Jukka Hankamäki Osaa ja uskaltaa.

Kaikki blogit puheenaiheesta Altia

Suomalaiset vientisankarit, osa 389: Altian Saksan-valloitus 2018

Suomalaisten vientimokat ovat legendaarisia alkaen Rape-keksien myyntiyrityksistä englantia puhuviin maihin. Lisääkö Altia nyt uuden luvun tähän surullisenkuuluisaan sarjaan?

Altian myynti on paha virhe

Altian vienti pörssiin romuttaa huoltovarmuutta ja sotkee suomalaiset viljamarkkinat tilanteessa, jossa kannattavuuskriisissä painivat viljatilat tarvitsivat vakaita ostajia ja karjatilat vakaita rehuntuottajia kuten Altia.

Viljaa itsekin viljelevänä, pidän Suomen viljamarkkinoita varsin heikosti toimivina ja yhden vakaan toimijan uhraaminen yksityistämisen alttarille luo turhaa epävarmuutta viljelijäkenttään. 200 miljoonaa kiloa viljaa vuodessa ostava Altia käyttää yli viisi prosenttia Suomen ohrasta.

Altian myynnin järkevyys pohdittuna Taffelin myynnin kautta.

Altian myynti pörssilistautumisen kautta on kummallinen idea. Sipilän hallitukselta se on normaalia, sillä osaavaa ja pitkäjänteistä politiikkaa se ei ole tehnyt.

Altia pohjalaisiin käsiin - Ilmajoen kunnan hankittava osuus yhtiöstä

Omistajaohjausministeri Mika Lintilä ilmoitti tänään, että Altia listataan pörssiin. Mielestäni Ilmajoen tulee Koskenkorvan tehtaan sijaintikuntana hankkia merkittävä osuus uudesta yhtiöstä.

Varminta olisi ollut, että hyvään kuntoon nostettu yhtiö olisi pysynyt valtion omistuksessa, tuottamassa tuloja veronmaksajille. Valtion tyhjällä kassalla on kuitenkin vaikea kehittää yhtiötä. Luotan vahvasti tehtaan tulevaisuuteen, koska se on hyvässä iskussa. Tuotantoennätyksiä tehdään joka vuosi ja tehokkuutta on parannettu investoinneilla.

Suvin kylmät kommentit / kossu myyntiin

Suvi Linden lensi Suomeen Egyptistä.

Niilin aurinkoisessa laaksossa tapahtuneen kovan työrupeaman päälle hän kommentoi Ugandassa tapahtunutta tragediaa sanoilla: ” Minulla ei ole mitään lisättävää, muutettavaa eikä poistettavaa siihen mitä julkisuudessa on jo ollut”.

Vastaus oli tyly.

Ihmisille mahdollisesti välittyi vaikutelma kylmäsydämisestä, vihaisesta ja vähän röyhkeästä kokoomuslaisesta ex-ministeristä, jolle oli kerrottu miten pitää vastata. Ehkä joku lakimies oli informoinut häntä miten pitää vastata?

Kainuun pitkät sähkökatkot paljastivat huoltovarmuusriskit

Kainuussa jo viikon ajan tykkylumesta ja lumikuormasta aiheutuneet sähkökatkot koskevat jo yli 10 prosenttia koko maakunnan kotitalouksista. Tilanne on alueen kannalta karmaiseva, kun ja jos pakkanen pääsee tekemään tuhojaan.

Kainuun tilanteen pitäisi avata silmämme. Huoltovarmuus veden ja ruoan, sähkön ja energian tai liikenne- ja tietoliikenneyhteyksien on Suomessa monin paikoin todella heikko. Maassa pitää pystyä varmistaa sähkölinjojen ylläpito siten, että tärkein eli vakaa sähkönsaanti on turvattu, myös erityisesti maaseudulla.

Juhannuksen suru-uutinen: "Koskenkorva lihoiksi"

Eduskunta on päättänyt luopua Altia yhtiön omistuksesta ja siihen liittyvistä tehtaista.

Altia yhtiön yksi tunnetuimmista tuotemerkeistä on Koskenkorva. 

Koskenkorvalla on suomalaisten miesten keskuudessa tunnelataus, joka liittyy isänmaallisiin tunteisiin ja jopa taisteluintoon.

Eduskunnan mielestä tämä ei kuitenkaan riitä siihen,  että Altia yhtiö olisi strategisesti tärkeä.

Koskenkorva saa mennä, eikä eduskunta vaadi tuotemerkin säilyttämistä.

Koskenkorvan vakavaksi uhkaksi on noussut Suomen lippuviina, joka käy hyvin kaupaksia.

Uusi SDP aloittaa yhteistä omaisuutta myymällä

Maailma ei muutu ilman yhteiskunnallisen ilmapiirin muutosta, eikä sitä saada aikaan olemalla yksin marginaalissa oikeassa. Tavoitteena pitää olla, että enemmistö alkaa ajaa samoja asioita kuin me. Silloin olemme voittaneet, kunhan niitä asioita ajetaan puheiden lisäksi myös käytännössä.

Olennaista ei ole jonkun puolueen nimi, vaan linja ja teot. Tästä johtuen olen itsekin usein arvostellut meille läheisimpiä puolueita demareita ja vihreitä, vaikka tykit pitäisi suunnata oikeistoon. Nimittäin jos menestys tuleekin oikeistodemareille tai -vihreille, loitontuu tavoite entisestään.

Altian myynti on hupsu ja laiton toimenpide!

Hallituksen aikomuksen myydä valtion viinatuotanto ts. Altia ja näin myydä ns. viinamonopoli on mielestäni laiton.

Kyseessä oli alun perin talonpoikien oikeus, joka luovutettiin kruunulle vuonna 1866. Tässä yhteydessä voidaan kysyä: onko valtiolla juridisesti edes oikeutta tähän toimenpiteeseen. Voiko tällaista oikeutta edes myydä ulkopuolisille? Kyse on ikivanhasta nautintaoikeudesta, joka on aina kuulunut kansalle. Eikö sen oikeuden pitäisi tässä tilanteessa palata kansalle takaisin?)) Eikö tässä kajota kansan suvereniteettiin?

Altia kannattaa myydä

Vasemmistoliiton kansanedustaja Annika Lapintie vastustaa alkoholia valmistavan ja markkinoivan valtio-omisteisen Altian myymistä. Lapintien mukaan myyminen laskee verotuloja, sillä ulkomaiset yhtiöt usein kiertävät yhteisöveroa näyttämällä yrityksen tuloksen matalamman yritysverotuksen maassa.

 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Sivut

Julkaise syötteitä