J. Sakari Hankamäki Filosofian, politiikan ja median tutkimusblogi.

Kaikki blogit puheenaiheesta Asenneilmapiiri

Maahanmuuttajien rekrytointi pelastaa Suomen työvoimatarpeen?

Suomen väestö vanhenee, lapsien syntyvyys hiipuu ja matalapalkka-alojen työvoimaresurssit heikkenevät, eikä kasvukeskusten riittämätön vuokra-asuntotarjonta ja perustarpeisiin riittämätön ansiotaso edistä niin aktiivimallin hyödyntämistä kuin nuorten kouluttautumista tarpeiden mukaisesti. Tämä on paha yhdistelmä, jonka selättämiseksi ei ole edes etsitty läpipitävää ratkaisua, koska uhkakuvat myyvät vaaleissa todellisuutta paremmin. 

Tunnollinen kuski Gleb Simanov: uhri vai syötti?

Blogikirjoitus julkaistaan venäjäksi lähiaikoina / Перевод блога на русский язык будет опубликован в ближайшее время

Maahanmuutto ja Sipilän hallitus vuonna 2016

Moni suomalainen tulee muistamaan vuoden 2016 politiikan vuotena; sellaisena, jossa Suomen hallituksen tahto törmäsi liian usein perustuslain kanssa.

Joidenkin hallituspuolueiden kannattajien mielestä ongelma on perustuslaissa ja jopa jotkut kansanedustajat ovat tahtoneet muuttaa perustuslakia, jotta heidän tahtonsa menisi läpi.

Enemmistön ulkopuolelta.

Luin Kauppalehteä ( http://www.kauppalehti.fi/uutiset/hallitus-pistaa-myos-terrafamen-ympari...) ja provosoiduin kirjottamaan. Anteeksi jos pahoitin tällä kirjoituksellani juuri sinun mielesi, mutta koin myös velvollisuudekseni sanoa sanottavani.

Uuteen nousuun

Talous on kuralla. Ihmiset eivät tule toimeen keskenään. Rotuvihaa lietsotaan puolin ja toisin. Lakkoja järjestetään, yt-neuvotteluja aloitetaan, työehtoja kierretään erilaisella sopimuskikkailulla, leikkuri ajaa köyhät leipäjonoihin. Poliitikotkin ovat niin turhautuneita, että lopettavat kokonaan, viimeisimpänä Carl Haglund.

Asenne muuttaa todellisuutta

 

Kun me muutamme elämässämme omaa asennettamme muita ihmisiä kohtaan, saamme hyvin nopeasti havaita maailman ympärillämme muuttuvan erilaiseksi.

Eikä se ole pelkkää kuvittelua, vaan maailma on aivan todellisesti muuttunut asenteemme osoittamaan suuntaan. Ja mikä parasta, oikean asenteen alulle paneva muutos vahvistaa itse itseään yksilön ja ympäristön välisenä heräte-vaste-kierteenä.

Ihmisiä ihmisille

Viime aikoina moni on tahtonut tietää, mitä mieltä olen keravalaisista. Olen vuosien varrella tavannut aika monenlaisia keravalaisia ja tullut siihen lopputulokseen, että on parempi olla olematta keravalaisista mitään mieltä yhtenä massana, vaan muodostan mielipiteeni keravalaisista keravalainen kerrallaan aina tilaisuuden osuessa kohdalle.

Onko juutalaisvastaisuus vaaraksi?

OTTEITA VÄITÖSKIRJASTA -06
”Juutalaisvastaisuus Suomessa 1918-44”.

Äärioikeiston julkaisut

Onko juutalaisvastaisuus vaaraksi?

OTTEITA VÄITÖSKIRJASTA -06
”Juutalaisvastaisuus Suomessa 1920-44”.

Syrjintä käy kalliiksi

Joskus ehdokkaita pitää muistuttaa hyvistäkin asioista. Kuten siitä, miten hienoa on, että Lapissa on avoimesti homoseksuaali ehdokas. Omassa elämässäni sekä perhe- ja ystäväpiirissäni asia on niin tuiki tavallinen, että en osaa edes sitä aina ajatella.  Ja miksi ihmeessä ihan normaalia asiaa edes miettisin?  Sen sijaan Lapissa asia on vielä liian usein peitelty salaisuus, joka painostaa. Ahdasmielinen kulttuurimme käy meille kalliiksi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Sivut

Julkaise syötteitä