Jukka Hankamäki Osaa ja uskaltaa.

Halla-aho triumfikulkueessa vallan ytimeen

”Kivi, jonka rakentajat hylkäsivät, on tullut kulmakiveksi”, sanotaan Sanassa (Mark. 12:10). Tämän klassisen asetelman mukaisesti on käynyt Jussi Halla-aholle, jonka Perussuomalaiset valitsivat tänään puheenjohtajakseen.

Halla-aholla oli aikoinaan vaikeuksia saada ehdokkuutta Perussuomalaisista, mutta suurten enemmistöjen huomattua hänen ajatustensa järkevyyden monien oli koulutettava itsensä ajattelemaan uudestaan. Halla-aholle on sittemmin avautunut tie suurempiinkin vallan kamareihin.

Erityisen tervetullutta Halla-ahon maahanmuuttokriittinen ja älyllispainotteinen politiikanteko on vallan ytimessä, maan hallituksessa, jossa kokoomus ja kepu ovat vetäneet molempien puolueiden pääkannattajakunnan vastaista löperöliberaalia linjaa.

Perussuomalaisen puolueen puheenjohtajanvaihdos on tervetullut myös puolueen omalta kannalta ja osui taktisesti hyvään aikaan. Puolue kaipaa kasvojen pesua ja kehittämistä eurooppalaiseksi kansallismieliseksi puolueeksi.

Voidaan nauraa pitkät naurut niiden muutamien puoliksi oppineiden kitinöille, jotka ovat yrittäneet demokratian ja kansalaisvapauksien vastaisesti kampanjoida Halla-ahon valintaa vastaan. Samaan tapaan media ja vasemmistopuolueet ovat jatkaneet sotaansa myös Donald Trumpia vastaan huomaamatta, että suun avaaminen ei kannata, kun giljotiinin terä on vilahtanut.

Minkään puolueen yleislinja, olemus ja julkisuuskuva eivät tietenkään kiteydy kenenkään henkilön persoonassa (aiheesta lisää tässä), vaan puolueessa on useita toimijoita, ja poliittinen kanssakäyminen on yhteistyötä. Hullunkurista onkin se mustamaalaus ja demonisointi, jolla EU-jäsenyydestä, eurosta ja maahanmuutosta johtuvia ongelmia on yritetty kääntää ongelmien toteajan, Jussi Halla-ahon, niskaan.

”Älkää ampuko viestintuojaa”, sanoo sananlasku. Vihervasemmistolaista propagandaa tekevän median kannattaisi lopettaa häiriköintinsä jo oman etunsa vuoksi, sillä yleisöt osoittavat ennen pitkää paikan myös sille. Nähtävissä on, että kunnianarvoisat kansalaiset heittävät moisen median siihen historian roskatynnyriin, johon kuuluvat niin kansankiihotuspykälät, poliittiset oikeudenkäynnit kuin DDR:läiset ajojahditkin.

Muiden hallituspuolueiden kannattaisi puolestaan ottaa lusikka kauniisti käteen ja tasapainottaa hallituksen kurssia niin, että etenkin maahanmuutosta koituneiden suurten ongelmien ja kustannusten riskit saataisiin paremmin hallintaan. Euroopassa ollaan jo paljon meitä edellä, kuten nähdään brexitistä ja kansallismielisten puolueiden kasvusta.

Uskon Perussuomalaisen puolueen linjan terävöityvän, kuten mainitsin jo aiemmassa kolumnissani. Uusia vaaleja ei Li Anderssonin mieliksi tule, eivätkä kokoomus ja kepu vetäydy hallitusyhteistyöstä. Niillä on liikaa menetettävää, eikä vasemmistolla olisi tarjottavanaan muita kuin murheita. Kokoomuksen ja kepun ministerit ovat luultavasti iloisia, kun saavat hallituskumppaniksi entistä sähäkämmän puolueen, jonka rooteliin voidaan jatkossa siirtää vaikeat monikulttuurisuuden ideologiasta johtuvat ongelmat ja toivoa parasta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

21Suosittele

21 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (22 kommenttia)

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Sakarilta erinomainen blogi!

Etenkin tuo toiseksi viimmeinen kappale on mielestäni "just eikä melkein".

