Jukka Hankamäki Osaa ja uskaltaa.

Himasen ahneus ja röyhkeys ennenkuulumatonta

Talouselämä otsikoi, että valtioneuvoston kanslia tilasi ilman kilpailutusta valeprofessori Pekka Himasen yksityiseltä firmalta, Sofos Oy:ltä, 700 000 euroa maksavan ”Kestävän kasvun malli” -selvityksen.

Vaikuttaa kuin Talouselämässä olisi luettu blogiani, sillä mainitsin jo Himasen aiempia floppitutkimuksia arvostellessani, että nekin tilattiin ilman kilpailutusta, toisin sanoen ilman avointa hakua ja tieteen julkisuusperiaatteita loukaten.

Tutkimuksia tällaiset tilausselvitykset eivät ole. Sen sijaan ne ovat poliittista ideologiaa, jonka lopputulokset on päätetty jo hankkeen asettamissanoissa. Oikeassa tutkimuksessa tutkimustuloksista päätetään tutkimuksen aikana.

Myös hankkeen henkilökunta pitää valita haettavaksi julistamisen jälkeen niin, että mukaan saadaan eri mieltä olevia tutkijoita, eikä niin, että rahat suunnataan salassa Himaselle, joka omin toimin haalii mukaan joitakin kanssaan samaa mieltä olevia frendejään.

Himasen viimeksi julkaisema Kukoistuksen käsikirjoitus (2010) oli pelkkä laajennus aiemmasta 37-sivuisesta läpyskästä, jonka hän tuotti Jyrki Kataisen johtaman tulevaisuusvaliokunnan tilauksesta. Raportin sivulla 35 vaadittiin maahanmuuton lisäämistä sekä ulkomaalaisten opiskelijoiden aseman parantamista. Tosiasiassa lisääntynyt maahanmuutto on vain vaikeuttanut opiskelijoiden asuntopulaa (vertaa tähän). Kyseisen sisäisesti ristiriitaisen propagandan levittämisestä Himaselle maksettiin 40 000 euroa vuonna 2003.

Myös myöhempi kirja oli naiivi, ja arvostelin sen tässä.

Myönteistä Himasen ja hallituksen röyhkeydessä on vain se, että nyt kaikki näkevät, kuinka häikäilemätöntä kyseinen vispilänkauppa ja korruptio ovat.

Pekka Himanen on Jyrki Käteisen sylikoira ja nauttii ilmeisesti myös virkamiesfilosofien (kuten kansleri Ilkka Niiniluodon ja muiden filosofianprofessorien) suojelua, koska nämä eivät puutu asiaan ja hyrisevät tyytyväisyyttään.

On mahdollista, että Himaselle annetaan entistä enemmän rahaa vain siksi, että se harmittaisi minua ja koska kaikki tietävät Jukka Hankamäen vastustavan filosofian ja hallitusohjelman yhteenkytkemistä, yleistä epäkriittisyyyttä, EU:n letkuruokintaa, Himasen harjoittamaa tendenssimäistä mokutusta ja siihen liittyvää valheellisuutta.

Lehden mukaan Himanen on valitellut, että ”talouskriisi voi johtaa jännitteisiin ja muukalaisvihaan”.

Mitä uutta tässä on? Saman olisi voinut viime vuosina sanoa kuka tahansa. Minä sanoin sen filosofin ominaisuudessa jo paljon ennen Himasta. Lukekaa kirjani.

Johtopäätökseni ovat kylläkin täysin toisenlaiset kuin Himasen. Himanen näkee ratkaisuna sen, että Suomeen haalittaisiin entistä enemmän maahanmuuttajia, vaikka myös jatkuva muuttoliike on yksi globalisaation tuottama ongelma. Itse pidän diskreettiä rajoittamista järkevämpänä ja kaikkien edun mukaisena. Sen sijaan Himanen on hehkuttanut globaalin talousjärjestelmän puolesta täysin kritiikittömästi ja ylioptimistisesti, vailla minkäänlaista taloustieteellistä ymmärrystä.

Jos talous on vapaa, ihmiset ovat kahleissa. Jotta ihmiset olisivat vapaita, on talouden oltava kurissa ja kontrollissa. Kannatan kyllä arvo- ja sosiaaliliberalismia, mutta talousliberalismi johtaa käytännössä siihen, että ihmisille julistetut olemusvapaudet eivät voi toteutua, kun vapaus rajoitteista ei voi aktualisoitua vapaiksi teoiksi köyhyyden ja tuloerojen vuoksi.

Himanen on nyt itse syypää ”talouskriisiin”, joka ”voi johtaa jännitteisiin ja vihaan”.

Hallituksen kannattaisi lukea Kansallisfilosofinen manifestini (jonka olen joutunut tuottamaan virattommana ja varattomana kokonaan itse).

On ehkä syytä huomata, että kukaan tai mikään ei ole KOSKAAN TUKENUT OMAA FILOSOFISTA TOIMINTAANI MITENKÄÄN: ei ennen vuonna 1997 tapahtunutta väittelyäni eikä sen jälkeen, kirjoittaessani yhteensä kahtatoista kirjaani.

Se, joka voittaa taloudellisesti, häviää yleensä filosofisesti. Tätä menoa Himanen tekee voittamisen minulle suorastaan häpeällisen helpoksi.

Olen silti sitä mieltä, että jos tiedeyhteisöllä jotakin kriittisyyttä on, sen pitää viheltää peli poikki ja laittaa valtion varoista jaettavat tutkimusmäärärahat tieteellisten periaatteiden mukaisesti AVOIMEEN HAKUUN.

Rahat on nyt pelattu Himaselle KERTOMATTA MINULLE JA MUILLE FILOSOFEILLE TÄLLAISEN TUTKIMUKSEN RAHOITUSMAHDOLLISUUKSISTA MITÄÄN!

Tekesin, Suomen Akatemian ja Sitran johtajien sekä Himasen välisessä puliveivauksessa on rikottu tieteellisten resurssienjaon periaatteita ja todennäköisesti myös lakeja. Niin sanottuun hyvään hallintoon ei pomojen salakähmäisellä suostumuksella tapahtuva kassojen kääntäminen kuulu.

Rikkomukset heijastuvat väistämättä toiminnan sisältöön, joka muodostuu puolueelliseksi. Myöskään valtioneuvoston kansliassa ei ole näköjään ymmärretty, että tutkimusten laatimisen ei pidä olla puolueohjelmien tilaamista.

