Jukka Hankamäki Osaa ja uskaltaa.

Perussuomalaisten vastainen koulu

Perussuomalaisten varapuheenjohtaja Laura Huhtasaari otti kantaa tärkeään asiaan julkaistessaan kansalaispalautetta, jossa eräs lukiolainen kertoi, kuinka oppilaita ohjataan persuvastaisiksi, kun heille tähdennetään kouluopetuksessa, miksi ”Perussuomalaisia ei tulisi kannattaa”.

Kiistelyn taustan muodostaa tamperelaisessa koulussa toteutettu ”Taidekaari”-projekti, josta koulun rehtori ja Tampereen kaupungin kasvatus- ja opetustoimen johtaja Kristiina Järvelä ovat todenneet, että töiden tuli olla ”kantaa ottavia”, eikä ennakkosensuuria tule suosia. Muotoilu paljastaa tehtävänasettelun olleen yhteiskunnallisesti tavoitteellista.

Instagramissa julkaistussa eräässä oppilastyössä Sauli Niinistö ja Pekka Haavisto (vihr.) esitettiin sitten maahanmuuttoa ”Suomeen” suosivina ”hyviksinä” ja Jussi Halla-aho sekä Laura Huhtasaari puolestaan pakolaisia ”kuoleen” lähettävinä ”pahiksina”.

Koulu oli itse alun perin julkaissut yhdeksäsluokkalaisten työt Instagramissa mutta sittemmin jälkikäteissensuroinut ne omin toimin, mikä kertoo vastuun hiipimisestä mieleen. Töiden julkaisun oikeutus on joka tapauksessa pelkkä vähäarvoinen muotoseikka, josta kohisemalla koetetaan peittää asioiden ydin.

Olennaista on, että oppilaille on hankkeen kautta luotu voimakas presuppositio siitä, miten asioita pitää kuvata. Irvikuvien tuottaminen perussuomalaisista on helposti tarjolla, sillä median ja koulun asenneilmapiirissä oppilaat ehdollistetaan voimakkaalle ristiriidalle, jossa tuputettu maailmankatsomus ja oppilaiden oma ajattelu johtavat tunteelliset vetoomukset ja oppilaiden rationaaliset sekä tiedolliset näkemykset konfliktiin.

Huhtasaaren siteeraama lukiolainen kirjoitti: ”Opettajat todellakin ohjailevat tai suorastaan käännyttävät ’väärän’ poliittisen mielipiteen omaavia ’oikeaan’ suuntaan. [...] Opettaja on saattanut esimerkiksi yhteiskuntaopin tai historian tunnilla luetella syitä, miksi Perussuomalaisia ei tulisi kannattaa.

Hän myös jatkoi: ”Valitettavasti esimerkiksi minä henkilökohtaisesti en aina uskalla tuoda omia mielipiteitäni esiin oppitunneilla poliittisista aiheista keskusteltaessa, koska pelkään sen olevan opettajan mielestä olevan ’väärin’. [...] Yläkoulussa meille jaettiin teos ’Meidän kaikkien tulisi olla feministejä’, jota pidin vähintäänkin kyseenalaisena. Mielestäni nykyinen feministiliike on muuttunut siitä, millaiseksi se aikanaan tarkoitettiin; parantamaan naisten oikeuksia. Nykyään se tuntuu keskittyvän enemmän miesten oikeuksien sortamiseen ja vähäpätöisyyksiin, minkä vuoksi itse en ole feminismin kannattaja. Äidinkielen opettajamme tituleerasi itseään feministiksi, ja yritti suoranaisesti käännyttää meitä oppilaita myös siihen suuntaan.

Oppilas siis kokee voimakasta dissonanssia, jonka hän pyrkii ratkaisemaan alistumalla tai mielistelemällä opettajien näkemyksiä sekä välttyäkseen arvosanojen heikennyksiltä tai opettajien hyväksynnän menetyksiltä.

Kyseinen ehdollistaminen on oppilaiden hyväksikäyttöä ja altistamista poliittisen propagandan kohteeksi, eikä se ole missään tapauksessa hyväksyttävää sen enempää eettisesti, pedagogisesti kuin psykologisestikaan.

 

Perussuomalaisten mustamaalausta helpotetaan taiteen keinoin

Perussuomalaisiin kohdistuvaa vyörytystä on helppo harjoittaa kouluopetuksessa, kun pöytä katetaan mustavalkoisilla tehtävien asetteluilla. Asiat siirretään tiedollisesta viitekehyksestä taiteelliseen, ja älyllisten tarkastelutapojen sijaan tilalle tarjotaan esteettistä, kuten kuvittamista.

Kognitiivisten tarkastelutapojen sijaan käytetyt emotionaaliset ja affektiiviset lähestymistavat tuottavat sitten tunteiden ja mielikuvien mukaisia tuloksia ja ”vaihtoehtoisia todellisuuksia”. Niin käy aina, kun estetiikka ja ”taide” toimivat politiikan menetelminä.

Tiedollinen tarkastelu toisi esiin, että Halla-aho ja Huhtasaari ovat toimineet moraalisesti oikein pyrkiessään estämään pakolaisten matkaan lähtöä Välimeren yli Eurooppaan ja ”Suomeen”. Esimerkiksi Italian ja Libyan rajanvalvontasopimuksen tuloksena hukkuminen Välimerellä tilapäisesti loppui ja ainakin väheni merkittävästi.

Kieroa on, että valtamediassa Huhtasaaren esittämää koulutyön politisoitumista koskevaa kritiikkiä koetettiin kääntää nurin. Esimerkiksi Ylen toimittaja Anu Leena Koskisen jutussa ongelmana pidettiin Huhtasaaren puuttumista koulujen opetukseen, ja häntä säesti Tampereen sosiaalidemokraattinen apulaiskaupunginjohtaja Johanna Loukaskorpi. Tosiasiassa Huhtasaari oli arvostellut tapaa, jolla opettajat ja heidän opetuksensa ovat politisoituneet.

Uuden Suomen politikoinnista näyttöä antoi puolestaan päätoimittaja Markku Huuskon kirjoitus, jonka mukaan ”Laura Huhtasaari veti alaikäiset politiikkansa välineeksi”, vaikka asia oli vice versa. Huhtasaarihan kritisoi tapaa, jolla opettajat manipuloivat ja indoktrinoivat oppilaita kouluopetuksessa.

