Jukka Hankamäki Osaa ja uskaltaa.

Kaikki blogit puheenaiheesta Aselait

Välivaalimatka - osa 2: Vaalit väkivallan varjossa

”Pelkään, että tapaukset ruokkivat salaliittoreorioita ja vahvistavat Trumpin asemaan.” Näin totesi aamiaistarjoilija kun kysyin häneltä, onko viimepäivien tapahtumilla vaikutusta välivaaleihin. Corettan mielestä keskustelu putkipommien yhteydessä osoitti kuinka kaukana todellisuudesta osa Trumpin kannattajista on. Heistä innokkaimmat ovat epäilleet, että demokraatit olisivat olleet lähetyksien takana, kerätäkseen ääniä välivaaleissa syyttämällä Trumpia ja hänen kannattajiaan tapauksista.

Lausuntoni aselakiehdotuksesta

SM:n asiatunnus SM011:00/2017

 

Aaro Kustaanheimon lausunto ampuma-aselain, vapaaehtoisesta maanpuolustuksesta annetun lain ja asevelvollisuuslain 97 §:n muuttamisesta asedirektiivin minivaatimusten täyttämiseksi

Lausuntoni luonnoksesta hallituksen esitykseksi eduskunnalle ampuma-aselain,vapaaehtoisesta maanpuolustuksesta annetun lain ja asevelvollisuuslain 97 §:n muuttamisesta

 

USA:n oma omaehtoinen terrorismi

Hienoa olisi, jos USA:ssa aselakien tiukentamista vaativat koululaisten mielenosoitukset leviäisivät ja mukaan tulisi muitakin. Niin voi käydä. Ehkä ainakin kouluampumisiin tottumaan joutuneet nuoret ovat saaneet tarpeekseen "aseellisesta vapaudesta". 

Mutta sekään ei vielä takaa, että mitään oleellista muuttuu.

Kyse on oudosta kulttuurisesta syövästä, joka on syvällä.

Kyse on myös rahasta. Kansallinen kivääriyhdistyksellä on rahaa voidella poliitikkoja. Ja he voitelevat.

Korileikkiä massamurhaajilla

Jälleen oli eräs pipipää tällä kertaa Yhdysvaltain Texasisssa kunnostautunut, ja päättänyt viimeisimpien tietojen mukaan 26 ihmisen elon. Osan harmitukseksi valkoinen nuorimies ei ollutkaan keskittänyt tempaustaan vähemmistöihin vaan uhrit olivat pääsääntöisesti valkoisia. On sekin jännää, että lasketaan ruumiit ja laitetaan näiden värit tai muut erottavat tekijät ylös. Jonkinlainen ajan kuva tuo. Kun maahanmuuttajataustainen pipipää tappaa, niin koetetaan kaivaa terrorismikytkös, ja jos valkoinen kantaväestöläinen tappaa koitetaan kaivaa rasismikytkös.

Texasin ja Suomen turvallisuustilanteesta

Texasin kirkkoammuskelussa näyttää kuolleen ainakin 26 ihmistä. Uhreja on 5-vuotiaasta 72-vuotiaaseen.

Republikaanipoliitikot ovat rukoilleet ja kehottaneet rukoilemaan uhrien ja omaisten puolesta. Rukoilemassahan uhrit juuri olivat, kun joku päätti tulla käyttämään rajoittamatonta aseenkanto-oikeuttaan.

Yhdysvalloissa kuolee ampumalla yli 90 ihmistä päivässä. En pitäisi sitä kovin turvallisena tilanteena.

Asedirektiivi muuttuu - työ Suomessa jatkuu

Eilen Euroopan parlamentti hyväksyi asedirektiiviuudistuksen. Kyseessä on paljon ja aiheesta kritiikkiä saaneen uudistushankkeen päivitetty versio ja voikin sanoa, että tässä vaiheessa näyttää kohtalaisen hyvälle. Varsinkin jos vertaa toteutumaa lähtötilanteeseen, joka syntyi terrori-iskujen jälkeisessä kuohunnassa hysterian ja pelonlietsonnan lyötyä kättäpäivää disinformaation ja järjettömyyden kanssa.  

Suomi otti työvoiton asedirektiivissä

 

Tehty työ tuottaa jälleen tulosta. Aseiden hallussapitoa rajoittavasta asedirektiivistä on syntynyt neuvotteluratkaisu EU:ssa. Tulos vastaa Suomen tavoitteita, koska se turvaa reserviläisten aseharjoittelun osana vapaaehtoista maanpuolustustyötä.

Aseet ja henkirikokset

Orlandon traagiset ja kauheat tapahtumat saivat, kuten aina ennenkin, populistit liikkeelle ympäri maailman. Veri ei ehtinyt edes maassa kuivua, kun eräiden piirien kärkipoliitikot rupesivat jo yhteen ääneen puhkumaan ja puhisemaan, sekä tökkimään kepillä vielä lämmintä kalmoa.

"Kato nyt, kato, mähän sanoin!", sanoi hoplofoobikko, tuo verta imevä pikku punkki eikä malttanut enää innostuksestaan odottaa.

Käsiaseita ja Kansalliskaarteja

Kuten SuPo meille kertoi, Suomen turvallisuustilanne ei vielä toistaiseksi ole paha. Poliisien vuosittain ampumat laukaukset voidaan laskea kahdella kädellä. Mutta jos joskus tulee se päivä, jolloin tilanne pahenee vaikkapa Ranskan kaltaiseksi, missä pysäytetään terroristeja melkein joka toinen kuukausi, kuuluisi suomalaisilla olla oikeus omistaa lyhyt käsiase itsepuolustukseen.

Aseistautuneita ranskalaisia vaikeampi terrorisoida

Pariisin terroriteot perjantaina 13.11.2015 saivat odotetusti surun lisäksi aikaan myös keskustelun Euroopan yhteisistä keinoista, joilla tulevaisuudessa vastaavanlaisia tekoja ehkäistäisiin. Pääosin ehdotetut menetelmät ovat askel oikeaan suuntaan. Joukossa on kuitenkin myös kyseenalaisia ja suoranaisen tehottomia menetelmiä. Kauppalehti uutisoi 15.11.2015 Ranskan sisäministeri Bernard Cazeneuven väläyttäneen eräänä keinona muiden joukossa terrorismin torjunnan kehittämiseen Euroopassa tehokasta asekontrollilainsäädäntöä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Sivut

Julkaise syötteitä