Jukka Hankamäki Osaa ja uskaltaa.

Muistin tueksi: Mitä jos SDP:stä tulee pääministeripuolue?

Mitä jos SDP:stä tulee pääministeripuolue? Sitä minä pelkään. Nimittäin silloin Suomen polkemista velkasuohon ei estä mikään. Maahanmuuton tulvaportit avattaisiin todennäköisesti apposen auki.

Antti Rinne on ilmoittanut haluavansa hallitukseen mieluiten Vasemmistoliiton ja Vihreät. Kanta ei yllätä, sillä demarit asettivat myös viimeksi hallituksessa ollessaan ehdoksi sen, että ainakin Vasemmistoliitto on mukana.

Sellainen hallitus merkitsisi Suomen upottamista.

Jos SDP:stä tulee pääministeripuolue, kuten viimeisimmät gallup-tutkimukset ennustavat, on todennäköistä, että maahamme nousee sellainen hallitus, joka koostuu demareista, Vasemmistoliitosta, RKP:stä ja Vihreistä.

Kepu jää todennäköisesti putoavana puolueena sivuun, ja Kokoomuksesta voi tulla korkeintaan vihervasemmiston apupuolue.

Kyseisenlainen hallitus laittaisi tämän maan asiat kaikilta osin sekaisin. EU-tukiaisia jatkettaisiin samaan tapaan kuin Jutta Urpilainen teki jo myöntäessään takauksia Kreikalle.

Ilmastohysterialla kiristettäisiin ja kuristettaisiin Suomen talous ja teollisuus, vaikka Suomi on vähentänyt kasvihuonepäästöjään viimeksi kuluneiden kahdenkymmenen vuoden aikana kaksinkertaisesti sen, minkä muut EU-maat samassa ajassa keskimäärin. Vasemmistovetoinen hallitus todennäköisesti torppaisi myös Puolustusvoimien investoinnit ja hävittäjähankinnat.

SDP:n kannatuskasvuun on nähdäkseni kaksi syytä. Ensinnäkin kansalaiset ovat unohtaneet, mitä demarit saivat aikaan viimeksi hallituksessa ollessaan (nettisensuurin kiristäminen, vihapuhepoliisien perustaminen ja autoveron korottaminen sillä seurauksella, että autokauppa tyrehtyi ja verotulot vähenivät). Ritva Viljanen ja Johanna Suurpää laitettiin sananvapautta saksimaan.

Toiseksi SDP:n kärkikannatus johtuu siitä, että kansalaiset ”kostoäänestävät” porvarihallitusta vastaan. Yleensä asia menee niin, että vasemmistohallitus velkaannuttaa talouden. Sitten valtaan nousee oikeistohallitus, joka laittaa taloutta kuntoon mutta saa syyt niskoilleen ja putoaa vallasta. Sen jälkeen tulee jälleen vasemmistohallitus, joka laittaa talouden kuralle, ja niin edelleen.

Kun vastaukset eivät ole löytyneet oikealta, on kansa ryntäämässä valtiolaivamme vasemmalle laidalle. Kun vastaukset eivät löydy sieltä, alus hörppää vettä ja menee ennen pitkää kuin vene ilman tappia kohti pohjaa.

Iltalehden julkaiseman laskelman mukaan ns. humanitaarisen maahanmuuton kulut ovat vuodessa jo noin 3,2 miljardia euroa. Ja kaikki tämä tilanteessa, jossa laivaa ei saisi keikuttaa vaan pitäisi purjehtia pitkän tähtäimen suunnitelmaan sitoutuen suoraan eteenpäin.

Asiaa ei paranna, että Kokoomuksen Petteri Orpo nousisi pääministeriksi. Hänen kantansa maahanmuuttoon on jo nähty. Hän on yhdessä Paula Risikon ja Kai Mykkäsen kanssa vastuussa törkeitä rikoksia tehneiden päästämisestä maahamme.

Perussuomalaiset on järkivaihtoehto tämän kaiken ulkopuolelta. Siksi toivon puolueemme nousevan pääministeripuolueeksi. Tämä on nähdäkseni ainoa keino, jolla vastuullinen politiikanteko voidaan taata.