Täysin koulutettuna sosiaalipsykologina rohkenen epäillä, että oppilaiden mielikuvamaailman muokkaus ei toimi, kuten ei myöskään median harjoittama mielipiteiden manipulointi. Sen sijaan ne herättävät voimakkaita defensioita erityisesti sen ikäisten keskuudessa, jotka muutenkin kapinoivat kaikkea tuputusta vastaan.

 

Monikultuurinen koulu: opetusjärjestelmää läpäisevä ideologia

Nykyinen monikulttuurinen koulu tuo mieleen Pirkkalan marxilaisen peruskoulukokeilun, jonka kautta kouluista yritettiin poistaa kaikki sellainen, mikä kulttuurissamme on suomalaista. (Aiheesta enemmän täällä, täällä, täällä ja täällä sekä dosentti Jari Leskisen kirjassa Kohti sosialismia! Pirkkalan peruskoulun marxilainen kokeilu 1973–1975, Siltala, 2016.)

Monikulttuurisen koulun kautta universaalikommunistisia oppeja, kuten kansallisvaltioiden mitätöimistä ja väestöjen vapaata vellomista, koetetaan juurruttaa oppilaiden tajuntaan myös nykyisin.

Kyseinen ideologia läpäisee koko koulutusjärjestelmää, ja erityisesti se kukoistaa yliopistojen humanistisilla ja yhteiskuntatieteellisillä aloilla, joiden oppituolit ovat vihreän ja vasemmistolaisen värisuoran hallussa.

Vihreiden ja vasemmiston jäsenkirjaprofessorit käyttävät yliopistoa poliittisen propagandatyönsä esiintymislavana ja henkilökohtaisten kompleksiensa esillepanoon, mikä johtaa tieteen tappioon ja yliopiston aseman kompromettoitumiseen tiedon tuottajana.

Valt. lis. ja Tieteentekijöiden liiton jäsen Mai Allo kirjoitti vähän aikaa sitten Oikeassa Mediassa istuneensa luennolla, jolla eräs Helsingin yliopiston professori keuhkosi Donald Trumpia vastaan ja arvosteli hänen ulkopolitiikkansa ”sangen värikkäin sanakääntein”.

Normittava, moralistinen ja tuomitseva eetos jää kuitenkin filosofisesti katsoen alkeelliseksi ja ohueksi, sillä se ei selitä eikä auta ymmärtämään, mistä esimerkiksi Trump-ilmiössä on kyse, toisin sanoen amerikkalaisen keski- ja työväenluokan halusta pitää asemastaan ja oikeuksistaan kiinni.

Lisensiaatti Allo on oikeassa kirjoittaessaan, että ”[m]oraalisten ja muiden henkilökohtaisten näkemysten esittäminen – toivottavasti erillään varsinaisista tutkimustuloksista – tulisi sallia joko kaikille tieteentekijöille tai ei kenellekään. Oikeiden ja väärien mielipiteitten valikointi johtaa silkkaan mielivaltaan.

Sen sijaan monikultturisuuden ideologia on hullunkurista, sillä aidon dialektisen paradoksin tavoin se johtaa suureen konformismiin: sopeuttamisen ja mukauttamisen vaatimuksiin, valinnan vapauden pois korventamiseen, rajoituksiin, sensuuriin ja sietokyvyn koetteluun, joiden tuloksena on kulttuurinen monoliitti.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

42Suosittele

42 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (82 kommenttia)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Väärä otsikko.

Perussuomalaiset vastustavat suomen koululaitosta ja aloittivat ajojahdin koulun henkilökuntaa ja oppilaita kohtaan.

Käyttäjän hankamaki kuva
J. Sakari Hankamäki

Se, mitä kouluissa opetetaan, ei ole mikään koulun yksipuolisesti päätettävissä oleva asia, vaan asiaa käsitellään muun muassa tieteessä ja opetusministeriössä.

Koulumaailmaa tuntemattomienkin pitäisi ymmärtää, että koulutus on joka tapauksessa poliittinen ja ideologinen ilmiö, jota pitää voida arvostella sekä sisältä että ulkoa päin. Ulkoa päin asian voi myös nähdä puolueettomammin, kuten minä tässä.

Huhtasaareen puuttumiseen kouluopetukseen oli selvä syy, joka on ilmaistu hänen eräältä lukiolaiselta saamassaan kansalaispalautteessa.

Niinpä hän tekee aivan oikein arvostellessaan koulua, joka on muuttunut poliittisen ideologian äänitorveksi ja Perussuomalaisia vastustavien opettajien esiintymislavaksi.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

"Niinpä hän tekee aivan oikein arvostellessaan koulua, joka on muuttunut poliittisen ideologian äänitorveksi ja Perussuomalaisia vastustavien opettajien esiintymislavaksi."

Siitä ei ole muuta näyttöä kuin Huhtasaaren itsensä julkaisema anonyymikirje. Mistä tämä kirje on copypastettu?

Sitä en kiellä etteikö asiaa voisi tutkia mutta se ei nyt ei vaan tapahdu näin.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Kirjoittaa profiilin mukaan Mediatutkija Suomen Perustassa

https://www.suomenperusta.fi/

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

''Sitoutumaton asiantuntija'' :)

Käyttäjän hankamaki kuva
J. Sakari Hankamäki

Teen tieteellistä tutkimusta Suomen Perustassa, koska Vasemmistoliiton perustajajäsen Markus Jäntti ja puoluehallituksen jäsen Heikki Patomäki puolestaan harjoittavat politiikkaansa jäsenkirjaprofessoreina Helsingin yliopistossa.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

"koska Vasemmistoliiton ......jne." No onpa hyvä syy. Mihin tämä maailma on menossa. Siinäpä kolme syvää luottamusta herättävää "muskettisoturia".

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #14

Luulen, että tässä pitää lukea vähän rivien välistäkin.

http://jukkahankamaki.blogspot.com/2012/12/videobl...

