Jukka Hankamäki Osaa ja uskaltaa.

Perussuomalaiset hallituskytkystä vastapotkuun

Hallitus se tuossa ”kaatui”, eli kokoomus ja kepu juonittelivat Perussuomalaiset pois hallituksesta ja tilalle kristilliset ja Rkp:n. Pidän kuitenkin edelleen kiinni toissapäiväisestä arviostani, että uusia vaaleja ei Li Anderssonin mieliksi tule. Sdp taas lähtee hallitukseen vain uusien vaalien kautta.

Mediassa on pyritty antamaan kuva, että Jussi Halla-ahon johtama Perussuomalaiset heitettiin pois hallituksesta, vaikka tosiasiassa puolue oli vaatinut yhdessä sovitun hallitusohjelman noudattamista myös maahanmuuttoasioita koskien.

Oikeammin olisi sanoa, että hallitusyhteistyö kariutui, koska Perussuomalaiset vetäytyivät hallituksesta taktisesti kokoomuksen ja kepun petettyä yhdessä sovitut suuntaviivat.

Poliittista historiaa tuli tehtyä sikäli, että ensimmäistä kertaa hallitus luhistui vaatimukseen noudattaa hallitusohjelmaa.

Tapahtuneen valossa on helppo ymmärtää, miksi Perussuomalaisten ministerit ja entinen puheenjohtajisto lobbasivat Sampo Terhoa puheenjohtajaksi. He halusivat pitää kiinni ministerinviroistaan ja arvasivat henkilökohtaisen asemansa uhatuksi, jos Halla-ahosta tulee puheenjohtaja.

Kokoomus ja kepu saavat nyt seurakseen hallitukseen sellaisia ystäviä, jotka voivat entisestään vaikeuttaa pääministeri Juha Sipilälle tärkeän sote-uudistuksen läpiajamista, joten onnea vain.

Vastapotku tulee seuraavissa eduskuntavaaleissa, joihin Perussuomalaiset pääsevät osallistumaan oppositioasemasta. Kun vaalikausi on puolessa välissä, Perussuomalaisilla on nyt enemmän voitettavaa kuin jäpittäessään kansallisen edun vastaisesti toimineessa hallituksessa. 

Mielipiteeni kokoomuksen ja keskustan asennoitumisesta on: raukkamaista ja säälittävää. Kokoomuksen Henna Virkkunen ja Jan Vapaavuori (kolmesti rikoksesta tuomittu) katsoivat puolueiden välisen yhteistyön päättyneeksi sillä retorisella verukkeella, että kokoomuksen ja perussuomalaisten näkemykset ovat ”liian kaukana toisistaan”. Kuitenkin kokoomus tuli toimeen vasemmistoliittolaisten kanssa edeltävässä hallituksessa. Tämä osoittaa, minne kokoomus on siirtynyt poliittisella kentällä.

Hallitukset ovat Suomessa jatkaneet toimintaansa samoilla puoluekoalitioilla kuin ennenkin, vaikka niiden pääministerit ovat narahtaneet jostakin rötöksestä tai joutuneet eroamaan puheenjohtajan tehtävistä puoluekokouksissa. Tämä koskee yhtä hyvin Anneli Jäätteenmäen, Matti Vanhasen kuin Jyrki Kataisenkin tapauksia. Niinpä Perussuomalaisten erottaminen hallitusyhteistyöstä osoittaa, että kyseessä on yksinomaan Jussi Halla-ahoa vastaan suunnattu ajojahti.

Suomalaisen kansanvallan ja puoluedemokratian ylenkatsominen on syytä nähdä myös laajemmassa kontekstissa. EU-eliitti on aloittamassa kampanjan kaikkia sellaisia suuntauksia vastaan, jotka puolustavat kansallisvaltioiden ja itsenäisten kansakuntien etua Euroopassa.

Dosentti Arto Luukkanen kiteytti asian etevästi blogissaan:  ”Presidentti Macronin oman puoluekyhäelmän saaman alustavan parlamenttivaalivoiton myötä EU:n yhdistymisessä koittaa aivan uusi aika. On syntymässä kahden parihevosen johtama valjakko, joka vie unionin kohti tiukempaa federalisaatiota ja yhdentymistä. Saksa johtaa ja Ranska seuraa kiltisti. [...] Väärät skeptiset mielipiteet työnnetään nyt marginaaliin; nyt isketään armotta ja suljetaan vääräoppisten suut.”

