Jukka Hankamäki Osaa ja uskaltaa.

Helsingin Sanomat tekee Suomesta Neuvostoliiton

Helsingin Sanomien kolumnisti Riku Rantala räkäisi eilen lukijoidensa naamatauluun kirjoituksella ”Nimetön vihapuhe tekee Suomesta Neuvostoliiton – Valhesivuston ylläpitäjäksi paljastui hyvämaineisen lakifirman asianajaja”.

Kolumnisti väittää kirjoituksessaan, että ”sosiaalinen media on ennen kaikkea vaara sananvapaudelle” ja haukkuu lisäksi perussuomalaisten lehden, Suomen Uutisten, päätoimittajaa Matias Turkkilaa ”rasismista”. Lisäksi hän pitää vääränä, että Turkkila päästettiin Turun yliopiston ovesta sisään hänen käydessään vierailulla siellä.

Minäpä kerron teille, miksi kunnialliset ja oppineet kansalaiset esittävät totuuspuheensa anonyymisti. Tämä johtuu työelämän mielipidevankeudesta, jonka vallitessa työelämässä ei sallita poliittista kiistelyä. Niinpä monet totuuspuhujat pyrkivät salaamaan henkilöllisyytensä suojellakseen itseään ja työpaikkaansa vihervasemmiston, Helsingin Sanomien ja Yleisradion vihamielisiltä iskuilta ja anarkististen rabulistien mustamaalauskampanjoilta, joita he toteuttavat puskista huudellen. Malli huppu päässä esiintymiseen on peräisin heiltä.

Ansiokasta journalistista kritiikkiä esittävän YleWatch-sivuston eräästä kirjoituksesta voimme lukea, mitä totuuspuhujien omassa piirissä ajatellaan poliittisen vasemmiston harjoittamista ilmiantokampanoista ja maineen mustausyrityksistä:

Vasemmiston ilmiantokulttuurissa on surullisinta, että se kuvastaa paljastavimmillaan millaiseen rappion tilaan se on vaipunut, pelkkään rääpimiseen ja sabotaasiin. Sillä ei ole yhteiskunnalle ja kansalle enää mitään annettavaa ja ainoat ketkä siitä vielä jotain irti saavat, ovat sen ideologiaa tekosyynä käyttävät kaunaiset vandaalit. [...]

Joka tapauksessa hegemoninen vasemmisto on tehnyt tästä pelistä jo niin kunniatonta, että sitä joutuu aina vain hämmästymään, kuinka se kykenee alittamaan kerta toisensa jälkeen nilkkimäisyytensä. Hegemonista asemaansa puolustava vasemmisto saa jatkossakin tottua siihen, että sen aloittamassa kulttuurisodassa kansallismielisiä vastaan se tulee saamaan myös itse iskuja. Jos nettipunakaartilaiset luulevat tällaisten häpeällisten painostusten olevan voittoja, he erehtyvät pahasti, joten he voivat jo nyt pyyhkiä kasvoiltaan pirullisen virneensä.

Tämä tuli ilmeisestikin sisältä, paitsi viittaus hegemoniaan, jonka käsite on historiallisesti katsoen peräsin Antonio Gramscilta. Mutta voi sitä näinkin soveltaa. Viestiketjun kommenteissa kirjoittaja avaa vielä oman anonymiteettinsä motiiveja seuraavasti: ”Peli on mennyt likaiseksi ja siitä voi syyttää vain vasemmistoa ymmärtävää ja suojelevaa mediaa, jossa on toimittajina punavihreitä monta kertaa enemmän kuin kansassa keskimäärin. Maistakoot nyt omaa lääkettään.

Sen sijaan Helsingin Sanomien Riku Rantala on hädissään siitä, että hänen perustamaansa Startup Refugees -järjestöä kohtaan on esitetty arvostelua sosiaalisessa mediassa. Lisäksi hän valittaa tulleensa nimitellyksi ”valehtelijaksi”, mutta jo seuraavassa lauseessa hän syyttää itseään arvostellutta foorumia ”valhemediaksi” ja hämmästelee, että takaa paljastuikin ”menestyvä asianajaja” eikä ”epäonnistuja”!

