Jukka Hankamäki Osaa ja uskaltaa.

Suomi 100 ja telefoni Afrikassa

Kun Suomen itsenäisyyden 100-vuotishankeen varoista myönnettiin 30 000 euroa koodaribussin lähettämiseksi Afrikkaan, kansanedustaja Jukka Kopralta (kok.) menivät kahvit väärään kurkkuun. Hän sai kuitenkin kakaistuksi, ”mitä tekemistä tällä on Suomen itsenäisyyden kanssa?”

Suomi 100 -hankkeesta tuettiin 24 500 eurolla myös käänteistä syrjintää edustavaa feminististä projektia ”Naisjohtajat esiin!” ja 50 000 eurolla ”suomalaisuuden uudelleenmäärittelyä”. Viimeksi mainitun tehtävänä lienee edistää monietnistä ja monikulttuurista yhteiskuntaa ja siten romuttaa ulko- ja puolustuspolitiikkamme keskeinen tulos: se, ettei meillä ole suuria kansallisia ristiriitoja eikä kaduillamme ole partioinut vierasperäisiä joukkoja valvontakomission jälkeen (paitsi nyt, kun heitä on saapunut Lähi-idästä). 

Suomalaisten ahdistelemiseen monikulttuurisuuden ideologialla tähdännee myös 2000 eurolla tuettu ”100 vuotta demokratiaa: Suomi juhlii Liberian niemimaalla ja Latinalaisessa Amerikassa” sekä 80 000 eurolla rahoitettu ”Pakolainen”-hanke.

Erään avokätisimmistä panostuksista Suomi 100 antoi pakolaisten hyväksi perustetulle ”Startup Refugees” -hankkeelle, jolle myönnettiin 150 000 euroa. Tunnettuna tuloksena veisteltiin sitten kaarnaveneitä, ja Helsingin Sanomat mainosti tapahtumaa ”desingn-tuotteiden” valmistamiseksi kertomatta verovaroin tapahtuvasta tukemisesta yhtään mitään. Se kyllä kerrottiin, että tuotot menevät maahanmuuttajien taskuihin.

Vastaan nyt Kopran kysymykseen: mitä tekemistä tällä kaikella on Suomen itsenäisyyden kanssa? – Ei mitään. Vien kuitenkin analyysin pitemmälle. Kyse ei ole vain yksittäistapauksista vaan poliittisesta tendenssistä. Myös Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitra on perustanut ”Ratkaisu 100” -nimisen hankkeen, jota se sanoo ”haastekilpailuksi” ja jolla se suuntaa miljoona euroa ”osaamisen” parempaan tunnistamiseen ja hyödyntämiseen ”maailmassa, jossa ihmiset ja tieto liikkuvat entistä enemmän”.

Asian voisi lausua niin, että tarkoitus on tukea maahanmuuttoa. Kuten hankkeen sivuilla olevasta videosta voitte havaita, Ratkaisu 100 oli mukana myös edellä mainitussa ”Fair Start -tuotteiden” kyhäämistoiminnassa, joka tapahtui vastaanottokeskuksissa. Moiset rahanpolttoprojektit antavat näyttöä siitä, että maahanmuutto ja monikulttuurisuuden edistäminen aiheuttavat yhteiskunnalle piilokuluja, joiden kautta julkisia varoja valutetaan vierasperäisten hyväksi aivan jatkuvasti. 

Kyseisillä näpertelyhankkeilla ei tueta mitään sellaista toimintaa, jolla on arvoa yhteiskuntamme todellisen menestymisen kannalta. Arvokkaalla toiminnalla tarkoitan esimerkiksi kriittistä tutkimusta, johon Sitran ja Suomen Akatemian pitäisi suunnata varoja.

Kansainvälisyyskiiman kuumottamina ne kuitenkin syytävät rahaa vihervasemmistolaisten poliittisiin tendenssitutkimuksiin. Niiden tehtävä on mädättää maamme monietniseksi ja monikulttuuriseksi sekamelskaksi, jossa varoja kuluu yhteiskunnallisten kitkojen voittamiseen ja aikuisille järjestettäviin apukouluihin, ja vapaa-aikana veisteltyjä kaarnaveneitäkin sanotaan ”Fair Start -produktioiksi”.

Afrikan koodaribussi symboloi sitä väärää käsitystä, että Suomi on muka vauras hyvinvointimaa, jolla on varaa ja velvollisuus lähettää kanakopillinen nettinorttejä keskelle pölyistä Afrikkaa ilmentämään kulttuurista ylemmyyttämme ja hyvätahtoisuuttamme. Sinänsä irrallinen ”Telefoni Afrikassa” -opetushanke jäi pelkästään symboliseksi tempaukseksi, eikä siitä ole kenellekään mitään todellista hyötyä.

