Jukka Hankamäki Osaa ja uskaltaa.

Gallupien kaatovaalit

Perussuomalaisten kannatus tuplaantui gallupien viime vuonna ennustamista luvuista, joten nämä vaalit olivat tuplatymäkät gallupien kaatovaalit!

Lämpimät kiitokseni kaikille puoluettamme ja minuakin äänestäneille! Kiitokset myös vapaaehtoista vaalityötä kanssani tehneille ja tukijoilleni ympäri maata.

Yksikään minulle annettu ääni ei mennyt hukkaan vaan päätyi vaalijärjestelmästämme johtuen valituksi tulleiden hyväksi, joten esitän kiitokseni myös heidän puolestaan ja toivotan onnea vaativassa työssään.

Ottaen huomioon puheenjohtajamme kahmaisemat yli 30 000 ääntä, sisältää 672 jäljelle jäänyttä miesehdokkaan ääntä (oma vertauslukuni 5234) tosi ison kasan ääniä. Siinä on enemmän kuin ne pelkät kaveriäänet, joten kyllä tämän kanssa kehtaa elää. Taakse jäi moni parempikin. Ja täytyihän sitä kerran elämässään vaalit kokea.

Muutama tuossa jo onnittelikin, ettei mennyt hyvä mies hukkaan, kun en tullut valituksi. Olin kuitenkin hakeutumassa eduskuntaan uhriutumisperiaatteella, joten eipä siitä olisi haittaakaan ollut. Mutta ei tarvitse myöskään koskaan pudota. Tuntui vain hyvältä ilmaista oma vaatimaton tukeni tärkeiden asioiden puolesta.

Tulosten analysoimisen jätän tällä kerralla muiden tehtäväksi.

Mikäli joku kysyy, missä olen, tiedoksi: olen joko tekemässä tutkimusta tai pyöräilemässä. Sillä olen todellinen kansan edustaja.

 

Luottamuksesta kiittäen,

Jukka

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Perussuomalaisten ääniosuus p i e n e n i edellisistä eduskuntavaaleista .
Lisäpaikkoja tosin tuli - yksi.

Joten se siitä tsunamista.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Älä Helena jankkaa samaa kuin media.
Perussuomalaisten vaalitulos tulee mitata puolueen hajaantumisen hetkestä ja siihen nähden vaalivoittoa voidaan kutsua hurjaksi.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Niin ja sinisistä ei tullut valituksi yksi ainoakaan, jotka vuoden 2015 vaaleissa olivat saaneet äänensä PS:n kannattajilta, joten melkoinen tsunami kuitenkin PS:lle.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Onkohan se historiallista, että puolueesta, jolla on/oli 5 ministeriä, ei yksikään noussut uudelleen eduskuntaan? - "That's the question."

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Muutos lasketaan siten, että otetaan jonkun puolueen tai ryhmän nykyisten kansanedustajien määrä ja verrataan sitä vaaleissa saatuun, uuteen määrään.
Näissä vaaleissa häviäjiä olivat siis Siniset ja Keskusta - kaikki muut voittivat tai säilyttivät asemansa.

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Kokkaritkin sai yhden paikan lisää, vaikka heidän ääniosuutensa pieneni vielä enemmän 1,2 %-yksikköä,mikä suoraan ajateltuna vastaisi kahden paikan vähennystä. Mutta elämä on.

Käyttäjän Lumedemokratia kuva
Esa Heikkinen

Uudet vaalit ovat jo neljän vuoden kuluttua.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Pääasia on kuitenkin se miten sitä valtaa käyttää.

No sitä pitää kysyä taas kerran persuilta, ikuiselta oppositiopuolueelta.

Oppositiossa on aikaa hehkuttaa. :)

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Ainakaan perustuslakia ei mikään hallitus pysty enää rukkaamaan ilman perussuomalaisten ääniä!

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Ilmeisesti kovin suurta tarvetta perustuslain rukkaamiseen ei edes ole...

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Äkkipäätä arvioiden olen samahkoa mieltä, että tri Halla-ahon vei äänet tri tri Hankamäeltäkin. Tämä tarkoittaisi, ettei ehdokas Hankamäki äänestäjien silmissä riittävästi erottunut ehdokas Halla-ahosta, jolla oli etunaan suurempi tunnettavuus. Polkupyöräily ei ole tässä erottava tekijä.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Polkupyöräilystä tuli erottava tekijä siinä vaiheessa kun Halla-ahon fillarin takarengas pöllittiin.

Onko Hankamäen alibi varmistettu?

Käyttäjän Setarkos kuva
Sakari Vainikka

Harmittaa, että Hankamäki ei tullut valituksi. Minun syyni se tosin ei ollut, kun kotipaikkani ei enää vuosikymmeniin ole ollut Helsinki. Toivottavasti kaima kutenkin jaksaa edelleen kirjoittaa havaintojaan maailman menosta, todelliset filosofit kun ovat käyneet niin perin harvinaisiksi.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Gallupit elävät aina ja viimeisimmät näyttivät juurikin perussuomalaisille toista sijaa. Gallupit pitivät paikkansa erittäin hyvin tällä kertaa eikä varsinaista poikkeamaa yleisestä suunnasta ollut mitenkään havaittavissa. Turha puhua aikoja sitten thdyistä gallupeista. Ne osoittivat silloista mielipidejakaumaa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Sivut