Miten muutoin voisi ollakaan? Sosiaalisen median mahdollistamassa totuuspuheessa todellisuuden olemus kirkastuu, kun viestintää voi harjoittaa vapaasti tai ainakin vapaammin kuin Helsingin Sanomien omassa totalitaristisessa maahanmuuton ja monikulttuurisuuden julistuksessa, joka on pääasiallinen syy vastareaktioiden nousuun.

Valitettavasti monet joutuvat esiintymään nimettöminä juuri vanhan median harjoittamien ajojahtien ja punikkifasistien toteuttamien solvauskampanjoiden vuoksi. Ei-vasemmistolaisuutensa vuoksi syrjittyjä ihmisiä he nimittelevät sitten ”epäonnistuneiksi”, jotta tahallinen julkaisupoliittinen tai tiedepoliittinen diskriminaatio saataisiin näyttämään satunnaiselta ja onnistumisenvaraiselta.

Riku Rantala hervahtaa argumentaatiossaan niinkin pahasti, että hän jakaa tuomioita, tosin kysymyksen muotoon lavastamassaan muodossa: ”Kun asianajaja tekee rikoksia levittäen valheita ja lietsoen vihaa, mistä ihmeen oikeudesta on kysymys?” Sitten hän perää ”vastuuta” tarkoittaen vastuullisuudella sitä, että on samaa mieltä kuin hän itse.

On oireellista, jos sanankäytön vapaus on riistetty niin pahasti pois, että jopa lakimiesten pitää luikkia peloissaan piiloon suojellakseen itseään ja ammattikäytäntöään maahanmuuttokriitikoita vastaan pursuilevalta vihalta. Juuri tämä Helsingin Sanomien itsensä kylvämä asenne tekee Suomesta Neuvostoliiton, Burman ja DDR:n kaltaisen. 

Todellinen kunnianloukkaus, eli sellaisen valheellisen informaation levittäminen, jolla vahingoitetaan ihmisen mahdollisuutta harjoittaa ammattiaan tai elinkeinoaan, tapahtuu Hesarin kaltaisten julkaisujen toimesta, kun kunniallista ja asiantuntevaa ihmistä mustamaalataan ja hänen maineensa työelämässä pyritään pilaamaan.

Miksi esimerkiksi Matias Turkkila (jolla on myös akateeminen loppututkinto) ei saisi puhua, vierailla ja olla vaikka toimessakin yliopistossa? Tai yhtä hyvin minä, jolla on enemmän tutkintoja ja julkaisuja kuin keskivertoprofessoreilla yleensä? Yhä useamman totuuspuheen takaa paljastuu Rantalan pelkäämä ”hyvämaineinen asianajaja” eikä persoonallisuushäiriöinen vastarannankiiski.

Rantalan kolumni päättyy kirjoituksen laidassa olevaan toteamukseen, joka selittääkin aivan kaiken: ”Kirjoittaja on tietokirjailija, jonka mielestä Venäjän trolleista vouhotetaan, vaikka kotoperäiset ovat paljon suurempi uhka yhteiskunnalle.” Selväksi tuli.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

41Suosittele

41 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (29 kommenttia)

Käyttäjän JuhaMerentie kuva
Juha Merentie

Hyvä että otit tämän häpeällisen lehdistöaseman väärinkäytön esille. Jos tästä ei tule suurta numeroa, on Suomi lopullisesti menetetty maa.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