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin
Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm

J. Sakari, valitettavasti blogisi ja tämä kommenttisi osoittaa, että korkean tason koulutus ei poista lapsellisuutta eikä takaa loogisuutta. Kuka muu kuin vihainen pikkulapsi kirjoittaisi "jäsenkirjaprofessoreina"?

Se on yhtä hyvä argumentti jonkin asian puolesta kuin "punavihreä". Taitanet kuitenkin kuulua siihen joukkoon, jonka mielestä se on loistava argumentti jonkin mielipiteen puolesta tai jotakin vastaan. Minkä alan tohtori oletkaan?

Lähinnä sinulla tuntuu olevan jotain hampaankolossa. Ehket joskus saanut jotakin virkaa ja olet selitellyt sitä itsellesi "jäsenkirjalla"? Oletko joskus miettinyt, ettet vain ollut tarpeeksi hyvä?

Olen kuitenkin onnellinen puolestasi siitä, että olet löytänyt oman puolueesi ja vahvan kannan, töitä sitä kautta ja kohteen jota vihata. On aina hyvä, kun elämässä on jokin päämäärä.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #46

"Kuka muu kuin vihainen pikkulapsi kirjoittaisi "jäsenkirjaprofessoreina"?"

http://jukkahankamaki.blogspot.com/2012/12/videobl...

"
Minulta kysytään silloin tällöin, miksi en anna opetusta yliopistoissa ja miksi en ole tavattavissa yliopistojen piirissä. Syy on luonnollisestikin se, jonka useimmat jo tietävät, eli minun ei ole annettu toimia niissä, vaan virat ja tutkimusresurssit on kiistetty, ja ne on myönnetty kanssani eri mieltä oleville. Tämä tilanne ei ole syntynyt sattumalta, vaan se on määrätietoisen painostuksen ja henkisen väkivallan tulos.
"

Tämä siis blogikirjoituksesta, mikä on julkinen. En pyri antamaan tyhjentävää vastausta kenenkään puolesta, kopioin vain olennaisen kohdan.

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm Vastaus kommenttiin #52

Kiitoksia Ilkka! Tämä selittää paljon.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #56

Kyllähän se selittää, eikä minulla ole ainakaan syytä/perusteita epäillä tuota arviota yliopistoista. Tietääkseni ne ovat aika vasemmistolaisia.

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm Vastaus kommenttiin #58

Tässä sen näkee, että kirjoitus selittää eri asioita eri henkilöille :-)

Sinä vedät omat johtopäätöksesi hänen kirjoituksestaan. Minun päätelmäni vaikuttavat olevan täysin päinvastaiset.

Kuitenkin hienoa, että toit sen esille. Nyt kaikki voivat lukea sen ja itse miettiä asiaa.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #58

Tuo on minulle uusi näkemys, että yliopistot ovat vasemmistolaisia. Nähdäkseni yliopistot ovat tieteen asialla.

Siltä pohjalta ymmärrän täysin jos joku tiedevastainen raamattuväki mitä on huomattavan paljon oikeistossa ei yliopistossa viihdy.

Tuohon perustuen jos yliopistossa on vasemmistolaisuutta, ei vielä osoita politisoitumista vaan esimerkiksi puolueissa ja niiden kannatuksissa voi olla sivistystasossa eroja.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #60

Asiahan selviää vaikka professoreiden mielipiteitä seuraamalla.

Epäilemättä Hankamäki tuntee tilanteen aika hyvin.

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm Vastaus kommenttiin #62

Ilkka, paitsi, ettei hän ole töissä yliopistolla :-)

Eli miten hän tietäisi yhtään mitään siitä, mitä siellä todellakin tapahtuu? Siis paitsi oman katkeruutensa läpi, kun hän ei ole saanut virkaa mistään. Se oli nimittäin minun päätelmäni hänen kirjoituksestaan.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #63

Kenellä meistä on siis se paras tieto yliopistoista, nyt käsi pystyyn? Ihan heittämällä arvaan, että Hankamäellä.

Kuka pystyy kirjoittamaan tällaista tekstiä ilman tietoa yliopistosta:

"Toimintaoikeus ja virat on nyt myönnetty vain niille globalisaation arvostelijoille, joiden mielipiteenmuodostus on ollut valikoivaa ja perustunut poliittiseen korrektiuteen sekä tabujen suojeluun. He ovat unohtaneet globalisaation arvostelustaan esimerkiksi maahanmuuttokriittisyyden kokonaan, vaikka maahanmuutto on yksi globalisaation sivuseuraus ja ongelma. EU-jäsenyyden ja euroon kuulumisen arvostelu on käytännössä kielletty yliopistoissa, samoin monikulttuurisuuden ja feminismin kritiikki, vaikka myös ne ovat erittäin kyseenalaisia tendenssejä."

http://jukkahankamaki.blogspot.com/2012/12/videobl...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #65

No kuinkahan sitten on mahdollista että Arto Luukkanen (PS) on töissä Helsingin yliopistossa?

Mm. näine mielipiteineen.

http://artoluukkanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2616...

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #66

Ehkä sille on selitys, johon Hankamäki osaa vastata.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #70

Höpsistä, Hankamäki on selitellyt jo ihan tarpeeksi, sitäkin miksi on mediatutkijana persujen Suomen Perustassa.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #72

Kuinka niin ihan tarpeeksi? Ei ole selittänyt esim. tuota Arto Luukkasta.

Et halua kuulla perusteluita ja selitystä kysymykseesi?

(Oma arvaus on, että Luukkanen ehti hakeutua yliopistoon, ennen kuin toi esille mielipiteitään "vaikeista" asioista.)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #75

"(Oma arvaus on, että Luukkanen ehti hakeutua yliopistoon, ennen kuin toi esille mielipiteitään "vaikeista" asioista.)"

Tuota noin, eiköhän ole Hankamäkikin.

Hankamäki on toiminut tutkijana ja opettajana Tampereen yliopistossa vuosina 1994–1995, Helsingin yliopistossa 1996–1997, 1998 ja 2003–2004, Taideteollisessa korkeakoulussa 2000–2001 ja Teatterikorkeakoulussa 2007.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #78

Noniin, voi olla sama syy.

