Jukka Hankamäki Osaa ja uskaltaa.

Perussuomalaisten maahanmuuttopoliittinen ohjelma julkaistu

Perussuomalaiset julkaisivat tänään maahanmuuttoa käsittelevän vaaliohjelman. Maahanmuutosta on tullut politiikan keskeinen aihe, sillä maahanmuuttoa koskevista nykyratkaisuista riippuu, millaisessa Suomessa eletään 10, 20, 30 tai 40 vuoden kuluttua. Mikään maa ei ole entisensä, jos sen kansakunta vaihdetaan tai väestön koostumusta suuresti muutetaan.

Jussi Halla-aho kiinnitti avauspuheenvuorossaan huomiota siihen, että kansalaisten enemmistön mielipiteet ovat selvästi linjassa puolueemme kantojen kanssa koskien esimerkiksi maahanmuuttoa, ilmastonmuutosta ja taloutta, mutta suuri osa heistä äänestää muita puolueita, joilla on asioista aivan toisenlainen näkemys. Puolueemme tänään julkaisema tutkimus perustuu TNS-gallupilla tehtyyn kyselyyn, jossa otos oli hieman alle 1300.

Omasta mielestäni muiden puolueiden olisi nyt vaalien alla rehellistä kertoa, mistä rahat kaikkeen hyväntekeväisyyteen ja moraaliposeeraukseen otetaan, tai sitten sanoa suoraan, että niiden ohjelmat ovat pelkkää hämäystä. Unelma ei voi olla poliittinen ohjelma. Ristiriitaista poliittista viestintää on tapana sanoa poliittiseksi propagandaksi ja sen takana olevaa aatetta ideologiaksi.

Työmies Putkonen nosti esiin, että Helsingin Sanomien toimittajan Jukka-Pekka Raesteen mukaan Perussuomalaisten pitäisi saada yli 100 kansanedustajaa toteuttaakseen omat tavoitteensa. Tämä näyttää toteutuvan, jos suomalaiset äänestäisivät todellisten arvokantojensa ja tilaisuudessa esiteltyjen gallup-tutkimusten mukaisesti.

Puolueemme kannatus on joka tapauksessa nousussa, mitä osoittaa Helsingin Sanomien tällä viikolla julkaisema tutkimus. Lehti tulkitsee nousun johtuvan ”vihasta” ja otsikoi, että ”tavalliset keski-ikäiset ihmiset ovat nyt vihaisia”. 

Mutta eivät ihmiset vihaisia pelkästään ole, vaan järkeviä. Suuntaus on ymmärrettävä. Mitä lähemmäksi vaaleja tullaan, sitä selvemmäksi kansalaisille käy, mitkä ne todelliset vaihtoehdot ovat, kun vastuullista politikkaa kaivataan, ja ketkä ovat tarjolla tämän maan asioita hoitamaan.

Yleisradion Ari Hakahuhta otsikoi maahanmuutto-ohjelman julkaisemista koskevan juttunsa sanoin ”Perussuomalaisten vaaliohjelmassa maahanmuuttovastaisuus on pääteema”. Tämä on Yleltä silkka vale, sillä Perussuomalaiset eivät vastusta maahanmuuttoa kokonaisuutena. Asia piti tulla selväksi Riikka Purran esitelmästä, jossa hän selvästi alleviivasi, että puolueemme vastustaa sosiaalietuusperäistä haittamaahanmuuttoa. Ylen uutisointia voi kuvata niin, että Ylen vaaliohjelmassa perussuomalaisten vastaisuus on pääteema.

Sitä, mitä asioille voisi tehdä, olen käsitellyt omassa poliittisessa ohjelmakirjassani ”Kuinka Suomi korjataan? Arvopohja ja kokonaisvaltainen ratkaisu” (2019), jonka voi ladata PDF:nä täältä, täältä tai täältä.

Maahanmuuttoa käsittelen kirjani neljännessä luvussa. Maahanmuutto on teemana myös ensi tiistain ”Koko kansan politiikkamessut” -ohjelmassa Radio Vapaassa Helsingissä klo 17. Aiempia lähetyksiä voi katsella täältä.