Katsotaan nyt, tajuavatko Keskusta ja Kokoomus asemansa hallituksessa. Oppositiopuolueiden on syytä suorittaa "pikaopiskelu" - erityisesti Vihreiden ja Vasemmistoliiton!

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Mikäli Suomen poliittinen kehitys seuraa edes osapuilleen muiden eurooppalaisten maiden poliittista kehitystä niin välttämättä vihreät ja vasemmistoliitto eivät olisi seuraavien ek-vaalien suuria häviäjiä.

Vanhalla kolmikolla hätä on suurempi, kokoomuksella kenties vähäisin. Halla-aho on päässyt mittauttamaan kannattajakuntaansa valtakunnallisissa vaaleissa. "Nettigallupit" kielivät pakolaiskriisissä, eurotukipaketeissa ja kansallista identiteettiä koskevissa kysymyksissä melko vahvasti "Halla-aholaisuuden" nauttivan syvää luottamusta suomalaisten keskuudessa. Toki nettigalluppeja on aina syytä tarkastella varauksella.

US tunnetusti edustaa täysin päinvastaista kantaa, ja tohtori Halla-ahon valinta "yllätti" esimerkiksi aviisin vastaavan päätoimittajan.

"Confirmation bias" tarkoittaa sitä, että hakee vain omaa ennakkokäsitystään tukevia kannanottoja, tutkimustuloksia ja keskusteluja. US "syyllistyi" juuri tähän.

Yhtä lailla vain tietynlaisia tuntoja herkistelevää materiaalia seuraamalla vaikkapa brexit-kansanäänestys saattoi tuoda "yllättävän tuloksen".

---

Vaan suurimmat häviäjät (poliittisella painoarvolla tarkasteltuna) ovat olleet "maltilliset" keskusta-oikeistolaiset ja -vasemmistolaiset puolueet. Kuvaavaa on Ranskan presidentinvaalit, jossa vuosikymmeniä norsunluutornissa vuorotelleet tasavaltalaiset (porvarit) ja sosialistit kärsivät niin pahat tappiot, että heidän ehdokkaansa hävisi niin laitaoikeiston kuin laitavasemmiston ehdokkaille.

Ranskan vaalit olivat myös siitä mielenkiintoiset, että myös edellisissä presidentinvaaleissa oli sama "änkyräkolmikko" (Marine Le Pen, Jean-Luc Mélenchon sekä Nicolas Dupont-Aignan).

Kyseinen kolmikko kasvatti yhteenlaskettua äänimääräänsä 50 prosentilla (30 prosenttiyksiköstä noin 45 prosenttiyksikköön).

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

”Älkää ampuko viestintuojaa”, sanoo sananlasku. Vihervasemmistolaista propagandaa tekevän median kannattaisi lopettaa häiriköintinsä jo oman etunsa vuoksi, sillä yleisöt osoittavat ennen pitkää paikan myös sille. Muutoin on vaara, että kunnianarvoisat kansalaiset heittävät moisen median siihen historian roskatynnyriin, johon kuuluvat niin kansankiihotuspykälät, poliittiset oikeudenkäynnit kuin DDR:läiset ajojahditkin."

Monet vielä arvostavat suomalaista mediaa, eivätkä arvosta tätä uutta Teumppilaista vaihtoehtoista mediaa.

Kaikki kansa ei siis vielä ole Trumpin ja Putinin trollien komennossa, toisin kuin blogisti nähtävästi toivoo.

Trumpin suosio on alamaissa, joten USA:ssakaan kaikki kansa ei ole sielläkään enää Putinin trollien hurmassa.

Ne eivät siis mielestäsi ole kunnianarvoisia kansalaisia jotka arvostavat suomalaisen median vaihtoehtomediaa korkeammalle.

Jokainen saa pitää omat mielipiteensä, eikä sinun ole tietenkään pakko pitää minua "kunnianarvoisana", koska en arvosta Trumppia, enkä Putinin trolleja, enkä Suomalaista vaihtoehtomediaa. :)

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Päätoimittaja Huuskoa kirvelevä otsikointi?

Yhtäläisyyksiä Trumpiin loytynee tri Halla-ahon suhteen heidän vastustajistaan, jotka ovat samoja.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Arto:

"Jokainen saa pitää omat mielipiteensä, eikä sinun ole tietenkään pakko pitää minua "kunnianarvoisana", koska en arvosta Trumppia, enkä Putinin trolleja, enkä Suomalaista vaihtoehtomediaa. :)"

Suomessa on mielipiteen vapaus. Vaikkei aina siltä näytä.

