Jukka Hankamäki Osaa ja uskaltaa.

Kaikki blogit puheenaiheesta Arto Satonen

Satosen Yle-komitea unohti maahanmuuttajaradion

# On hyvä, että Ylen toimitusjohtaja Lauri Kivinen ja Yle-työryhmän puheenjohtaja Arto Satonen (Kok.) ovat tyytyväisiä parlamentaarisen työryhmän saavuttamaan tulokseen.  Kivinen on kokoomustaustainen, mutta hän on puolustanut Suomessa BBC-mallista julkisen vallan radio- ja tv-toimintaa. Näinä kaupallisen yleisradiotoiminnan kriisiaikoina Yle kyllä joutuu sijaiskärsijäksi, koska yhtiön budjetti aiotaan jäädyttää useaksi vuodeksi.

Ymmärtääkö Kokoomuksen Satonen mitä työvoiman tarveharkinta tarkoittaa?

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Arto Satonen ajaa voimakkaasti työvoiman tarveharkinnan lakkauttamista, jossa suomalainen työvoima korvattaisiin ulkomaisella halpatyövoimalla esim. seuraavaan tyyliin:

 

Työn tuottavuus ei lisäänny työpäivää pidentämällä

Kokoomus jatkaa vanhalla tutulla linjalla: annetaan niille, joilla on jo paljon. Tässä tapauksessa työtä. Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Arto Satonen esitti aikaisemmin tänään kokoomuksen eduskuntaryhmän kesäkokouksessa Hyvinkäällä, että työaikaa voidaan maltillisesti pidentää. Satonen ilmeisesti olettaa, että ihminen on kone, jonka voi säätää napista painamalla tekemään enemmän työtä ilman, että työn tuottavuus laskee.

Työmarkkinoiden uudistajina ovat toimineet työntekijät

Suomessa tulee tapahtumaan työmarkkinoiden uudelleen jako, missä suurinta osaa työpaikkoja uhkaa automatisointi tai työn ulkoistaminen ulkomaille. Tätä muutosta ei kiistä kukaan, vaikka jotkin idealistit haukkuvat ay-liikettä jälkeen jääneeksi. Tosiasia on kuitenkin, että ay-liikkeen jäsenet ovat tehneet työmarkkinoiden historiassa aina tasaisin ajoin uudistumisen. Suomalaiset työntekijät ovat nimittäin tehneet mittavia määriä innovaatioita ja keksintöjä, jotka ovat hyödyntäneet suuresti suomalaisia työnantajia ja tätä kautta yhteiskuntaamme.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Sivut

Julkaise syötteitä