Jukka Hankamäki Osaa ja uskaltaa.

Rasismia vai taloudenhoitoa?

Meille perussuomalaisille sanotaan usein, että meitä ei voi äänestää, koska olemme rasisteja. Siis valtamedian mukaan.

Mietitäänpä taaskin hieman. Vastahakoisuutemme sosiaalietuusperäistä maahanmuuttoa kohtaan johtuu taloudesta. Kyse ei ole rasismista vaan siitä, kuinka suomalaisilta ihmisiltä kannetut verovarat käytetään.

Ei ole rasismia sanoa, että haluamme suomalaisten ihmisten verovarat käytettäviksi suomalaisten ihmisten omaksi hyväksi eikä vieraiden kansakuntien hyväksi.

Tämä nojaa meritokraattiseen (ansaintaperustaiseen) oikeudenmukaisuuskäsitykseen, johon perustuu myös verojenkannon oikeutus. Jos verovarat eivät palaudu oman kansakunnan hyväksi, menee moraalinen oikeutus verottamiselta, ja pois sulavat sekä halu hankkia verotettavaa tuloa että maksaa veroja.

Progressiivisen verotuksen vuoksi varat palautuvat kansalaisille vuotavalla sangolla, mutta kuitenkin. Kieroa on, että monet tukiriippuvaiset ihmiset ovat itse vaatineet tähän maahan lisää tukiriippuvaisia ihmisiä maahanmuuton kautta.

Kansallisvaltio on etujärjestö, jonka tehtävä on ajaa omien kansalaistensa etua. Tämä vaikuttaa unohtuneen valtavirtapoliitikoilta, jotka ovat pyrkineet ostamaan moraalikarismaa ammentamalla hyväntekeväisyysrahaa vieraille veronmaksajien aarrearkusta.

Koska kyseessä on poliittinen teatteri, on maahanmuuttoa vaativien moraaliposeeraajien ainoaksi argumentiksi jäänyt perätön syytös: rasisti! On kuitenkin täysin eri asia vastustaa haitalliseksi todettua maahanmuuttoa järjestelmäilmiönä makrotasolla kuin vastustaa jotakin ihmistä tai kansanryhmää yksilökäyttäytymisen mikrotasolla.

Itse peruslähtökohta, toisin sanoen se, että maahanmuutto on (työperäinen maahanmuutto mukaan lukien) julkisen talouden kannalta tappiollista, on tullut osoitetuksi taloustutkija Samuli Salmisen ja Suomen Perustan julkaisemissa tutkimuksissa, jotka löytyvät täältä, täältä ja täältä. Samaa johtopäätöstä tukevat myös tilintarkastaja Pauli Vahteran analyysit, jotka löytyvät täältä, täältä ja täältä.

Rasismilla eli rotusorrolla ei ole mitään tekemistä oman julkisen taloutemme rahanjaon ja veropolitiikan kanssa. Vaikerointi ylisukupolvisesta kaakaovelasta ei riitä syyllistämään nykyisin eläviä ja tulevia suomalaisia, joiden piikkiin valtavirtapoliitikot ovat kaatamassa valtionvelat. Mutta se riittää upottamaan pitkässä juoksussa koko valtiontalouden.

 

Jukka Hankamäki

FT, VTT

Projektitutkija Suomen Perustassa

Perussuomalaisten kansanedustajaehdokas, Helsinki

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

19Suosittele

19 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

"Ei ole rasismia sanoa, että haluamme suomalaisten ihmisten verovarat käytettäviksi suomalaisten ihmisten omaksi hyväksi eikä vieraiden kansakuntien hyväksi."

Minä "rasistinen" äiti mietin kaupassa ostanko kotiin ruokaa vai annanko rahat hyväntekeväisyyteen. Not.

Käyttäjän hankamaki kuva
J. Sakari Hankamäki

On tärkeää tehdä hyvää läheisilleen.

Kantilaisen moraalin ydin on kunnioittaa ihmisyyttä itsessään, sitten omaisissaan, ja jos mahdollisuuksia jää, muissa.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Ja kantilaisuuden irvikuva on se mitä hoetaan ja joka joidenkin mielestä oikeuttaa ties mitä, 'jokaisella on arvo itsessään' ,josta päätellään Suomen olevan koko planeetta, kaikkien sosiaalitoimisto.

Politiikassa oppii erittäinen nopeasti sen miten helppoa on puhua asioista yleisesti, verovaroin, toisten kukkarolla versus se idea, että joku kehitysapu ei olisikaan yleinen vaan yksityinen (jossa ajatuksenakin luulisi olevan x kertaa enemmän järkeä)

Toinen yleisharva on suuruusluokka harhoilla pelleily, se ja se on niiiiin halpaa jos sitä vertaa vaikka Helsingin vuotuiseen budjettiin. Mutta onko moisessakaan vertauksessa mitään järkeä? "Tämä 1000 euron shampanjapullo ei ihan mahdottoman kallis ole jos vertaan sitä vuoden bruttopalkkaani (lapset voivat sitten olla viikon syömättä)"

No näitä voisi jatkaa loputtomiin, politiikka on sellaista hiekkalaatikkoa ...

Käyttäjän jjrposti kuva
Jari Räihä

Täällä hirvien ja kurkien maassa on kautta vuosisatojen ollut oma suu lähempänä, kuin kontin suu ja siksi meitä täällä edellen elää.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Jeltsin-syndrooma on vallannut suomalaisten mielet, sillä erolla juopahtaneeseen siperian karhuun, että täysin selvinpäin suomalaiset eurohirvet jakavat kansallisen omaisuutemme oligarkeille.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Tietenkin talous on tärkeää, mutta minun arvomaailmassa oikeudenmukaisuus on tärkeämpää.

Sain hyvin läheltä seurata jo 90-luvulta, kuinka positiivinen diskriminaatio sossuluukulla ja asuntojonossa etnisen ja uskonnollisen taustan perusteella, pakolaisina hakeutuneiden varallisuudesta piittamatta, sai epäuskoista suuttumusta aikaan kanssaihmisissä.

Mielestäni vähäosaisten epäoikeudenmukainen kohtelu ja siitä tuohtuneiden haukkuminen rasisti-raukoiksi ja parempiosaisten alentuva pilkkalaulu "ne vie meidän naiset ja duunit" jakoi kansan kahtia. Minusta oli sydäntäsärkevää nähdä suomalaisen järjestelmän sortavan oman maan kansalaisia, mutta vain, jos he olivat suomalaisia. Venäläiset ja virolaiset mamut laitettiin suomalaisten avuntarvitsijoiden edelle.

Viimeksi käydessäni Kallion sossussa 2010 alussa, oli jo palkattu aseistetut vartijat, jotka veivät lukittujen ovien läpi vastaanotolle sosiaalivirkailijan luokse. Näin se yhteiskunta militarisoituu.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Sivut