Jukka Hankamäki Osaa ja uskaltaa.

Kulissien takainen maahanmuutto ja Sdp:n keinot

Vaikka rajojemme yli ei tällä hetkellä virtaakaan suuria määriä laittomasti maahan pyrkiviä pakolaisia, jatkuu maahanmuutto muita kanavia myöten niin runsaana, että Maahanmuuttovirasto Migri on ilmoittanut joutuvansa palkkaamaan lähiaikoina 50 uutta työntekijää nykyisten noin 1000:n lisäksi.

Osa Migrin viranomaiskaaderin laajentamisesta perustuu tänä vuonna voimaan astuneeseen lakiin, jonka mukaan turvapaikkahakemukset on käsiteltävä kuudessa kuukaudessa.

Kuluja aiheuttavan toiminnan paisumista voidaan pitää oireena siitä, että itse perusongelmat  pakolaisuuden muodossa vellova maahanmuutto ja laajat väestöjensiirrot  ovat edelleen ratkaisematta.

Tämä ilmenee pakolaisuuden ja turvapaikan tavoittelun hakeutumisena muodollisesti hyväksytyille reiteille, vaikka demokraattisessa prosessissa osoitettu kantaväestöjen hyväksyntä suurille väestöpoliittisille mullistuksille puuttuukin.

Suuri osa tulijoista on myös ankkurilasten tai muiden Suomesta oleskeluluvan saaneiden vanavedessä seuranneita perheenjäseniä, vaikka toivottavana voisi pitää perheiden yhdistämistä takaisin turvallisena pidettyihin lähtömaihin sekä oleskeluluvan jo saaneiden palauttamista heti olojen rauhoituttua.

Koska oleskelulupahakemuksia on tullut Migriin tänä vuonna jo yli 56 000, ei maahanmuuttoa voida pitää väestöpoliittisesti merkityksettömänä ilmiönä, vaikka se onkin yritetty sellaiseksi lavastaa vasemmistopopulistisessa argumentaatiossa. Vertailun vuoksi Suomessa syntyi viime vuonna vain 50 858 lasta, ja heistäkin suuri osa maahanmuuttajille.

Huoli kantaväestön kadosta on kyllä aiheellinen, mutta sitä ei voida korjata maahanmuutolla, joka johtaa vain kantaväestön aseman suhteelliseen huonontumiseen. Käsittelin kysymystä tarkemmin täällä arvioidessani Tilastokeskuksen väestöennusteesta noussutta paniikkia.

Suhtautumisemme maahanmuuttoon on ratkaisevaa Suomen tulevaisuuden kannalta ja siltä kannalta, minkälainen kansa tai väestö tässä maassa tulevaisuudessa asuu.

Maahanmuutto ei ole mikään marginaaliteema vaan aivan keskeinen politiikan osa-alue, josta ratkeaa kansamme identiteetti ja poliittinen subjektiviteetti, se, kuka maassamme käyttää poliittista valtaa ja päättää asioista, sekä se, millainen kulttuuri täällä vallitsee.

Puolueemme puheenjohtaja Jussi Halla-aho on aivan oikein huomauttanut, että on väärin, kun maahanmuuttajat astelevat tänne kuin olohuoneeseemme ja alkavat siirrellä huonekaluja sekä esittää vaatimuksia, miten meidän tulisi elää.

Maahanmuuton jatkuessa vilkkaana on erikoista, että samanaikaisesti esitetään vaatimuksia yhtyä raja-aitoja entisestäänkin alentavaan GCM-sopimukseen, jota arvostelin täällä. Puolueemme Perussuomalaiset on ainoa eduskuntapuolue, joka vaatii GCM:n käsittelemistä kansanvaltaisesti ja avoimesti eduskunnan täysistunnossa.

Maahanmuutto ei kaipaa virtaviivaistuksia eikä sujuvampaa organisointia vaan kriteerien nostamista ja määrien jyrkkää vähentämistä. Työvoimapulaa näyttää esiintyvän Maahanmuuttovirastossa, mutta muutoin Suomessa ei esiinny sen enempää pulaa työvoiman määrästä kuin laadustakaan vaan lähinnä halvasta työvoimasta.

Siksi ulkomaisen työvoiman saatavuusharkinnasta ei pidä luopua myöskään vaalien jälkeen, johon mennessä Sdp:n Antti Rinne ehtii tosin perua kriittiset puheensa.

Miten sitten maahanmuuttopolitiikka muuttuu, jos Sdp saa vaalivoiton ja siitä tulee hallitus- tai jopa pääministeripuolue?

Palautankin mieleen eduskunnan suuren valiokunnan sihteerinä toimivan Peter Saramon ja tasa-arvotutkija Marianne Laxénin Sdp:lle tänä vuonna laatiman salaisen muistion, jossa esitetään, millaista maahanmuuttopolitiikkaa demarit tekisivät, jos olisivat hallituksessa.