Itse asiassa oikea ero voi olla siinä, että esittääkö kritiikkiä yliopistossa viran puolesta, vai bloggaileeko vain vapaa-aikana.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #72

Noh, itse luin Ilkan linkkaaman tekstin Hankamäen avautumiseen... Mielenkiinnolla.

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm Vastaus kommenttiin #65

Ilkka, tuollaista pystyy kirjoittamaan kuka tahansa eli sinä, minä ja Erkki. Eihän tuossa pätkässä ollut mitään faktaa - vain mielipiteitä.

Pidätkö tuota jonkinlaisena älyllisyyden ja tiedon huipentumana. Minä en todellakaan.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #67

Siinä oli tosiasiaväitteitä, ei mielipiteitä.

Tosin niitä väitteitä ei perusteltu (esim. esimerkeillä), joten se jäi sikäli ilmaan roikkumaan.

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm Vastaus kommenttiin #69

"Tosiasiaväitteitä" ilman perusteluja?

Saanen hymyillä :-)

Hyvää yötä!

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #73

Kyllä.

Tosiasiaväite ja arvoarvostelma -käsitteet ovat käytössä esim. tuomioistuimessa:

"Viestintäoikeuden dosentin Päivi Tiilikan mukaan tuomioistuin miettii aina tapauskohtaisesti, onko kysymyksessä tosiasiaväite vai arvoarvostelma. Ensin mainittu on tuomittavampi kuin jälkimmäinen." https://www.ilkka.fi/mielipide/kolumnit/komeronats...

Tosiasiaväitteet pitäisi siis pystyä perustelemaan faktoilla.

Arvoarvostelma menee luokkaan "mielipide".

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #69

Tuo oli kyllä mielenkiintoista luettavaa.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #65

Minä taas suhtaudun skeptisesti väittämään, että kriittinen ajattelu olisi kiellettyä. Argumentaatio ratkaisee.

Löperöön argumentaatioon perustuvan jankkaamisen kieltämisen voin ehkä ymmärtää jos sitä vaikka ilmenee ongelmaksi asti.

Tiede kun vähän toimii niin, että jos jokin totena pidetty asia on pielessä niin saa vapaasti todistaa toisin. Sitten vaan jättää argumentaatiovirheet, laittomuudet ja muut tekemättä.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #60

Ainoa yliopisto, jossa jonkinlaista vasemmiston dominanssia on Suomessa hetken voinut havaita vuosikymmeniä sitten, oli silloinen Tampereen yliopisto.
Sittemmin kaikkien yliopistojen hallinto kuten myös ylioppilaskunnat ovat olleet vankasti porvarillisia. Joka suhteessa.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #76

Voi olla, mutta tietyt asiat taitaa olla kiellettyjä.

Kuinka paljon feminismin kritiikkiä yliopistoissa käsitellään?

Käyttäjän kostiainenpertti kuva
Pertti Kostiainen

Noi muijat ovat sekaisin jos luulevat että ihmiset uskoo niiden juttuja.
Sama juttu myös työpaikoilla, me puhutaan sitä mitä esimiehet haluaa kuulla, turha asettaa itsensä alttiiksi potkuille kun ei siitä mitään hyödy.
Ihmiset kuitenkin näkee tämmöisten läpi vaikka puhuisivat jotain muuta.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Mistään en ole kuullut, että Taidekaaressa olisi ollut islamilaisen rasismin vastaista julistetta. Näin jälkikäteen ei voine enää osoittaa, että sekin olisi ollut sallittua, mutta epäilen.

Siis kantaaottaminen vaikuttaa joka tapauksessa vinolta, vaikka olen lukenut väitteitä, että muitakin poliitisia kantoja olisi kritikoitu. Mitään todisteita tästä en ole nähnyt.

Ihan asiallinen artikkeli blogistilta, siitä suositukseni.

Niin ja vielä monikulttuurisuudesta. Siitä pitäisi median uutisoida mahdollisimman neutraalisti, että yleisö voisi asiapohjalta päättää, kannattaako vai ei. Esimerkiksi rikosuutissa voisi olla maininta, että monikulttuurisuudella oli osuutta tapahtumiin, jos näin kerta on ollut.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Olisipa muuten ollut kiva kokeilla sellaista julistetta, "jossa vasemmalla olisi ollut Sipilä ja raiskattu nainen, ja yläpuolella lukenut Tervetuloa. Kun toisella puolella olisi ollut Huhtasaari,ja nainen joka juoksee iloisesti vapaana Ok vaatteissa.. ja tekstissä olisi lukenut Valtio pitää omistaan huolta" Ja keskellä tietysi lauma laittomiamaahantulijoita..

Olisikohan mennyt läpi?

Toivottavasti jos tälläinen tilaisuus tulee, niin joku oppilas kokeilisi.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"Siitä pitäisi median uutisoida mahdollisimman neutraalisti, että yleisö voisi asiapohjalta päättää, kannattaako vai ei. Esimerkiksi rikosuutissa voisi olla maininta, että monikulttuurisuudella oli osuutta tapahtumiin, jos näin kerta on ollut."

Sekö olisi mahdollisimman neutraalia uutisointia?

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Nythän monikulttuurisuuteen ei suhtauduta neutraalisti, vaan siihen on liimattu plusmerkki. Vain positiivinen monikulttuurisuus pääseen tämän otsikon alla esille. Rasismikin on oikeasti monikulttuurinen ilmiö, mutta siinä ei käytetä tätä termiä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #24

"Nythän monikulttuurisuuteen ei suhtauduta neutraalisti, vaan siihen on liimattu plusmerkki."

Jaa on vai? Joillain somepalstoilla esitettyjä mielipiteitä ei pidä yleistää.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

"Esimerkiksi rikosuutissa voisi olla maininta, että monikulttuurisuudella oli osuutta tapahtumiin, jos näin kerta on ollut."

Millä tavoin "monikulttuurisuudella" voisi olla "osuutta" rikokseen? Motiivina vai missä ominaisuudessa?