HYVÄ KIRJOITUS. JSH: Silmiä ja järkeä avaava kriittisyys on aina paikallaan. Sopuleita ja muodikkaita myötäilijöitä on liikaakin. Keskeistä lienee epäkohtien kyseenalaistaminen ja kysyä sokratesmaisesti , mihin milläkin pyritään ja kuka tästä hyötyy milläkin tavoin ollakseen aina "voittajajoukkueen" imussa... Kunnes paljastuu se ikävä fakta fiktioiden paljoudesta, että mielipiteen "keisarilla" ei ole puhtaat jauhot pussissa tai , ettei sillä ole vaatteita. Ettei kaikkea tarvitse pureksimatta niellä ja uskoa, mitä kirjoitetaan ja sanotaan ns."tyhmän" kansan aivopesemiseksi. On syytä aina osata lukea asioita "rivienkin välistä". Painotuksista ja viiteryhmistä riippuen ja suodattaenkin: kuka on kallellaan mihinkin suuntaan ja ketä vastaan!

Diktatuurimaat eivät salli sanan- ja mielipiteen vapautta nähdyin epäinhimillisin mallein. Sensuuri ja näytösoikeudenkäynnit ja toisinajattelijoiden "eliminointi" ovat arkitotuutta niissä. On vain vallan totuus - ei muuta! Ja politiikan teko, aatteet ja jotkut uskonnotkin voivat pahimmillaan kieroontua patologiksikin. Historia sen todistaa ja jopa nykyaikakin: hulluus kukkii maailmalla ja kansat, ihmiset sekä luonto kärsivät ahneudesta ja intressiristiriidoista tai vallanhimosta. Homo homini lupus??

Tarkoitushakuisuus paistaa usein läpinäkyvästi. Tahtoi tai ei. Monen värisiä valheita ja sielun/mielenperkaajia on liikenteessä erikoistarjouksineen. Monin motiivein ja vippaskonstein. Vallanhimo, kateus, kosto, narsismi, elintasokilpa, kerskakulttuuri, besserwisserimäisyys ja ahneus useinkin pontimina.

Onko viestinnän harhateille vienti epäisänmaallisuutta; elitismiä vaiko valtapopulismia? Onko aito kansalaisen mielipide pirullista faktaa ja oikeaa kansallisuusaatetta ja syvää sekä huolestunutta isänmaallisuutta arkielämän kokemuksista ja totuuksista? Miksi aito kansallismielisyys ja nationalismi sekä isänmaallisuus ja populismi ovatkin nykyään myrkkyä tietylle poliittiselle "totuudenpuhujaporukalle"? Onko EU/EMU-Suomi liiaksi "brysselöitynyt" taikka osin uussuomettunutkin? Minne menet Suomi? Vai oletko vain ajopuuna ajan ja historian valtavirroissa?

Kysynkin käsi sydämmellä, ovatko Yhdysvallat, Venäjä, Pohjois-Korea, Ruotsi, Norja,Tanska, Englanti,Puola, Sveitsi jne ollenkaan nationalistisia ja isänmaallisia kansoja? Miksi nationalismia ja populismia pelätään niin kovasti tietyillä tahoilla? Pelätäänkö paljastuksia, avoimuutta ja läpinäkyvyyttä ja jopa vallan menetystä ilmitulojen seurauksena? Milloin Totuus, Yhteisymmärrys ja Rehellisyys sekä Vastuuntunto astuvat ulos sisäänlämpiävistä, poliittisista vallan kammareista ja (kassa)kaapeista vapauteen ja ihmisten ilmoille?

Olisiko se sitä "kestävää kehitystä" ja "kreivin ja hyvinvoinnin aikaa"?

KAIKESTA HUOLIMATTA sanan- ja mielipiteen vapaus on taattu Perustuslain 12 pykälässä ja Ihmisoikeuksien yleismaailmallisessa julistuksessa esimerkiksi 19. Artiklassa: "Jokaisella on oikeus mielipiteen- ja sananvapauteen; tähän sisältyy oikeus häiritsemättä pitää mielipiteensä sekä oikeus rajoista riippumatta hankkia, vastaanottaa ja levittää tietoja kaikkien tiedoitusvälineiden kautta."

