Jukka Hankamäki Osaa ja uskaltaa.

Keitä eduskuntaan Jussi lisäksi?

Pyöräilen paljon. Olen tahtoihminen Suomen ja suomalaisten puolesta. Taustallani kesäinen Helsinki.

 

Tähän asti on puhuttu pelkistä gallupeista. Nyt vaalit ovat oikeasti alkaneet, ja on kansalaisten vuoro. Eduskuntavaalien ennakkoäänestys käynnistyy tänään.

Puolueemme tulee saamaan viimeisimpien vaaliennusteiden mukaan Helsingistä kolme kansanedustajaa. Siihen riittää hyvällä tuurilla noin 11,5 prosentin ääniosuus.

Mikäli Perussuomalaisten kannatus Helsingissä alkaa seurata valtakunnallisen kannatuksen prosenttilukemia, saamme eduskuntaan neljä edustajaa tästä vaalipiiristä.

Jussi Halla-ahon kova kannatus ja medianäkyvyys nostavat hänet tänä vuonna todennäköisesti vaalipiirin äänikuninkaaksi, sillä hän on tehnyt loistavan vaalityön.

Jussin äänimäärän jälkeen tulee pitkä matka tyhjää, ja äänestäjien tehtäväksi jää päättää, millä muut tuolit täytetään. Äänestäjien kannalta kympin kysymys onkin, keitä muita eduskuntaan valitaan Jussin lisäksi.

Lähdin eduskuntavaaleihin alun perin siksi, että katson puolueemme tarvitsevan toimintakykyistä väkeä uudessa tilanteessa. Olen ollut politiikassa taustatahona jo pitkään. Oma jatkoni politiikassa ratkeaa joka tapauksessa näissä vaaleissa. Motivaationi on hyvä, en päästä itseäni vähällä, ja haluan tehdä kanssanne tulosta.

Toivon luonnollisesti valituksi tuloa. Koska pääehdokkaan kova kannatus tasoittaa muiden ehdokkaiden äänimääriä, valintani voi mennä täpärälle. Siksi jokainen ääni on tärkeä, jopa ratkaiseva.

Puolueemme kannatuskasvu kampanja-aikana on seuraus kovasta vaalityöstä ja siitä, että vastaamme kansalaisten viestiin. Myös poliittiset ohjelmamme ovat paremmassa iskussa kuin koskaan. Kansalaiset voivat luottaa siihen, että pysymme linjoillamme. Oman vaalikirjani voi lukea täältä.

Puolueemme on uudistunut ja pessyt kasvonsa, ja edessä on äänten uusjako.

On tärkeää antaa ääni tavalla, jolla se kuuluu eduskunnan suuressa salissa järjen ja realismin puolesta.

Meillä on vaikutusvaltaa, vaikka oppositiossa olisimmekin, sillä todellinen valta on aina sillä, jota vältellään ja sensuroidaan eniten. Meitä kuuntelevat herkällä korvalla nykyisin kaikki.

Toivon suomalaisten tekevän päätöksiä, joiden turvin he voivat luottaa siihen, että heidän asioitaan ajetaan ja heistä välitetään kaikissa, niin taloudellisissa, sosiaalisissa, asuntopoliittisissa kuin ulkoiseen turvallisuuteenkin liittyvissä asioissa.

Käytä äänesi!

 

Jukka Hankamäki

FT, VTT

Projektitutkija Suomen Perustassa

Perussuomalaisten kansanedustajaehdokas, Helsinki

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän heikkihyotyniemi kuva
Heikki Hyötyniemi

Vaalitaktikoinnista: miksi sinä ja Jussi olette molemmat Helsingin listoilla, kumpikaan ei Uudellamaalla? Teillä on ymmärtääkseni aika lailla samanlainen äänestäjäprofiili (ne "helkkarin fiksut").

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Jukka. Virkkeesi ovat alkaneet lyhetä. Se on oikeaa populismia. Timo Soini on aina suosinut pelkkiä päälauseita. Toimi Kankaanniemi on jalostanut tyylilajin kaikkein pisimmälle. Seuraavassa näyte. Viiden vuoden. Takaa. Silloin Terho ja Halla-aho vielä mahtuivat. Samaan lauseeseen.

http://toimikankaanniemi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Sivut