Jukka Hankamäki Osaa ja uskaltaa.

Parhaat lähtevät ensin

Tommy Tabermanin perjantainen kuolema ei tullut yllätyksenä, sillä pahanlaatuisesta aivokasvaimesta kerrottiin jo viime syksynä. Pidetyn runoilijan poismeno koskettaa silti.

Siteerasin itse Tommy Tabermania viimeksi Kulttuurivihkojen 1/2010 haastattelussa, jossa lainasin hänen lausettaan ”lujuus on lempeyttä”. Myös minusta se on.

Eduskuntaan sopisi kyllä enemmänkin kulttuurin ja kirjallisuuden edustajia, sillä useimmilla heistä on järkeä päässä ja sydän paremmin paikallaan kuin niin sanotuilla ammattipoliitikoilla.

Tommyn kuolema on menetys maamme kirjallisuudelle. Silti minun mielestäni ei ole hullumpaa kuolla ajoissa. Vanhuudessa hyvää on vain se, että voi rakastaa enemmän kuin saada rakkautta. Niin ei jää velkaa kenellekään.

Tommyn ajatusta seuraten: ei kukaan ole täällä ikuisesti. Elämä on matkalippu, joka on voimassa vain hetken ja vie yhteen suuntaan.

Siksi on tärkeää käyttää tämä lahja tavalla, jolla katumista ei jää – myöskään Viimeisellä Tuomiolla. Mistä sitten tiedän sen olemassaolon? Sen on pakko olla, sillä tuomittavaa tämä maailma on tuottanut niin paljon.

En ole muutenkaan huolissani elämän jatkumisesta tai jatkumattomuudesta. Elämä on kokonaisuus, jossa uusi ottaa paikkansa luonnon lain mukaisesti. Omasta puolestani haluaisin viimeisen leposijani jonkun vanhan kirkon puistosta, vaahteranlehtien alta, sieltä missä lapset ja nuoret tanssivat hautojen päällä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Gagarin (nimimerkki)

"Tulla lujaksi ja pysyä pehmeänä" - siinä yksi Tommyn mielilauseista.

Runoilijat eivät elä pitkään, totesi Junnu Vainio paria vuotta ennen kuolemaansa noin viisikymppisenä.

VeliSynkkä (nimimerkki)

Sanot; Parhaat lähtevät ensin!
Voi olla, tai sitten ne jotka elävät kuluttavinta elämää.

Rokkarit lähtevät yleensä siinä 29 v.

VeliSynkkä
Palstalla ihmetellään et mikä toi uimakypärä on joka on sun päässä ?

Jukka Turunen (nimimerkki)

Taberman oli poliitikkona naivi ja sinisilmäinen. Eduskunta oli täysin väärä paikka hänelle. Ammattitaitoinen kirjoittaja ja hauska mies hän oli, silti tai siksi.

Pena (nimimerkki)

"Vanhuudessa hyvää on vain se, että voi rakastaa enemmän kuin saada rakkautta"

Paitsi jos on nainen. Unohdit tuon. Miestähän ei kukaan oikeasti rakasta. Tiedä sitten miten on homomiehen laita, ehkä paremmalla tolalla. Mutta jos itsekkin tuollaisia kirjoitat, ei homouskaan toivoa anna L ;)

Gagarin (nimimerkki)

#4: "Miestähän ei kukaan oikeasti rakasta."

Et taida Pena tuntea naisten sielunelämää. Kun nainen rakastuu, niin siinä menee maat ja taivaat. Toki se rakkaus on syklisempää kuin miehen lineaarinen pitkäkestoisempi rakkkaus. Mutta huipputilassaan se on myös intensiivisempää ja kaiken kattavampaa.

Setarkos (nimimerkki)

"Jos en kuole luonnollisesti, toivon että joku tappaa minut." Etkö yhtään ajattele sitä piruparkaa, joka sen joutuu tekemään? Siitähän tulee 10 vuoden linnatuomio ja valtavat omantunnontuskat loppuelämäksi, minkä jälkeen joutuu vielä viimeisellä tuomiolla selittelemään kuuluisan filosofin murhaa.

Pena (nimimerkki)

#5 Kuulostaa todella todella epätoivoiselle naiselle. Toivottavasti se et ole sinä.

joensuu kullervo (nimimerkki)

Tabermannin kohtaloksi koitui...televisio kamerat,jotka säteilee tappavaa säteilyä. 9 vuotta riitti.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Sivut