PL 12 §. "Jokaisella on sananvapaus. Sananvapauteen sisältyy oikeus ilmaista, julkistaa ja vastaanottaa tietoja, mielipiteitä ja muita viestejä kenenkään ennakolta estämättä. Tarkemmin säännöksiä sananvapauden käyttämisestä annetaan lailla...."

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Demokratiaan kuuluu vaalisalaisuus kuten myös mielipiteen esittäminen nimettömänä.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Uuden Suomen blogi-ohjeisiin kuuluu, ettei kirjoiteta nimimerkin suojassa ja ilman tunnistettavaa valokuvaa eikä ammuta trollaten puskista. Pelkurit eivät uskalla vastata kirjoituksistaan. Politiikka on liiaksi täynnä vastuuttomia satu-setiä ja -tätejä.
Ei ihme,että eduskunnankin arvovalta on laskenut "Valehtelijoiden Klubin" tasolle.

MUTTA mitkä ovat luotettavimmat mediat Suomessa ja mitkä eivät? Laittakaa paremmuus-/huonommuusjärjestykseen!

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

"Todellinen kunnianloukkaus, eli sellaisen valheellisen informaation levittäminen, jolla vahingoitetaan ihmisen mahdollisuutta harjoittaa ammattiaan tai elinkeinoaan, tapahtuu Hesarin kaltaisten julkaisujen toimesta, kun kunniallista ja asiantuntevaa ihmistä mustamaalataan ja hänen maineensa työelämässä pyritään pilaamaan."

Omalla ammattialallani taide- ja kulttuurialoilla, tämä on hyvin yleinen toimintatapa viher-vasemmiston taholta erilailla ajattelevia kohtaan ja onpahan tämä pesiytynyt jo tällekin palstalle, ainakin erään nimeltä mainitsemattoman vasemmistotoimijan tekemänä. Huvittavinta on myös taide- ja kulttuurialoilla se, että nämä julkisella rahalla työtään tekevät ja viher- vasemmmistoon kuuluvat, ovat pikemminkin pikkuporvareita, kuin oikeita vihreita tai vasemmistolaisia.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

Totalitarismille ominaiseen ilmianto- ja irtisanoutumiskulttuuriin perustuvan kilpailun siitä kuka mielipidemanipulaattoreista pääsisi kärkeen maan taannuttamisessa tunnustuksellisen ajattelun tasolle voitti tosiaan suuri Sosialististen Neuvostotasavaltojen Liitto ja Helsingin Sanomat, mutta hyvänä kakkosena tulivat maaliin myös muu Journalistiliitto ja nämä Pienemmät Suomet ja Sanomat.

Ilkka Huotari

Tämän aiheen ulkopuolelta Oikkoselle: jos olisi mahdollista selventää väitettä "demokratia on kansallisvaltion ominaisuus" jossain blogikirjoituksessa, lukisin mielelläni.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

Itse asiassa blogisti Hankamäen väitöskirja sosiaalipsykologian uranuurtaja George Herbert Meadista on perusteellinen peruskattaus käsitteistöistä joiden varassa minuuden ja toimijuuden ongelmia kannattaa ajatella. Ja olen sitä mieltä, että eurooppalaisella uudella ajalla syntyneen ja kehittyneen kansallisvaltion taustalle täytyy hahmottaa nimenomaan "minuuteen" liittyviä kognitiivisia tekijöitä.

Jatkuvasti vahvistunut individualismi on avainroolissa kun kuvataan ja selitetään sitä kognitiivista tajunnanmuutosta jonka yksi keskeinen osa edustuksellinen demokratia on ollut. Ja ehkä vielä niin, että nimenomaan tuo "edustuksellisuus" on jotain joka tekee demokratiastamme historiallisesti ainutlaatuista.

Kognitiivinen puoli on joka tapauksessa se olennainen. Mikään blogi ei riitä asiayhteyksien kaikinpuoliseen kuvaamiseen -- tarvittaisiin vähintään kirjoja, yhtä mittavia kuin Hankamäen teos.

