Jukka Hankamäki Osaa ja uskaltaa.

Kaikki blogit puheenaiheesta Ero EU:sta

Brexit ei kannattanut, Briteille käy nolosti

Brittiläisillä on suuria vaikeuksia Brexitinsä kanssa, hallitus on erimielinen ja kalliiksi tulee, takkiin tulee.  

Britit ovat kuitenkin päättäväisiä ja haluavat viedä brexitin hamaan loppuun asti. Tuskin sitä enää voitaisiin muutenkaan  peruuttaa.

Britit eivät uskoneet EU:n ulkopuolella pysytellyttä Norjaa, jonka pääministeri ennen Englannin brexit- vaaleja sanoi ettei kannata.

Norjalaiset eivät ole EU:ssa siksi etteivät kansalaiset jäsenyyttä kannattaneet, lähinnä kai sen takia että pelkäsivät EU:n asettavan kalastukselle rajoituksia.  

Brexit kyllä - Grexit ei. Alkaako dominoefekti?

 

EU on  projekti, jonka toiminnan logiikasta on vaikea saada tolkkua. EU oli valmis tekemään kaikkensa, jottei Kreikkaa päästettäisi eroamaan. Euroja ja tupakkaa paloi siinä leikissä paljon. Ilmeisesti pelättiin domino- efektiä. Pienenkin palikan kaatuminen näet voisi olla alku koko rakennelman kaatumiselle. Suurella rahalla ja tiheillä öisillä kriisikokouksilla tavoitteessa onnistuttiin.

EU:hun tarvitaan eroamiskomissaari

 

Nyt kun Brexit on totta, EU- komission on käärittävä hihat ja ryhdyttävä Britannian eropäätöksen edellyttämään eroprosessin nopeaan toteutukseen. Se olisi kaikkien etu.

Annan ilmaisen idean. Perustakaa pika pikaa eroamiskomissaarin virka. Hän johtaisi hallittua ja nopeaa Britannian eroprosessia. Samalla se oli oivallinen tapa valmistautua Britanniaa seuraavien maiden tuleviin eroihin.

Väkivaltainen parisuhde

Miksi haluamme ottaa koko ajan turpiimme?

Miksi haluamme olla alistettuja?

Miksi annamme muiden päättää asioistamme?

Puhun nyt meistä kansakuntana.

 


Olemme antaneet päätäntävaltamme pois
 -Muut päättävät millä säännöillä elämme.

Olemme antaneet rahamme pois.
 -Kaikki rahamme ovat vain lainassa.

Olemme antamassa aseemme pois.
 -NATO:n isäntämaasopimus on jo iso askel tähän suuntaan.

 

Brittihallitus esitti uhkavaatimuksensa EU:lle

Britannian pääministeri David Cameron on esittänyt vaatimuksensa EU:n uudistamisesta.

Ennen viime keväänä voittamiaan parlamenttivaaleja Cameron lupasi EU-epäilijöitä miellyttääkseen järjestää kansanäänestyksen maansa EU-jäsenyyden tulevaisuudesta, mikäli konserviitivit voittavat ja hän tulee valituksi uudelleen pääministeriksi.

Britannian ero EU:sta pilaisi paljon

Britannian vaaleissa suurimman puolueen asemansa säilyttävä konservatiivipuolue lupasi järjestää kansanäänestyksen EU:hun kuulumisesta vuonna 2017, mikäli voittaa parlamenttivaalit. James Cameron halusi siis tehdä parlamenttivaaleista EU-äänestyksen eräänlaisen esivaalin. Pyrkimys on kummallinen, sillä Cameron vastusti Skotlannin itsenäistymistä, mutta nyt hän haluaisi koko Britannian irti EU:sta!

Mukavat liksat

Mahdollisesti jopa 500000 euron korvaukset ja ylimäärinen eläke 4 kk. työstä. Mukava ansio kenelle tahansa, mutta aika rankkaa niille tavallisille kansalaisille, joidenka on palkka maksettava.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Sivut

Julkaise syötteitä