Jukka Hankamäki Osaa ja uskaltaa.

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 50 min 50 s sitten

Tiedustelulait: Suojelupoliisi sysättiin nyt eduskunnan ulkopuolelle – Näin 13 kansanedustajien taustat tarkistetaan

1 tunti 8 min ago

Perustuslakivaliokunta on saanut valmiiksi mietinnöt niin sanotusta tiedustelulakipaketista. Uuden tiedustelulakivaliokunnan kansanedustajista ei tehdäkään suojelupoliisin laajaa tuvallisuusselvitystä. Uusi tiedusteluvalvontavaltuutettu valvoisi jatkossa myös koko suojelupoliisia.

Laaja turvallisuusselvitys korvataan menettelyllä, jossa tietosuojavaltuutettu tarkastaa kansanedustajan taustat suojelupoliisin rekisteristä.

Nyt tehtiin uusi koulutuslupaus – Kokoomus ja keskusta jäivät pois

1 tunti 58 min ago

Eilen torstaina järjestetyssä Helsingin yliopiston Tiedekulman puoluepaneelissa nähtiin uusi koulutuslupaus. Tentin aluksi puolueiden edustajilta kysyttiin, kuka heistä haluaa tehdä lupauksen uudestaan. Katso kuva tilanteesta alempaa jutusta.

Tentissä oli mukana pääosin eduskuntapuolueiden puheenjohtajia. Hallituspuolueita keskustaa ja kokoomusta edustivat Tuomo Puumala ja Sari Multala, joista Puumala on eduskunnan sivistysvaliokunnan puheenjohtaja ja Multala varapuheenjohtaja.

Huomasitko tätä, autoilija: Kaavailussa myös ”könttäpalautuksia” ilmastolaskun kurittamille

2 tuntia 19 min ago

Ranskassa mellakoineita keltaliivejä on jo ehditty pitää ensimmäisenä oireena tulevasta, kun ilmastotalkoiden kustannuksia kasaantuu autoilijoiden harteille. Autoilijoille ikävien päätösten vastapainoksi kaavaillaan kuitenkin myös erilaisia verohelpotuksia ja könttäkorvauksia, Tekniikka&Talous kertoo.

Juha Sipilän puolueessa kriisi päällä? – Keskustajohtajalta pääsi pitkä nauru

3 tuntia 48 min ago

Keskustan varapuheenjohtaja Katri Kulmunilta pääsi pitkä nauru tänään perjantaina keskusjärjestö STTK:n sosiaaliturvaan keskittyvässä vaalitentissä, kun esiin tuotiin väite puolueen kriisistä sosiaaliturvauudistuksen suhteen.

Helsingin Sanomat arvioi tänään julkaistussa analyysissaan, että ”keskusta on kriisiytymässä”, sillä pääministeripuolue on sisäisesti täysin erimielinen siitä, pitäisikö sosiaaliturvan olla vastikkeellista vai vastikkeetonta. HS:n tietojen mukaan tilanne turhauttaa puolueessa.

Brexit: Theresa May sai laihat eväät EU:lta – Sipilä myöntää: ”Emme tiedä mihin riittää”

4 tuntia 29 min ago

EU-johtajat laativat torstaina viiden kohdan päätelmät brexitistä, joiden tarkoituksena on auttaa Britannian pääministeri Theresa Mayta saamaan erosopimus läpi Britannian parlamentissa.

EU-johtajien brexit-kannanotot jäivät kuitenkin vähemmän lupaaviksi, kuin mitä alkuperäiset luonnokset antoivat olettaa.

Loppupäätelmien mukaan EU:n ja Britannian neuvottelemat erosopimus ja poliittinen julistus tulevaisuuden suhteesta ”eivät ole uudelleen neuvoteltavissa”.

Leijonien kokeilujoukkueessa paljon hyvää

5 tuntia 50 s ago

Leijonat ei onnistunut Timo Jutilan juhlaottelussa torstaina ottamaan voittoa, vaikka johti matsia jo 3-0. Tshekki voitti rankkarikisan päätteeksi 4-3. Silti Leijonat jätti itsestään positiivisen kuvan.

Suomi on Venäjän EHT-turnauksessa liikkeellä kokeilujoukkueella. Päävalmentaja Jukka Jalonen haluaa kokeilla EHT-turnauksissa useita eri pelaajia, mikä on järkeenkäypää. MM-kisoissa joukkueen rungon muodostanevat kuitenkin NHL-pelaajat.

Pekka Haavistolta uusi lausunto perussuomalaisista: ”Vihreät on arvopuolue”

5 tuntia 54 s ago

Vihreät ei sittenkään ole valmiita hallitusyhteistyöhön perussuomalaisten kanssa. Puolueen puheenjohtaja Pekka Haavisto kertoi ensin perjantaina julkaistussa Maaseudun Tulevaisuuden haastattelussa, ettei hän suoraan sulje pois hallitusyhteistyötä perussuomalaisten kanssa.