Kyseisten rahoittajatahojen itse juristeiltaan pyytämät sisäiset etukäteisselvitykset poikkeusmenettelyn käyttämiseen eivät ole luotettavia vaan pelkkiä verukkeita, joiden takana haisee mätä koira. Vääryys on yhtä räikeää kuin Eva Biaudet’n nimittäminen vähemmistövaltuutetun virkaan kelpoisuusehtoja täyttämättömänä useiden pätevien ohi.

Himasen ja Kataisen ylilyönti oli raju. Se oli entistäkin röyhkeämpi ja loukkaa koko vakavasti otettavaa filosofikuntaa.

En tietenkään vastusta tukien myöntämistä filosofeille, mutta tämä oli ryöstö.

Himaselle aiotut rahat on jäädytettävä tai perittävä takaisin valtiolle sekä laitettava kyseinen resurssi uuteen ja avoimeen hakuun. Kansanvallan sekä vapaan ja puolueettoman tieteen nimissä on ”Kestävän kasvun mallia” suunnittelemaan voitava ilmoittautua avoimesti hakemusmenettelyssä, johon eri tieteenharjoittajat voivat osallistua.

Asiasta on tiedotettava etukäteen, jotta myös eduskunnassa voidaan ottaa kantaa tämän mittasuhteiltaan suuren hankkeen tarpeellisuuteen.

”Kestävä kasvu” on aihe, josta on puhuttu jo 1980-luvulta asti. Tärkeämpää olisi nyt suunnata rahoitusta niihin aiheisiin, joita olen tarkastellut teoksissani Kansallisfilosofinen manifesti, Työttömän kuolema ja Valhe kaatuu. Niitä ovat globalisaation aiheuttamat vauriot (kuten pääomien maastapako, valtioiden välinen verokilpailu ja työvoiman pakkosiirrot), poliittisten järjestelmien kyvyttömyys kontrolloida globalisaatiota, kansallisvaltioiden alasajo ja siihen liittyvä valtioiden köyhtyminen sekä hyvinvointiyhteiskuntien romuttaminen, koko länsimaisen elämäntavan ja talouskasvun taittuminen pysyvään ja pitkään laskuun ja Euroopan unionin sekä euron romahtaminen. Esitän näistä ongelmista tulkintani ja mahdolliset ratkaisuesitykseni teoksissani.

Sen sijaan ’kestävä kasvu’ on abstraktio ja yläkäsite. Se on infantiili, konstruktivistinen ja sellaisena kovin lapsellinen tavoite. Tämän mukaan oletetaan, että todellisuus ja erityisesti Suomi väistämättä ”kehittyvät”, vaikka taantuminen on paljon ilmeisempää. Epäfilosofisinta hankkeessa on, että asioiden uskotaan ”kehittyvän ja edistyvän” nimenomaan Himasen toiminnan johdosta: hänen kiitäessään lentokoneen bisnesluokassa kohti köyhyydenvastaista seminaaria.

Jo hankkeen nimessä on lausuttu ideologinen ja esiteoreettinen tarkoitusperä. Onnistuessaankin ”kasvu” on sivuseuraus siitä, mikäli edellä mainitut ongelmat ratkaistaan tai edes hallitaan. Konkretiaa Himasen aikeissa ei ole kuitenkaan ollut.

Himasen projektissa on kyse valtion varojen väärinkäytöstä ja suuntaamisesta vain yhdelle Jyrki Kataisen kestosuosikille. Salassa valmistelun tavoitteena ei ole voinut olla yleinen eikä tieteen etu vaan (a) Himasen henkilökohtainen etu ja (b) hallituksen halu varmistaa, että ostettavat tulokset olisivat hallituksen toivomia, toisin sanoen: että niillä voitaisiin meikata epäonnistunut Eurooppa-politiikka siedettäväksi.

Tätä sanotaan korruptioksi.

Surkuhupaisaa on, että nämä konnat eivät ymmärrä edes hävetä. Näyttävät luottavan siihen, että asia kelluu julkisuudessa viikonlopun ja sen jälkeen unohtuu vailla seurauksia. Ja tärkeintä on, että ryöstösaalis jää haltuun.

Jos asiaa ei avata ja korjata, asia on Keskusrikospoliisille tehtävän tutkintapyynnön paikka.

Ja olen tosissani.

Lisäksi pyydän kohteliaimmin oppositiota tekemään asiasta kysymyksen hallitukselle.

---

Aiheesta lisää kirjoituksissani:

Himmeää maailmanparantamista

Filosofit vallan verkoissa

Kallista huiputusta

Filosofien väärinkäytöksistä pitemmältä ajalta voi lukea Suomalaisen nykyfilosofian historiastani.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

25Suosittele

25 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (60 kommenttia)

Johan Lom

Äläs nyt Sakari, kateus vie kalatkin järvestä!

Käyttäjän hankamaki kuva
J. Sakari Hankamäki

Mielipiteessäni ei ole kyse kateudesta vaan oikeudenmukaisuudesta.

Alexius Manfelt

Olen Hankamäen kanssa samanmielinen. Himasen suhmurointi on vaan niin tuttua ja kun kyseessä on vain valeprofessori. Muuten miksi poliisi ei tutki innolla Himasen hienoa professoriutta? Tutkitaanhan niitä valelääkäreitäkin.

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen

Minusta tämä valeprofessori-juttu on asia, jota on aika paksua. Käsittääkseni Himanen on Aallossa osa-aikaisena professorina. Kyllä professorin nimityksistä pöytäkirjat löytyy. Jos tällaisia dokumentteja ei ole, niin sitten asia on eri. Ja jos ulkomailla käy luennoimassa professorina tai ei, ei sekään tuota nimitystä mitätöi. Missähän se kunnianloukkauksen raja sitten kulkeekaan.

Sitten tämä poliittisen manifestin tilaaminen "hovihankkijalta". Tuli mieleen, että pitäisikö kansanedustajienkin vapaasti kilpailuttaa joka kerta toimeksiantonsa, nykyisille eduskunta-avustajille kuuluvasta työstä?

Varmasti virkamiehillä kuten ministereillä on tarkat säännöt tällaisten tilausten kilpailuttamisesta, joten jos sellaisia sääntöjä ei ole rikottu, niin sitten taitaa mennä kateuden piikkiin nämä tarinat.

Ja mitä sisältöön tulee, niin kyllähän se totta on, että suomalaisilla on valtaosalla asiat hyvin. Muistan dokumentin, jossa Kanadan kerrottiin ottavan maahanmuuttajia vastaan melkein punaista mattoa levittäen, joten ei se kovin ainutlaatuinen idea ole. Ja on siitä Suomessakin puhuttu jo ennen Himastakin.

