Jukka Hankamäki Osaa ja uskaltaa.

Onko kansannousu ainoa mahdollisuus?

Itsenäisyyspäivän kynnyksellä haluan osoittaa kunnioitusta 102 vuoden iässä pois nukkuneen sotaveteraani Hannes Hynösen muistolle. Samalla, kun tunnen kanssahäpeää monien suomalaisten rinnalla siitä, mihin tilaan tämä maa on ajettu, olen kiitollinen sen johdosta, ettei edesmenneen tarvinnut jäädä pitemmäksi ajaksi katselemaan, kun maatamme tuhotaan Euroopan unionin jäsenyydestä johtuvien haittojen pyörteissä.

Sotaveteraanit estivät suurin uhrauksin ja oman henkensä tai terveytensä hinnalla valloittajaa hajottamasta maamme väestörakennetta ja kulttuuria. Yksi heistä oli sotakärsimystensä vuoksi jo vuonna 1970 tämän maailman jättämään joutunut isoisäni, joka taisteli muun muassa Syvärillä joukkueen johtajana. Nyt vallassa oleva hallitus on EU-sitoumuksiin vedoten mitätöimässä ulkopolitiikkamme keskeisen tuloksen, eli sen, ettei maassamme ole syviä etnisiä tai erilaisista intresseistä ja arvomaailmoista johtuvia ristiriitoja.

 

Elämää Suomen demokraattisessa tasavallassa

Kolmeen pointtiin kiteytettynä Suomen ongelmina ovat haittamaahanmuutto, velkasuohon ajautuminen ja hallituksen yritykset pelastaa maamme talous tavalla, jonka tuloksena kansanryhmät ovat ajautumassa toistensa tukkaan ja kurkkuun kiinni.

Pakolaisten ja turvapaikanhakijoiden vastaanottamisella aiheutetaan maallemme suurempia ongelmia kuin ratkaistaan lähtömaissa. Lähtömaiden ongelmina ovat uskonnollisperäisiin erimielisyyksiin pohjautuva ja perustaltaan irrationaalinen väkivallan kierre, islamiin nojaava poliittinen totalitarismi ja parhaiden voimien pakeneminen kehitysmaista. Jokainen Eurooppaan saapuva muslimi tulee myös edistäneeksi terroristijärjestö ISIS:in päämäärää, joka on islamin levittäminen.

Suomalaisille ihmisille pakolaisten ja turvapaikanhakijoiden vastaanottaminen on merkinnyt epäoikeudenmukaisuutta, sillä maamme kamppailee massatyöttömyyden kurimuksessa, ja valtion velka on ylittänyt 100 miljardin rajan. Sinun lapsesi tulevat kiromaan nyt vallassa olevan poliitikkosukupolven, joka katsoi sivusta tai antoi kaiken tapahtua, toisin sanoen aiheutti toimillaan sen, että paratiisimme tuhottiin taloudellisesti.

Mikään oikeudenmukaisuusteoria ei legitimoi eikä psykologinen motivaatioteoria tue sellaista politiikkaa, jossa kansalta erilaisin leikkauksin säästetyt lantit annetaan toisella kädellä vierasperäisten hyväksi. Myöskään mikään etiikka ei velvoita auttamaan ketään omaksi velaksi.

Vielä vuoden takaisessa kirjoituksessani pidin mahdollisena taittaa valtion velkaantuminen, jos kansa saataisiin säästötalkoiden taakse. Näin olisi voinut käydä, mikäli kansalaiset olisivat voineet nähdä säästämisen myönteiset tulokset. Nyt ihmiset uhkaavat lopettaa jo verojenkin maksun, sillä vaivalla säästetyt varat uhrataan maahanmuuttokuluihin, EU-jäsenmaksuun, Kreikan tukipaketteihin ja teollisuusmaita kaltoin kohteleviin ilmastonsuojelumaksuihin, vaikka enää vain 14 prosenttia päästöistä tulee EU:sta ja yli puolet liikakansoittuneista kehitysmaista, jotka ovat itse syypäitä ekokatastrofia aiheuttavaan väestöräjähdykseensä. Koska muiden piittaamattomuutta maksatetaan meillä, on motivaatio yhteiseksi hyväksi toimimiseen kansalaisilta kaikonnut.

