Jukka Hankamäki Osaa ja uskaltaa.

”Naton vai Venäjän trolli?” ja muutamia muita erikoisia kysymyksiä

Aurinko on noussut, ja vaalihuoneistot ovat avautuneet. Vaalipäivä se on äänestäjän päälivaiva, joten käykäähän kopissa, niin saatte jännitystä elämäänne!

Kirjoitin pari päivää sitten kansalaisia askarruttavista ongelmista. Vaalikentillä liikkuessani olen kohdannut myös melko outoja tai erikoisiakin kysymyksiä. Vastaan tässä joihinkin.

 

KYSYMYS: ”Perussuomalaisia on väitetty Nato-myönteisiksi tai natottajiksi. Oletko Nato-trolli?”

VASTAUS: Natoa koskevat mielipiteeni eivät ole laaditut ärsytyksen vuoksi, kuten väittämä esittää. Olen kannattanut jäsenyyttä Natossa jo Brezhnevin vuosista asti, ja tilanne olisi parempi, jos Suomi olisi Natossa. Sateenvarjo kannattaa avata ennen kuin sataa. Ykkösvaihtoehto tällä hetkellä olisi Suomen ja Ruotsin pysyminen nykytilanteessa. Jos Ruotsi liittyy, olisi Suomenkin liityttävä. En kuitenkaan aja Nato-jäsenyyttä aktiivisesti. Perusteluni voi lukea vaalikirjani luvusta 5.3. Neuvoisin jokaista suorittamaan iloiten asevelvollisuutensa Suomen Puolustusvoimissa, niin teidän ei tarvitse koskaan nähdä maassamme sotaa.

 

KYSYMYS: ”Muutamia perussuomalaisia on väitetty Venäjä-myönteisiksi. Oletko Venäjän myötäilijä?”

VASTAUS: En ole Venäjän enkä minkään muunkaan maan myötäilijä. En suhtaudu suopeasti Venäjän nykyiseen hallintoon, joka rikkoi kansainvälistä oikeutta muun muassa miehittämällä Krimin niemimaan.

 

KYSYMYS: ”Mitä mieltä olet kannabiksen käytöstä ja huumehuoneista?”

VASTAUS: Yhteiskunta ei voi antaa tukeaan miedoillekaan huumeille, sillä niiden käyttämisestä avautuu usein tie vahvempiin ja vaarallisempiin huumeisiin. Kannabiksen välittämisen takana pesii välitystoimintaan liittyvää isoa rikollisuutta ja omaisuusrikollisuutta. ”Huumehuone” puolestaan on kummallinen käsite ja liittyy todellisuuspakoiseen kuplaan. Jos yhteiskunnan odotetaan tukevan rikollista toimintaa, asia on lähtenyt lapasesta. Kysyin kerran leikilläni Vihreiden vaalimökiltä anonyymisti, että ”psst, oisko teillä diilaa kamaa?”, mutta he antoivat hyvin asiallisen vastauksen, että ”valitettavasti ei ole”.

 

KYSYMYS: ”Eikö ilmastonmuutos ahdista teitä perussuomalaisia?”

VASTAUS: Globaalit ongelmat vaativat globaaleja ratkaisuja. Siksi ei ole oikein, että Suomi tekee enemmän kuin muut maat. Kohtuuttomilla suojeluponnistuksilla nujerretaan hyvällä ilmastosuhteella toimiva teollisuutemme, jolloin se siirtyy enemmän päästäviin maihin. Näin ilmasto kärsii. Kannatan siis ilmaston suojelua, mutta sitä pitää toteuttaa tavalla, joka ei ole tappiollinen ympäristölle, kuten ankarien sopimusten ja direktiivien kanssa käy. Aiheesta enemmän vaalikirjani luvussa 12.

 

KYSYMYS: ”Oletko parisuhteessa ulkomaalaisperäisen kanssa, kuten esimerkiksi Pekka Haavisto?”