Miksikö? Siitä kertoo lyhyesti ehdokaskollegani Sebastian Tynkkynen loistavassa videossaan, jonka voi katsella tästä. Immosen Ollin ohella Sebu on suosikkini Oulun vaalipiirissä, ja olen hänen kanssaan täsmälleen samaa mieltä. Siksi olen myös itse politiikassa: Suomen ja suomalaisten puolesta.

 

Jukka Hankamäki

FT, VTT

Projektitutkija Suomen Perustassa

Perussuomalaisten kansanedustajaehdokas, Helsinki

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (30 kommenttia)

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

-toivon puolueemme nousevan pääministeripuolueeksi-

Saahan sitä toivoa. Mutta todellisuus ei näytä tukevan tuollaista unelmaa.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Vaaleissa vasta ne perseet tervataan...

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

Voisit vaikka ihan huviksesi tarkistaa faktaa mitkä puolueet ovat olleet pääministeripuolueita kun ylivoimaisesti suurin osa valtion velasta on syntynyt. SDP johti hallitusta viimeksi Lipposen hallituksissa.

Vuonna 1990 valtion velka oli noin 9,5 mijardia ja hallitus oli Kokoomusvetoinen. 1991 hallituksen pääministeripuolueeksi tuli Keskusta.
Vuosina 1990-1995 velka nousi noin 60 miljardiin. Vuonna 1995-2003 oli SDP pääministeripuolueena ja velka nousi 63,3 miljardiin. Vuodesta 2003 vuoteen 2016 on ollut vaihtelevasti Keskustan ja Kokoomuksen vetämiä hallituksia. Vuonna 2018 velkaa on 106,4 miljardia kasvanut siis 4 miljardia vuodesta 2016 kun tein tämän yhteenvedon. Viimeisten 26 vuoden aikana on vasemmistovetoiset hallitukset siis ottaneet velkaa noin 3 miljardia kun taas oikeiston vetämät hallitukset ovat ottaneet noin 92 miljardia. Summat euroissa.
https://www.veronmaksajat.fi/luvut/Tilastot/Julkin...
https://valtioneuvosto.fi/tietoa/historiaa/hallitu...

Käyttäjän hankamaki kuva
J. Sakari Hankamäki

Lipposen (sd.) hallitukset osuivat Esko Ahon oikeistohallituksen luomaan nousukauteen ja pääsivät nauttimaan siitä.

Nytkin oikeistohallitus on saanut talouskasvun alkuun, ja vasemmistohallitus pääsee nauttimaan kasvun hunajaa.

Vasemmisto on kuitenkin joka kerta luonut taloudellisen painajaisen, jota oikeisto asettuu korjaamaan aina, kun kansa tulee järkiinsä ja äänestää oikeiston valtaan.

Näin myös Britanniassa, jossa talous oli ennen Thatcheriä vasemmiston jäljiltä romuna.

Illuusio siitä, että vasemmisto ei muka velkaannuttaisi, syntyy, sillä velanottovaatimukset tulevat vasemmiston keksimien, luomien ja tekaisemien julkisten menojen jäljessä.

En tietenkään väitä, ettei nykyhallitus olisi syypää julkisten menojen kasvattamiseen.

Totta kai se on: etenkin maahanmuuttokulujen kautta.

Mutta eihän Sipilän hallitus mikään oikeistohallitus ole ollutkaan. Se on huvitteluliberaali hallitus.

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu

JSH: "Nytkin oikeistohallitus on saanut talouskasvun alkuun..."

Kansainvälisessä noususuhdanteessa edes Sipilän-Orvon-Soinin/Terhon toimet eivät estäneet jollakin tavoin mitattua nousua. Joka tapauksessa aktiivimallitettu ja työkokeilu/kuntouttava työtoiminta lisäsivät merkittävästi tilastoitua "työllisyyttä".

Käyttäjän hankamaki kuva
J. Sakari Hankamäki Vastaus kommenttiin #16
Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu Vastaus kommenttiin #18

Auttoi? Ketä ja mitä?

Kun väität, perustelet. Perustelun on syytä olla perusteltu. Muuten kyse on omasta uskostasi/luulostasi, johon toki yksityisesti olet oikeutettu.

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Paradoksi. Oikeistopuolueet ovat toitottaneet kokoajan velan lyhentämisen puolesta. Totuus näyttää olevan, se että toiminta on ollut kaksinaamaista. Eli epäluotettavaa. Vasemmisto taas myöntää reilusti lisäävänsä jonkin verran velanottoa? Eli reilu meininki.