Käyttäjän heikkihyotyniemi kuva
Heikki Hyötyniemi

Mitä v*ttua. Esa Saarinen on Aallossa professorina.

EDIT. Näkyypä olevan Himanenkin ... häpeän.

Käyttäjän hankamaki kuva
J. Sakari Hankamäki

Tosiasia on, että Himanen valehteli Oxford-professuurinsa, joka oli pelkkä lyhytaikainen vierailu, aivan kuten Pekka Haavistonkin tapauksessa. Mattiesko Hytönen esitti asiasta todisteet viitatussa kolumnissaan. Ei kotiäitikään sano itseään kotiäidiksi töihin palattuaan.

Aaltoon Himaselle on räätälöity professuuria, jälleen kerran avoimen hakemusmenettelyn ohitse. En voi vastustaa filosofien kunnianhimoa, sillä se on inhimillinen heikkous, mutta arvostan enemmän rehellisyyttä kuin pyrkyryyttä.

Jukka Konttinen: Se, että vertaat Himasen suosimista kansanedustajien ja avustajien välisiin työskentelytapoihin on epäadekvaattia. Tutkimusten laatimisen ei pidä perustua poliittiseen sitoutumiseen, kuten politiikassa. Näin ollen Suomen Akatemian ja muiden tieteellisten tahojen varoista ei pidä poliittisia ohjelmia tukea.

Siitä olen kaiman kanssa samaa mieltä, että virkamiehillä on tarkat säännöt kilpailuttamisesta. Tieteilijöitä sitovat myös puolueettomuus- ja julkisuusperiaatteet. Nyt molempia on syytä olettaa rikotun.

Sen, että minua arvosteltaisiin kateelliseksi, jos puutun asiaan, arvasin jo etukäteen. Mutta tein sen silti.

Mitä kunniaan tulee, olen samaa mieltä siitä, että Himasen, Kataisen ja muiden rahoitusta puliveivanneiden pitäisi paremmin pitää huolta omasta kunniastaan.

Jouni Nordman

En oikeni tiedä onko se vaan niin mukava kuulla tätä Suomalista kukkahattu täti filosofia, jossa kaikkin on niin mukavasti. En ole Himaselta oikeata kritiikiä kuullut koskaan, eli ei ole kanssa ollut koskaan ikävä. Olen jo kauan sitä ihmetellys kuinka pitkälle voi persettä nuolemalla päästä. Sillä filosofin pitää omasta mielestäni juuri ne yhteiskunna epäkohdat nostaa pintaan, sillä se mikä on filosofin voima on auttaa yhteiskuntaa kehittymään.

Käyttäjän hankamaki kuva
J. Sakari Hankamäki

Niin. Jos kukaan ei esitä kritiikkiä, ei saada tietää, missä vika piilee.

Käyttäjän villepihola kuva
ville pihola

Kommentoin omaan blogiini:

http://villepihola.puheenvuoro.uusisuomi.fi/115007-hyväveli-himasella-tilipäivä-kataisen-kytkökset-epäilyttävät#comment-1677891

Tuula Saskia

Tämä tieto on järkyttävää.

Luulin, että tiedemaailma on sentään hiukan " puhtaampi".

En voinut edes kuvitella!

Jari Jakonen

Juteltiin joskus tähän malliin Mikä Maailmaa Liikuttaa radio-ohjelmamme jaksossa nimeltään 'Yli-Rahavallan tila ja hentoharteinen muonamiehensä Tri Kukoistus', http://liikuttaa.ning.com/forum/topics/ylirahavall...

Meillähän usein on vähän semmosia huuhaa hippeleitä ne jotka innostuu ja katsoo keksineensä jotakin ainutkertaisesti uutta, jota rupee sitten kovaan ääneen selittään. Keksii uudelleen pyörää, keksii uudelleen ruutia.

Opin juuri tuossa taikin luennolla että Cezannen mukaan valtavalla sisäistämisen tavalla pitää ottaa ennen ollut haltuun, mutta lähtee siitä sitten, ettei seuraa entisiä merkityksiä, vaan luoda omansa, jotka sitten meille muillekin merkin voivat antaa ja näyttää, että osaisimme uusille urille. Se ei ole vaan mistään kotoisin, että on historiaton tollo.

Cezanne:
"Louvre on kirja, jossa opimme lukemaan. Mutta meidän ei tule kuitenkaan tyytyä pitämään yllä edeltäjiemme kauniita formulointeja. Kulkekaamme eteenpäin tutkimaan kaunista luontoa. Koettakaamme vapauttaa mielemme heistä, pyrkikäämme ilmaisemaan itseämme. Lopulta meidät valtaa ymmärrys."

Mut useinhan meillä älypäät on vähän semmosia että ne kattoo keksineensä sen omasta erinomaisuuden kyvykkyydestänsä ja lahjakkuudestansa ja pätevyydestänsä ja ottavat sitten jonkun keppihevosen, jolla sitten ratsastellaan.

Sen sijaan musta niinku aidommin sais ehkä ihmisiä mukaansa uusiin ajatuksiin, ehdotuksiin ja toimintatapoihin sillä, että analysois pikkasen sitä nykyisyyttä, miten tähän on tultu. Että minkä tähden tässä nyt toimitaan sitten jotenkin niinku väärällä tavalla, kummallisella tavalla vastoin aitoja pyrintöjä ja vastoin aitoja palveluaikaansaamista tai kanssa ihmisten parasta.

Sanos että minkä tähden, kertois siis sen että minkä tähden me toimitaan nyt nurinkurisesti. Miks me toimitaan nyt huonosti ja väärin ja toistemme ahdinkoa tiukentaen. Eikä vaan sitä millä tavalla toimittas niinku kukoistavasti.

Pitää kukoistusluentoja ja kertoo että olis se ny kiva kuin kaikki hymyilisivät ja toisivat kukkasia ja ruusuja vaimollensa - kertois miksei tuoda, niin moni vois tunnistaa siitä itsensä. Ja että miks murjotetaan. Että mistä nää johtuu että meillä on väärät pönäkät pomoina ja esimiehinä murhaamassa näitä organisaatioita niistä aidoista palvelupyrkimyksistään ja tuotoksistaan.

Kertos että minkä tähden nää rääkkäyksen ja juurimisen ja litistämisen systeemit oikein myllää. Eikä vaan sitä millä tavalla kukoistettas.

Näihin löytyy ihan selvät syyt ja juuret. Ne on ihan käsitettävissä.