Puolueen tämänpäiväisen julkaisutilaisuuden voi katsella kokonaisuudessaan tästä.

https://youtu.be/qMOIps9-gc4

 

Jukka Hankamäki

FT, VTT

Tutkija Suomen Perustassa

Perussuomalaisten kansanedustajaehdokas, Helsinki

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Kun noita matuja vyöryy Suomeen 2-4 tuhannen henkilön vuosivauhtia, niin minusta sen takia olisi täysin älytöntä tuhota nykyistä upeaa yhteiskuntaamme ja tehdä Suomesta persujen haluamaa autoritääristä oligarkiaa.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Onkohan laadulla mitään merkitystä?

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

"Mikään maa ei ole entisensä, jos sen kansakunta vaihdetaan tai väestön koostumusta suuresti muutetaan."

Tähän asti pääsin. Todellakin kansakunta vaihdetaan tai suuresti muutetaan kun muutama tuhat vääränväristä tulee vuosittain joukkoon.

Turun lähiöissä autot palavat jo:
https://www.ts.fi/uutiset/paikalliset/4490510/Salo...

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Voisiko Salonen tarkentaa keitä ovat Salosen mielestä "vääränväriset"?

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

On aivan ymmärrettävää, että Janne näkee tulijoiden värin ja puhuu määristä, ei kaikkia ihmisiä kiinnosta tulijoiden naiskäsitys aasia alempana olentona.

Patriarkaalinen sovinismi ja Lähi-idän uskontojen arvostus on juurtunut entistä tiiviimmin vapaan sukupuolisuuden tielle kaikissa EU-maissa, joihin on suuntaunut jatkuva islamilaisen maahanmuuton virta ja joissa on noudatettu poliittista islamia suojelevaa maahanmuuttopolitiikkaa.

Eniten poliittinen islam on Suomessakin vaikuttanut sananvapauden rajoittamiseen ja vain muutaman tuhannen aasia ylemmän miessovinistin tähden:)

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Maahanmuutto on toki tärkeä kysymys. Keitä tulee ja mistä. Työllistyvätkö he vai ovatko vielä 30v päästå työttömiä.

Touvoisin kuitenkin enemmän puhetta taloudesta, veroista, ostovoimasta, kannustavasta sosiaaliturvasta energiasta, eurosta, unionista. Pelkkä puhe maahanmuutosta ei riitä. Kaikki ketkä ovat suomeen jo saapuneet ja saaneet oikeuden jäädä ovat tietenkin osa yhteuskuntaa. Heitä kohtaan ei pidä suvaita minkäänlaista syrjintää.

Rikolliset linnaan nykyistä pitemmäksi ajaksi ja törkeisiin tekoihin syyllistyvät maahanmuutajat takaisin kotimaihinsa.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Tuli luettua ajatuksen kanssa teidän ohjelma, pienistä mielipide eroista huolimatta se on ehkä paras jonka olen lukenut, jos sitä vertaan utopia liikkeiden ohjelmiin. Konservatiivi ammentaa maailmankuvansa realimaailmasta, ei utopiasta, eikä konservatiivilla ole reseptiä, miten rakennetaan maanpäälle paratiisi, se haluaa rakentaa yhteiskunnan joka tuottaa vähiten vahinkoa yksilöille.

Oikeastaan Ylen toimittaja Riku Siivonen pukee sanoiksi, miten olen ajatellut ja mihin suuntaan olemme mennyt ja miten tätä vasten syy seuraus suhteet on mennyt. Olisiko aika herätä?.

https://yle.fi/uutiset/3-10642769

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Vaikka mamuja ei tällä erää tule kovin paljoa, niin niitä kuitenkin tulee ja lähinnä muslimeita. Onkin mielenkiintoista nähdä, että miltä näyttää eräissä hesan lähiöissä 10-15 vuoden päästä, onko ongelmat samat kuin esim. monissa Tukholman lähiöissä. Monethan varsinkin vihervasemmistossa eivät usko, että Suomi voi saada samanlaisia ongelmia kuin Ruotsilla on. Minä en ole lainkaan samaa mieltä, kyllä voi saada ja uskon että saakin - valitettavasti. Persut ei yksin riitä tilannetta muuttamaan.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

”Perussuomalaisten vaaliohjelmassa maahanmuuttovastaisuus on pääteema”. Tämä on Yleltä silkka vale, sillä Perussuomalaiset eivät vastusta maahanmuuttoa kokonaisuutena."