Käyttäjän hankamaki kuva
J. Sakari Hankamäki

Paradoksi johtuu siitä, että perinteistä oikeistoa ja vasemmistoa ei enää ole.

On vain kansallista etua puolustavat Perussuomalaiset ja kaikki ne muut, jotka eivät kansallisesta edusta mitään välitä.

Nuo muut ovat itse tilanteen luoneet sanoutumalla yhteen ääneen irti meistä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Nyt on aika pelotella, vaan kansa on viisasta ja äänestää demarit vaalivoittoon.

Persujen tarina jatkuu edelleen oppositiossa, siellä on aikaa taas kirjoitella ''viisaita'' blogeja.

Otan osaa.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Seuraava hallitus on: Kok, Keskusta, Perussuomalaiset ja Rkp. Törkeät demarilaiset jarrumiehet/naiset ovat polttaneet siltansa suhteessa Kok ja Keskusta.

Vassarit ja demarit, ei jatkoon.

Ninni Saarinen

Eu-komissio ei hyväksy alijäämäisiä budjetteja Suomelta, siis leikkaus linja jatkuu huolimatta siitä, ketä siellä hallituksessa istuu.

Ja Ralfille tiedoksi, yli 95 prosenttia valtion budjetista on lakisääteisiä menoja,siis perintöä edellisiltä hallitukselta. Joten sun faktoillas et huijaa kuin ehkä sossuja.

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu

Suomi kuten jokainen Unionin jäsenvaltio, joutuu toimimaan kasvu- ja vakaussopimuksen puitteissa. Näiden puitteiden sisällä jäsenvaltion toimivaltaan sisältyy määritellä kansallisessa budjetissa, miten pelimerkkimme sijoitamme. Tämä merkitsee sitä, että esimerkiksi useita miljardeja euroja verovarojamme vuosittain nielevät yritystuet, nuo tehottomat ja kilpailua vääristävinä haitalliset sekä pahimmillaan tuotannon uudistumista jopa estävinä tuhoisat, voidaan karsia.

NS: "Joten sun faktoillas et huijaa kuin ehkä sossuja."

Sun "faktoillas" sä huijaat itseäs.

Käyttäjän EetuKinnunen1 kuva
Eetu Kinnunen

Mitä tapahtui kun PS hallituksessa:
- Kreikka kolmonen sukkana sisään.
- Ennätysmäärä turvapaikanhakijoita Suomeen.
- Duunareita kuritettiin kikyllä, ansiosidonnaista leikattiin.
- Maantieväylät yhtiöitettiin ja yritettiin muuttaa autoilun verotus kilometriperusteiseksi, mikä kurittaisi eniten vanhalla autolla ajavia.
- Taksiala muutettiin villiksi länneksi.

Nyt sitten vaalikampanja teidänkin osalta perustuu vain muilla pelottelemiseen, ei siihen miten itse laittaisitte asioita kuntoon.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Hankamäki muistaa persut vasta kesällä 2017.

Käyttäjän hankamaki kuva
J. Sakari Hankamäki

Yksikään Kinnusen mainitsemista seikoista ei ollut Perussuomalaisen puolueen junailiema eikä Perussuomalaisten agendalla.

Kaikki olivat Keskustan tai Kokoomuksen aloitteita (pois lukien turvapaikkakriisi, jonka senkin Kepu ja kokkarit ratkaisivat toisin kuin puoluehallituksemme vaati).

Ministeriryhmä ei kuitenkaan kuullut enää puoluettamme.

Juuri siksi asiasta vastaavat Sinisten ministerit eivät enää olekaan puolueessamme, ja lähtivät kaiken lisäksi itse.

Kysymykseen "miten itse laittaisitte asioita kuntoon" on monta vastausta kirjassani "Kuinka Suomi korjataan? - Arvopohja ja kokonaisvaltainen ratkaisu".

Sopii lukea (150 sivua).

http://hankamaki.pro/Kuinka%20Suomi%20korjataan.pdf

Käyttäjän EetuKinnunen1 kuva
Eetu Kinnunen

Onko tämä puolueen virallinen ohjelma vai omaa henkilökohtaista satuiluasi?