Kansainvälisestä painostuksesta johtuu, että Suomen hallitus ei toimi edistääkseen suomalaisten valitsijoidensa etua vaan pyrkii miellyttämään EU:n komissiota. Siihen liittyvä ajatusratsioiden harjoittaminen on yhtä epäfilosofista kuin ripitys, jolla Jussi Halla-ahoa on vaadittu sanoutumaan irti aiemmista mielipiteistään. 

Perussuomalaisten erottamisen ainoana varjopuolena vihreät ja Vasemmistoliitto pitävät sitä, että Halla-aholle lankeaisi jonkinlainen marttyyrinviitta. Nähdäkseni Halla-aho tekee oikein pitäessään näkemyksistään kiinni, sillä pitkässä juoksussa häviävät sellaiset luopiopoliitikot, jotka kääntyilevät tuuliviirien lailla.

Halla-ahon leimaaminen maahanmuuttovastaiseksi on perusteetonta, niin kuin hän on todennut: ”Olen useissa kirjoituksissani tehnyt selväksi, etten vastusta maahanmuuttoa kokonaisuutena tai maahanmuuttajia yleensä, vaan ainoastaan sellaista maahanmuuttoa, joka on vastaanottavan yhteiskunnan kannalta vahingollista.”

Marttyyriksi ei koskaan ryhdytä vaan tuomitaan, ja despoottien valta päättyy tuomioihin, kun taas marttyyrien valta alkaa niistä. Veitsi kurkulla toimimiseen ei Halla-ahonkaan tarvitse suostua; se vain ei kuulu länsimaiseen demokratiaan eikä kulttuuriin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

18Suosittele

18 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Marko Parkkola

Ja ajattele! Perussuomalaisten ei tarvinnut itse lähteä hallituksesta kuten vihreiden ja vasemmistoliiton.

Mutta kyllä tämä paljasti minkälaista korruptiota politiikka on alusta loppuun asti. Sipilä keplottelee itselleen miljoonia Seuran uutisen mukaan. Petteri Orpon vaimolla on taas lakibisnes, joka luonnollisesti hyötyy suurest määrästä asiakkaita. Useat poliitikot ovat mukana vastaanottobisneksessä. En ihmettelisi jos tämän vuoden puolella pölähtäisi toiset 35000 turvapaikanhakijaa maahan.

Ja jotkut kehtaavat olla huolissaan fasismista. Kyllä se fasismi on täällä jo ja vain lisääntyy, kun perussuomalaiset poistuvat hallituksesta.

Ainut jännittämisen aihe on enää, saako EU rakennettua liittovaltion saksalaisten vastustuksesta huolimatta.

Käyttäjän hankamaki kuva
J. Sakari Hankamäki

"En ihmettelisi jos tämän vuoden puolella pölähtäisi toiset 35000 turvapaikanhakijaa maahan."

Kyllä niitä kuule aika paljon tuleekin ihan huomaamatta perheenyhdistämisten perusteella ja Suomen valtion maksamilla lentolipuilla.

Marko Parkkola

Ihanaa, että herrojen bisnekset on turvattu. Kyllä on niin hyvä mieli huomenna taas lähteä töihin tekemään veroeuroja yhteiseen kirstuun :)

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

Ongelmana lienee, että PS ei halua sitoutua Kepun ja Kokoomuksen arvoihin veronkierron ja korruption edistämiseksi. RKP taas mielellään.
http://uusi.voima.fi/artikkeli/2011/muistio-kokoom... ja
https://seura.fi/asiat/seuran-selvitys-juha-sipila...

Käyttäjän hankamaki kuva
J. Sakari Hankamäki

Ongelmana on ollut se, että Perussuomalaisten sukset ovat olleet kokoomuksen ja kepun kanssa ristissä melkein joka asiassa.

Maahanmuuttokysymys on vain yksi ja näkyvin osa, joka nostetaan mediassa esille, koska sillä on helppo läimäytellä.