Joten sinun mielipiteesi on yhtä "kunnianarvoisa" kuin muutkin mielipiteet.

Tosin en ollenkaan ymmärrä mielipiteitäsi Trumpista ja etenkään Putinista. Mutta ne ovat sinun mielipiteitäsi ja yhtä hyviä kuin omanikin.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Tosin en ollenkaan ymmärrä mielipiteitäsi Trumpista ja etenkään Putinista. Mutta ne ovat sinun mielipiteitäsi ja yhtä hyviä kuin omanikin."

Kiitos tästä, vaikka et kaikkea ymmärräkään.

Tuntuu silti mukavalta että minunkin mielipiteeni ovat "kunnianarvoisia".

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Pelkään tässä median järjetöntä valtaa. Trumpista vastustajat,median avulla, onnistuivat tekemään puolessa vuodessa ramman ankan, joka joutuu sammuttelemaan ympärille sytytettyjä skandaaleja sen sijaa, että voisi keskittyä presidentille kuuluvaan hallintotyöhön. Tilanne tuskin tulee paranemaan tulevina vuosina, koska niin monet haluavat, että Trump ohjelmineen epäonnistuu.
Ennustan, että Halla-aholainen perussuomalaisten johto pääsee seuraavien kuukausien aikana huuhaasanomien lööppeihin jos jonkinnäköisten sattumusten tiimoilta. Sattumusten, joilla ei ole mitään järkevää yhteyttä politiikan tekemiseen. Halla-aho ja hänen esikuntansa saavat tottua siihen, että heillä on vastassaan vihamielinen muiden puolueiden eliitti ja valtamedia, joka pelkästä periaatteesta torppaa kaikki perussuomalaisten aloitteet, huolimatta niiden järkevyydestä.

Käyttäjän ArmasAallontie kuva
Jari Partala

Olet oikeassa, tätä taktiikkaa media on harrastanut Sipilänkin kohdalla.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Olet oikeassa, tätä taktiikkaa media on harrastanut Sipilänkin kohdalla."

Tässä ajatuksessa median taktiikasta ei ole mitään pohjaa eikä perustetta.

Medialla, kuten markkinavoimilla, ei ole mitään taktiikkaa tai ohjelmaa. Kukin toimittaja tekee omia juttujaan ja kukin päätoimittaja tekee omaa politiikkaansa.

Media ei toimi yhteistyössä, sillä ei ole mitään yhteistä ohjelmaa tai strategiaa.

Jokainen media kilpailee muita medioita vastaan ja yrittää lyödä ne laudalta, se on ainut yhteinen strategia.

Samanlainen harakuvitelma vallitsi aikoinaan markkinavoimista. Kuviteltiin että sillä olisi joku yhteinen strategia, tai jopa joku yhteinen salattu päämäärä.

Todellisuudessa jokainen kuluttaja tekee oman strategiansa, jokainen tekee supermarketeissa ostosvalintansa ihan itse, ilman mitään yhteistä strategiaa ja isommat toimijat, kuten kauppaketjut, kilpailevat verisesti keskenään niistä omaa valintaansa tekevistä kuluttajista.

Samanlaista höpöpuhetta ja kuvittelua on myös median kuviteltu yhteinen strategia ja joku kummallinen yhteinen päämäärä.

Käyttäjän ArmasAallontie kuva
Jari Partala Vastaus kommenttiin #15

Eipä taida olla yhteisiä linjanvetoja. Mikäs olikaan Karhuvaaran katumus, kun kaikki merkittävät tiedotusvälineet sopivat, että kirjoitetaan EU.sta vain myönteistä. Näin saatiin enemmistö myönteiseksi kansanäänestyksessä, ehkä juuri se ratkaiseva osa. Päätoimittajilla yhteiset sähköpostiryhmät jne. Todennäköisesti asioita junaillaan enemmän kuin osaamme aavistaakaan.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #16

"Todennäköisesti asioita junaillaan enemmän kuin osaamme aavistaakaan."

