Jukka Hankamäki Osaa ja uskaltaa.

Seteliselkärankaiset upottivat oman laivansa

Hallituskriisin iskettyä vaihtoehto A oli korvata Perussuomalaiset krisuilla ja Rkp:llä. Koska tämä olisi merkinnyt koko hallitusohjelman neuvottelemista uusiksi, edessä uhkasi vaihtoehto B, eli ennenaikaiset eduskuntavaalit, joka puolestaan olisi nostanut vihervasemmiston kiusallisesti valtaan.

Niinpä toteutui vaihtoehto C, eli ramman hallituksen tekohengittäminen Perussuomalaisista loikanneilla ministereillä sekä heitä tukevilla kansanedustajilla.

Tämä vaihtoehto oli sekä entisille että nykyisille perussuomalaisille ylivoimaisesti huonoin. Kriisissähän olivat kokoomus ja kepu, jotka eivät löytäneet hallituskumppaneita – eivät Perussuomalaiset.

Perussuomalaisten olisi kannattanut tiivistää rivinsä ja vetäytyä oppositioon odottamaan vaaleja. Oppositiossa olevalta puolueelta ei vaadita yksimielisyyttä kuten hallituspuolueelta, joten oppositiossa olisi ollut helppoa toimia ja kerätä kannatusta.

Nyt entinen puoluejohto valitsi vaihtoehdoista tyhmimmän. Se ampui itseään jalkaan ja upotti oman laivansa.

Episodi muodostaa juhlimisen arvoisen tähtihetken vihervasemmistolle ja EU-federalistiselle oikeistolle. Hajottaessaan puolueen loikkarit tekivät täsmälleen kilpailijoiden toivomalla tavalla. Asiasta iloitaan koko EU-eliittiä myöten ulkomailla asti. – Pelisilmää ei ollut yhtään.

Historia toistui ironisella tavalla. Muistan, kun SMP:n seteliselkärankaiset kansanedustajat ostettiin 1970-luvulla muiden puolueiden riveihin. Nyt Perussuomalaisista kaikonneet pettivät äänestäjien luottamuksen ja ylenkatsoivat puoluedemokratiaa. Heidät ostettiin hallituksen liima-aineeksi.

 

He eivät ymmärtäneet omaakaan parastaan

Paljastavaa on, että Perussuomalaisen puolueen ohjelmaan ei tehty puoluekokouksessa mitään muutoksia. Myöskään puheenjohtajistoon valitut henkilöt eivät ole uusia. Vain roolit vaihtuivat. Se riitti. Perussuomalaisen puolueen hajoamisessa oli kyse pelkästä Jussi Halla-ahoa, uutta puheenjohtajistoa ja heitä äänestäneitä vastaan suunnatusta protestista.

Halkeaminen manifestoi jo vuonna 2008 viritetyn disposition. Sosiaalipersujen siipi vastusteli tuolloin Halla-ahoa, ja optimistisimmat puolueen kriitikot ounastelivat Perussuomalaisten hajoamista.

Nyt Timo Soini ja muut ministeripoliitikot tekivät uransa suurimman typeryyden ja liittyivät aiemmin arvostelemiensa seteliselkärankaisten kaaderiin. Sieltä heillä ei ole mitään paluuta.

Heidän uransa on ohi. He saattavat kekkuloida vielä hetken politiikan estradilla ja hallituksen parrasvaloissa, mutta kansa ei tule äänestämään pettureita.

”Uutta vaihtoehtoa” ei tarvita, sillä se tulisi liian lähelle kokoomusta ja kepua, eikä poliittisella kentällä ole tilaa. Puoluerekisterissä on jo 16 puoluetta.

Osa lähtijöistä siirtynee EU-federalistisiin puolueisiin. Järkevinä pitämäni Jussi Niinistö ja Sampo Terho löytänevät aikaa myöten poliittisen kodin kokoomuksesta tai kepusta.

Nämä kokeneina konkareina pidetyt tekivät joka tapauksessa sen suuren virheen, että he asettivat henkilökohtaiset etunsa puolueen ja sen kannattajien edun edelle. He eivät ymmärtäneet, että hajaannus ei tuo vaikutusvaltaa vaan heikentää sitä.

Kansallismielisten ja maahanmuuttokriittisten puolueiden vitsaus on aina ollut hajoaminen henkilö-, johtajuus- ja arvovaltakiistoihin. Niissä ei ole ymmärretty, että oppositiossa ei tarvita monta pirstoutunutta ryhmää rääkymään omiaan.