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu

Blogisti kirjoittaa toiveistaan, luuloistaan, peloistaan - ja kaiken tämän vuoksi erehtyy.

Ralf Karlsson (kommentti nro 2) kertoo velkaannuttamisesta ja oikeistohallituksista. Vasemmistohallitukset ovat toimineet järkevämmin.

JSH: "Mitä jos SDP:stä tulee pääministeripuolue?"

Poistoon ilmeisimmin menevät aktiivimalli ja kiky. Oletan, että 2015-2019 koulutuksesta (päiväkodeista yliopistoihin asti) poistettu miljardi palautetaan osin tai kokonaan. Terveydenhuoltosektoria, oletan, kehitetään nykyisen mallin perustalle niin, että julkinen toimija vastaa pääosin palveluista ja yksityinen toimija täydentää sitä.

SDP, kuten ei mikään puolue, ole täydellinen ja minä en edes ole sosialidemokraatti - mutta hyvinvointivaltion ja sosiaalisen oikeudenmukaisuuden ja oikeusvaltion puolesta olen. Viime aikojen neljästä suuresta se on kuitenkin järkevin ja edes pyrkii tekemään työtään koko valtakunnan hyväksi. Lisäksi se on tervetullut ja välttämätön vastapaino viime kausien tietoiselle jyrkkää kahtiajakoa -politiikalle.

Vaalien jälkeen tiedämme asiasta enemmän. Itse odotan SDP:n nousevan selkeästi pääministeripuolueeksi, ja vaalien tuloshan määrittää jossakin määrin hallituksen muodostamismahdollisuuksia. Toivon kuitenkin näkeväni hallituksessa erityisesti Vasemmistoliiton. Perinteisistä suurista Keskustankin (mutta ehdottomasti ilman Juha Sipilää) sillä punamulta on aiemmin toiminut koko valtakunnan kannalta kohtuuhyvin. Vihreät, KD, RKP - tuskin isoja ongelmia. PS - asiakysymykset ja linjaerot voivat olla ylivoimaiset. Kokoomus - Kekkonen oli ja on oikeassa: oppositioon, jotta edes jotakin voidaan pitkästä aikaa alkaa korjata, ja Kekkonen erehtyi siinä, että oppositioon ulkopoliittisista syistä, sillä niiden ohella etenkin sisäpoliittisista syistä - vrt. http://fazerinsini.puheenvuoro.uusisuomi.fi/270509...

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Luoja meitä Sanna Marinin pääministeriydeltä varjelkoon. Antti Rinteen terveys ei sitä rääkkiä kestä.

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu

Luoja meille suokoon pääministeriksi kumman tahansa heistä.

JPK: "Antti Rinteen terveys ei sitä rääkkiä kestä."

Perustatko mielipiteesi/luulosi/toiveesi/jotakin muuta asemaasi henkilöä tutkineena ja diagnoosin antaneena lääkärinä? Ai et.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen Vastaus kommenttiin #15

Perustan olettamukseni yleiseen elämänkokemukseen ja lukuisia infarktikuolemia nähneenä.

Ei tarvita epikriisiä voidakseen todeta sen, että Rinne pelaa jatko-ajalla ja vaarantaa henkensä, mikäli ryhtyy pääministeriksi.

Käyttäjän hankamaki kuva
J. Sakari Hankamäki

Jouni Suonsivu:

"Oletan, että 2015-2019 koulutuksesta (päiväkodeista yliopistoihin asti) poistettu miljardi palautetaan osin tai kokonaan."

Muistutan, että hallitus, jossa SDP viimeksi oli mukana, leikkasi perusopetuksesta ja ammatillisesta opetuksesta enemmän kuin nykyhallitus otti yliopistoilta.

Sipilän hallitus leikkasi koulutuksesta (Kokoomuksen pettäessä koulutuslupauksensa) vain saadakseen rahaa turvapaikanhakijoille.

Omasta mielestäni olisi pitänyt käännyttää tulijat Dublin II -asetuksen mukaisesti rajalta. Näin leikkauksilta olisi vältytty.

Olisi tosi mielenkiintoista tietää, mistä varoista demarihallitus noin vain "palauttaa" koulutukseen miljardin.