---

Vaikka tässä panetellaan tri Kukoistuksen teesejä, niin onneksi nämä blogiseinäkirjoituksemme eivät kuitenkaan tule millään tavalla häiritsemään hänen keskittymistään, kun kukoistusgospelin 700000 euron monistuspalkkion kuittaushetki on käsillä:

"Mä en lue ollenkaan nettikeskusteluita. En anna sille painoarvoa. Se on mun mielestä vastine aiemmalle wc:n seinien kirjoittelulle. Sillä on funktio samalla lailla kuin wc:lläkin on, helpottaa ihmisen oloa."

Käyttäjän hankamaki kuva
J. Sakari Hankamäki

Aivan, ja tärkeintä on kirjoittaa kansainvälisiin aikakauslehtiin, joita kukaan ei lue ja joissa ei edes julkaista mitään suomalaisen yhteiskunnan kannalta kiinnostavaa. Mutta tällä periaatteella voidaan kätevästi kiistää kotimaisen argumentaation merkitys. Eikä tarvitse alentua puhumaan asioista suomeksi, jolloin politiikan valheet helposti paljastuisivat.

Tuula Saskia

Hyvä filosofi J. Sakari,

luin blogisi pariin kertaan ja kummastelin rohkeuttasi. Sitten päädyin
kauhistuksen kautta ajattelemaan, että näin ei saa tapahtua.

Puhut vahvasti, syytät vahvasti.

Anna lisää perusteluja. Ennen kaikkea: onko Himanen jotenkin kytkeytynyt Kataiseen?

Käyttäjän hankamaki kuva
J. Sakari Hankamäki

On kytkeytynyt: ensin 40 000 euron rahoituksella vuodelta 2003 ja nyt peräti 700 000 euron rahoituksella, jota ei asetettu vapaasti haettavaksi vaan junailtiin salassa Himaselle ja hänen kavereilleen.

Rahoittajat ovat kuitenkin tieteellisiä (esimerkiksi Suomen Akatemia) ja siksi niiden rahankäytöstä pitäisi päättää julkisesti ja asianomaisissa toimikunnissa eikä johtajien yksipuolisilla päätöksillä. Näin Suomen Akatemian ohjelmat (joissa toimii useita osahankkeita) sääntöjen mukaan perustetaan.

Kytköksistä sen verran, että tilaustutkimukset eivät ole oikeita tutkimuksia, koska niiden henkilökunta on valittu puolueellisesti ja yksipuolisesti.

Jyrki Soini

- Valtioneuvoston kanslia tilasi ilman kilpailutusta valeprofessori Pekka Himasen yksityiseltä firmalta, Sofos Oy:ltä, 700 000 euroa maksavan ”Kestävän kasvun malli” -selvityksen. -

Kiitos J.
Tuot esille tärkeän asian. Näyttää siltä, että toivomusmaailmassaan elävät ministerit kaipaavat kaikkea positiivista. Hinnasta viis. Kansa maksaa. Vaikka velaksi.

http://www.evoluutio.com/?o=108&a=0&st=0

http://velkakello.fi/

Toivomusmaailmamme kehitys: Herra antoi hyvinvoinnin. Maallistuimme. Tulimme sokeiksi. Menetimme kyvyn visioida ja hoitaa isänmaatamme. Annoimme päätösvaltamme EU:lle. Meille jäi toivojan rooli.

Matti Jalagin

Kiitos Sakari.

Ei siksi, että kohde sattuu olemaan tuo vaan siksi, että kohde on. Kiitos.

Tuula Saskia

Olen kauhuissani luettuani vielä kertaalleen faktat.

On kai Sinulla sentään mahdollisuus vaikuttaa muullakin tavoin kuin täällä.

Käyttäjän hankamaki kuva
J. Sakari Hankamäki

Käyn kalassa ja hoidan puutarhaa, koska tutkimustuet on kiistetty. Mutta kiitos huomiosta, Tuula!

Jarmo Makkonen

Mitäpä ei Kokoomus tekisi ylläpitäkseen agendaansa.

Elias Määttänen

Tälläisiä nämä hallitusten teettämät tilaustutkimukset voivat olla.

Ruotsissa on vuodesta 1999 ollut voimassa laki, joka kieltää kaiken tilapäisen seksin oston.

2008 laki uudelleenarvioitiin. Tarkoitus oli tutkia miten laki on toiminut käytännössä ja mitä vaikutuksia sillä on ollut prostituution ja seksuaalisiin tarkoituksiin tapahtuvan ihmiskaupan esiintymiseen Ruotsissa.

Uudelleen arvionti tapahtui seuraavalla tavalla:

24.04.2008 Ruotsin hallitus asetti ensin direktiivin selvityksestä, jonka perusteella seksinostolaki uudelleenarviodaan.

Tässä direktiivissä määrättiin selvityksen tekijäksi oikeusneuvos Anna Skarhed. Direktiivissä määrättiin, että selvityksen lähtökohta on oltava, että seksinostolaki säilyy jatkossakin ja että selvityksessä ei saa päätyä sellaiseen lopputulokseen, että seksinostolaki kumottaisiin. Direktiivissä sanottiin myös että selvittäjä saa selvityksen pohjalta vapaasti ehdottaa lakiin muutoksia tai jättää ehdotuksia muiksi toimenpiteiksi, mutta vain sellaisia muutoksia, jotka on tarkkaan etukäteen kirjattu direktiiviin, nimittäin onko tarvetta esim. rangaistusasteikon tiukentamiseen. Tutkimusmenetelmästä sanottiin, että selvittäjä saa vapaasti valita tutkimusmenetelmän, kunhan se on sellainen mikä arviodaan sopivaksi ja koko selvityksen on perustuttava tasa-arvoperspektiiviin (mitä se sitten ikänä tarkoittaa käytännössä, tuskin kuitenkaan miesprostituution esille tuomista ja maksullisen seksin tarkastelemista esim. Henry Laasasen esittämän sosiaalisen vaihdon teorian kontekstissa). Edelleen selvittäjä velvoittiin käyttämään lähteinään vain direktiivissa etukäteen listattuja tahojen, kuten poliisien ja muiden viranomaisten raportteja ja tutkimuksia ja tekemään yhteistyötä näiden tahojen kanssa selvitystä tehdessään. Seksityöstä tehdyt tutkimukset (esim. Susanne Dodillet, Petra Östergren), joissa on esitetty kriittisiä näkemyksiä Ruotsin seksinostolaista ja jotka pitävät lain menestystä ja sen oikeutusta heikkona, jätettiin pois selvityksestä. Selvityksestä puuttui tietenkin myös kaikkein paras tietolähde, nimittäin seksityöntekijät ja heidän järjestönsä.

Tilausselvitys valmistui 2.12.2010.