Maahanmuutto on saanut aikaan ennennäkemättömän eripuran paitsi kantaväestön ja vierasperäisten välille erityisesti kantaväestön sisälle, ja näytöt monikulttuurisen yhteiskunnan toimivuudesta on saatu.

Tämän kaiken tapahtuessa pääministeri Juha Sipilä sosialisoi yhteiskuntasopimuksen käsitteen Jean-Jacques Rousseaulta ja siirsi sen työmarkkinapoliittiseen diskurssiin ilmeisen tietämättömänä, mihin käsitteellä yleensä viitataan. Yhteiskuntasopimuksella tarkoitetaan oikeusfilosofista perustelua, jonka mukaisesti alun perin luonnontilassa eläneet ihmiset muodostivat valtion välttääkseen mielivallan ja anarkian. Perustelu liittyy siis kansallisvaltioiden syntyyn ei työehdoista neuvottelemiseen, jotka valistusfilosofisesti ajatellen kuuluvatkin työmarkkinajärjestöjen vapaan sopimisoikeuden piiriin.

Yhteiskuntasopimuksen käsite oli retorinen veruke, jolla hallitus yritti rajoittaa työmarkkinaosapuolten vapaata sopimusoikeutta. Se puolestaan on yksi vapaan demokratian kulmakivi. Taloudellisessa hätätilanteessa voidaan yrittää kaikkea, mutta tavoiteltu viiden prosentin kilpailukykyloikka olisi saavutettu myös rahapoliittisin keinoin, jos meillä olisi oma valuutta emmekä olisi mukana euroalueessa.

Sen sijaan hallituksen nyt tarjoamat pakkolait, joilla sosiaalisia oikeuksia leikataan entisestään, toimivat piiskoina porkkanoiden sijaan vahvistaen vain sen, että asiat menevät jatkossa entistä pahemmin juntturalle. Myös pakkolain käsite on huono, sillä se antaa olettaa, ikään kuin kaikki lait eivät olisi pakottavia. Sisäiset devalvaatiot eivät korvaa valuutan ulkoisen arvon devalvaatioita, sillä firmat eivät välttämättä siirrä palkkauskulujen alenemista vientihintoihin vaan pidättävät hyödyt liikevoittoihinsa. Kansalaisten tilipussin keveneminen puolestaan johtaa kotimaisen peruskulutuksen vähenemiseen, kotimaisen tuotannon heikkenemiseen ja elintason down shiftaukseen. Sen sijaan perustoimeentuloon panostetut varat tutkitusti päätyisivät kotimaiseen kulutukseen, ja devalvaation tuloksena myös ulkomaisten tuotteiden kallistuminen auttaisi kotimaista tuotantoa luoden työpaikkoja Suomeen.

Olen toki sitä mieltä, että säästää pitää. Siksi hallituksen olisi pitänyt säästää maahanmuuttokuluissa eikä järjen käytössä. Mikäli EU:n jäsenyys velvoittaa pitämään rajoja auki Schengenin sopimuksen mukaisesti ja kun jäsenyytemme eurossa on halvaannuttanut taloudellisen toimintakykymme, Suomen kannattaa pyrkiä eroon sekä EU:sta että euroalueesta.

 

Tämä tie vie Par(at)iisiin

Suomen kansan yli on nyt kävelty pahemmin kuin pitkään aikaan, vaikka ilmapiiri onkin kiristynyt jo Matti Vanhasen hallitusten ajoista lähtien. Kansalaisilla ei näytä olevan muuta mahdollisuutta oikeuksiensa, asemansa ja verovarojensa puolustamiseen kuin kansannousu tai suora kapina hallitusvaltaa vastaan. Vastalauseiden kohteena tulee olla myös se osa oppositiosta, joka on huutanut maahamme muualta tulevia kansoja vielä hallitustakin peräänantamattomammalla raivolla.