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu

Hallitus joka vei perusopetuksesta ja ammatillisesta koulutuksesta, koostui useasta puolueesta ja osaat varmaan nimetä tuolloisen opetusministerin sekä hänen puolueensa. Luonnollisesti silti jokainen tuon(kin) hallituksen osallinen on vastuussa koko hallituksen teoista.

JSH: "Olisi tosi mielenkiintoista tietää, mistä varoista demarihallitus noin vain "palauttaa" koulutukseen miljardin."

Mikä voidaan ottaa, se voidaan palauttaa. Minä en ole poliitikko enkä joudu asiaa pohtimaan työkseni. Tehottomat ja kilpailua vääristävinä haitalliset sekä uusiutumista jopa estävät yritystuet ovat yksi mahdollisuus. Näitä maksamme vuodessa suorat ja epäsuorat tuet yhteensä useita miljardeja vuosittain.

Kiitos omalta osaltaan Sipilälle & co, pelkästään Talvivaaraan on sen historian aikana saatu tähän mennessä hävitettyä miljardin verran ja tilastokikkaillen voidaan näyttää, ettei tappioita olisi. Sipilään henkilöityy neljän viimeksi kuluneen vuoden aikana Talvivaaraan verovarojemme pumppaaminen. Yleisemmin: kaivosveroa tai mitään muuta keinoa estää mineraaliemme ilmainen hyödyntäminen ei tietenkään ole harkittu. Tässä, oman kansallisomaisuutemme antamisessa ilmaiseksi ulos maasta pelkän ylös kaivamisen hinnalla, Suomi on ainutlaatuinen poikkeus koko maailmassa.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Veikkaan, että Kokoomus nousee piikki paikalle ja sdp menee vinkuen mukaan hallitukseen. Niiden takit on nähty.

Koska päästäisiin "sopulismista" eroon?

Käyttäjän IlkkaSaukko kuva
Ilkka Saukko

Käsittääkseni kokoomus ja perussuomalaiset voivat olla hallituksessa lisättynä apupuolueilla, on heillä paljon yhteistä, mitä noita mamuja maahan vetää, eihän kokoomuslaiset yrittäjät heitä palkkaa, ja mamut vain notkuttelevat polviansa kauppakeskusten portailla.
Myös maanpuolustushenkisyys on molemmissa puolueissa, ehdoton NATO,n hakeutuminen on kirjattava hallitusohjelmaan.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Näinköhän Orpo tuohon suostuu? Ennemmin hän antaa maan asioiden mennä kuralle.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tällaiset uutiset satavat kaikki vasemmiston laariin ja se on juuri oikea suunta.

https://yle.fi/uutiset/3-10670626

Tämä oikeistolainen hallitus on heikentänyt työttömien ja opiskelijoiden toimeentuloa yhä suurempi osa joutuu turvautumaan toimeentulotukeen.

Aktiivimalli juu, eli leikkausmalli.

Emme tarvitse oikeistopuolueita enää hallitukseen, emmekä tietenkään äärioikeistopuolue persuja.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen

Kenen laariin se sataa, kun sdp viime hallituksessa Jutta Urpilaisen johdolla leikkasi 300 miljoonaa vanhusten hoivapalveluista?
https://yle.fi/uutiset/3-6961877

Tai kenen laariin se sataa, että sdp haluaa nyt kieltää henkilöautot ja pakottaa kansalaiset vähentämään lihan ja maidon kulutusta?
https://www.verkkouutiset.fi/sdp-valtiovallan-on-v...

Käyttäjän HarriLeinonen kuva
Harri Leinonen

Tähän kun muistaa vielä sen, että ottaessaan vanhusten laitoshoidosta 300 miljoonaa, oli sama porukka haluamassa laittomasti maassa olevien terveydenhoidon laajentamista vuoden 2015 alussa. Silloisen eduskunnan viimeisinä asioina.
Tuntuu ikävältä kun ennen suomalaisen työväen etua ajanut SDP on ollut ottamassa pois hoivaa ja huolenpitoa omilta vanhuksilta ja halusi antaa sitä laittomasti maassa oleville ulkomaalaisille.
SDP:llä on ollut joskus ihan hyviäkin asioita. Mutta nyt arvomaailmamme eivät tunnu kohtaavan.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Harmittaahan se kun kansa on taas väärässä, koeta kestää. :)

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Sivut