Pelkkää kuvittelua. Oikeasti mediassa, nimenomaan kaupallisessa mediassa, mutta myös YLE:ssä, talous on ykkössijalla, kaupalliset edut jyräävät alleen mahdolliset ideologiset pyrkimykset.

Mediassa kirjoitetaan siitä mistä kansan arvellaan tykkäävän, aivan samoin kuin "markkinavoimat" lykkäävät markkinoille sellaista tavaraa jolla on menekkiä, tai jolla kuvitellaan olevan menekkiä. Kuluttaja siellä supermarketissa kuitenkin päättää kuka menestyy. Samoin median kuluttaja päättää siitä mikä media menestyy, eli välillisesti median kuluttaja päättää myös siitä mitä mediassa kirjoitetaan.

Salaliittoteoriat median yhteenliittymistä ovat satua ja mielikuvitusta ja sellaisten puhetta jotka edustavat mediakuluttajien vähemmistöä.

Käyttäjän ArmasAallontie kuva
Jari Partala Vastaus kommenttiin #17

Oliko Karhuvaaran jutut kuvittelua ?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #18

Ei Karhuvaara varmaankaan mitään virallista absoluuttista totuutta edusta.

Käyttäjän ArmasAallontie kuva
Jari Partala Vastaus kommenttiin #19

Olen täysin samaa mieltä kanssasi. Hienoa, että huomasit. Minunkaan mielestä päätoimittajat eivät edusta absoluuttista totuutta.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #20

Joo, kaupallisessa mediassa he edustavat omistajien itressiä, mikä on mahdollisimman suuri taloudellinen hyöty omistajille.

YLEn tapauksessa sen perimmäinen tarkoitus on todistaa oma tarpeellisuus, mikä ilmenee katsojaluvuista.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Eiköhän ole todennäköisempää, että Halla-aho saatellaan rullaattorissa oppositioon.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen
Käyttäjän SamuliMatilainen kuva
Samuli Matilainen

Se on tietysti UusiSuomalainen tapa lausua rollaattori.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Mikä ihme on persujen ideologia, jos siitä riisutaan pois populistiset
muukalaiskammo ja äärinationalismi, jotka varmasti miellyttävät puolueen matalaotsaista äänestäjäkuntaa ?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Herraviha ja pienviljelijöiden asiat, eli rötöherrat ja talonpojan tappolinjan vastustaminen olivat Vennamon suosion salaisuus.

Talonpojat on tapettu, eikä herroja voi nitistää, kun nitistettyjen tilalle tulee aina uudet.

Soini tarvitsi suosion kasvattamiseen lisää konsteja ja otti mukaan ensin Tony Halmeen ja sitten nämä Halla-aholaiset.

Kun vanhan Vennamolaisuuden eväät on syöty, jäljellä on ainoastaan tämä rotupuhtauden opin ja nurkkakuntaisen isänmaallisuuden korostaminen.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Ehkä on syytä olla tyytyväinen siitä, että Suomen media toistaa samat virheet kuin mitä ilmeni brexitin, USA:n vaalien ja eri EU-jäsenten vaalien edellä ja jälkeen.

Niistähän syntyy upea kontrasti 22 päätoimittajan vakuutukselle median laadukkuudesta, totuuden etsinnästä ja ennakkoluulottomuudesta, asenteettomuudesta ja luottevuudesta. Ja toki - ei vähiten - hyväntahtoisuudesta.
Se saa ihmiset menemään primäärilähteille asti tiedonjanoaan sammuttamaan. Se puolestaan on laadukkaan ja valistuneen kansanvallan parhaimpia takeita.

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

Tässä on nyt viljelty näitä sitaatteja, erittäin osuvasti, joten lisään vielä yhden vapaamuotoisen mukailun. Siitä suomalaisten toisesta Raamatusta.

"Vähän kun kääntää niin kohdalle osuu".

Tarkoitan; vähän kun tuuli Euroopassa kääntyy, ja näitä korttitaloja ravistellaan, niin sitten ollaankin kovien kysymysten edessä. Nimittäin sellaiset isot latingit kuin Eurojärjestelmä, pankit, korot, pakolaiset, terroristiset iskut etc. vain odottavat aikaa ja hetkeä.

Silloin veri punnitaan.

Vuoden 2017 huhtikuu voi olla kuukausista julmin.

Niin on kuin pankkiin panisi..

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Sivut