Tällainen ontto omahyväisyys ja tyhjien tynnyrien kolinasta muistuttava pöyhkeys, jolla velkaisen maan verovaroja törsätään vallan ja vaikutuksen osoittamiseksi, loukkaa Suomen kansalaisia ja niiden hankkeiden perustajia, jotka jätettiin tukematta; joukossa muun muassa ”Demokratian seuraavat 100 vuotta”, ”Finnish roots” ja ”Finnish film festival” -nimiset suomalaisuuteen liittyvät hankkeet.

Suomi 100 -hankkeen leväperäisyys tulee ehkä ymmärrettäväksi joskaan ei hyväksyttäväksi, sillä sen hallituksessa istuvat muiden muassa rap-muusikko Karri Miettinen (Paleface), jonka vasemmistoliittolainen kulttuuriministeri Paavo Arhinmäki nosti mukaan, ja aivan uunituoreina monikulttuurisuuden edistäjinä myös piispa Irja Askola ja valtiosihteeri Paula Lehtomäki.

Koska en ole rap-musiikin asiantuntija (miten voisinkaan olla, sillä en pidä rap-musiikkia musiikina vaan erään kansanryhmän äänekkäänä valituksena) kysyin muutamalta noin kaksikymmentävuotiaalta henkilöltä, lieneekö Paleface merkittäväkin muusikko ja mitä he ajattelevat hänen musiikistaan. Vastaus oli kautta linjan kielteinen.

Paleface (suom. ”kalpeanaama”), jonka nimi pyrkinee viihdyttämään rodullisten piirteiden itseironisoinnilla, tunnetaan parhaiten lausumastaan, jossa hän väitti marsalkka Mannerheimia sotarikolliseksi. Kannanotto johti Perussuomalaisten nykyisen puolustusministerin Jussi Niinistön silloiselle hallitukselle tekemään kirjalliseen kysymykseen, jonka mukaan ”on syytä toivoa, että tämänkaltainen ääriajattelu ei leimaa juhlavuoden suunnittelutyötä”.

Päävastuullinen ohjelmistosta on Suomi 100 hankkeen pääsihteeri, markkinointimies ja maisteri Pekka Timonen, joka on toiminut myös Helsingin kaupungin kulttuurijohtajana. Poliittisen ja juridisen vastuun asiasta kantaa maan hallitus.

Olen sitä mieltä, että velkaantuvan maan ei pitäisi tukea kerta kaikkiaan mitään hömpötyksiä. Niistä Suomi 100- ja Ratkaisu 100 -hankkeiden rahan roiskimisprojektit antavat varoittavan näytön. Julkisista varoista ei pitäisi tukea mitään kulttuurikekkereitä eikä tendenssitutkimuksia vain siksi, että Eva Biaudet ja Alexander Stubb saavat niistä väristyksiä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

33Suosittele

33 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Käyttäjän MikaLehtonen kuva
Mika Lehtonen

Erittäin hyvä kirjoitus, josta voi allekirjoittaa joka sanan. Jos itsenäisyyttä juhlitaan näin, olisi ollut parempi jättää juhlat kokonaan väliin.

Ehkäpä tällä on tarkoitus tölväistä sitä osaa kansasta, joka ei ole varauksettoman ihastunut sellaisesta monikulttuurisuudesta, jota meille yritetään joka päivä median toimesta pakkosyöttää. Härskin toiminnan sanoma näyttää olevan: "täältä voi vapaasti muuttaa pois, jos meno ei miellytä". Todellista demokratiaa.

Käyttäjän hankamaki kuva
J. Sakari Hankamäki

Noh, 100-vuotisjuhlat ovat vasta edessä. Saapa nähdä, mihin tässä päädytään.