Perheeni on monikulttuurinen. Jos nyt sattuisin ajamaan humalassa, olisiko humalassa ajon syynä "monikulttuurisuus" vai holtiton juopottelu? Entäpä jos pahoinpitelisin vaikkapa vastaani kävelevän japanilaisen, vaimoni suku kun ei sattuneista syistä erityisemmin pidä japanilaisista? Toki tuo jälkimmäinen saattaisi olla ns. viharikos.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Ainakin kaikissa talousrikoksissa on monikulttuurisuudella osuutta, kun rikoksessa on hyödynnetty arabialaisia numeroita.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

#7
"...islamilaisen rasismin vastaista julistetta."

Tarkoitatko että tasapainottavana elementtinä sitten myös perussuomalaisen maahanmuuttopolitiikan arvostelu olisi ollut ok?

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

"Mistään en ole kuullut, että Taidekaaressa olisi ollut islamilaisen rasismin vastaista julistetta. Näin jälkikäteen ei voine enää osoittaa, että sekin olisi ollut sallittua, mutta epäilen."

Minä taas kuulin että siellä oli joku provoava "jätesäkki naisen päällä" juliste.

"Esimerkiksi rikosuutissa voisi olla maininta, että monikulttuurisuudella oli osuutta tapahtumiin, jos näin kerta on ollut."

Ahaa.. "Perussuomalaisuutta kannattava nainen tuomittiin ampuma-aseen hallussapidosta"

Tai: "Tummaihoinen laihialaismies poltti kännissä asuntonsa, nainen ja lapset evakuoitiin naapuriin".

Tai: "Luterilaiseen kirkkoon kuuluva nuori mies ammuskeli koulussa 10 ihmistä, poliisi eristänyt paikan".

Siis joo ei, EI MITÄÄN järkeä tuollaisessa. Ei jokin kulttuuritausta sisällä yhtään mitään yhteyttä. Asioita voidaan kyllä tilastoida ja tilastoista voi tutkia jotain asioita mutta missään nimessä ei mitään tuollaista älyvapaata touhua.

Kulttuurilla EI OLE osuutta tapahtumiin. Ei ole tähänkään mennessä ollut ja voin sen jokseenkin yksiselitteisesti todistaa.

Käyttäjän JouniBorgman kuva
Jouni Borgman

Koululaiset laativat julisteitaan ilmiöitä lyhyellä aikajänteellä tarkastelevasta näkökulmasta. Sikäli persu-vastainen lopputulos on näennäisessä humanismissaan aivan ymmärrettävä. Pitäisi tuntea laaja-alaisesti erilaisten yhteiskuntien toimintaa, talouden mekanismeja ja maailmanhistoriaa sekä tuntea ja omaksua länsimaisen sivistyksen perusteet, jotta voisi hahmottaa ja asemoitua maahanmuuttokysymyksiin järjellisellä tavalla. Tähän pystyvät aikuisväestöstäkin vain harvat. Tietenkin on myös niitä, jotka ymmärtävät vastustaa massamaahanmuuttoa nk. perstuntumalla, joka kansalla on yleensä aika hyvä. Nuorilla tällaista tuntumaa harvoin vielä on.

Alikersantti Rokan sanoja lainatakseni "Nyt on asja silviisii, jot myö hävitää tää sota". Informaatiosota maahanmuutosta siis.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

No kaiken aikaahan tuo on ollut käytännössä unionin asia eikä joku Suomi juttu. Siltä osin taistelu hävitty ennen kuin edes alkanut kun sitä tehdään perussuomalaisten vinkkelistä. "Vieras kulttuuri öliöli".

Vähän toisenlaisella argumentaatiolla jolla vaikutetaan unionin tasolla ja globaalilla tasolla, voisi olla ihan eri tason menestys.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Siinäpä vasta objektiivinen analyysi " kaikesta".

Ei edes ole olemassa sellaista asiaa kuin " maahanmuuttokysymys", johon sinusta siis olisi kypsää ja järkevää suhtautua ainoastaan kuten sinä siihen suhtaudut.
Vähintäin t u o asenne asettaa kyseenalaiseksi nimenomaan juuri s e n tavan, jolla sinä tähän kuviteltuun
" maahanmuuttokysymykseen" vaadit suhtauduttavan.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

"Alikersantti Rokan sanoja lainatakseni "Nyt on asja silviisii, jot myö hävitää tää sota". Informaatiosota maahanmuutosta siis."

Tärkeintä ettei hävitä infosotaa sananvapaudesta. Toki maahanmuutto, tai tarkemmin sanottuna poliittinen islam on rajoittanut sanavapautta poliittisen korrektiuden ohella. Kuten kirjailija Leena Krohn totesi taannoin, ettei yksikään lehti uskalla enää toimia Chalie Hebdonin tavoin, pilakuvat profeetasta on piirretty.

Kun pitkään hiljaa ollut sivistyneistö alkaa heräilemään liberaaliin suvaitsemattomuuteen ja peräänkuuluttaa itsenäistä ajattelua, peli eurotismia vastaan ei ole menetetty. Ideologinen pakkosyöttö ei pitkällä tähtäimellä onnistu internetin aikakaudella, viimeistään nettisukupolvi nousee kapinaan vapaan tiedonvälityksen rajoituspyrkimyksiä vastaan, joita EU:ssa parhaillaan valmistellaan.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

"Tärkeintä ettei hävitä infosotaa sananvapaudesta. Toki maahanmuutto, tai tarkemmin sanottuna poliittinen islam on rajoittanut sanavapautta poliittisen korrektiuden ohella. Kuten kirjailija Leena Krohn totesi taannoin, ettei yksikään lehti uskalla enää toimia Chalie Hebdonin tavoin, pilakuvat profeetasta on piirretty."

Täyttä sananvapautta ei ole ikinä ollut vaan siinä perustellut rajoitteet hillitsemään hölmöilyä ja demagogeja. Uskonrauha on lakiin kirjattuna.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Koulut on jo koluttu ja uhkailtu. Siirtykää päiväkoteihin ja synnytysvalmennukseen, jos vielä kehtaatte.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ei kyllä nää persut palaavat ihan varmasti taas kohta maahanmuuttoon.

Niinkuin Jääskeläisen hienosta kommentistakin näkyy, muslimit ja islam ne ovat kuitenkin persujen tikun nokassa päällimäisenä.