Mutta kuten juuri eilen totesimme, akateeminen maailma ei tätänykyä juuri omia tylsämielisiä tutkimusmotiivejaan pysty kyseenalaistamaan. Eikä kirjallinen maailmamme ylimalkaan ole enää intellektuellien areena -- itse asiassa se kauttaaltaan tuntuu olevan siilipuolustuksessa kaikkea vallitsevien ennakkoluulojen kyseenalaistamista vastaan.

Kansallisvaltio on pahan nimi nykyään. "Suvaitsevuudesta" puhutaan kuin se olisi moraalinen hyve, vaikka se useimmiten on konformistisen pelkurin älyllinen väistöliike. "Monikulttuurisuudesta" puhutaan kuin kyseessä olisi jokin yleisesti hyväksyttävä yhteiskuntanormi eikä pelkkä poliittinen ideologia tai propaganda, johon väistämättömät kulttuurikonfliktit yritetään piilottaa.

Eurooppalaisella uudella ajalla tapahtuneista kognitiivisista murroksista on jotain omaa kommentointiani allaolevassa linkissä. Mainittakoon että siihen on saatu -- varsin väljää -- inspiraatiota Hankamäen Mead-väitöksestä, joka toki pysyttelee paremmin perustelluilla poluilla:

http://alkonkassalla.blogspot.fi/2016/07/minasta-j...

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #15

"Voiko kansallisvaltio pelastaa länsimaisen demokratian?", kysyy SEURA/46/2016.
http://www.seura.fi

- "Länsimaiden suurin uhka ei ole nationalismi, vaan vallalla oleva markkinaliberalismi." (SEURA 46/2016, ss.22-23) - "Länsimaiden talous lepää keskuspankkien rahoituksen varassa." Wolfgang Streeckin mukaan niin ei voi jatkua pitkään...Hänen kirjansa "Ostettua aikaa"(Vastapaino), käsittelee länsimaisen kapitalismin umpikujaa ja kulutushysteriaa. Maailma on tulossa taitekohtaansa."Talouden vapauttaminen on ajanut modernin valtiojärjestelmän kriisiin."

Miten Hesari ja muut mediat ovat ymmärtävät tämän markkinatalouden kriisin Suomessa? Analysoikaa. Puolesta ja vastaan.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #15

#15. Mutta oppiiko tunnesidonnainen ja inhimillisin heikkouksin varustettu ihmiskunta mitään historiastaan? Jokainen yksilö elää ainutlaatuista yksilöhistoriaansa omine tajuntoineen, asenteineen ja tarpeineen sekä tekee aina omat historialliset virheensä sukupolvesta toiseen? Mikä on ihmisen yksilöllinen ja kulttuurillinen evoluutioprosessi henkisessä ja eettisessä kehityksessä? Milloin ihmiskunta on kypsynyt kestävään kehitykseen?

Kysymys kuuluukin: Kehittyykö ihminen/ihmiskunta ja mihin suuntaan? Ohjaako häntä järki vai tunteet ja intohimot, ja miten ne hallitaan eettis- moraalisen ja ns.kestävän kehityksen elämäntavoilla ja terveellä, yleispätevällä, globaalilla itsekritiikillä? Vai tuhoaako lyhytnäköinen, ahnehtiva ja muista piittaamaton ihmiskunta itsensä ja Telluksen? Elääkö ihmiskunta edelleen vain esimoraalisella tasolla sotineen ja kriiseineen? Milloin hän oppii elämään ihmisiksi sanan positiivisessa merkityksessä?