Media ja tietyt poliitikot haluavat itse sekoittaa nämä käsitteet jotta kriitikoita on helpompi arvostella.

Käyttäjän Lumedemokratia kuva
Esa Heikkinen

Luin myös ohjelman. Asiallinen, kiihkoton analyysi asiasta faktatietoineen ja selkeine toimenpide-ehdotuksineen hakee vertaistaan.

Pienenä kansana meidän on turvattava ensisijaisesti omien kansalaistemme etu. Tätä tekevät erityisesti maailman supervallat, ne asettavat omat kansalaisensa etusijalle. Näiden maiden hallitukset, oikeuslaitokset, parlamentit ja virkamieskoneistot valvovat näiden kansojen etuja maailmanlaajuisesti. Mikä kannattaa myös huomioida on se, että k.o. kansat ovat itsetietoisia ja ylpeitä identiteetistään eli myös näiden maiden kansalaiset kokevat turvallisuuden tunnetta ja ovat kiitollisia valtioidensa kansalaisiaan suojelevasta toiminnasta.

Pieni kansa ja sen identiteetti häviää helposti maailman sulatusuuniin ellei kansa itse pidä huolta identiteetistään ja olemassaolostaan. Olen kuvitellut että äänestämiemme poliitikkojen ensisijainen tehtävä olisi taata oman maan, siis Suomen kansalaisten edut ja pitää huolta lapsista, vähäosaisista ja vanhuksista ennen kuin syydetään rahaa muiden maiden kansalaisille.

Valtion kirstu ei ole pohjaton eli kyse on tässäkin asiassa rahasta. Suomi ei voi toimia muun maailman sosiaalitoimistona. Puhutaan taakanjaosta mutta miksi suomalaiset poliitikot yli-innokkaasti, suorastaan ylpeästi kilpailevat maailman turuilla siitä kuka lupaa eniten ja nopeammin ottaa vastaan väkeä elätettäväksi. Tiedämme monen euroopan maan nuivan suhtautumisen asiaan ja jostakin löytyy keskiarvoluku mitä yksittäiset maat suhteutettuna väkilukuunsa ottavat väkeä vastaan. Myöskin jostakin löytynee keskiarvo mitä Euroopan maat keskimäärin maksavat tukina ja avustuksina/henkilö näille tulijoille. Miksei Suomi voisi olla keskivertojoukossa? Siis ottaisi vastaan keskimäärin saman verran väkeä vuosittain keskimääräisesti ja käyttäisi avustuksiin/henkilö saman verran rahaa keskimääräisesti kuin muut Euroopan maat?

Poliitikkojamme vaivaa selkeästi johtajuusvaje. Ei uskalleta sanoa ei kenellekään - johtuuko tämä kotikasvatuksesta vai suosion menettämisen pelosta, en osaa sanoa. Esimerkkinä vaikkapa kaikille kaiken lupaavasta ja vaatimuksien yli vapaaehtoisesti lupaavasta poliitikosta käynee nykyinen asunto-, energia- ja ympäristöministeri. Hän lupaa tiukentaa Suomen päästöjä yli vaaditun ja nopeammassa aikataulussa kun vaaditaan.

Naivisti maailmaa syleilevä voima tarvitsee vastavoiman, siksi käsittääkseni tarvitaan Perussuomalainen puolue. Ja luonnollisesti realistina ajattelen kaikkia tyydyttävän kompromissin mm. maahanmuuttoon löytyvän voiman ja vastavoiman välimaastosta. Ilman vastavoimaa päädymme diktatuuriin.

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

Persujen kolmatta vaalijytkyä pukkaa. On hienoa Sakari ,että olet mukana tekemässä maastamme parempaa. Perussuomalaista Suomea.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Sivut