Mahtaako nuo nähdä ihan uniakin jo islamista ja monikulttuurisuudesta. :)

Eihän persuilla ole mitään muuta jäljellä, kuin maahanmuutto, nyt vaan tuli Lauralta pikkuinen luiskahdus koulumaailmaan.

No saatiimpa ainakin yksi turvallinen koulu, kun piti vartijakin sinne hommata, kun persut taas näyttivät parastaan.

Nää on isänmaan asialla selvästi, jos se isänmaa vaan ei ole monikulttuurinen, eikä kylän raitilla tule vastaan esteettisiä haittoja :)

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

"Mahtaako nuo nähdä ihan uniakin jo islamista ja monikulttuurisuudesta"

Mitä tekemistä islamilla ja monikulttuurisuudella on keskenään? Islam on lähes täydellinen monokulttuuri.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Juu, mutta päiväkodit , sairaalat ja neuvolathan ovat " maahanmuuttokysymyksen" keskiössä !
Ja kirjastot ! Ja VPKt! Ja partio! Ja ompeluseurat !

Käyttäjän raffu kuva
Rafael Rantala

Ja vielä suurempi pesijä yrittää YLE olla ja vielä verorahoilla.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

"Irvikuvien tuottaminen perussuomalaisista on helposti tarjolla, sillä median ja koulun asenneilmapiirissä oppilaat ehdollistetaan voimakkaalle ristiriidalle, jossa tuputettu maailmankatsomus ja oppilaiden oma ajattelu johtavat tunteelliset vetoomukset ja oppilaiden rationaaliset sekä tiedolliset näkemykset konfliktiin."

Miten tuputettu maailmankatsomus?

"Kyseinen ehdollistaminen on oppilaiden hyväksikäyttöä ja altistamista poliittisen propagandan kohteeksi, eikä se ole missään tapauksessa hyväksyttävää sen enempää eettisesti, pedagogisesti kuin psykologisestikaan."

No ei jos näin on tapahtunut jossain koulussa. Pidän sitä toki mahdollisena mutta asia pitäisi tutkia, anonyymikirjeet ei oikein riitä mihinkään.

"Huhtasaarihan kritisoi tapaa, jolla opettajat manipuloivat ja indoktrinoivat oppilaita kouluopetuksessa."

On näyttöä että oppilaat ovat tehneet provoavan työn. Ei ole näyttöä siitä, että tämä olisi jotenkin opettajien painostamana tehty.

"Monikulttuurisen koulun kautta universaalikommunistisia oppeja, kuten kansallisvaltioiden mitätöimistä ja väestöjen vapaata vellomista, koetetaan juurruttaa oppilaiden tajuntaan myös nykyisin."

Niin siis se nyt on kuitenkin todellisuutta että Suomen kouluissa on ihmisiä eri kulttuureista. Ja näiden pitäisi tulla toimeen keskenään. Kouluopetuksen sujuminen edellyttää sitä ja on ihan peruskasvastusta, että opetetaan ihmiset tulemaan toimeen keskenään.

Toki siinä voi tulla dissonanssia jos meillä on vaikka joku poliitikko mikä möläyttää jotain eriarvoistavaa ja sen resolvoituminen ilmenee esimerkiksi persuvastaisena propagandajulisteena.

Mutta, tuo ei vielä osoita sitä että koulussa olisi ollut persuvastaista propagandaa tai muuta vastaavaa vaan on myös mahdollista, että kyseessä on oppilaiden oma aikaansaannos kun oppineet elämään monikulttuurisessa ympäristössä.

"Kyseinen ideologia läpäisee koko koulutusjärjestelmää, ja erityisesti se kukoistaa yliopistojen humanistisilla ja yhteiskuntatieteellisillä aloilla, joiden oppituolit ovat vihreän ja vasemmistolaisen värisuoran hallussa."

Ei kai oikeistolaisia ole kielletty opiskelemasta?

"Valt. lis. ja Tieteentekijöiden liiton jäsen Mai Allo kirjoitti vähän aikaa sitten Oikeassa Mediassa istuneensa luennolla, jolla eräs Helsingin yliopiston professori keuhkosi Donald Trumpia vastaan ja arvosteli hänen ulkopolitiikkansa ”sangen värikkäin sanakääntein”."

Oikeamedia.com on tunnetusti tiedevastainen media. Perustan tämän tosiasian siihen, että puolusteli tiedevastaista Puolimatkaa jonka tiedevastaisuus on yksiselitteisesti osoitettavissa.

Oikea Media ei myöskään ole sitoutunut journalistisiin ohjeisiin että se on noin niinkuin oletuksena jokin roskalähde. Pyydän että viitaat parempiin lähteisiin.

"Lisensiaatti Allo on oikeassa kirjoittaessaan, että ”[m]oraalisten ja muiden henkilökohtaisten näkemysten esittäminen – toivottavasti erillään varsinaisista tutkimustuloksista – tulisi sallia joko kaikille tieteentekijöille tai ei kenellekään. Oikeiden ja väärien mielipiteitten valikointi johtaa silkkaan mielivaltaan."

Tiede määritellään käytännössä sillä, että on kyse falsifioitavasta empriasta, loogisesta päättelystä. Tieteen PITÄÄ olla poliittisesti neutraali, kyse on tosiasioiden hakemisesta.

"Sen sijaan monikultturisuuden ideologia on hullunkurista"

Voitko osoittaa että oppilaitoksissa tässä on kyse jostain ideologiasta? Minä väitän että peruskouluopetuksessa ihan keskeinen asia on se, että ihmiset oppivat tulemaan toimeen keskenään. Sen pitää silloin tietysti huomioida monikulttuurinen ympäristö koska Suomen koulut ovat sitä.

Peruskoulujen ei tule esittää mitään propagandaa vaan järjestää se asia ohjeistuksen mukaisesti että lapset eivät sitten ole toistensa kurkuissa kiinni tai ala kiusaamaan.

Mitään antipersu propagandaa tämä ei kuitenkaan saa tarkoittaa.