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Koneen ja Cargotekin Herlineillä on vankka asema Sanoma oy:ssä ja Almamediassa. Joten on aivan luonnollista, että ko. yhtiöiden julkaisemat lehdet jatkavat vanhaa suomalaista itsesensuurilinjaa kumartaen nyt idän sijasta ns. läntistä arvopohjaa (esim. pervonormatiivisuus).
Herlineillä oli aikanaan Kustaa Vilkunan kautta suora yhteys Kekkosen hoviin, jota myös hyödynnettiin. Kyse on vanhasta rahavallan ja median välisestä liitosta, joka aikaisemmin hoidettiin eri tavalla. Nykyään yhteistyö ilmenee rahavallan suorina osakeomistuksina mediassa.

Niko Sillanpää

Yhdysvalloissa on meneillään aivan valtava "somevaleuutinen"-kohkaus presidentinvaalikampanjointiin liittyen. Makedonialaiset teinit kuulemma likimain ratkaisivat vaalit Facebookissa jaetuilla perättömillä uutisillaan.

Ikäänkuin verkossa ei olisi kautta aikain ollut kaiken maailman höpöjuttua, joiden toteaminen sellaiseksi ei tarvitse kuin alkeellista medialukutaitoa.

Erityisen suurta ahdistusta on herättänyt, että näillä uutisilla on pyritty vaikuttamaan vaalin lopputulokseen.

Mikä on erityisen huvittavaa, koska valtamedia masinoi Yhdysvalloissa kiveä kääntämättä kaikki keinonsa vaikuttaaksen presidentinvaalin lopputulokseen siten, että Hillary Clinton valittaisiin.

Ilmeisesti valtamedian mielestä he ja vain he saavat vaikuttaa vaalien lopputuloksiin, muut eivät saa. Mikä on aivan käsittämättömän arrogantti positio. Kuten myös se, että heillä ja heitä lähellä olevilla kaiken maailman rikurantaloilla on hallussaan ja kyky osoittaa totuus (ven. "правда", "pravda").

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Ansioitunut blogisti Paavo Tajukangas on perehtynyt lähemmin Riku Rantalan hesarissa esittämiin väitteisiin.

https://paavotajukangas.com/2016/12/10/muutama-huo...

Valehteleeko Riku Rantala hesarissa ja jos valehtelee, miksi maan suurin sanomalehti levittää hänen valheitaan?

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

"Eläköön Riku Rantala, maahantulijoiden sankari!"

Tieto 'uudesta nokiasta' leviää ulkomaille tulipalon lailla; nyt se on saavuttanut myös Tsekkien maan:
Suomi nousuun partalapsien käden taidoilla!

Kuinka paljon joutuu Team Finland tekemään töitä maamme tärvääntyneen maineen palauttamiseksi?

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Emme turhaan ole olleet PISA tulosten kärkisijoilla. Kaarnavene episodi varmaan nostaa taas sijoitustamme siten, että olemme jo ainakin tuplasti parempia kuin kisan kakkonen.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #12

„UUSI NOKIA“ tsekinkielellä:

FINSKO: FIRMU NOKIA PRÝ NAHRADÍ „NOVÁ NOKIA“, KDE IMIGRANTI BUDOU VYRÁBĚT LODIČKY Z KŮRY

Käyttäjän eiltanen kuva
Eero Iltanen

Hesarilla on vaikeaa kun jokainen tavallinen ihminenkin ymmärtää, että koko touhu on aivan järjetöntä pelleilyä ja vielä se sanotaan sen ääneen internetissä.

Parasta on silloin haukkua kansalaisia kun ei oikein muutakaan voi.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#8. Siitäköhän se johtuu, että lehdet pienenevät pienenemistään kuin pyyt maailman lopun edellä? Tarkoitan tabloidikokoa ym... Tilaajatkin vähenevät kuten ilmoitustulotkin. Eli "kannattajajoukkokin" harvenee Tietyistä Syistä.

OTTAAKO netti voiton paperi- ja puhemediasta?

MUTTA mitä pitäisi tehdä, jotta TV-ohjelmat paranisivat? Samoja katsottuja ohjelmia näytetään moneen kertaan eri kanavilla: toisintojen uusintoja ja uusintojen toisintoja!! Vähän siis katsomisen arvoista, vaikka on monta kanavaa. Ohjelmien tasokaan ei ole hääppöistä. Onko se katsojien aliarvostamista?