Monien toivomaa uskottavaa, riippumatonta, objektiivista lain uudellennarviontia tämän selvityksen pohjalta ei ollut odotettavissa eikä siitä sellaista tullut. Vain poliittista ideologiaa, jonka lopputulos oli päätetty jo etukäteen. Eli uudeelleenarvionnista oli tarkoitus alunperinkin tehdä pelkkä poliittinen seksinostolain mainos lain myymiseksi ja lobbaamiseksi muihin maihin esim. Suomeen.

En tiedä paljonko Anna Skarhedille maksettiin tästä selvityksestä, mutta Ruotsin hallitus esim. myönsi 2008-2010 Svenska instituutille (Svenska institutet (SI) är en statlig myndighet som ökar omvärldens intresse och förtroende för Sverige) 15 milj. kruunun määrärahan uudelleen arvioidun seksinostolain aktiiviseen lobbaamiseen ympäri maailmaa. Seksityöntekijöiden järjestöt ja monet seksityötä tutkivat voivat vain uneksia tälläisista rahamääristä omien näkemysten esiintuomiseen.

http://www.thelocal.se/blogs/theotherswedishmodel/...

http://www.thelocal.se/27962/20100723/

Käyttäjän hankamaki kuva
J. Sakari Hankamäki

Myös Suomessa Tuija Brax tuli kuuluisaksi siitä, että hän oikeusministerinä tilaili selvityksiä vain sellaisilta työryhmiltä, joiden henkilövalinnoilla päätettiin myös tutkimustuloksista.

Jyrki Soini

Laillisuudesta:

IPU:n Antti Pesonen tiedottaa sivustoillaan:

Ennen ministeriyttään oli VIHRÄ (lue punainen) BRAX sanonut, ettei laki koske kansanedustajia.

Jyrki:
Siitä onkin lyhyt matka siihen, ettei laki koske puolueita. Ja jos vielä vähän venytetään, niin laki ei koske kansaa. Oikeastaan vihreys/punaisuus ja kommunismi perustuvat nimenomaan laittomuuteen. Kaikki globalistit ovatkin laittomuuden henkivallan eksyttämiä. He vastustavat itsenäisiä valtioita. He TUHOAVAT isänmaatamme. He eivät kuulu tänne. He pilkkaavat sodissamme kuolleita ja haavoittuneita.

http://ipu.fi/

http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/vapaan-su...

http://commieblaster.com/nwo-cfr-bilderberg/index....

http://jyrkiola.vapaavuoro.uusisuomi.fi/kulttuuri/...

http://jyrkiola.puheenvuoro.uusisuomi.fi/106623-su...

Jyrki Soini

Vastuusta/vastuuntunnosta (tai sen puutteesta) ja rahasta.

Kun puolue saa vaalivoiton, lankeaa sen harteille raskas hallitusvastuu. Se on niin raskas, että se panee vastuunalaiset nauramaan, laulamaan ja poksauttelemaan pullojaan. Niin, onhan se raskasta ja alakuloista kun joutuu kourimaan kansansa/työnantajansa taskuja voidakseen hoitaa asiat parhainpäin.

Käyttäjän hankamaki kuva
J. Sakari Hankamäki

Ja veronmaksaja on hallintoeliitin turveorja.

Jukka Mäkinen

Asiakas tilaa mitä haluaa ja Huora-Himanen senkun laskuttaa.
Normaalia bisnestä. Tässä tapauksella tietenkin verovaroilla.

Käyttäjän hankamaki kuva
J. Sakari Hankamäki

Kiintoisaa on juuri se, että tämä mielletään täysin normaaliksi ja nykykäytännön mukaiseksi.

Jyrki Soini

Me elämme viimeisiä hetkiä ennen Herran paluuta.

2Tess:
2:7 Sillä laittomuuden salaisuus on jo vaikuttamassa; jahka vain tulee tieltä poistetuksi se, joka nyt vielä pidättää,
2:8 niin silloin ilmestyy tuo laiton, jonka Herra Jeesus on surmaava suunsa henkäyksellä ja tuhoava tulemuksensa ilmestyksellä,
2:9 tuo, jonka tulemus tapahtuu saatanan vaikutuksesta valheen kaikella voimalla ja tunnusteoilla ja ihmeillä
2:10 ja kaikilla vääryyden viettelyksillä niille, jotka joutuvat kadotukseen, sentähden etteivät ottaneet vastaan rakkautta totuuteen, voidaksensa pelastua.
2:11 Ja sentähden Jumala lähettää heille väkevän eksytyksen, niin että he uskovat valheen,
2:12 että kaikki ne tuomittaisiin, jotka eivät ole uskoneet totuutta, vaan mielistyneet vääryyteen.

Kun uskovat on temmattu, pidättävä rukous poistuu ja Antikristus pääsee valtaan. Onneksi vain lyhyeksi ajaksi, sillä Jeesus tulee perustamaan 1000-vuotisen rauhan maan päälle.

1Tess. 4:17
sitten meidät, jotka olemme elossa, jotka olemme jääneet tänne, temmataan yhdessä heidän kanssaan pilvissä Herraa vastaan yläilmoihin; ja niin me saamme aina olla Herran kanssa.

Ilm. 20:2
Ja hän otti kiinni lohikäärmeen, sen vanhan käärmeen, joka on perkele ja saatana, ja sitoi hänet tuhanneksi vuodeksi.

http://www.raptureready.com/rap17.html
http://www.raptureready.com/time/rap31.html

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Hurjaa hommaa. Asiaan en ole perehtynyt. Tiedän toki, että kaikenlaisia huuhaa tutkimuksia on tehty periaatteella tuloksen pitää olla oheisen tilauksen mukainen. Aivan varmaan tutkimuksen paikka tutkia tulevan lopputuloksen oikeellisuus.

Tuli vain mieleen, että 700 000€ on iso raha. Miten moiseen summaan ja noin tarkkaankin vielä on päästy. Kun pelilaudalla on mukana poliittisia tai niitä lähellä olevia elementtejä, voi ko. tutkimuksen lopputuloksen kyseenalaistaa jo nyt. Järkevintä olisi jakaa summa kahdelle porukalle, jotka toisistaan riippumatta tekevät homman. Miltä Sinusta tuntuisi tämä malli?

Käyttäjän hankamaki kuva
J. Sakari Hankamäki

Yleensä noin suuret summat on todellakin totuttu perustamaan niin sanottuina ohjelmina, joiden sisällä toimii osahankkeita eli projekteja. Ne esittävät sitten omat toisista poikkeavat näkemyksensä.