"sopeuttamisen ja mukauttamisen vaatimuksiin"

Ei se politiikka sinne peruskouluun kuulu vaan vaikka eduskuntaan. Koulujen pitää kuitenkin toimia tämän hetken ympäristössä.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Kysymys: Onko se tuo "Oikea Media" Tossavaisen Reijon luomus? Hänen joka oli Suomen Perustan säätiön kehittelijä ja puheenjohtaja. Sen takia utelen, että ymmärtäisin paremmin säätiön, "oikean" median, ja "Suomen Uutiset" keskinäisen strategian.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Ainakin Tossavainen ilmoitti olevansa kehittämässä, ja sikäli kun olen vilkaissut kirjoittaa aktiivisesti sinne. Kuten myös muuan dosentti.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #30

Oikea Media , Kansalainen, Nykysuomi , Ylewatch , Suomen Uutiset jne. ovat samaa median suurperhettä.
Lainailevat toisiltaan ja puffaavat toisiaan. Eri henkilöt profiloituvat hieman eri luomuksissa johtoasemassa.
" Arvopohja" on yhteinen ja se on todella pohjalla.
Taustalla vaikuttavia henkilöitä ei sen sijaan aina mainita . Esim uutislinkkien välittäjiä ja " uutisten" oikeita kirjoittajia.

Ovat hyvin ihastuneita titteleihin ja muistuttamaan toisiaan ansioistaan.
Mainitaan joka yhteydessä ja myös ilman yhteyttä mihinkään.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

En tiedä perustajien ydinporukkaa.

Mutta, luokiteltavissa valemediaksi: https://www.marmai.fi/uutiskommentti/oikea-media-o...

Kun kyseessä on tiedevastainen valemedia niin uskottavuuspisteet mille tahansa asialle putoaa heti jos viitataan kyseiseen lähteeseen.

Tässä on olennaisesti täysin sama efekti jos joku vaikka viitaa asiaan jonka lähteenä on joku lähetysseurakunta, että harvemmin kenelläkään riittää aika ja kiinnostus perkaamaan läpi kun on paljon sanoja ja selityksiä ja sitten paljastuukin jotain kehäpäättelyä tai muuta perustavaa laatuista olevaa virhettä. Siksi tiedevastaiset roskalähteet eivät yksinkertaisesti ole suoraan kelvollisia lähteitä.

Jos niihin joku viittaa niin roskalähteeseen viittaavan ihmisen pitäisi itse muotoilla asia lyhyesti omin sanoin niin että päätelmän premissit ja päättelyketju ilmeneee että sitä voi sitten tarkastella ilman älytöntä vaivannäköä.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen Vastaus kommenttiin #35

Näin hieman ounastelinkin. Ihmetyttää, että blogisti on liittynyt tuohon Tossavaisen, Luukkosen, Pusan jne. pyöreään pöytään. Nyt näyttäisi tehtävänään olevan, saada Huhtasaarelta karannut tilanne hallintaan. Toki tapanahan on sen lauluja laulaa, joka tarjoilee laulajalle särvintä ja taskun täytettä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #37

Vähän niin kuin Spoon River antologiasta, kaikki he siellä.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

50-luvulla pilkattiin kommunisteja, sen jälkeen kokoomuslaisia 60-luvun puolestavälistä pitkälle 70-luvulle.Kuuluin itse jälkimmäisiin pilkattuihin.Sen ajan pelikirjat eivät neuvoneet uhriutumaan.

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Erinomaisen tarkka analyysi ja kirjoitus Hankamäeltä. Mukava lukea kaiken asiaan liittyneen tyhjän länkytyksen seasta.

Käyttäjän IlpoSuominen kuva
Ilpo Suominen

Minusta Huhtasaari on tässä tapauksessa toiminut suunnilleen niin hyvin, kuin on mahdollista. Toki valtamedia hallitsee ylivoimaisesti julkisuutta ja päättää narratiiveista, mutta alkuperäistä twiittiä lukemalla tyhmempikin tajuaa, mistä tässä on oikeasti kyse.

Juuri siksi valtamedia on ollut haluton näyttämään alkuperäistä twiittiä tai pienentänyt sitä niin, ettei kuvasta ja viestistä saa kunnolla selvää.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Suomen koulu ja opettajat ovat kansainvälisesti arvostettuja ja palkittuja.

Persuille se on tietysti huono asia, mutta kaipa sekin on pelkkää valeuutista, koska siitä ei ole kerrottu mv-lehdessä tai suomen uutisissa. :)

Lahkomeininkiä amerikan malliin, kun mestari jyrähtää, niin opetuslapset ryntäävät kilvan koulua häiritsemään.

Käyttäjän velimattitanhuva kuva
Veli-Matti Tanhuva

Foorumeilla ritalointi on vihapuheen yksi muodoista.

Laura on oikeassa, ritaloijat väärässä. Ei mulla muuta.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki
Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Tämä on juuri sitä mistä "jäsen" Jääskeläinen jo mainitsi. Monikulttuurisuuden + korostetaan ja - lakaistaan maton alle. Tossa touhussa ei ole järjen hiventäkään ja uhreja tulee tolla touhulla lisää kiihtyvään tahtiin.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Olette molemmat väärässä.

Kyse on peruskoulusta. Ihan perusasioita että lapset tulevat toimeen keskenään monikulttuuriympäristössä mikä Suomen kouluissa on.

Se siis tarkoittaa sitä, että toisista ihmisistä EI pidä rakentaa jotain ongelmia. Se ei ole peruskoulun tehtävä. Tuo on siis täysin normaalia eikä tarkoita mitään politisoitumista.

Se sitten on asia erikseen jos on jotain antipersu propagandaa tai opettajat tuovat jotain omaa poliittista agendaa. Koulut eivät saa olla poliittisesti suuntautuneita.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen Vastaus kommenttiin #41

Mutta sekö on paruskoulun tehtävä että toiset nostetaan "jalustalle" aivan aiheettomasti. Eikö pitäisi olla neutraali molempiin suuntiin?

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #45

"Mutta sekö on paruskoulun tehtävä että toiset nostetaan "jalustalle" aivan aiheettomasti. Eikö pitäisi olla neutraali molempiin suuntiin?"

Olihan siellä muitakin ryhmätöitä. "Kommunismi ei toimi" ja muistaakseni joku nainen jätesäkki päässä ja islam viittauksia.