Pitäisiköhän kanavamäärää supistaa?

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Erinomaisen merkillistä on median sopeutumattomuus muuttuvaan maailmaan. Ei olla enää pelkästään yhden linjan toimittajien suodattamien tietojen varassa.

Käyttäjän TapaniTuominen1 kuva
Tapani Tuominen

Asiaa. Ilmankos täältä puuttuukin nyt päätoimittaja Huuskon koko laahus, jonka ensisijainen tehtävä on levittää disinformaatiota haittamaahanmuutosta ja sen ympärillä kärpästen lailla pyörivistä rahastajista, joiden syvään ytimeen Rantalainen partnerinsa kanssa myös kuuluu.

Valtamedia tulee kaatumaan omaan sokeuteensa. Pitävät meitä ihan idiootteina, joille voi syöttää mitä tahansa. Se aika on ohi, eikä palaa.

Kaarnaveneitä...ja YLE ajaa kritiikittä ulos. Ei PRKL.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Valtamedia tulee kaatumaan omaan sokeuteensa. Pitävät meitä ihan idiootteina, joille voi syöttää mitä tahansa. Se aika on ohi, eikä palaa.

""Kaikkia ihmisiä voi huijata jonkin aikaa, joitakin ihmisiä voi huijata kaiken aikaa, mutta kaikkia ihmisiä ei voi huijata kaiken aikaa.""
~Abraham Lincoln

Karri Aronen

Vapaa sana on neukkulaa...?

Mitäpä noin älylliseen kommenttiin voi olla lisättävää. Selvähän tämä.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö
Käyttäjän donnybird kuva
tuula pakarinen-curry

Kaikkein hassuinta, vaikka nyt ymmärrettävää, on nähdä aina
kuinka asioista ei puhuta, vaan henkilöistä.

Tietysti henkilöt tekevät näitä asioita. Mutta omasta mielestäni
ei ole tärkeää, kuka sanoi, tai teki mitä. On tärkeämpää poimia
tapahtumien luonne, ja mistä kaikesta se alkaa. Tai miten se
kaikki muokkaa yhteiskuntaa, tai vaikuttaa jakaiseen yksilöön.

Sosiaalipsykologiaa ei kaiketi opeteta tarkoituksella. Senkin
asian tilannetta tulisi pohtia, että miksi ei opeteta jo alaluokilla.
Mutta dialogian opettelussa olemme vasta vauvoja, koska meillä
ei ole vielä sitä kieltäkään. Siihen kannattaisi satsata aikaa ja
rahaa, mutta tuntuu, että ihmisillä on aikaa kaikkeen, mutta ei
elämisen todelliseen pohtimiseen. Koulutustahan pidetään jo turhana.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Median mielipidevaikuttaminen on riskialtista touhua SOME:n aikakaudella. Lukijoiden luottamus voi mennä.

Toimittajat ovat selvästi pallo hukassa SOME:n ja MV lehti-tyyppisten medioiden kanssa. On ihmisiä, jotka lukevat valikoiden, eivätkä usko kaikkea mistään mediasta. Siinä on huono lähteä täysin teilaamaan mitään mediaa, uskottavuus menee.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

"Valehtelijaa ei uskota silloinkaan kun hän puhuu totta." (Aisopos)

"Valehtelijalla pitää olla hyvä muisti." (Quintilianus)

"Joka ei osaa valehdella, ei osaa hallita." (Machiavelli)

"Valhe on heikkojen ase." (Mor Jokai)... Mutta totuus ei pala tulessakaan!

Valhe on totuuden viikunanlehti - sitä tarvitseville." (Elmer Diktonius)

Pahin valhe on se, että pettää itseäänkin. Hätävale on kuulema valkoinen.