Ne suomalaiset, jotka kokoontuvat itsenäisyyspäivänä soihtukulkueisiin ja muihin kansalaistapahtumiin tavoitteenaan maamme rajojen sulkeminen laittomilta maahanmuuttajilta, ovat oikealla asialla. Väärintekijöitä ovat kokoomuksen ja keskustan ministerien lisäksi muiden muassa Suomen Punainen Risti ja Mannerheimin Lastensuojeluliitto. Esimerkiksi SPR on rahastanut valtiota oman pakolaisbisneksensä pyörittämiseen, ja mukikeräyksiin antamasi rovot ovat huvenneet pääsihteerien parin sadan tonnin vuosipalkkoihin.

Toivon, että ne kansalaiset, joille on lähetetty kutsu tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän vastaanotolle, boikotoisivat tilaisuutta ja osallistuisivat sen sijaan julkisiin ja laillisiin kansalaistapahtumiin itsenäisyytemme puolustamiseksi.

Kieltäytyminen kurjistamispolitiikan mannekiinina esiintymisestä kuumassa ja hapettomassa salissa ei liene suurikaan ponnistus. Se antaisi selvän mutta symbolisesti merkitsevän signaalin tavasta, jolla kansalaiset ovat jo aiemmin sanoutuneet laajalla rintamalla irti hallituksen toteuttamasta politiikasta. Tehokasta olisi, jos Linnan juhlista kieltäytyjät keräisivät boikottiin osallistujista nimilistan ja julkaisisivat sen Internetissä vapaasti täydennettäväksi. Syy kannattaa kuitenkin mainita, vaikka tekosyynkin takana esiintyminen on hienovaraisen tehokasta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

15Suosittele

15 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (19 kommenttia)

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen

Hankamäki: "...velkasuohon ajautuminen ja hallituksen yritykset pelastaa maamme talous tavalla, jonka tuloksena kansanryhmät ovat ajautumassa toistensa tukkaan ja kurkkuun kiinni."

En ole ainakaan huomannut sinun laajemmin käsittelevän Suomen talouden kriisiä. Yllä kuitenkin kritisoit hallituksen tapaa yrittää pelastaa Suomen talous.

Millä keinoin siis sinä yrittäisit talouden tervehdyttää tai oikeammin sanoen juurikin pelastaa se?

Pelkästäänkö vain nykyisen maahanmuuton (tai maahantuonnin, kummin vain) kulut pois leikkaamalla?

Ei sillä, rukkaisin itsekin nykyisen, suurelta osin länsimaalaiseen sinisilmäisyyteen perustuvan mamu-sekoilun totaalisen toisenlaiseen kuosiin.

Talousasioihin voisi kuitenkin odottaa hieman laajempaa käsittelyä.

Käyttäjän hankamaki kuva
J. Sakari Hankamäki

Lue kirjani "Kansallisfilosofinen manifesti - Tie tulevaisuuden Suomeen". Siinä on myös talouspoliittinen ohjelma.

Taloushistoriallisten tutkimusten mukaan Suomen kaikki lamat on voitettu rahapoliittisin keinoin, eli itsenäisen valuutan palauttaminen on asian ytimessä silloin, kun palautetaan kansantalouden toimintakyky.

Työttömyysmenojen vähentäminen edellyttää kotimaisen tuotannon ja viennin kasvua, ja siihen itsenäinen rahapolitiikka on paras keino. Ruotsi on omalla valuutallaan saavuttanut juuri tuon "5 prosentin kilpailukykyloikkaa" vastaavan kilpailuedun muun muassa puunjalostusteollisuudessa.

Devalvaatio on instrumentti, jolla voidaan lisätä kotimaista tuotantoa ja vähentää tuontia. Näin Suomessa tehtäisiin taas esimerkiksi polkupyöriä, eikä tarvitsisi pupettaa ulkomaalaisia Digestive-keksejä.

Rahapolitiikan palauttamisen ohella keinoja talouden kohentamiseen on useita; myös verolinjaukseni löytyy em. teoksesta.

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara

"Kansallisfilosofinen manifesti - Tie tulevaisuuden Suomeen"

Myy tuo manifesti Sipilälle . Ostihan Katainenkin 800 000 eurolla pelkkää huu haata.