Ei Juudaskaan toiminut yksin. Myös Pietari kielsi messiaansa kolmasti.

Ihmettelen silti, että sellaisetkin järkipoliitikot kuin Simon Elo ja Maria Lohela lähtivät luopioiden kelkkaan. He eivät ilmeisesti ajatelleet seurauksia loppuun asti. Poliittista kokemattomuutta. Kentän kannatus on nimittäin vahvasti puheenjohtajiston takana.

Silti koko eduskuntaryhmä kävi kuumana kuin hellankoukku. Jäitä olisi pitänyt laittaa hattuun ja heittää saavillinen kylmää vettä jokaisen niskaan. ”Lapsi, itke meille saunaveet”, sanoo savolainen sananlasku, ja se sopii tähän.

 

Puolue pelastettava moraaliselta rappiolta

Absurdeimpia kaikista ovat puheet puolueen ”kaappaamisesta”, sillä Jussi Halla-aho ei suinkaan itse valinnut itseään puheenjohtajaksi, vaan istuva puheenjohtaja jätti paikkansa omasta aloitteestaan, ja uusi puheenjohtajisto äänestettiin paikoilleen demokraattisesti.

Mikäli Halla-ahon tänään antama julkilausuma Kesärannassa käymistään keskusteluista (kuuntelin koko puheen) pitää paikkaansa, hänen toimintaansa on tuettava täysin voimin.

Perussuomalaisia vaadittiin kieltäytymään lähes kaikesta liittovaltiopolitiikan arvostelemisesta ja luopumaan käytännössä kaikista tavoitteistaan, jotka koskevat niin sosiaalipolitiikkaa kuin maahanmuuttopolitiikkaakin.

Puoluetta vaadittiin asettumaan EU-johteisen maahanmuuttopolitiikan ja velkaunionin rakentamisen taakse, eikä myöskään sovittua hallitusohjelmaa suostuttu noudattamaan.

Tällaiseen vedätykseen ei pidä missään tapauksessa suostua, ja se, joka sellaista toivoo toiselta puolueelta, pettää itseään.

On hyvä, että Halla-aholta löytyy moraalista selkärankaa, jota maamme ja kansallisvarallisuutemme myyviltä Sipilältä ja Orpolta ei löydy.

Kokoomuksessa ja kepussa on jo pitkään toivottu perussuomalaisen puolueen hajoamista, sillä toisen tappio on politiikassa toisen voitto. Näyttöä valmiiksi käsikirjoitetusta juonittelusta antaa se, että Sipilä ei jättänyt eronpyyntöään heti vaan jäi odottamaan soinilaisten asettumista tuekseen.

Vaikuttaa vahvasti siltä, että tästä kaikesta oli sovittu jo etukäteen, heti puoluevaalin tuloksen varmistuttua.

 

Vedätyksen lähde: Euroopan unionin vaatima vieraskoreus

Nolo loppu tuli Timo Soinin työlle ja hänen poliitikonuralleen: upottaa itse oma purkkinsa mastoja ja purjeita myöten. ”Uusi vaihtoehto” on vanha vaihtoehto. Sen nimi on kokoomus, kepu tai kristillisdemarit, ja nämä meillä jo ovat. Todellisuudessa tulevaisuus on uudistuneen, kasvonsa pesseen ja moraalisesti ryhdistäytyneen Perussuomalaisen puolueen.

Kansalta asia jatkossakin kysytään. Nyt puoluedemokratia ohitettiin röyhkeästi, ja vanha johto kaappasi vallan ujuttamalla itsensä takaovista hallitusvallan salonkeihin osana politiikan korruptoituneisuutta.

Tämän mädätyksen alkujuuri on EU, jonka eliitti on päättänyt käyttää viimeisen korttinsa liittovaltion luomiseksi ja pakottaa jäsenvaltioiden hallituksia sulkemaan pois tai eristämään ulkopuolelleen kaikki kansallista etua suojelemaan pyrkivät puolueet ja ryhmät. Olen samoilla linjoilla kuin dosentti Luukkanen ja dosentti Pusa.

Marginalisoimaan tähtäävä politikointi tuottaa juuri nähdyn kaltaisia kriisejä valtioiden sisäpolitiikkaan ja jakaa kahtia niin puolueita kuin kansakuntiakin.