"Valheen (humpuukin) ympärillä parveilevat näet ihmiset kuin kärpäset hunajakakun kimpussa, ja sadunkertojan sanat tuoksuvat suitsutukselta hänen istuessaan karjanlannassa kadunkulmassa, mutta totuutta ihmiset pakenevat."
(Mika Waltari)
MIKSIHÄN totuudenpuhujalle ei ole yösijaa?

"Valehtelijan tarkoituksena on vain viehättää, ilahduttaa, tuottaa mielihyvää. Hän on sivistyneen yhteiskunnan kantava voima." (Oscar Wilde)

"Valheita on monenlaisia: valheet, valkoiset hätävalheet, kalavalheet, emävalheet, tilastot, tutkimukset ja gallupit." - Mikä niistä on suurin ja kaunein sekä pettävin? Palturin puhujille riittää yleisöä tai sitten ei... Taito ratkaisee...suosion.

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

Muuten:

SK kertoo tänään 12.12.2016;

"Trumpin propagandamedia Breitbart tulee Eurooppaan ja tavoittelee ”huonosti palveltua lukijakuntaa”

Breitbart aloittaa Ranskassa ja Saksassa tammikuussa. Bisnes on nykyään mahdollista jopa valeuutisilla, sanoo suomalainen tutkija."

http://suomenkuvalehti.fi/jutut/ulkomaat/eurooppa/...

Arto Jääskeläinen

""Niinpä monet totuuspuhujat pyrkivät salaamaan henkilöllisyytensä suojellakseen itseään ja työpaikkaansa vihervasemmiston, Helsingin Sanomien ja Yleisradion vihamielisiltä iskuilta ja anarkististen rabulistien mustamaalauskampanjoilta, joita he itse toteuttavat tietysti puskista huudellen. Malli huppu päässä esiintymiseen on peräisin heiltä.""

Kyllä, tuohon on tultu Suomessakin.

En ihmettele ollenkaan, että jotkut ihmiset haluavat suojautua raivokasta kiusantekoa, häiriköintiä ja perusteetonta maineen mustamaalausta vastaan, joka on aika tyypillinen painostustapa vihervasureiden suunnalta. Tuollaisia kampanjoita on nähty useammassa eri yhteydessä.

Moni muistaa hyvin, kun Anttila yllättäin pahoitteli omia mainoksiaan. Kas kun oli "syrjivää", että mainoksissa oli erikseen "tyttöjen leluja" ja "poikien leluja". Syynä pahoitteluun oli vihervasureiden/feministien/liberaalien laaja sähköpostikampanja Anttilaa vastaan, jolla Anttilaa "sivistettiin".

Sähköpostihyökkäys voi kohdistua yksityistä henkilöäkin kohtaan. Tiedän henkilön, jonka työnantajalle syötetään alituiseen halvennuksia ja solvauksia kyseisestä henkilöstä yrittäen kyseenalaistaa ammattipätevyyttä täysillä roskaväitteillä.
Tuollaista ala-arvoista dissaustoimintaa on tullut vastaan joskus aivan yllättävissäkin yhteyksissä ja muodoissa.

Puolestaan käytännön ilkivallasta ja vihamielisyydestä, joka kohdistuu omaisuuteen ideologisista tai mielipidesyistä on lukuisia esimerkkejä. Mielenkiintoisena yksityiskohtana vielä, että tämän painostus-dissaus-solvaus-ilkivalta -ryhmän henkilöt pitävät itseään sivistyneinä ja suvaitsevaisina, kokevat jonkinlaista ylevää oikeutusta asenteelleen, kun taas heidän kanssa erimieliset kuulevat hyvin herkästi olevansa rasisteja, tms.

Arto Jääskeläinen

Tuo YLEwatch oli mielenkiintoinen teksti, mutta ei juurikaan yllättänyt itseäni:

http://ylewatch.blogspot.fi/2016/11/ylen-stasi-tyy...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Sivut