Käyttäjän hankamaki kuva
J. Sakari Hankamäki Vastaus kommenttiin #9

En voi, koska en valmista enkä toimita huuhaata.

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen

Kiitos vinkistä - otan lukulistalleni.

Käyttäjän TeroIln kuva
Tero Ilén

Paasikivi sanoi että tosiasioiden tunnustaminen on viisauden alku. Minun mielestäni asioista pitäisi myös puhua niiden oikeilla nimillä. Meidän taloutemme on kuralla euron takia, ja pääministerin ajama yhteiskuntasopimus on oikealta nimeltää sisäinen devalvaatio.

Tyhmempikin mediaa seurannut tajuaa, ettei sisäinen devalvaatio tule onnistumaan. Jos pääministerin pakkolait otetaan käyttöön on meillä keväällä yleislakko.

Olen kirjoittajan kanssa samaa mieltä siitä, että suomen talouden voi korjata vain rynnäkkökiväärillä, nykyinen poliitikkosukupolvi ei Brysselin palkkiovirkoja Suomen hyväksi uhraa.

Ainut tapa saada talous kuntoon on oma kelluva valuutta. Rahapolitiikka pitää olla omissa käsissä ja sen pitää olla itsekästä ja vain oman valtion etuja ajavaa.

Myöskään politiikka jossa toisella kädellä leikataan suomalaisilta ja toisella kädellä jaetaan säästöt maahanmuuttajille ei ole kovin rakentavaa.

Käyttäjän VilleMaki kuva
Ville Mäki

Kyllä tästä vielä isoja ongelmia tulee, kun hallitus jatkaa kansankunnan repimistä kahtia. Toivottavasti sadantena "itsenäisyyspäivänä" Suomi ei ole yhtä kahtiajakauttunut kuin sata vuotta aiemmin.

Mutta myös kansalaisten pitäisi muuttaa äänestyskäytäyttymistään. Ei pidä äänestää niitä samoja valtapuolueita, vaan on etsittävä vaihtoehtoja. Viime vaaleissa oli peräti kahdeksan eduskunnan ulkopuolista puoluetta. Niille olisi ääni kannattanut antaa. Ja pitää olla myös aktiivisempia politiikassa, etenkin tukea uusia puolueita.

Toivottavasti kuitenkin tilanne ei riistäydy täysin käsistä.

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

Hankamäki näyttää olevan tämän kirjoitusalustan täysijärkisimpiä blogisteja, propsit heilahti siitä, että olen näissä kaikissa hänen esittämisssään mielipiteissä samoilla linjoilla.

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

Samaa mieltä. Hankamäki puhuu poikkeuksetta paljon mutta asiaa.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Itse en pidä kaikkein täyspäisimpänä tai vastuullisen aikuisen toimintana sotaveteraaneilla ratsastamista saati kansalaisten yllyttämistä kansannousuun. Sellaiset nousut ovat aina verisiä.

Ketäpä vastaan se kansa sitten nousisi ellei itseään. Siitä sitten nämä vastakkainasettelijat saisivat hyvän olon.

Käyttäjän hankamaki kuva
J. Sakari Hankamäki

Tyhjäpäisempikin voisi huomata, että hallitusvalta (mukaan lukien jo Kataisen ja Stubbin hallitukset) on luonut nuo vastakkainasettelut ihan itse.

Liioittelet valtaani vahvasti, jos kuvittelet, että minä pystyisin mitään vastakkainasetelmia luomaan. Totean vain vastakkainasettelut, jotka vallitsevat yhteiskunnassa objektiivisina.

Niinpä myös kansannousu (jonka katson jäävän viimeiseksi keinoksi ja jonka siis haluaisin välttää) on aina suunnattu vallanpitäjiä eikä hallintoalamaisiksi miellettyjä kansalaisia kohtaan.