Vaikutukset ulottuvat myös paikallistasolle: vasta työnsä aloittaviin valtuustoryhmiin. Tämä heikentää politiikan ennustettavuutta ja vähentää poliittista vaikutusvaltaa kansallisissa kysymyksissä.

Huvittavaa on, että puoluetuet jäävät Perussuomalaisille ja että Timo Soini oli itse säätämässä ja vaatimassa lakia, jolla loikkaajilta viedään oikeus puoluetukeen. ”Follow the money” -kehotuksen seuraajia eivät kuitenkaan ole puolueeseen jääneet jäsenet, sillä puoluetuki ei valu kenenkään omiin taskuihin, mutta ministerinpalkka valuu.

Elämme mielenkiintoisia aikoja.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

23Suosittele

23 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (31 kommenttia)

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

Mielenkiintoinen ja osuva analyysi. Olsi pitänyt lukea, niin ei olisi itse tarvinnut blogata samasta aiheesta.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Pöh. Persuthan nimenomaan ovat nyt oppositiossa odottamassa vaaleja. Ties vaikka rivitkin olisi tiivistyneet.

Käyttäjän hankamaki kuva
J. Sakari Hankamäki

Väki vähenee - pidot paranevat.

Luulen, että tapaus luo toimintatilaisuuksia myös uusille jäsenille Perussuomalaisissa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Halla-aho keskustelusta Sipilän kanssa:

"Neuvotteluissa hallituskumppanit olivat vaatineet Halla-ahon mukaan perussuomalaisilta takeita siitäkin, että perussuomalaiset olisivat olleet kokoomuksen ja ja keskustan linjoilla myös EU:n integraation syventämishankkeissa, jonne Suomi pyrkisi eturintamassa, Halla-aho kertoi.

”Hallituskumppanit korostivat sitä, että ei edes riitä, että perussuomalaiset tukevat hallituksen hankkeita, vaan meidän pitäisi pidättäytyä niiden arvostelusta kaikilla tasoilla.”

Halla-ahon mukaan tällainen käytös olisi äänestäjien pettämistä maahanmuuttoon ja EU:hun kriittisesti suhtautuvassa puolueessa." (HS)

Käyttäjän hankamaki kuva
J. Sakari Hankamäki

Juuri tämän minäkin kuulin, joten oikein siteerattu.

Kovia vaatimuksia, varsinkin tuo viittaamani "että perussuomalaiset olisivat olleet kokoomuksen ja ja keskustan linjoilla myös EU:n integraation syventämishankkeissa, jonne Suomi pyrkisi eturintamassa".

Marko Parkkola

Tämähän saa Sipilän hallituksen vaikuttamaan erinomaisen eurofasistiselta. Pyrkiikö Sipilä samaan Suomessa, mitä kongressi on saanut aikaiseksi EU:ssa. Eli hallitus, joka valitsee itse itsensä. Sellainenhan tämä nyt on.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Mielenkiinnosta kävin äsken lukemassa Suomen Uutiset sivulta uusien kirjoitusten kommentointeja. Kommentointi on avattu rekisteröimättömille. Kommentteja on todella paljon jokaisessa uudessa kirjoituksessa. Erittäin paljon, oman huomioni mukaan, kommenteissa on kerrottu liittyneen tai liittyvän nyt puolueeseen, kun Soini kumppaneineen on eronnut. Hyvin vähän oli "soinilaisten" tai muiden puolueiden kannattajien kommentteja havaittavissa.

Jos tuo samainen into kumuloituu niin uuteen PS jäsenmäärään kuin äänestysinnostukseen on tulossa paljon lisäystä, elämme mielenkiintoisia tulevia aikoja.

Käyttäjän hankamaki kuva
J. Sakari Hankamäki

On syytä muistaa, että Perussuomalaisten puolueorganisaatio on lehti mukaan lukien puolueen omaisuutta, ja sikäli loikkarit ottivat suuren riskin hypätessään pimeään.

Sääliksi käy muutoin viisaita ihmisiä.

Käyttäjän MarttiIssakainen1 kuva
Martti Issakainen

Kansanedustajien ja muutaman ministerin palkalla, josta maksetaan puoluevero, ei pitkälle potkita ilman rahaa ja organisaatiota. Ottaisivat tunnuslaulukseen kuuluisan takavuosien iskelmän:"Tuhon tietä kuljen... ."