Simo Salomaa

Hyvin kirjoitettu! Kiitos siitä.
Näistä 100-vuotisjuhlista vielä suomalaisena selvitään, mutta 150-vuotisjuhlia en haluaisi enkä tarvitsekaan nähdä. Tällä "kehityksellä" vajotaan aikaan ennen ristiretkiä, jolloin heimojen eripuraisuutta hyväkseen käyttäen ruotsalaiset tunkeutuivat Suomeen pakkokastamaan pakanoita jääden ryöstämään maata sadoiksi vuosiksi.
Nyt on islami leviämässä salakavalasti Eurooppaan kostoksi siitä, että tämän edustajien edellinen yritys 1683 lyötiin takaisin verisesti mutta ei ilmeisesti riittävästi. Myös suomalaiset vuodattivat vertaan islamia vastaan 1877 nk. Turkin sodassa. Senkin juhlavuosi on tänä vuonna ja bulgarialaisen ystäväni mukaan nimenomaan myös suomalaisia muistetaan näissä juhlallisuuksissa vaikka tietenkään yksikään maamme poliitikko ei uskalla mennä mukaan jotta ei loukattaisi vähemmistöjämme. Suomen Kaartin sotilaiden jälkeläisiä kylläkin.
Toinen äkillinen ja vielä massiivisempi hyökkäys Eurooppaan on jo pitkään suunniteltu. Sen tarkoituksena on perusteellisesti sekoittaa muilla kansoilla Euroopan maiden väestö, joka on monin paikoin vielä "vaarallisen" homogeeninen varsinkin Saksassa mutta myös Suomessa. Liian yhtenäinen kansa on kansallismielinen ja tästä tietenkin versoaa taas kansallissosialismi. Sosialismista ei sinänsä ole pelkoa, sitähän eli onnellisesti satoja miljoonia 70 vuoden ajan.
Keski-Euroopan nk. Vihreiden kokoontumisessa todettiin jo 1980-luvulla, että "Euroopan kansojen yli-ikääntymisen vuoksi" tarvitaan tänne ehdottomasti lähivuosikymmeninä 120-140 miljoonaa muuttajaa. Ja alkukantaisimmasta maanosasta, jonka pohjoisosissa odottaakin Eurooppaan pääsemistä arvioiden mukaan 60 miljoonaa matkatrolley savimajan oven pielessä.
Ensimmäisen 1-1,5 miljoonan "sota"pakolaisen muuttoaallon vv. 2015-2016 tarkoituksena oli ensinnäkin kokeilla, miten varautunut Euroopassa oltiin tällaisen varalta. Toinen tavoite oli selvittää, miten Euroopan kansat reagoisivat näihin miljooniin muuttajiin.
Kuten tiedämme, koe onnistui lähes 100%sti. Eurooppa "joutui" ("ylhäältä" hyvin ohjattuun) paniikkin. Tulijat vinkattiin papereitta ja tarkastamatta läpi rajalla kuin rajalla. Ainoastaan Unkari reagoi järkiperäisesti ja löi rajansa kiinni, saaden tietenkin pyhkeitä EU:lta, eritoten kaikkien pakolaisten äidiltä, Mama-Merkeliltä. Myös kansat saatiin pidettyä uutispimennossa invaasion negatiivisista puolista ja suurelta osalta nopeasti aivopestyä "sota"pakolaisille (10-15%) suopeaksi. Muuttajia vastaan protestoijat, ainoat tervejärkiset, pidettiin kurissa mediassa täydellisellä mielipiteen ja sananvapauden riistolla.
Seuraava itsenäisyyspäivän juhlaidea on varmaankin perustaa Libyaan tai Somaliaan Tervetuloa Suomeen-vastaanottokeskus josta tuodaan kaikki halukkaat suoraan Suomeen, vielä turvallisemmin kuin Pohjois-Afrikan rantavesistä, parisataa metriä rannasta, Frontexin pelastusaluksilla. Ilmasilta Mogadiskusta tai Tripolista takaisi myös Finnairin tulevaisuuden moneksi vuodeksi.

Käyttäjän MiksuVes kuva
Mikael Vestama

Jos parempien ihmisten toiveet tulevat toteen niin Suomen julistamiseen islamilaiseksi Kalifaatiksi ennen 100v juhliamme! ;)

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi olisi ollut paikallaan tukea vain suomalaista kulttuuria edistävää toimintaa.

Keksin hyvän idean:savonkielinen rap-levy.

Käyttäjän hankamaki kuva
J. Sakari Hankamäki

Kyllähän tuota "tikka ikenessä" -tyyppistä savolaishuumoria maailmaan mahtuu, kuten kulttuurista pelleilyä muutekin.

Myös Kaustisen pelimannien viulut vinkuvat turkkilaisten tavoin.

Tarkoitinkin vain, että julkiset varat kannattaisi suunnata aidosti suomalaiseen kulttuurielämään tai ihan oikeaan tutkimustoimintaan.

Hauskaa voidaan toki pitää aina periaatteella "artisti maksaa".

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Asiallinen kirjoitus. Kiitos

Suomen 100 vuotis Juhlarahoituksesta 30 000 euroa menee koodaribussiin Afrikkaan ?