Haavisto korosti MT:ssä, että hallitusyhteistyön ”ratkaisevat asiat, eivätkä puolueiden nimet”. Samalla hän kuitenkin korosti, että eduskuntavaaleihin on vielä aikaa ja puolueiden linjaukset voivat muuttua.

Näkökulma: Pekka Haavisto sortui alkeelliseen temppuun – kalahti omaan nilkkaan

5 tuntia 8 min ago

Vihreiden puheenjohtaja Pekka Haavisto on nostattanut tänään keskustelua ja saanut laajaa mediahuomiota kommenteillaan Maaseudun Tulevaisuudessa. Haavisto ei sulkenut pois hallitusyhteistyötä perussuomalaisten kanssa ja sanoi, ettei pidä yhden puolueen demonisoinnista.

”Hallitusyhteistyön ratkaisevat asiat, eivätkä puolueiden nimet”, Haavisto sanoi.

Ministeri Annika Saarikko: ”Toimeentulotuki on nöyryyttävä ja pitää poistaa”

5 tuntia 38 min ago

Toimeentulotuki on nöyryyttävä osa suomalaista sosiaaliturvaa, katsoo perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko (kesk). Siksi sen poistaminen ja korvaaminen muulla mallilla pitää olla keskiössä, kun sosiaaliturvaa ryhdytään seuraavalla vaalikaudella uudistamaan.

31.3.2019-aikataulu peruttu: Kellonaikojen siirtelyn loppuminen venyy jopa vuoteen 2021

6 tuntia 1 min ago

Näyttää siltä, että kellojen siirtelystä luovuttaisiin vasta vuonna 2021, mutta lopullisia päätöksiä ei vielä ole. Alkujaan komissio ehdotti, että viimeinen pakollinen siirtyminen kesäaikaan tapahtuisi jo ensi vuonna sunnuntaina 31. maaliskuuta.

Kellojen siirtelystä luopumisesta päätetään ensin EU:ssa, ja sen jälkeen jokainen jäsenmaa päättää kansallisesti, mihin aikaan siirtyy pysyvästi.

Rajuja väitteitä Venäjältä: USA:lla käynnissä salainen sotilaskampanja, Ukraina valmistelee hyökkäystä

6 tuntia 43 min ago

Venäjältä kuuluu nyt rajuja väitteitä liittyen Venäjän ja Ukrainan väliseen konfliktiin. Uutistoimisto Tass raportoi Venäjän Etyj-edustajan Aleksandr Lukashevitsin puheista.

Lukashevits on sanonut Tassin mukaan Venäjän havainneen, että Yhdysvallat värvää kansalaisiaan erityistehtäviin Ukrainassa.

Lukashevits sanoo, että LinkedIn-yhteisöpalvelussa haetaan ukrainan kieltä osaavia Yhdysvaltain kansalaisia ”peitetehtäviin Ukrainassa”. Hänen mukaansa kyse ei voi olla muusta kuin Ukrainan militarisoinnista.

Nyt puhuu sisäministeri Mykkänen: Tätä GCM-paperi merkitsee Suomelle

8 tuntia 2 min ago

Sisäministeri Kai Mykkänen (kok) on julkaissut Twitterissä videon, jossa hän vastaa huoleen YK:n siirtolaispaperin eli GCM:n merkityksestä Suomen maahanmuuttopolitiikkaan. Katso video jutun loppupuolelta.

Erityisesti perussuomalaiset on nostattanut huolta paperista, joka hyväksyttiin YK-kokouksessa alkuviikolla. Mykkänen edusti Suomea kokouksessa. Usea maa on ilmoittanut, ettei lähde mukaan GCM-ohjeistukseen.

”Voivatko valtion tietojärjestelmät todella olla tällä tasolla?” – Berner vastasi kovaan arvosteluun

13.12.2018 19:59

”Ongelmaa ei voi kaataa Trafin syliin, eikä Trafin pääjohtajan vaihtuminen korjaa tilannetta.” Tällaista palautetta antoi sdp:n kansanedustaja Katja Taimela liikenneministeri Anne Bernerille (kesk) eduskunnan kyselytunnilla.

Berner joutui selittämään oppositioedustajille, miksi Trafin avoin ajokorttitietopalvelu jouduttiin sulkemaan tietosuojahuolien vuoksi ja mitä palvelulle nyt tehdään.

Sebastien Loeb sotkee kuvioita rallin MM-sarjassa

13.12.2018 18:34

Hyundai vahvisti torstaina tehneensä sopimuksen ranskalaislegenda Sebastien Loebin kanssa kaudesta 2019. Loeb ajaa Hyundain autolla ensi kaudella kuusi MM-rallia.