Laura Huhtasaari nosti vain tämän jalustalle.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #45

Onko siis " jalustalle nostettu" SPR tai Amnesty tai YK persujen vastapuoli ?
Ja persut pitäisi esitellä niiden hstorian opettamisen yhteydessä myönteisenä vaihtoehtona niille ?
Vai mitä oikein tarkoitat?

Meilllä on 100 v vanha humanitaarinen lähetystyö Afrikassa ja Kiinassa.
Rauhanturvaajat Suezin kriisistä lähtien 1956, Lääkärit ilman rajoja, Kirkon ulkomaanapu,
Pakolaisapu, Unicef ...
Näiden "jalustalle nostamisessa " pitää aina esitellä positiivinen vaihtoehto : Halla- aho ja Huhtasaari.
Mieluiten niin, että esitellään Halla- ahon kirjoituksia "afrikkalaisesta ihmisjätteestä"?

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi
Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Hyvät hyssykät sentään.
Pitäisikö koulun hyväksyä rasismi " toisena, ihan hyvänä suhtautumistapana ja mielipiteenä"?
Koska Suomessa on " demokraattisesti valittuja " kansanedustajia ja kokonainen puolue, jotka niin haluavat tehdä?

Niin, siinä sitä ollaan . Olette nyt selkä seinää vasten. Mitä tehdään?

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

Riippuu mitä sillä tarkoitetaan. Esim. suvakit aika yleisesti pitää Islamin arvostelua rasismina. Tämän määritelmän mukaan hyväksyn rasismin, eli Islamin arvostelun.

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi

Mielenkiintoinen kommentti, et ilmeisesti lue jakamiasi linkkejä.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

Myös sitä pidetään rasismina, jos uskoo eurooppalaisten olevan afrikkaisia älykkäämpiä. Tämä uskomus perustuu älyykstesti tulosiin, joiden mukaan Itä-Aasialaiset ovat eurooppalaisiakin älykkäämpiä. Eli jos uskoo eurooppalaisten olevan afrikkalaisia älykkäämpiä, on myös uskottava, että Itä-aasialaiset ovat eurooppalaisiakin älykkäämpiä.
Näin olen jos olen Afrikkailaisia kohtaan rasisti, minun on oltava rasisti myös omaa kansaani kohtaan suhteessa Itä-aasialaisiin:)

Tiina Teittinen

Tämä nyt on se ”vähemmän kouluttautuneiden” siteeraama vakiotutkimus johon vedotaan.
Useiden lähteiden mukaan käytetyissä ”älykkyystestauksissa” on elementtejä joiden suhteen ei voida täysin sulkea pois ympäristövaikutusta, joihin myös koulutus ja yleissivistys luetaan.
Älykäs ihminen pystyy heittämään lennosta argumentteja, jotka kyseenalaistavat tämän tutkimuksen tuloksia. ”Älykkäänä” itseään pitävät siteeraavat kritiikittömästi omia näkökantojaan tukevia netistä löytämiään tutkimuksia.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

Ei kukaan kiellä etteivätkö myös ympäristötekijät vaikuittaisi älykkyyteen, mutta suurimmalta osin se on perinnöllistä. Kaikkialla maailmassa mustat saavat testeissä valkoisempia huonompia tuloksia. Älykkyystestejä on myös tehty niin, että on adaptoitu mustia ja valkoisia lapsia samanlaisiin perheisiin ja seurattu älykkyyden kehitystä. Näissäkin testeissä ovat valkoiset saaneet parempia tuloksia.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Koulussa ei opettajalla eikä oppilaalla ole lupa suhtautua mihinkään etniseen ryhmään oletuksella sen tyhmemmyydestä .
Tai moraalisesta huonommuudesta, rumuudesta tai väkivaltaisuudesta.

Tällaisia ennakkoluuloja voidaan kyllä käsitellä eri aineiden yhteydessä - ja vaikka urheilussa, jos ne joku nostaa esiin.
Mutta niiden propagoiminen ja niiden mukaan toimiminen on ehdottomasti kiellettyä.

Myös perussuomalaisilta opettajilta. Myös Lauralta.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Ymmärrän huolen koululaitoksistamme ja syykin on ollut tiedossa, eikös Perussuomalaiset halua hörhöyden pois kouluista :D

https://tekniikanmaailma.fi/hitlerin-taisteluni-fe...

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Erinomaisen mielenkiintoinen linkki!

Tuo vahvistaa näkemystäni että on ensiarvoisen tärkeätä sisäistää hyvin korkean abstraktiotason tieteelliset teoriat ja mekanismit jotka oikeasti tiedetään että voi pitää sitä "pa5kasuodinta" kaikelle diipadaapalle.

Sellaisia tärkeitä asioita ymmärrettäväksi nyt esimerkiksi "matematiikka", "termodynamiikka" tai vaikka "evoluutio".

Pystyy sitten arvioimaan ja päättelemään itse onko jokin huuhaata vai ei.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Tosiasiassa nykykoulussa on äärettömän vähän tilaa opettajan " mielipiteille" politiikasta, vielä vähemmän poliittisista puolueista.
Kaikkien puolueiden jäseniä on kyllä opettajina, myös perussuomalaisia.

He taitavatkin olla juuri se opettajaryhmä, joka kiukkuisimmin tuo keskinäisissä keskusteluissa omat poliittiset vaatimuksensa esiin .
Ne eivät kuitenkaan useinkaan sovi kouluun.
Kouluun ei sovi käsitys maahanmuuttajalasten elintasopakolaisuudesta, laiskuudesta ja tyhmyydestä tai väärästä uskonnosta .
Tai siitä, että heidän olisi paras siirtyä " omiin maihinsa" kouluun.
Tässä suhteessa siis koulussa ei vallitse "mielipiteenvapaus" .

Se , että koulun kasvatustavoitteet ja keskeiset arvot , kuten rasismin ja syrjinnän vastustaminen , eivät näytä sopivan PerusS- kannattajien arvomaailmaan, ei ole syrjintää .
Se, joka opettaa lapselleen, että "n...erit ei osaa muuta kun tappaa , naida ja urheilla " , saa mennä itseensä ja tuntea "kotinsa arvomaailman" ihan niin syrjityksi kuin haluaa.
Syrjintää tuollaisen huutelun kieltäminen ei kuitenkaan ole.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Sivut