Tekesin, Suomen Akatemian ja Sitran tulisi antaa julkisuuteen hyvin tarkka julkinen tutkimussuunnitelma ja kustannuserittely. Kaikki Suomen Akatemian resursseilla tehtävät hankkeet on myös raportoiva sekä tulosten että varainkäytön osalta. But we haven't seen anything yet.

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Hyvä tietää. Tässä välillä juttuhan on jo mennyt eteenpäin. Himanen on joutunut kaivamaan poteroa. Voi olla, että juttu saa aikamoisen myllytyksen ja hanke torpataan. Jos ei niin sitten taas yksi naula tiettyjen poliitikkojen arkkuun.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Onneksi Suomessa ei ole korruptiota.

Jyrki Soini

Mikko, dö grän mästöö oov sarkasmi.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Himanen on Esa Saarisen projekti ja kuka tahansa voi miettiä kummankin tieteellisiä saavutuksia. Omat kyvyt jäivät huonoon kielipäähän kun ei se kreikka ja latina mennyt nuppiin sitten millään. Georg Henrik von Wright oli filosofi sen jälkeen ei montaa ole Suomessa ollut.

Jouni Nordman

Taidat unohtaa Suomen merkittävimmän filosofin, eli Jaakko Hintikan. Joka kyrpiinty Suomaliseen tiede maailmaan sen verran pahasti ilmeisesti, että paken sen ahdas mielisyyttä Jenkkeihin.
Mutta jos olis Himasella puoltakaan Hintikan logigasta hallussa, jossa ei asiat muodostu vain positiivisista asioista, vaan kokonaisuus muodostuu negatiivisen ja positiivisen suhteessa toisiinsa. Vois olla Himasen kukkahattu tädeille kirjotettu filosofia,sellasta että kyseune kansan ryhmä ei sitä edes haluisi kuulla, saati ymmärtää.

Käyttäjän hankamaki kuva
J. Sakari Hankamäki

Omasta mielestäni Suomen ja muidenkin maiden merkittävin filosofia on aina tehty valtavirtojen ulkopuolella. Myöskään Hintikalla ei ole ollut nähdäkseni paljoa annettavaa yleisinhimillisten ja arkisten elämänkysymysten pohtimisessa. Itse arvostan enemmänkin hiljaisia, maanläheisiä ja vaatimattomia filosofihahmoja. Ja filosofiaahan on usein juuri siellä, missä sitä ei luulla olevan, myös kirjallisuudessa.

Jouni Nordman

Hintiika ja Popper on itsestäni avanneet logigan kautta uusia asioita, miten asioita voidaan käsitellä. Eli ovat tehneet nimenomaan sitä perustutkimusta, jonka pitäisi vaikuttaa etiikan tutkimisen.
Eli sikis pidän kyseisiä herroja merkittävinä, mutta kauanko menee että heidän mallinukset tulevat yleisesti tieteen käyttöön. Monipuolistamalla ulottuvuus käsitteemme, muuttamalla "aina" sanaksi "aina nykyisen tiedonvalossa".
Ulotuvuuksien puutteestahan juuri alkutekstissä Himasta syytetään, joka omasta mielestäni pitää hyvin paikkansa, koska Himane nostaa liikaa arvo positiiviselle puolella ja väheksyen negatiivista.

Käyttäjän olliripatti kuva
Olli Ripatti

Minua nauratti aikoinaan kun tämä Himanen esiintyi parikymppisenä jannuna erilaisissa seminaareissa sun muissa tilaisuuksissa puhumassa suomalaisista työpaikoista "miten siellä voidaan pahoin" etc. etc.
Tyyppi ei ollut ollut ehkä ensimmäisessäkään oikeassa työpaikassaan, ei ehkä vieläkään mutta se ei estänyt puhumasta asioista kokemuksen syvällä rintaäänellä. Ei naurata kyllä enää. Jostain syystä pelle saikin kestoroolin joka jatkuu edelleen.

Käyttäjän hankamaki kuva
J. Sakari Hankamäki

Kiitos linkistä. Mainitsemasi tulevaisuudentutkimus on yleensäkin sellainen tieteenala, johon liittyvän tahattoman komiikan paljastaa vain aika.

Jorma Kassinen

Toivottavasti paperin luovutustilaisuus tulee taas TV:stä.

Se on hienoa viihdettä kun 6 miestä nousee lavalle, haistattaa kokonaiselle kansakunnalle paskat, tyhjentää yleisön lompakot ja marssii aplodien kera lämpiöön.

Tälläistä se viihde tulevaisuudessa taitaa olla.
Nälkäpelit alkakoon, olkoon arpaonni puolellanne.

Jorma Kassinen

http://www.wsoy.fi/wsoy/digipaper/wsoy/381/index.html

Selasin pikaisesti "Kukoistuksen käsikirjan" läpi.

Siinä on piilaakson ja ateenan kartat. Bono, Google ja Apple.
VMP.

No löytyi sieltä nyt kuitenkin yksi yhteys reaalimaailmaan.

Meillä on jäätelö- ja makeisveroa nostettu sitä tuossa ehdotettiin.

Eli seuraavasta raportista voi aika helposti poimia ne asiat jotka siitä ihan oikeasti toteutuvat.
Ehdotetut veronkorotukset.

Heikki Ojala

Bonon osuus väestöräjähdyksen ehkäisemisessä on kuitenkin huomattava. Vaikka lisääntyminen ulkoistettaisiinkin Afrikkaan.

Tuula Saskia

Hiukan askarruttaa se, että Himanen itse ei tule esiin saatuaan näin rajua kritiikkiä muuallakin kuin täällä.

Tässähän on asialla ns. kateellinen kilpailija ja me, "tavalliset
( ainakin minä) kansalaiset".

Minusta hänen pitäisi tuoda esiin vastine. Muutoin hän vaikuttaa enemmän kuin syylliseltä: korruptoituneelta rahanahneelta ketkulta.

Käyttäjän hankamaki kuva
J. Sakari Hankamäki

Olen selvästikin "kateellisen" kaavussa niin kauan kuin kukaan muu ei esitä kritiikkiä.

Myös sinun kannattaisi olla hieman "kateellinen" ja katsoa veroeurojesi perään.

Himanen ei antaudu keskusteluun, koska sitä kautta hän joutuisi ottamaan vastuun ja totuus voisi tulla julki.

Hän ylenkatsoo kotimaisilla foorumeilla tapahtuvaa milipiteidenvaihtoa eikä keskustele meidän kanssamme vaan Norjan prinssien kanssa.

Puhumattomuus palvelee rahat kahmaisseiden etua.