Suomen Uutisten käsiinsä saamassa ja julkaisemassa muistiossa Sdp tavoittelee pakolaiskiintiön nostamista ja tarveharkinnan korvaamista kotoutusedellytykset huomioon ottavalla järjestelmällä.

Muistossa vaaditaan turvapaikkapoliittisen päätösvallan siirtämistä entistä enemmän Suomelta Euroopan unionille, maasta poistamisen edellytysten arvioinnin siirtämistä pois tuomioistumilta virkamiesten itseoikaisutyöksi sekä avustajien palkkaamista pikkurötöstelijöille, jotta heille voitaisiin löytää jollakin perusteella oleskelulupa. 

Muistion mukaan Sdp vaatii myös rikoksesta tuomittujen maahanmuuttajien karkotusten jäädyttämistä. Lusikallisen lisää demarihunajaa Sdp tarjoaa toteamalla veronmaksajille, että ”[s]elvitys- ja lainvalmistelutyön pohjalta tehtävien uudistusten hinta selviää osana selvitystyötä.”

Tämä merkinnee, ettei Sdp:ssä tiedetä kustannuksia ja että demarit tulisivat vaatimaan lisää rahaa maahanmuuttajien kotoutukseen ja muuhun toimintaan.

Meillä täällä Perussuomalaisissa taas ajatellaan niin, että kenenkään ei pidä maksattaa omaa hyvinvointiaan toisten kukkarosta ilman pakottavaa syytä ja että kauppaa ei pidä tehdä ensin ja pohtia sen jälkeen hintaa.

Mutta sillä tavoin ajattelevista demareista kokoomuksen Orpo, Mykkänen ja Häkkänen tulevat varmasti saamaan mieleisensä hallituskumppanin.

 

Jukka Hankamäki

FT, VTT

Perussuomalaisten kansanedustajaehdokas, Helsinki

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

24Suosittele

24 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (23 kommenttia)

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Äänestä SDP:tä, äänestät maahanmuuton puolesta.

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

Myös kepulit,sekoomus, virheet, vassarit ja rkp kuuluvat samaan höperöiden sakkiin.

Käyttäjän JouniBorgman kuva
Jouni Borgman

Suomi tuntuu kuvittelevan, että se voi maahanmuuttoasioissa käydä omaa "erillissotaansa" ja pitää ilmiöt hallinnassa tavanomaisen politiikan ja viranomaistoiminnan keinoin. Hyvinvointivaltion rutiininomaiseen hallinnointiin totuttautuneet demarit ovat tästä eräs esimerkki.

Jokainen maailman tapahtumia seuraava arvaa kuitenkin, että maahanmuuton suhteen ollaan tekemisissä globaalin tason voimakkaasti kiihtyvän erityisilmiön kanssa eikä tuon ilmiön mekanismeja, luonnetta ja mittasuhteita nyt Suomessa tunnuta oikein hahmottavan. Noita ilmiötä pyritään nyt hallitsemaan "business as usual" -periaatteella. Sorrutaan myös näkemään ilmiö omien välittömien intressien tai preferenssien kautta ja unohdetaan laajempi näkökulma. Erikoista on myös varovaisuus-periaatteen hylkääminen sellaisen tapahtumaketjun kohdalla, joka voi olla nopeasti kiihtyvä ja seurauksiltaan peruuttamaton.

Perussuomalaisten ja muiden massamaahanmuuttoon epäilevästi suhtautuvien ääntä ei haluta kuunnella, koska arvellaan heidän vain heijastelevan rasistisia ja vanhakantaisia asenteitaan. Mutta ovatko ne, jotka nyt naureskelevat persuille, todellakin kartalla siitä, miten laajasta, monitahoisesta ja perustavanlaatuisesta ilmiöstä nyt on kyse?

Käyttäjän MikaLehtonen kuva
Mika Lehtonen

Tuollaista perussuomalaisten mielipiteiden ennalta tuomitsemista esiintyy erittäin paljon. Etenkin Halla-ahon mielipiteitä on ammuttu alas vain sen takia, että ehdotus on tullut "väärältä taholta". Usein ehdotuksia ja niiden perusteluita ei ole vaivauduttu lukemaan edes kunnolla loppuun.

Hankamäen liittyminen persuihin on puolueen kannalta erittäin hyvä juttu. Hänen mielipiteitään kuunnellaan, eikä hän kärsi imagorasitetteesta, kuten Halla-aho, joka on joutunut kärsimään kohtuuttomasti median ja konsensuspuolueiden harjoittamasta mustamaalauksesta.

Käyttäjän heke kuva
Heikki Paananen

"kärsimään kohtuuttomasti median ja konsensuspuolueiden harjoittamasta mustamaalauksesta."

Epäilempä Mika, että tähänkin tulee muutos, kun Tri Hankamäen vaikutus alkaa näkymään gallupeissa. Herjaus ja mustamaalaus alkaa sillä hetkellä. Varatkaa popcornia.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Suomessa on vielä lasi puolillaan, Ruotsissa kuppi on täyttymässä jo havaittavissa on muutosten tuulten vieno henkäys.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/attityder-t...