VASTAUS: ”En ole parisuhteessa tai naimisissa ulkomaalaisen kanssa, mikäli se nyt jaksaa ketään kiinnostaa. Ja mitäpä sitten, vaikka joku muu olisikin? Arvostelen maahanmuuttoa, koska haluan, että suomalaisten veronmaksajien varat jaetaan suomalaisille, eikä niillä elätetä vieraita kansakuntia. Kyse on maahanmuuton arvostelemisesta järjestelmätasolla eikä henkilökohtaisten suhteiden tasolla. Siitä on kyse, eikä mistään petipuuhista.

 

KYSYMYS: ”Oletko homo?”

VASTAUS: Olen. Asia on yksityinen, mutta vastaan kysyttäessä avoimesti, sillä rehellisyys on minun tapani kunnioittaa toisia ihmisiä.

 

KYSYMYS (sormea heristellen): ”Sinä sivistynyt ihminen kuulut rasistiseen natsipuolueeseen, joten eikö sinua hävetä?”

VASTAUS: Puolue, johon kuulun, ei ole rasistinen eikä natsistinen. Muutenkin olen ylpeä siitä, mitä teen. On oikein puolustaa Suomea ja suomalaisten asemaa tilanteessa, jossa valtavirtapoliitikot eivät välitä kansallisesta edusta ja ovat kääntäneet selkänsä suomalaisille ihmisille. Ei ole väärin vastustaa laitonta maahanmuuttoa, törkeitä väkivaltarikoksia, monikulttuuri-ideologian leviämisestä johtuvaa tarkkailun ja valvonnan lisääntymistä, valtamedian valheellisuutta, sensuuria, julkisia valheita, yhteiskuntakritiikin ja erimielisyyden väittämistä ”vihapuheeksi”, demoralisaatiota, tieteen tarkoitushakuisuutta, tendenssitutkimusta, agendajournalismia ja pankkien valtaa. Olen kaiken tämän vastustamisesta pelkästään ylpeä ja saan siitä merkitystä elämääni.

 

KYSYMYS: ”Miksi väittelit toiseen kertaan tohtoriksi, eikö filosofia riittänyt?”

VASTAUS: Väittelin myös valtiotieteiden tohtoriksi, sillä valtiomme on niin sairas, että se tarvitsee tohtoria, valtiotieteiden tohtoria.

 

KYSYMYS: ”Mitä teet kahdella tohtorinhatulla?”

VASTAUS: Sain polkupyörääni kaksisilinterisen moottorin.

 

KYSYMYS (viitaten otteeseen ehdokasivultani): ”Mikäli on niin, että leijonien luolaan ei kannata lähettää lampaita, niin miksi Hankamäki?”

VASTAUS: Siksi, että Hankamäki on kova luu: leijona lampaiden tarhaan.

 

Jukka Hankamäki

FT, VTT

Projektitutkija Suomen Perustassa

Perussuomalaisten kansanedustajaehdokas, Helsinki, 99

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän heke kuva
Heikki Paananen

Olisi mahtavaa nähdä ehdokas Hankamäki eduskunnan puhujapöntössä.
Rääkyjien aika on ohitse. Älykäs dialogi kaikukoon päättäjien salissa!
Suomen Rivendell!

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Olet Naton suhteen aika samoilla linjoilla itseni kanssa.

Mutta se mitä sanot tästä: "Yhteiskunta ei voi antaa tukeaan miedoillekaan huumeille, sillä niiden käyttämisestä avautuu usein tie vahvempiin ja vaarallisempiin huumeisiin."

Tämän on hyvin heikkoa argumentaatiota ja odottaisin parempaa.

Tuolla logiikalla kahvin käyttö johtaa siihen, että työpäivä käynnistetään kohta pirillä tai vetämällä kokaiinista viivat toimiston pöydältä.