Loebin lisäksi Hyundai on ilmoittanut ensi kauden ajajikseen Thierry Neuvillen, Dani Sordon ja Andreas Mikkelsenin. Neuville taisteli päättyneellä kaudella mestaruudesta viimeiseen kisaan saakka, mutta hävisi mestaruuden Sebastien Ogierille.

Neuvillelle Loebin tulo tiimiin tuskin on mieluinen juttu. Loeb yhdeksänkertaisena maailmanmestarina tuskin nöyrtyy tallimääräyksiin.

”Keltaliivit” tulevat Suomeenkin – Mielenosoittajat kokoontuvat eduskuntatalolle 17.12.

13.12.2018 18:02

Tulevana maanantaina eli 17. joulukuuta suomalaiset keltaliivit kokoontuvat eduskuntatalon edessä. Ranskasta mallia ottava mielenosoitus vaikuttaa Suomessa hyvin pieneltä.

Suomessa mielenosoituksella vastustetaan GCM-sopimusta ja siihen liittyvää GCR:ää. GCM tunnetaan myös nimellä YK:n siirtolaispaperi.

Raiskausrikokset: Sisäministeri ottaisi kansalaisuuden pois – ”Hyökkäys suomalaisten perusarvoja vastaan”

13.12.2018 17:21

Sisäministeri Kai Mykkänen (kok) katsoo, että suomalaisen oikeustajun mukaan törkeästä seksuaalirikoksesta voisi menettää Suomen kansalaisuuden. Seksuaalirikokset eivät kuitenkaan ole listattuna uudessa lakiesityksessä, jolla terrorismi- tai maanpetosrikoksiin syyllistyneiltä kaksoiskansalaisilta voitaisiin jatkossa viedä kansalaisuus.

Eduskunnan puhemies puuttui perussuomalaisen natsivertaukseen

13.12.2018 16:32

Eduskunnan puhemies Paula Risikko (kok) kertoo käyneensä kahdenkeskiset keskustelut perussuomalaisten kansanedustaja Ville Tavion kanssa tämän EU-kommenteista.

Tavio totesi eduskunnan täysistunnossa keskiviikkona, että ”federalistit” tekevät EU:sta uudenlaista Neuvostoliittoa ja natsi-Saksaa. Risikon mielestä sananvalinta oli ”hyvin epäonnistunut”.

Anne Berner Trafin pääjohtajan erosta: Kunnioitan päätöstä

13.12.2018 15:53

Liikenneministeri Anne Berner (kesk) sanoo kunnioittavansa Trafin pääjohtajan Mia Nykoppin päätöstä irtisanoutua tehtävästään.

Nykopp ilmoitti tänään eroavansa, jotta Trafin julkiset kuljettajatiedot -palvelun toiminnasta syntynyt kuohunta rauhoittuisi. Nykoppin pesti olisi joka tapauksessa loppunut vuoden lopussa, sillä Trafin tilalla aloittaa vuoden 2019 alussa uusi Liikenne- ja viestintävirasto Traficom.

Natsipuheilla kohauttanut Tavio samalla vaalilistalla KD:n kanssa – Puoluesihteeri: Soinilla hapanta jälkimakua

13.12.2018 14:30

Kristillisdemokraattien puoluesihteeri Asmo Maanselkä pitää asiattomina perussuomalaisten kansanedustaja Ville Tavion puheita EU:sta uutena natsi-Saksana. Puheet eivät kuitenkaan saa kristillisdemokraatteja harkitsemaan uudelleen vaaliliittoa perussuomalaisten kanssa tulevissa eduskuntavaaleissa.

Maanselkä kertoo, etteivät Tavion puheet oikein avautuneet hänelle muuten kuin että perussuomalainen kansanedustaja vastustaa EU:ta ja natseja. Maanselkä korostaa, että kristillisdemokraatitkin suhtautuvat kriittisesti EU:hun ja vastustavat natseja.

Kohuttu lakiesitys mielenosoituksista: Hallitus perääntyy – rajaksi tulee 24 tuntia

13.12.2018 14:25

Hallitus on pehmentänyt kokoontumislakiin ehdottamaansa muutosta. Syksyllä nousi kohuntapainen, kun hallitus kertoi lakiehdotuksesta, joka olisi velvoittanut mielenosoitusten järjestäjät ilmoittamaan kokoontumisestaan jo kolme vuorokautta ennen kokouksen tai mielenilmauksen alkamista.

Nykyisen lain mukaan ilmoitus on tehtävä kuusi tuntia ennen kokouksen alkamista. Nyt uudistetussa esityksessään hallitus on pidentämässä ilmoitusajan 24 tuntiin.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Sivut