Sitä paitsi "sotaveteraaneilla ratsastamista" harrastavat tässä maassa kaikki ne, jotka elävät hyvinvointi-Suomessa ja hyötyvät heidän uhrautuvuudestaan, myös sinä.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Olen opetellut kysymään ääni väristen "tämän vuoksiko veteraanit taistelivat?", ja viimeksi sovelsin taitoani roskaista tienpiennarta päivitellessäni. "Jos Kollaalla olisi oltu yhtä välipitämättömiä..." jne.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen Vastaus kommenttiin #17

Minä taas olen harjoitellut sitä, etä aloitan satunnaisia lauseita "En ole rasisti, mutta...".

Siitä saisi kivan seurapiirileikin itseasiassa.

"En ole rasisti, mutta nyt koira vittu lopetat sen vetämisen.".

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Ai hitto, kun hyvää tekstiä. Täyttä asiaa, ilman hurskastelua. Sääli, että tällaista järkeä ei ole Suomen herrojen päähän annettu.

Käyttäjän MirjamiParant kuva
Mirjami Parant

J. Sakari, kiitos hienoista pohdinnoistasi! Isänmaan ja äidinkielen arvot eivät katoa, vaikka elämme vahvaa monikulttuurisuutta myös rajojemme sisällä.

Työtätekevän kansan syyllistämisen sijaan, poliittinen johtomme voisi nostattaa kansakuntansa henkeä tarjoamalla toivoa epätoivon sijaan.

Jatkuva kurjuuden tarjonta vahvistaa ihmisten mielissä kapinaa, kiukkua ja ärtymystä.

On selvää, että yhteiskunnallisesti vaikeina aikoina totuuden puhujat yritetään vaientaa. Mielestäni diskurssia yleismaallisesta ilmapiiristä on hyvä pitää esillä.

Kansalaiset, jotka ovat jo menettäneet oikeutensa yhteiseen, ovat ne lähes puolimiljoonaa maksuhäiriöistä, joiden osallisuus julmasti evätään monilla oikeustoimitasoilla (kiitos mm. Finanssivalvonnan, jonka intresseissä on evätä kaikki velallisten armahdustoimet)

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Joka tapauksessa 6.12. on useimmille meille isänmaan tai ainakin kotimaan itsenäisyyspäivä. Toisaalta, eihän meillä enää välttämättä toivoteta monoliittisten yhtenäisyyskulttuuriaikojen tapaan hyvää jouluakaan, vaan jenkkitapaan Hyviä lomia tai Vuodenaikasesonkitervehdys. Poliittisesti korrekti mutta eri ryhmät huomioonottava juhlapäivätoivotus 6.12. kaikille kansanryhmille, ks. http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/207868-h...

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Itsenäisyys eli suvereniteetti tarkoittaa valtiolle, organisaatiolle tai hallitukselle samaa kuin itsemääräämisoikeus, kun toinen vaihtoehto on olla jonkin muun hallittavana." (wiki)

EU:n komissio ylittää Suomen lait eli Suomi ei ole itsenäinen ja suvereeni toimija.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Kansannousu ei ole mahdollinen demokratiasssa, jossa kansan enemmistön tahdon mukaisen eduskunnan pohjalta muodostetaan parlamentaarinen hallitus, jonka politiikka siis myös noudattaa kansan enemmistön tahtoa.

Se, että on olemassa vähemmistönä erilaisenkin politiikan kannattajia ei tuo pohjaa kansannousulle - korkeintaan laittomalle rettelöinnille.

Peter Pyykkönen

"Yhteiskuntasopimuksen käsite oli retorinen veruke, jolla hallitus yritti rajoittaa työmarkkinaosapuolten vapaata sopimusoikeutta. Se puolestaan on yksi vapaan demokratian kulmakivi."

Orwelilaista väittää, että työmarkkinajärjestöjen mafiamainen toiminta edustaisi vapaata sopimusoikeutta! Ja mitä on sellainen demokratia, jonka kulmakivi on mafia? Aivan kuten markkinoitu valtiojohtoinen yhteiskuntasopimuskin.
Ainoa vapaatasopimusoikeutta lisäävä teko olisi lakkauttaa yleissitovuudet, lakkauttaa työmarkkinajärjestöjen monopoli määrätä työn arvo. Työn arvon määrää kuluttaja.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Sivut