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #19

Ja silti heitä nimitetään valheellisesti seteliselkärankaisiksi. Hehän ovat se porukka, joka vapaaehtoisesti on luopunut niistä seteleistä oman vakaumuksensa vuoksi.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Olen ihmetellyt miten on mahdollista mennä takaisin PS:n ministerien paikoille, vaikka ovat eronneet PS puolueen ryhmästä. Puolueen sääntöjen mukaan puolueella voi olla eduskunnassa vain yksi ryhmä. Näin katsoen heidät pitäisi katsoa muun puolueen tai sitoutumattomien ryhmään. Eikö hallituksen olisi pitänyt ainakin muodollisesti erota ja käydä uudet hallitusneuvottelut?
Ministerien määräkin on suhteessa suuri keskustan ja kokoomuksen ryhmiin verrattuna.

Tosin ilmeisesti eduskunta pääsee lähipäivinä ottamaan kantaa tähän "seikkailuoperaatioon". Taitaa oppositon puolelta tulla ankaraa kritiikkiä menettelytavasta.

Käyttäjän hankamaki kuva
J. Sakari Hankamäki

Olet aivan oikeassa, Sirpa.

Tässä on myös suurempi legitimaatio-ongelma.

Ministerit ovat saaneet valtuutuksensa kansalta, joka on äänestänyt vaaleissa tiettyjä puolueita ja otaksuneet heidän ministerintoimessaan edustavan kyseisen puolueen ohjelmaa.

Nyt he ovat ministerintoimessaan tavallaan vailla valtuutusta, sillä he eivät ole puolueensa edustajia.

Ja hallituskoalitio on solmittu Perussuomalaisen puolueen kanssa.

Niinpä he eivät voisi jatkaa niin kuin mikään ei olisi muuttunut.

Käyttäjän heke kuva
Heikki Paananen

Toisaalta voi ajatella myös niin, että uusi hallitus on eräänlainen "osittainen virkamieshallitus".

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #23

Mielestäni ei voida puhua missään tapauksessa sitaateissa tai ilman osittaisesta virkamieshallituksesta, sillä loikkarit ovat mnistereinä myös kansanedustajia. Virkamieshallituksessa ministerit tulevat ulkopuolelta.

Wikin mukaan "Virkamieshallitus eli erään lajin toimitusministeristö voidaan nimittää väliaikaiseksi toimeenpanoelimeksi tilanteessa, jolloin poliittista hallitusta ei ole saatu muodostettua.

.....valtionpäämies nimittää käytettävissään olevia asiantuntijoita ja virkamiehiä tällaiseksi toimitusministeristöksi toimitettavien asioihin hoitamiseksi, siksi kunnes poliittinen ongelmatilanne laukeaa."
https://fi.wikipedia.org/wiki/Virkamieshallitus

Käyttäjän heke kuva
Heikki Paananen Vastaus kommenttiin #24

Kiitos Sirpa tasmennyksesta.
Termi oli ehka huonosti valittu.
Ministeriksihan voidaan nimeta myos puolueisiin kuulumattomia, mikali hallitukselle se sopii. Tassa lie tilanne juuri sellainen, efektiivisesti.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Halla-Aholaiset ovat nyt tietysti käärmeissään ja haukkumista riittää, kaipa se harmittaa, kun ne ainoat oikeat poliitikot jättävät uppoavan laivan.

Ikuinen oppositio on siis Halla-Ahon tulevaisuus, ja eipä se varmasti montaa poliitikkoa kiinnosta. Halla-Ahon on lopullisesti paitsiossa ja sinne jää.

Niinkuin irtaantuneet sanoivat, tämä voi olla poliittisen uran loppu, mutta se on sitten omia tekoja, ei kenenkään hörhön seurassa.

Nyt sitten lentää juudas, petturi ym. sanat, se on huvittavaa toimintaa. Pettyneiden puheita.

Soini osaa edelleen, tämä taisi olla se kolmas jytky :)

Käyttäjän hankamaki kuva
J. Sakari Hankamäki

"Ikuinen oppositio on siis Halla-Ahon tulevaisuus, ja eipä se varmasti montaa poliitikkoa kiinnosta. Halla-Ahon on lopullisesti paitsiossa ja sinne jää."

Kerro nyt vielä sekin, miksi ketään yhtä poliitikkoa, kuten nyt Halla-ahoa pitäisi diskriminoida ja demonisoida kuin vierasta sikaa.