Muu filosofikunta puolestaan ei esitä kritiikkiä, koska arvelee pääkohtien tulleen jo esille kauttani. Virkamiesfilosofit vaikenevat, koska osa heistä on Himasen kanssa samaa mieltä ja toinen osa ei halua ottaa vastuuta arvostelun esittämisestä.

Esittämäni arvostelu ei ole nähdäkseni "rajua", vaan kritiikkini kohteena olevat toimet ovat olleet rajuja.

Jyrki Soini

Aimo Remes:

"Senverran olen oppinut pitkässä juoksussa sivistyssanoja, että ymmärrän Suomen DELEGOINEEN PÄÄTÖSVALTANSA EU:le jopa niin ettei sitä voisi edes perua."

Jyrki:

Olen kuullut, että Eduskunta voisi äänestää Suomen itsenäiseksi. Ehkä se oli ennen Lissabonin sopimusta.

Kantani: Koska meidät vietiin EU:hun vilpillisesti, on jäsenyytemme laiton. Jäsenyyttä ei siis pidä noteerata eikä kunnioittaa millään tavoin. Koska emme siis laillisesti kuulu EU:hun, on eroaminenkin käsitteenä tilanteeseen sopimaton.

Voimme siis kansana sanoa goodbye EU:lle, eikä kukaan voisi langettaa minkäänlaisia sanktioita. Tottakai valehtelemaan luodut globalistit yrittäisivät ja oikeastaan pelottelevatkin katteettomilla uhkauksillaan. He edustavatkin perkelettä, joka on valheen isä ja varas.

http://commieblaster.com/nwo-cfr-bilderberg/index....

Joh. 8:44
Te olette isästä perkeleestä, ja isänne himoja te tahdotte noudattaa. Hän on ollut murhaaja alusta asti, ja totuudessa hän ei pysy, koska hänessä ei totuutta ole. Kun hän puhuu valhetta, niin hän puhuu omaansa, sillä hän on valhettelija ja sen isä.

Joh. 10:10
Varas ei tule muuta kuin varastamaan ja tappamaan ja tuhoamaan. Minä olen tullut, että heillä olisi elämä ja olisi yltäkylläisyys.

PUNAINEN MAAILMANHALLITUS. Punainen on vaaran väri.

http://jyrkiola.vapaavuoro.uusisuomi.fi/kulttuuri/...

R. Tyyne Kuusela

Puoskaritiedetiedottamisesta on nyt meneillään murhasyytehanke:

http://tyynekuusela.puheenvuoro.uusisuomi.fi/11509...

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

""”Kestävään kasvuun” viittaminen on infantiili, konstruktivistinen ja sellaisena kovin lapsellinen tavoite. Tämän mukaan oletetaan, että todellisuus ja erityisesti Suomi väistämättä ”kehittyvät”, vaikka taantuminen on paljon ilmeisempää.""

Voipi olettaa, että tulos on yhtä mitäänsanomaton kuin oli Himasen edellinenkin julkaisu, Kukoistuksen käsikirja. Ainakin hinta on nyt vertaansa vailla varsinkin jos tulos tuottaa vain itsestäänselviä tyhjiä lauseita.
Tosin ei pitäisi hutkia ennen tulosta, mutta maksukin pitäisi antaa vasta tulosten mukaan?

Käyttäjän jarmokanerva kuva
Jarmo Kanerva

Nykyään valta luo omia tutkimuksia ja omaa tietoa. Tälle tiedolle ja ideologialle vastakkaista tietoa hyssytellään , sensuroidaan, mustamaalataan ja vaan jätetään huomiotta.

Valta on tietoa ja toisinpäin. Tietolla perustellaan päätöksiä ja mitä tehdään. Tieto on myös tiedostamista ja propagandaa ja sillä on vaikutus varsinkin epävarmoihin ihmisiin.

Jyrki Soini

Kiitos Jarmo.

Poliitikot, koululaitos ja valtamedia valehtelevat. He eivät kunnioita Elämän Ylläpitäjää. Ongelma on kansassa. Johtajat nousevat kansasta.

Syy:
Maailma on lankeemuksen tilassa.

Seuraus:
Okkultistieliitti hallitsee. Onneksemme vain Jumalan sallimissa puitteissa. Kts. Uusi maailmanjärjestys eli NWO.

Lohtu:
Herra Jeesus tulee lopettamaan pahan ajan. Kts. Raamattu. Hakukone:
http://www.koivuniemi.com/raamattuhaku?tila=luku&k...

Ohje:
Turvaa Jeesukseen.

Älä usko ihmiseen:
http://jyrkiola.puheenvuoro.uusisuomi.fi/109955-re...

Usko Herraan:
https://www.google.fi/search?q=jeesusparansi&ie=ut...

Vedän kotiinpäin ja suosittelen blogaajamme JOUKO PIHON laajaa profetia-aineistoa:
http://www.kolumbus.fi/jouko.piho/sivu38.htm

Herra siunatkoon sinua ja perhettäsi.
Ap.t. 16:31 Niin he sanoivat: "Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi."

Käyttäjän hankamaki kuva
J. Sakari Hankamäki

Erinomainen analyysi, Jarmo. Poliitikot ja heidän hännystelijänsä johtelevat tiedon siitä, miten he asioiden toivovat olevan eikä siitä, miten ne ovat.

Ja Himanen rakentaa sillan sinne, missä ei ole jokea.

Henry Hammar

Hyvin huomioitu. Ja ne jotka valtaa arvostelevat, heitä haukutaan salaliittoteorioiden kannattajiksi.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Google scholar ei ekoilla sivuillaan näytä Himaselta yhtään vertaisarvioitua tutkimusta tältä vuosituhannelta:

http://scholar.google.fi/scholar?start=0&q=%22pekk...

Himasta ei voi luokitella tutkijaksi. Tietääkseni hänellä ei myöskään ole arvosanoja yhteiskuntatieteistä, jota hänen kirjansa edustavat. Onkohan Castellsilla?

Joten voi kysyä millä oikeudella Akatemia lähti mukaan!

Käyttäjän hankamaki kuva
J. Sakari Hankamäki

Myös vertaisarvioinnit ovat näennäisiä, koska osapuolethan eivät ole vertaisasemassa vaan valta-asemassa. Vertaisarviointi tapahtuu lisäksi anonyymisti, eli verhon takaa voi läimäyttää eri mieltä olevaa vaikka kuinka häikäilemättömästi.

Tahdon vain sanoa, että en vetoa myöskään mihinkään "tieteellisyyden" utopiaan arvosteluissani.