Ei ole järkeä olla sellaisessa hallituksessa, jossa puolue ei voi toteuttaa poliittista tahtoaan.

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi

Minuakin harmittaa että on mennyt hyvä kauppa sivusuun jossa oli mahdollsiuus suureen tienistiin. Tosin en siitä ääneen viitsi valittaa.

Jos tuo kauppa olisikin mennyt toisinpäin Seurakin olisi jättänyt kyseisen jutun tekemättä tai kertonut kuinka huono liikemies tuo Sipilä onkaan.

Marko Parkkola

Olisiko tässä sittenkin syy miksi perussuomalaiset ajettiin ulos hallituksesta. En näkisi Halla-ahon osallistuvan tällaiseen valtion varojen kuppaamiseen missään tapauksessa.

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/sipila...

Valtion kehitysyhtiölle siirretään valtiolta mittavia omaisuuksia. Vake on taas valtioneuvoston ohjauksessa ja saa myydä omaisuutensa kenelle haluaa. Esimerkiksi Sipilän serkut olisivat varmasti kiinnostuneita.

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi

Ei kukaan kiellä sinua tekemästä ostoksia, jos niitä todella haluaisit tehdä. No onhan sekin aina vaihtoehto että ei tehdä yhtään mitään ja ihmetellään miksi mikään ei kehity eteenpäin.

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara

Eihän hallitus ole vielä hajonnut, ei eduskunta ole antanut epäluottamuslausetta perussumalaisille ministereille. Muistaakseni entinen käytäntö oli se, että hallitus ministereineen toimii niin kauan kunnes uusi hallitus muodostetaan. Onko käytäntö muuttunut.

Käyttäjän ArtoHeinonen kuva
Arto Heinonen

Pääministeri Sipilä menee ja pyytää presidentti Niinistöltä hallituksen eroa. Sen jälkeen alkavat uudet hallitusneuvottelut, eikä mitään epäluottamusta tarvita!

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

"Suomalaisen kansanvallan ja puoluedemokratian ylenkatsominen on syytä nähdä myös laajemmassa kontekstissa. EU-eliitti on aloittamassa kampanjan kaikkia sellaisia suuntauksia vastaan, jotka puolustavat kansallisvaltioiden ja itsenäisten kansakuntien etua Euroopassa."

Näin ampumaharrastajana sanon että havainto on napakymppi.
Olisi mielenkiintoista tietää, millaista viestintää Suomen, Ruotsin, Saksan ja Ranskan pääministerien kesken viime vuorokauden aikana on käyty. Kansallismielisten asettuminen hallitukseen on kaikille noille hallituksille kauhistus ja ovatkin onnistuneet torppaamaan omissa maissaan sekä demokraattisesti että epädemokraattisesti niiden nousun. Sipilän ja Orpon oli pakko keksiä syy, miksi perussuomalaiset saadaan hallituksesta ulos. Halla-aho ei olisi voinut luvata mitään semmoista, joka olisi tyydyttänyt näitä kahta integraatiouskovaista.
Kokoomus tässä on vallan hauska yhdistys. Ensin syytetään Halla-ahoa "yhden asian poliitikoksi" ja perään koko puolue asettuu harjoittamaan yhden asian politiikkaa - Halla-ahon vastustamista hinnalla millä hyväänsä.

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Hankamäki:

Olet kadehdittavan näkemyksellinen ja oivaltava kirjoittaja niin kauan kuin aihe ei mitenkään liippaa maahanmuuttoa. Ko. aiheesta kirjoittamasi blogit ovat sen sijaan kuin Hakkaraisen sanelemia.

Miksi tämä aihe saa harkintasi ja lahjakkuutesi sammumaan?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Tulee olemaan mielenkiintoisen ikävää seurata liittovaltiokehitystä jota on piilossa tehty jo yli 20 vuotta Suomen osalta. Suomi olisi ainoa pohjoismaa tuossa irvokkaassa koalitiossa, siis jos sellainen jollakin tempulla aikaansaadaan, britit kun ennättivät livohkaan. Varmaa on että miljardeja tulee palamaan ja tyhjää saadaan kuten tähänkin asti jos haittoja ei lasketa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Sivut