Ja kaikki tämä sellaisten tahojen toimesta, jotka itse arvostelevat "poissulkemista", "syrjintää" ja "eristämistä".

Sellaiset asenteet ja vallankeikaukset eivät kuulu terveeseen demokratiaan.

Käyttäjän ArvoPelttari kuva
Arvo Pelttari

Voiko sellainen skenaario pitää kutinsa, että Halla-ahon valintaan on masinoitu kovan luokan natseja tyyliin Vastarintaliikkeen edustajat ja eronnut ryhmä on pelästynyt uuden puheenjohtajiston olevan liian lähellä näitä mielipiteiltään ja mahdollisesti hivuttavan näitä eteenpäin puolueorganisaatiossa?

Halla-ahohan veteli Eloa ja Elovaaraa A-studiossa kölin alta eikä näillä ollut esittää mitään konkreettista. Minulla on kuitenkin taipumus uskoa esim juuri Elovaaran pelästyneen heilaajia ja vetäneen siitä johtopäätöksensä. Pyrkyryyden kannalta tällainen kuvio on jollekin Elolle varmasti tuhoisa vaihtoehto. VM Saarakkala muuten oli kirjoitellut junttausmahdollisuudesta ja lyhytnäköisistä eduista ja hajottajista jo 24.5. blogiinsa: https://www.saarakkala.fi/blogi/2017/05/24/19296

Tässä voisi Halla-ahon puolustelijoilta kysyä, miten he näkevät tilanteen, jos otetaan ensimmäisessä kappaleessa mainittu totena? Onko Hallis natsien panttivanki vai onko se loikkaajien kuvitelmaa, siis panttivankius?

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys Vastaus kommenttiin #16

Hesarin toimittaja ainakin tyrmää nämä kaappaushuhut ja epämääräiset "miehet".
http://www.hs.fi/politiikka/art-2000005252436.html

Nettiforumeiden mukaan esim. SVL inhoaa Halla-ahoa ja Halla-aho ei voi sietää natseja. Ainakin Halla-ahon kommentit näistä ovat olleet vähemmän mairittelevia.

Nämä siis poimittu kauhealta Homma-forumilta, jonka aktiivinen jäsen Simon Elokin on. Kuin myös Sampo Terho. :)

Eero Mattila

Eikä myöskään terveen ihmisen toimintatapaan.
- vaikea ymmärtää aikuisia, jotka järkyttyvät neekeri tai matu sanasta, mutta itse jakelevat rasisti, fasisti, natsileimoja tuntemattomille ihmisille..

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Lopultahan kaikkien Halla-Aholaisten pitäisi nyt olla iloisi, hehän pääsivät eroon epäluotettavasta ja huonosta aineksesta.

Nyt voi sitten vapaasti ottaa retoriikkaan vanhat kunnon scripta-tekstit, siellä sitä on ainesta.

Näillä toimilla se Suomi lähtee nousuun :)

Käyttäjän hankamaki kuva
J. Sakari Hankamäki

Niin, Petteri,

koska minä puolestani ajattelen aina kaikkien parasta, olin siis sitä mieltä, että puolueen hajottaminen ei ollut kenellekään hyväksi.

Eniten kärsivät lähtijät itse, sillä he menettivät uskottavuutensa, ja toiseksi eniten jääneet, koska vaikutusvalta vajosi.

Mutta iloitse sinä nyt toisten vahingosta. Sillähän se Suomi vasta nousuun lähtee.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Eiköhän äänestäjä aina lopulta ratkaise sen kuka kärsii ja kuka ei. Uskottavuus on myös äänestäjien vallassa.

Minä olen tyytyväinen siitä, että Halla-Ahon linjalla on eduskunnassa entistä vähemmän kannatusta. Hän saa toimi niinkuin haluaa, ja sitten vaaleissa nähdään kuinka paljon se linja saa kannatusta.

Demokratia toimii ja ihan hyvä niin. Jos jotain joukkoa ei tietty puolue ja sen uusi linja miellytä, niin demokratiassa saa aina valita sen oman linjan. Vaihtaa voi puoluetta tai sitten perustaa oman.

Minä en ymmärrä sitä joidenkin ihmeelistä pahastumista tästä tapauksesta, sehän on täysin jokaisen harkittavissa mitä politiiklalta hakee.