" oma suu pitäisi kuitenkin olla kontin suuta lähempänä " - Näin olemme saaneet tulkita viime aikoina mm ssa politiikkojen tekemisistä. Eli, mitäs jos tuosta juhlarahastosta annettaisiin tukea niille, jotka yrittäjinä Suomen rakensivat nykyiseksi hyvinvointivaltioksi, mutta menettivät työnsä, asuntonsa ja hyvinvointinsa sekä kunniansa -90 luvun talouden romahduksessa.

Jk. Ei Afrikkaan kannata bussilla mennä mainostamaan Suomen teknistä ylivoimaa. Mainonta Suomesta hienona maana on jo PM n toimesta huolella hoidettu.

Käyttäjän hankamaki kuva
J. Sakari Hankamäki

Niinpä niin.

Yrittäkäämme silti säilyttää malttimme ja olla noiden nykyjuppien seassa "by smiling faces".

Sillä minusta tuntuu, että nykypolitiikalla he menettävät koko maamme jossakin lähitulevaisuudessa odottavassa romahduksessa.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Varmaankaan enään ei sallittaisi kansakoulun laulukirjaan Telefoni Afrikassa, alkusanat muistan,"Marakatit Afrikassa keksivät senverran, jospa jostain pitkän langanpätkänsais, joka kaikki kauniit sanat ihmeenkaus kuljettais"!

Sampo Keminholma

Loistava teksti. Kiitos, Jukka Hankamäki.

Käyttäjän erkkilaitila1 kuva
Erkki Laitila

Sitran ideakilpailu on huonosti harkittu. Olin kuuntelmassa sen avausta.

Seuratkaapa keväällä kun karsintakierrokseen on valittu kilpailijatiimit (=joukko julkkiksia). Niitä taisi olla 10. Ihmettelen miten mikään porukka voi käyttää viikkoja aikaansa Sitran karkeloissa keväällä, jos saavutuksena korkeintaan on päästä ulkomaanmatkalle ja jotain pientä edustusta.

Siinä menee rankasti tappiolle jokaisen asiantuntijan budjetti, jos ei hoksaa kieltäytyä karsintavaiheesta ja pippaloista.
Näitä hyväuskoisia raukkoja Sitra kilpailuttaa, ja loppuvaiheissa miljoona jotenkin kähmitään jollekin porukalle, niitä voi olla kolmekin. Kun kunnon sääntöjä ei ole, mielivalta pääsee sopivasti rehottamaan.

Tiedän, että nyt on menossa valtava joukko kaikenlaista "ufo"-hanketta tuota kisaa varten.

http://www.sitra.fi/tutkimus-ja-koulutus/ratkaisu100

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

Kuinka Suomi 100 vuotta liittyy, tai on liittynyt mitenkään Afrikkaan tai afrikkalaiseen kulttuuriin? Ei herra paratkoon mitenkään.
Kyllä tällaiset "suomalaiset" kuin Palefaset, Lehtomäet, Biaudet ja Stubb pitäisi laittaa tarkistuttamaan päänsä onko siellä minkäänlaista aivotoimintaa. Epäilen!

Käyttäjän eiltanen kuva
Eero Iltanen

Ilmeisesti ne koodareiksi koulututet turvapaikanhakijat lähetettiin Afrikkaan.

Tuosta tulikin mieleen, näiden hypetettyjen projektien tuloksiin ei ikinä palata. Mistähän johtuu...

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Voin olla hirveän väärässä mutta minusta tämä Suomen kahtiajako kiihtyi selvästä "Peli poikki" mielenosoituksen jälkeen. Itse näen silmissäni aina erään Suomen entisen naispresidentin suu korvissa kun näistä asioista tulee puhe. Eräänlaisena "taustahahmona" tälle kaikelle vouhutukselle?????

Myös yksipuolinen valtamedia tukee täysillä suvaitsevasita politiikkaa vääristelylläkin ja ennenkaikkea olemalla tietyntyylisistä asioista täysin hiljaa.

Blogi on erinomainen, jonka voin kaikilta osiltaan allekirjoittaa.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Hieman historiaa.

Sitra sai jo Ahon aikana ( kepu ) yllättäen pyyhkeitä projekteistaan ja touhustamisestaan.

”Sitran maineen vahvistaminen on yksi Sitran strategisista tavoitteista, ja tavoitteen toteutumista seurataan selvityksen perusteella tarkennetun mittarin avulla”, johto ja hallitus toteai konsulttiraportissa.

http://www.talouselama.fi/uutiset/esko-ahon-sitra-...

Mikään ei ole muuttunut, eikä mitään ole tapahtunut. Sama meno jatkuu, joten lopputuloskin on ihan sama.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Sivut