Jos julkaisemisen ehdoksi asetettaisiin vertaisarvioinnin läpäiseminen, ei läpi voisi päästä juuri mitään, millä on merkitystä. Referee-menettelyn kautta syntyvät ne kuivat ja kurjat akateemiset julkaisut.

Mutta toivon, että tutkijoiden rahoittaminen olisi edes monipuolista.

Nyt se ei ole, vaan valtapolitiikkaa ja suosimista.

Lisään vielä, että en arvostele Himasta enkä Manuel Castellsia henkilökohtaisesti, mutta paheksun heidän lankeamistaan ahneuteen, itsekkyyteen ja salailuun omaa hyvinvointiaan edistäessään.

Koska Castells on espanjalaissyntyinen, valtioneuvosto koettaa kenties tällä 700 000 euron rahakasalla jotenkin pehmittää omaa nihkeyttään Espanjan vakuusasiassa.

Jyrki Soini

"Koska Castells on espanjalaissyntyinen, valtioneuvosto koettaa kenties tällä 700 000 euron rahakasalla jotenkin pehmittää omaa nihkeyttään Espanjan vakuusasiassa."

Niinpä.

Ikävää, että joudumme hallintoalamaisina itse päättelemään aivan liikaa asiain laitoja, vaikka päättäjämme ovat SUUREEN ääneen julistaneet avoimuuden ja tränspärenssin tärkeyttä.

Muistutus: Millainen kansa, sellainen hallitus. Johtajat nousevat/nostetaan kansasta.

Käyttäjän peltka kuva
Kari Peltomaa

Luin ketjun läpi, lopussa hieman "pompin".
1.
Nyt kun asiaa on "räkytetty" sankarillisen selvästi,
oletteko väsyneet?
Asian esiintuonti ja kommentointi tylsyttää tekijät (kommenttien).
ja
Koska toinen osapuoli,
osa 1=
Katainen on paksunahkainen politikko ja EURO rahoitusonnettomuus on enemmänkuin vikatikki (Perhe-työ Jargonismi tunneesitys, ilman "värinää"). Siis mitään ei ole tulossa siltä suunnalta.
osa 2=
Himanen on taitava nykynuori ja osaava esiintyjä. Puheessaan laajasti globalisaatiosta ja siihen liittymistä asoista, ei otetta asiaan, hahmoton ja muodoton (maapalloistumisen nykypäivä versus tuleva hahmoton) ja kansakunnan (ei enää yhteiskunta) siihen sopeutuminen.
Niin, pitkä lause, lue uudestaan, uudestaan ja ajattele asiaa;
Osa lopputulos=
Kantaa ottavalla kansanosalla on osallistumisen mahdollisuus Mediassa.
Ei mitään muuta,
eikö niin.
Kiitos J. Sakari Hakamäki.
Sirkusta ja kansanhuvia tarvitaan peittämään todellinen Euro ja Euroalueen maksulisät, kansa saa ottaa kantaa, viihtyä toistensa seurassa.

Siis,
Onko niin, ettei edes yhteiskuntamoraali saa asioita tiosin?
Filosofia on hieno asia
Moraali on tarpeen
Selkärankako ei ole tarpeen?

Jyrki Soini

Terve Kari.

Ikävä todeta, mutta maallistunut kansamme on hylännyt järjestyksen Jumalan ja saanut tilalle kaaoksen jumalan. Jumalan sana on paras yhteiskunnan perustus. Kun poistimme Raamatun sydämistämme ja mielistämme, alkoi yhteiskuntamme mureta.

Radio Dein mukaan yhdeksän prosenttia (9%) suomalaisista on uskovia kristittyjä eli uudestisyntyneitä Jumalan lapsia. Se on vähän Kirkon jäsenmäärään verrattuna. Kuvaavaa on edesmenneen evakelista Kalevi Lehtisen lausuma: "Suomessa on neljä miljoonaa kristittyä, joiden uskonto on uuspakanuus."

https://www.google.fi/search?q=kalevi+lehtinen&ie=...

Vapaamuuraripiispat pahentavat tilannetta.

http://www.seurakuntalainen.fi/uutiset/kotimaa/151...

Uskon Luojamme välittävän meistä ja alkaneen jo kutsua meitä. Uskon etsikkomme alkaneen 90-luvun lamasta. Näyttää kuitenkin siltä, että Herran puoleen kääntymiseen tarvitaan kovempaa kuritusta. On Jumalan armoa, että olemme saaneet kuulla Vapahtajasta, joka on uskollinen ja kuulee rukouksemme.

Psa. 50:15 Ja avuksesi huuda minua hädän päivänä, niin minä tahdon auttaa sinua, ja sinun pitää kunnioittaman minua."

http://joukopiho.puheenvuoro.uusisuomi.fi/114236-8...

http://joukopiho.puheenvuoro.uusisuomi.fi/115091-s...

"Missä on raamattu tämän päivän kristillisyydessä? On sosiologia, on psykologia, on humanistisia tieteitä. Mutta missä on Raamattu tänä päivänä oppikirjana?"

http://www.pelastussanoma.fi/Profetiat/Kolme%20Mie...

Herra antakoon meille voimaa ja ymmärrystä kohdata tulevaiset.

Jyrki Soini

Ps. Evoluutio ajoi itsensä nurkkaan. Se kehitti tutkimusvälineet, jotka kumosivat evoluution.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Parin vuoden takaisessa brändityöryhmän raportissa Himanen oli keskeinen taustavaikuttaja. Samaa hömppää levittivät monet muutkin takavuosien "tietoyhteiskuntaan" liittyvissä "startegioissa":

Bränsiraportista:

"Mitkä muut selvitykset ja tutkimukset tukevat maabrändityötä?

Pekka Himanen: Suomalainen unelma: innovaatioraportti (2007).
Hautamäki, Antti (toim.): Muutoksen Suomi: Ihmiset muutoksen tekijöinä, instituutiot ihmisten tukijoina (SITRA, 2008)
Nurmio, Aarne ja Turkki, Teppo (toim.): Elinvoimainen Suomi (SITRA, 2010)
Pekka Himanen: Kukoistuksen käsikirjoitus (2010)
Suomi 2020 – Tuumasta toimeen. Kasvutyöryhmän loppuraportti (2010)"

Alexius Manfelt

Moi,
Nyt kun se läpyskä on tullut julkisuuteen, niin olisi mielenkiintoista saada mielipiteesi. SIitä on viritetty Juhani Kahelinin blogissa USarissa jonkinmoista keskustelua. Mutta odotan sinun asiantuntevaa kommenttiasi tuon kalsarifilosofin höpinästä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Sivut