Tällä kertaa tämä ryhmä kataoi, ettei uusi linja miellytä ja lähti pois, toisaalta myöskään nykyistä pääministeriä einuusi linja miellyttänyt ja halusi uuden alun. Sekin on demokratiaa, että suurin puolue tekee hallituksen mieleisillään ja yhteensopivilla puolueilla, ei siinä itku auta, jos ei kelpaa.

Pitää sitten vain saada kansalta valtuutus, että voi nousta pääministeripuolueeksi, käsinylös, joka uskoo näin tapahtuvana Halla-Aholle.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #14

Taidat puhua vastoin parempaa tietoa siitä kuka ja millä kompetenssilla vastaa puolueen toiminnasta ja ohjelmakysymyksistä. Eiköhän puolueen linjat luoda ja sovita jäsenten kanssa puolue-elimissä. Kaikissa puolueissa. Näin olen antanut itselleni ymmärtää. Eikä suinkaan kuten itse väität "Hän saa toimi niinkuin haluaa, ja sitten vaaleissa nähdään kuinka paljon se linja saa kannatusta."

Puoluekokouksessa J:ssä ei taidettu käsitellä uutta puolueohjelmaa, joten kaiketi PS:llä on voimassa 2015 eduskuntavaaliohjelma.

Marko Parkkola Vastaus kommenttiin #14

"Minä en ymmärrä sitä joidenkin ihmeelistä pahastumista tästä tapauksesta, sehän on täysin jokaisen harkittavissa mitä politiiklalta hakee."

Et ymmärrä, että joku saattaa pahastua valehtelusta? Esimerkiksi tästä, että Soini on solvannut loikkareita vain vähän aikaa sitten ja nyt tekee loikan itse. Jos et tätä ymmärrä, et kuulu ihmiskuntaan ollenkaan. Ihmisillä on nimittäin tapana pahastua tällaisista asioista.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #29

Soini on itse perustanut perussuomalaisen puolueen ja ollut pääasiallisessa vastuussa sen kasvattamisesta sekä ohjelman laatimisesta kuin myös ohjelman tulkinnasta.

Kun hän käyttää käsitettä "loikkarit", se tarkoittaa nimenomaan loikkaamista niistä hänen viitoittamista asioista ja toimintatavoista.

Soinille loikkareita olivat siis ne puolueen valtaajat ja sellaiset, jotka eivät häntä suostuneet seuraamaan. Hän ei voi loikata pois omasta itsestään.

Marko Parkkola Vastaus kommenttiin #30

Joo joo. Jokainen on jo lukenut tuon harhaisen selityksen, mutta jokainen aivot omaava tietää mitä asioilla tarkoitetaan.

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen

On aika erikoista kutsua Uusi vaihtoehto -ryhmän muodostaneita seteliselkärankaisiksi, koska hehän juuri eivät saa mukaansa edustajamääränsä mukaista määrää puoluetukea. Rahat jäävät supistuneelle ps-ryhmälle, jolle ne varmaan kelpaavat.

Yksi merkittävä hajottava tekijä oli halla-aholaisen kultin halu vallata kaikki puolueen johtopaikat. Kun he tämän toteuttivat, osa kansanedustajista - ja eräiden uutisten perusteella myös jäsenistöstä - katsoi, että he eivät enää voineet olla puolueen jäseniä. Kuten Halla-aho itsekin on todennut, ps ei ole vankila. Nyt kun tätä valinnanvapautta toteutettiin käytännössä, tuloksena on yllä olevan blogin tapaisia purkauksia.

Täytyy muuten ihailla blogistin muistia: hän on syntynyt 1966, mutta ilmoittaa muistavansa 1970-luvun alun poliittisia tapahtumia.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"On aika erikoista kutsua Uusi vaihtoehto -ryhmän muodostaneita seteliselkärankaisiksi"

Seteliselkärankaisilta otettiin hampaat pois ja saavat olla äänettöminä yhtiömiehinä hallituksessa jossa revitään hallitusopimus. Se on huomattu ettei perussuomalaisten arvostelijat osaa puhua asialinjalla, pelkkää nälvimistä ja/tai toisarvoisia näkemyksiä toistavat.

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen

Minä esitin mielipiteilleni perusteluja. Makkonen ei argumentoinut niitä vastaan millään lailla, kutsui niitä vain nälvinnäksi tai toisarvoisiksi. Tämä on kai sitä peruskeskustelua.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Sanoin nälvimistä tai toisarvoisia asioita. Tässä on sentään demokratian polkumyynnistä kyse.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Sivut