"Kannabiksen välittämisen takana pesii välitystoimintaan liittyvää isoa rikollisuutta ja omaisuusrikollisuutta."

Se rikollisuus on lähinnä sitä, että kannabis on kriminalisoitu ja tuossa haaskataan poliisien resursseja. Suomessa on se tilanne, että jos jossain revitään kissalta häntä irti tai poltetaan elävältä koira niin sitä ei oikein tutkita kun ei ole resursseja mutta on kovin tärkeätä kytätä mitä yrttejä jollain on taskussa.

"Globaalit ongelmat vaativat globaaleja ratkaisuja. Siksi ei ole oikein, että Suomi tekee enemmän kuin muut maat."

Tästäkin olen samaa mieltä. Pitäisi se ilmastovouhotuksen sijasta keskittyä ensisijaisesti omavaraisuuteen ja hankkiutua irti riippuvuudesta rajallisiin resursseihin kuten öljyyn. Siinä ne päästötkin sitten laskee.

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen

"Yhteiskunta ei voi antaa tukeaan miedoillekaan huumeille, sillä niiden käyttämisestä avautuu usein tie vahvempiin ja vaarallisempiin huumeisiin."

Porttiteoria on täysin epätieteellistä höpöä, ainoa mikä sitä tukee on se, että diilereillä laittomilla markkinoilla on useasti myös kovemman addiktiopotentiaalin ja tuoton aineita, mitä pyritään saamaan kaupaksi, jopa tyrkyttämällä. Addiktion syyt tunnetaan nykyään hyvin tarkasti, mt-ongelmat, syvät psyykkiset traumat ja huonot sosiaaliset olot ovat pääsyitä, aineiden ongelmakäyttö on vain oire, on itselääkintää ja turrutusta.

"What the medical community knows about addiction has evolved significantly since the 1930s, when a team of researchers introduced an early version of the gateway concept. Known as Stepping Stone Theory, it was based on the researchers’ observation that 100 percent of the heroin addicts they interviewed had first used marijuana. Their conclusion: Marijuana leads inexorably to heroin use."
https://www.nytimes.com/2017/12/07/well/live/a-com...

"Kannabiksen välittämisen takana pesii välitystoimintaan liittyvää isoa rikollisuutta ja omaisuusrikollisuutta."

Näinhän se on, jos rikolliset pitää kauppaa, eikä lailliset toimijat, joiden tuotteet on valvottuja niin tuotannon kuin laadun osalta, on myös ikärajavalvonta. Missään kannabiksen laillistaneissa/dekriminalisoineissa maissa/osavaltioissa/maakunnissa teinien käyttäminen ei ole lisääntynyt, Coloradossa missä markkinat toimii parhaiten teinien kokeilut on tippuneet neljänneksen.

"The reality is that, to date, not one jurisdiction, either in the U.S. or elsewhere, has seen a marked increase in teen drug use following the relaxation of marijuana restrictions. Not one. Both Colorado and Washington, the pioneer states of marijuana legalization, have actually seen drops in teen marijuana use following legalization. The drop in Colorado was particularly dramatic. Despite the wave of legalization, nationwide teen drug use is at a 20-year low."
https://www.psychologytoday.com/us/blog/beastly-be...

"”Huumehuone” puolestaan on kummallinen käsite ja liittyy todellisuuspakoiseen kuplaan. Jos yhteiskunnan odotetaan tukevan rikollista toimintaa, asia on lähtenyt lapasesta."

Huumeiden käytön ei pitäisi ollakaan rikollista, eihän muustakaan itseää haittaavasta toiminnasta rangaista. Se vain syventää ongelmakäyttäjän tilannetta ja kokeilija taas voi joutua syrjäytymiskierteeseen kiinnijäätyään, vaikkei edes olisi päihdeongelmaa, eikä se toimi pelotteenakaan, se näkyy viimeisimmästä huumekyselystä (2018).

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Sivut