Nauratti eilen, kun seurasin SVT n opinion liveä, käsittelivät akuuttia ongelmaa.

Malmön kaupungin elämäntapamuutosta hakevien nuorisorikollisten käyttöön luovuttamaa ydinkeskustan huoneistoa. Huipputason huoneistossa oli myös kaupungin puolelta siivouspalvelu. Kuuluu siis vuokraan, jota ei toki tarvi maksaa. Kustannukset tuosta hölmöilystä Malmön kaupungille olivat miljoonia kruunuja, kuitenkaan rikollisuuden määrä ei ole vähentynyt, tai nuoret tapojaan parantaneet mutta gangstat saivat ytimestä kivan uuden mestan bilettää.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/malmo-beta...

Nähtävästi suomalaisten on käveltävä molemmin jaloin miinakenttään, ennenkuin oivalluksen lamppu päässä syttyy.

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

Repo, kommenttisi viimeinen lause on sorastaan briljantin kuvaavaa.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Eikö ole pelkästään hyvä asia, että turvapaikkahakemukset kyetään ratkaisemaan lyhyessä ajassa?

Käyttäjän jj2311 kuva
Jyrki Immonen

Hankamäelle vinkki, sinun kohdeyleisö ei jaksa lukea noin pitkiä blogeja. Esitä propagandasi lyhyemmin ja varsinkin ytimekkäämmin, politiikassa toisin kuin yliopistossa sanamäärä ei ratkaise.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Jyrki Immoselle voi olla kova paikka, kun poliittinen paskanjauhanta muuttuu jatkossa asiapitoisemmaksi.

Halla-aho ja erityisesti Hankamäki osaavat perustella asiansa tieteellisellä tarkkuudella.

Totuuden kuuleminen ei ole aina mukavaa.

Käyttäjän jj2311 kuva
Jyrki Immonen

Ei kannata pidättää hengitystä sen odottamisen aikana. ”Tieteellistä” perustelua, anna mun kaikki kestää....heh.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Mitä mieltä Immonen on näiden uussuomalaisten mukanaan tuomasta uudesta ilmiöstä nimeltä joukkoraiskaus. Nykyään jopa lapsia joukkoraiskataan.
Taitaa sana joukkoraiskaus olla liian pitkä jotta ymmärryksesi riittää sitä käsittelemään.

Tiina Teittinen

Olen eri mieltä. Sisällöllisesti tärkeä, hyvin perusteltu ja kirjallisesti miellyttävästi ja virheettömästi tuotettu teksti saa paneutumaan viestiin.
Timo Soini houkutteli perussuomalaisiin juuri niitä, joihin et usko tämänkaltaisen viestinnän tehoavan. Itse uskon että PS:n profiili nousee ja puolue saa uusia tukijoita. Vielä kun puolue saa populistien rippeet kaikkoamaan, uskottavuus nousee. Eroon pitää päästä niin Hakkaraisesta kuin Huhtasaarestakin. Maisterisjätkästä ei ollut älyköksi ja Höperöistä eroon päästyään PS voi olla hyvinkin salonkikelpoinen puolue.

Käyttäjän jj2311 kuva
Jyrki Immonen

Vaikka olenkin yleisesti ottaen sitä mieltä että vääristelet asioita, ei uskoisi tohtorilta. Tiedät sen itsekin mutta vaalit.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Suomi ei tule pärjäämään ilman maahanmuuttoa. Tämän luulisi kaikkien jo ymmärtävän.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Ei kai tuota kukaan ole kiistänytkään. Sen sijaan Suomi pärjää paremmin ilman humanitääristä maahanmuuttoa.

Käyttäjän jj2311 kuva
Jyrki Immonen

Humanisuus ei kaipaa hyötyjä eikä vastapalveluksia.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #21

Ei kaipaakaan, mutta olisihan se mukavaa, jos sinun humanisuutesi ei maksaisi niin älyttömästi, aiheuttaisi valtavia sosiaalisia ongelmia ja johtaisi seksuaali- ja väkivaltarikosten kasvuun.

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård Vastaus kommenttiin #21

Kuinka paljon Jyrki Immonen on valmia humaanisuudessaan maksamaan omasta palkastaan hädän alaisten kustannuksia? Maksaminenhan ei kaipaa hyötyjä, eikä vastapalveluksia?

Villi veikkaukseni on, että ei latiakaan.

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård Vastaus kommenttiin #26

Niinpä. Immoset vaativat, että me " muut " maksetaan heidän maailmanparantaminen.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Ei liene millään tavalla kenellekään eikä erityisesti Suomelle haitaksi, jos perussuomalaiset profiloituvat yhä enemmän tiedepuolueeksi, jonka jäsenistössä on korkeasti koulutettuja henkilöitä.

Ilkka Huotari

"Vaikka rajojemme yli ei tällä hetkellä virtaakaan suuria määriä laittomasti maahan pyrkiviä pakolaisia"

Kyllähän niitä tuhansia vuodessa kuitenkin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Sivut