogit puheenaiheesta Faktantarkistaminen

Tomittajakunnan kaksinaamainen uutisoiti ei perustu edes faktoihin

Kuten niin moneen kertaan on todettu, ei kaikkeen kirjoitettuun pidä uskoa ja luottaa sokeasti.  Tämä sama koskee uutisointia Teuvo Hakkaraisen (ps) kakkosasunnon vuokrauksesta pääkaupungista.  

Tuoteselosteet poliittisille toimijoille

On tässä nähty kuinka poliitikot ja puolueet pitävät puheita ja laativat ohjelmia kansan ihmeteltäviksi. Ne kaikki vaikuttavat hienoilta, tarkkaan mietityiltä, jopa älykkäiltä ja vastuullisilta. Totuus on sitten toinen. Kun on valtaan päästy niin tehdyt päätökset ja toimet ovat jotain muuta kuin mitä myyty äänestäjille. Tämä koskee myös EUn parlamentissa istuvia. Haluan tuoteselosteet poliitikoille. Sellaiset, joissa kerrataan mitä he ovat luvanneet tehdä ja mitä he ovat saaneet aikaiseksi tai mitä päätöksiä puoltaneet.

Antarktis kasvattaa jääpeitettä ja rikkoo kylmyysennätyksiä ym.

Hesari muistuttaa Heli Saavalaisen kolumnissa, että suomalaisten hiilijalanjälki on suuri, ja että muut maat käyttävät tätä tosiasiaa hyväkseen ja laittavat suomalaiset maksumiehen rooliin ilmastotalkoissa. http://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000005300272.html

 

Ilmastonmuutos takoo ennätyksiä, mutta Saavalainen unohtaa mainita, että Antarktis kasvattaa jääpeitettä trendinomaisesti.

 

Vuoden sana: Totuudenjälkeinen. Post-truth.

Vuoden sanaksi on valittu "post-truth".

Brexit:in ja Trump:in jälkimainingeissa tämän sanan käyttö on lisääntynyt voimakkaasti.

Huonompi juttu on, että valheita alkaa jo tulla päin näköä ihan liikaakin.

Ja se murentaa luottamusta, joka on yksi tärkeä voima, joka pitää yhteiskuntia toimivina.

 

Enough of this shit.

Mä lehden luin

Vaikka yleensä en lue, siis Journalisti-lehteä, vaan laitan sen postin tuodessa odottamaan myöhempää lukupäätöstä. Niitä on tuossa lokerikossa nyt odottamassa seitsemän vuoden lehdet sitä päätöstä. Miksikö?Koska koko lehti on nykyään pelkkä vitsi ja journalismin kanssa lehdellä ei ole mitään tekemistä.

Erehdyin kuitenkin ottamaan viimeisimmän lehden paikallisjunalukemiseksi ja kerron teille, miksi Journalisti-lehti on suuri vitsi ja sen lukemiseen käyttetty aika on haaskausta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Sivut

Julkaise syötteitä